14.04.2012, 20:19 | #1 |
Çevrimdışı
|
Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
15.04.2012, 15:02 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
Kar dağıtmak özellikle sıcak yaz günlerinde tarlada, bağda, bahçede çalışan veya ekinle uğraşan köylü nazarında çok büyük sevaptı. “Kar hayrı” denilen bu gelenek Anadolu’nun hemen her sıcak yöresinde o zaman için en çok işlenen hayırlardan birisiydi.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
15.04.2012, 15:05 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
15.04.2012, 17:46 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
1844 tarihli İlk basılı Türkçe yemek kitabı Melceü’t Tabbâhin’de (aşçıların sığınağı) dondurma tarifi yer almamakla birlikte dondurma kutusundan söz edilir. 1857 tarihli Ali Eşref Dede’nin “Yemek Risalesi”nde süt ve süzme aşure dondurmalarının yapılışı anlatılır. Araştırmacı Turgut Kut’un belirttiğine göre dondurma tarifinin yer aldığı ilk basılı yemek kitabı ise 1882 tarihli Ayşe Fahriye’nin “Ev Kadını” adlı kitabıdır. Kitapta kaymaklı, vanilyalı, kahveli, limonlu, vişneli, frenküzümlü, çilekli, kızılçıklı karadutlu, kayısılı, kavunlu dondurma tarifleri bulunmaktadır.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
15.04.2012, 22:34 | #5 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
Alıntı:
Karın üzerine pekmezi döküp az mı yerdik ben küçükken.Karsambaç denir bizim oralarda.
__________________
|
|
15.04.2012, 22:48 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
Dondurma yapılan aletler ve dondurma satıcılarına hem güldüm, hem de şaşırdım. Herkesin sevgilisi dondurma, nerelerden nerelere gelmiş.
Başakçacığım, dondurmamızın geçmişini öğreten güzel konu için teşekkürler, emeğine sağlık. En iyisi ben bir dondurma çıkarayım buzluktan |
15.04.2012, 23:17 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
10 dk önce yemem sebebiyle canım çekmedi ondan ziyade gofreti boğazıma takıldı ölecektim
__________________
Bütün şairler sana mı aşıktı ki, Okuduğum her şiirde sen varsın.. Nazan Bekiroğlu |
16.04.2012, 08:46 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
Osmanlı Sarayı yaşayanları her zaman ağzının tadını bilmiş. Okuduğum her bilgide en iyileri tercih ettiklerini görüyorum.
Geçmişten günümüze dondurma tarihini bizlere aktardığın için teşekkür ederim. Tercihim bol çikolatalı olanlardan yana.
__________________
|
16.04.2012, 19:02 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
Dondurma demekki Peslerden geliyormuş. İlk dondurmayı yapış tarzları da ilginç. Karsambac daha önce yemedim ama güzel olduğunu düşünüyorum. İlk dondurma reklamında nefis çözcüğünü kullanmaları da çok yerinde olmuş. |
16.04.2012, 19:06 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Antik Dünya’dan Modern Zamana | Kar, Buz ve Dondurma
Muhafaza edilmesi ve üretilmesi için kullanılan Yahçal'ın şekli külah dondurmaya benziyor.
Yaz mevsimine uygun bir konu olmuş Başakça, teşekkürler. |
5 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |