Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Tarihi > Türk Tarihi > Türk Tarihinde Yer Alanlar

Türk Tarihinde Yer Alanlar Türk tarihinde yer alan olay ve portreler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.02.2013, 01:02   #1
Çevrimdışı
Conan
Sadece Gül İstiyorum...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

130 Çocuklu Padişah
3. Murat




Padişahların içinde kadına en düşkünü III.Murat’tır Sayısı kırkı aşan hasekilerden başka saray dışındaki kadınlarla da ilişki kuran hünkarın bu dalda rekoru günümüzde bile hala egale edilememiştir


Tarihlere 130 çocuklu padişah olarak geçen III.Murat’ın bu rekorunu kıran bir başkasının olduğunusanmıyoruz.Öldüğünde 7 cariyesinin gebe olduğunu da hesaba katarsak, onun “Bir numara” olduğunu söyleyebiliriz.

Osmanlı tarihini yazan yerli ve yabancı tarihçiler onun çocukları ve kadınları konusunda farklı rakamlar vermektedir.Bazılarına göre 102 çocuğu vardır. 106 ve 130 çocuğu var,diyenleri de görürüz. Her ihtimalde 100 ün üstünde çocuğu olan bu padişahın acaba nasıl bir Haremi vardır? Babası II.Selim’in hamamda cariyeleri kovalarken ölmesi üzerine tahta geçen Sultan Murat, dedesi Kanuni yerine babasının yolunu seçmişti. Böyle bir padişahın kadını olmak pek mutluluk verici olmasa gerek. Safiye Sultan da çektiği acılardan katılaşarak Haremden çok devletin iç ve dış siyasetine soyunacaktır.


Nurbanu Sultan



1546 yılında aslen Yahudi Nurbanu Sultan’dan dünyaya gelen Murat Manisa’da Sancakbeyliği yaparak devlet yönetimini öğreniyordu.Avcılığa da düşkün şehzade bir gün kendisine takdim edilen kıza tutulacak ve böylece av ikinci plana düşecekti. Türk korsanlarının Adriyatik Denizi’nde ele geçirdikleri bu kızın adı Baffo idi. Babası Venedik Cumhuriyeti’nin Korfu Valisiydi.Güzelliği ve asaletiyle şehzade Murat’I büyüleyen13 yaşındaki kıza Safiye adı verildi.Manisa’daki mutlu beraberlik 1566’da Safiye’nin Mehmet’I (III.Mehmed olarak daha sonra padişah olacak) doğurmasıyla perçinleşti. Murat’ın gözü Safiye’den başkasını görmüyordu. Manisa yılları, Safiye’nin mutlu olduğu yıllar olarak kalacaktı.


Safiye Sultan



1574 yılında babasının ölümüyle Osmanlı tahtına oturan III.Murat saraydaki muhteşem güzellere rağmen hala Safiye Sultan’a bağlıydı. Ne var ki, Safiye Sultan’a diş bileyen Valide Nurbanu Sultan bundan memnun değildi. Kendisinin ikinci plana düşmemesi için oğluna birbirinden güzel carieyeler sunuyordu. Çünkü kocası II.Selim’den beri karıştığı devlet işlerini, Valide Sultan olarak sürdürmek niyetindeydi. Nurbanu Sultan’ın kızları İsmihan ve Geverhan ile Kanuni’nin kızı Mihrimah da Safiye Sultan’ın gözden düşmesinden yana tavır koymuşlardı.


Sokullu Mehmet Paşa



İsmihan Sultan II.Selim’den beri sadrazam olan Sokullu Mehmet Paşa ile evliydi ve sarayda büyük ağırlığı vardı. III.Murat hükümdar olduğunda 5 kardeşini boğdurmuş ve yönetimi eniştesi Sokullu Mehmet Paşa’ya bırakmıştı. Babası II.Selim’den beri seferlere çıkmayan Osmanlı padişahları bu defa Haremden çıkmıyordu.III.Murat zamanında doruğa çıkan bu durum, doğan çocuk sayısından da rahatlıkla anlaşılıyordu.

Bütün Güzeller Saraya

Sultan Murat’a beş yıl sadrazamlık yapan Sokullu dilekçe verme bahanesiyle yanına genel bir dervişin hançeriyle öldürülmüştü.(1579) Bu cinayette III.Murat’ın parmağı vardı.Bundan sonra dalkavukların karıştığı devlet işlerinden III.Murat uzak duracaktı.Safiye Sultan’dan doğan çocukların erken öldüğünü ve padişahın tek oğlunun olmasını bahane eden Valide Nurbanu Murat’I başka kadınlarla birlikte olmaya zorluyordu.Böylece sefehat alemlerine dalan III.Murat için yatak odası ve hamamdan başka yer önem taşımadı.Safiye Sultan’I da artık görmemeye başlamıştı.Özellikle İsmihan Sultan’ın kendisine sunduğu iki cariyeyle bir gece geçirmek isteyen ancak başarısız olan III.Murat’a Safiye’nin büyü yaptırdığı iddiası hayli etkili olmuştu.Padişahın anası bu iddiayı körükleyince Safiye iyice gözden düşecekti. Sarayın bodrum katına havuz yaptıran III.Murat havuzun biraz yükseğindeki tahtından cariyelerin çırılçıplak oynaşmalarını izlerdi.Safiye Sultan da kıskançlık ve çaresizlikten oturup ağlardı.

Sinan Paşa Köşkü (İncili Köşk)



Hünkar sofrasındaki müzik gecelerini Sinan Paşa Köşkündeki alemler takip ediyordu.Saraydaki kadınların dışında her gün kendisine sunulan cariyelerle de yetinmeyen Sultan Murat ününü duyduğu bütün güzellerin saraya getirilmesinde diretiyordu.Bu kadın bazen başkasıyla nikahlı da olabiliyordu. III.Murat’ın bir gününü şöyle tasavvur edebiliriz. Gecenin rehavetiyle uyanır.Sabah kahvesini getiren bir gözdesi, vücuduna masaj yapan diğer gözdeleri çevresindedir. Kahvesini içtikten sonra Hünkar Hamamı’na gider.En sevdiği cariyeler, elmaslı altın taslarla padişahı yıkarken cilveler yapar. Saatler süren hamam sefası cariyelerin kendi aralarında oynaşmasına neden olur. Henüz Murat’ın yatağına girmemişler vardır.Kurulama ve padişahın vücudunu ovma iki tarafta da kıpırdanmalara yol açar. Hamamın sıcaklığına cariyelerin pembe tenleri karışır. Soğukluğa geçerek şerbetini içen padişah hizmetinden hoşlandıklarına değerli hediyeler sunar.Öğle yemeğini merasimle yedikten sonra gece yarılarına dek sürecek saz ve raks alemi başlayacaktır. Hünkar Sofasının muhteşem dekorunda şarap içilir ve dans eden kıvrak vücutlar izlenir.Sarhoş dilberlerin çeşitli oyunlarıyla kendinden geçen padişah en beğendiklerini alarak yatak odasına çekilir.İlerde boğulacak erkek çocuklar yapar.


Avradın Pahallı Olduğu Devir

Avradın en değerli olduğu devir,III.Murat devridir.Padişahın fikrinde ve zikrinde hep kadın vardı.Ona yaranmak isteyen devlet adamları da esir pazarında padişahın hoşlandığı kadınları seçmek için yarışırlardı.İçki, kadın ve sefehate düşkün padişahı en iyi tanıyanlardan biri Sadrazam Sinan Paşa III. Murat’a İncili Köşk ve Bahçe kapısında bir köşk yaptırmıştı.Sadrazam, padişaha sunduğu mücevherlerin ve inşaat masrafının acısını halktan kat kat çıkarıyordu. Eskisi gibi kocasını kıskanmayan Safiye Sultan onu zevklerine terk etti.Kendisi de devlet işlerine el attı. Rakipleri Nurbanu İsmihan ve Mihrimah Sultan ölünce 1585 den itibaren Haremin ve devletin en sözü geçen kadını Safiye Sultan oldu. Gitgide zayıf düşerek hastalanan III.Murat ölmeden önceki gecelerden birinde Sinan Paşa Köşkünde bir eğlence düzenledi.İstanbul’un en ünlü sazendeleri çalıyor, padişahın en beğendiği cariyeler de oynuyordu. Ama eskisi gibi neşeli olmayan Sultan Murat sazendelerden “Bimarım ey ecel, bu gece bekle canım al” şarkısını istiyordu. Ölümü yaklaştığı son gecesini de eğlenceyle geçirmiş ve 1595 yılında vefat etmişti.


III. Mehmet



Oğlu III.Mehmet’in tahta geçmesiyle Eski Saraya gitmeden Valide Sultan olan Safiye ise önemli makamlara adamlarını getirerek bir devre adını vermişti.1603 yılına dek devletin iç ve dış siyasetini yönlendiren Safiye Sultan oğlunun ölümüyle Eski Saraya gönderildi.İlk yıllar sürgün yaşamından sonra öldüğünde ardında temelleri atılmış “Yeni Cami’yi bırakmıştı.(1605)



Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Conan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.2013, 01:10   #2
Çevrimdışı
Herhangi_Biri
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 çocuklu padişah 3. Murat

Maaşallah
__________________
imza mimza yok
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Herhangi_Biri'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.2013, 11:42   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

Taht kavgası ve kadınlar...
Tozlu tarihimizin her sayfasında görülen aynı türden hikayeler. Hikayeler diyorum. Çünkü bu hikayeleri yazdıranlar hiç bilmezler ki bir gün sona erecektir herşey. O zamanda ne hale geleceğini.

Gelinler ve kayınvalideler ise hep aynı. Her zaman aralarında bir çekişme olacak.


Güzel bir konuydu zevkle okudum. Teşekkürler Conan.








  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.2013, 12:55   #4
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

İdolümsün III.Murat
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.2018, 11:36   #5
Çevrimdışı
dacar
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

III. Murat’ın Hayatı

2. Selim’in ölümünden sonra 22 Aralık 1574 tarihinde tahta geçen 3. Murat, padişah olur olmaz hemen şeyhülislamdan fetva alarak 5 kardeşini birden boğdurmuştur. Burada dikkat etmemiz gereken bir konu vardır ki hiçbir padişah, kendi kardeşinin boğazını kestirmemiştir. Bunun sebebi Osmanlı Hanedanları’nın kanının kutsal kabul edilmesi ve bu yüzden yere dökülmesinin bu kutsallığa ihanet olacağının kabul edilmesidir. Bu nedenle padişahlar, kardeşlerinin boğazını kestirmek yerine onları boğdurmayı tercih etmiştir.

III. Murat’ın Özel Hayatı
3. Murat’ın eşi Safiye Hatun’dur. Asıl adı Sophia Baffo olan Safiye Hatun, aslen Venedikli’ydi ve Korfu Valisi’nin kızıydı. Sophia Baffo büyük bir gemiyle deniz yolculuğuna çıktığı sırada, Türk korsanları tarafından gemileri yağmalanmış ve kendisi esir alınarak cariye olarak saraya satılmıştır.

Safiye Sultan, 3. Murat’la evliliği boyunca kaynanası Nurbanu Sultan ile bir türlü anlaşamamış ve tabir-i caizse “gelin – kaynana” didişmeleri ile karşı karşıya gelmiştir. Bu çekişmelerden sadrazamlar da nasibini almış, kimi sadrazamlar Nurbanu Sultan tarafından Safiye Sultan safında yer aldığı iddiasıyla görevden alınmış; kimi sadrazamlar ise Safiye Sultan tarafından, Nurbanu Sultan’a yakın oldukları gerekçesiyle görevlerinden azledilmişlerdir.

Oğlu 3. Murat’ı eşi Safiye Hatun’dan ölesiye kıskanan Nurbanu Sultan, sürekli cariyeler satın alarak 3. Murat’a sunsa da onun gönlünü Safiye Hatun’dan bir türlü ayıramamıştır. Hatta bir rivayete göre cariye pazarlarının daimi müşterisi olan Nurbanu Sultan’dan dolayı, cariyelerin ücretleri 200-300 altından, 2000-3000 altına kadar çıkmıştır.

III. Murat’ın Devlet Yönetimi
3. Murat’ın tahta geçtiği ilk yıllarda hem dedesi Kanuni Sultan Süleyman hem de babası 2. Selim döneminde devletin en kritik kararlarında imzası bulunan Sokullu Mehmet Paşa hala hükmünü sürdürmekteydi. Tam 14 yıl boyunca devlet içindeki gücünü gitgide artıran Sokullu Mehmet Paşa, bundan dolayı saray içinde pek çok düşman da kazanmıştı. Aynı zamanda 3. Murat’ın eniştesi olan Sokullu Mehmet Paşa, bir gün Divan-ı Hümayün (Kabine) Toplantısı’ndan çıktığı esnada kimi rivayetlere göre kendisine dilekçe vermek isteyen bir derviş tarafından kimi rivayetlere göre ise bir meczup tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür.

Tarihçiler, bu olayın arkasında 3. Murat’ın olduğunu iddia etmektedir. 3. Murat Dönemi’nde Osmanlı İmparatorluğu en geniş sınırlarına ulaşmıştı. O dönem Osmanlı topraklarının genişliği yaklaşık 19 milyon 900 bin kilometre kareydi. Ancak Osmanlı’nın gerileme dönemine girmesi de yine 3. Murat zamanında başlamıştır. 16 Ocak 1595 yılında henüz 49 yaşındayken hayata gözlerini yuman 3. Murat, Ayasofya Camii’ndeki türbesine gömülmüştür.

III. Murat Dönemi’nde İran Savaşı
İran Savaşı, sadece III. Murat’ın padişahlığı boyunca meydana gelen en önemli olaylardan biridir. Hatta o dönem dünyadaki en önemli olaylardan da birisidir Çünkü o dönemin en güçlü devleti Osmanlı İmparatorluğu ile Osmanlı’dan sonraki dünyanın en büyük ikinci devleti Safevi Devleti karşı karşıya gelmiştir.

Safevi Devleti, bugünkü İran topraklarında kurulmuş bir Türk Devleti’dir. 5 Nisan 1578’de başlayan savaşta, Osmanlı Ordusu’nun komutanlığını ilk önce Kıbrıs Fatihi olarak tarihe geçen Lala Mustafa Paşa yapmış, ardından onun yerine Özdemiroğlu Osman Paşa atanmıştır.

Osman Paşa yönetimindeki Osmanlı Ordusu ardı ardına büyük başarılara imza atmış, Tebriz’i Safeviler’in elinden tekrar almıştır. Ayrıca; Tiflis, Baku gibi şehirlerle birlikte, bütün Kafkasya, Dağıstan, Gürcistan, Azerbaycan, Doğu İran ve Orta İran’ın neredeyse tamamı Osmanlı Ordusu tarafından fethedilmiştir. Bu savaş sonunda Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırları Hazar Denizi’ne kadar genişlemiştir.

Fas ve Lehistan’ın Ele Geçirilmesi
3. Murat döneminde 1577 yılında Avrupa’nın en güçlü devletlerinden biri olan Lehistan, Osmanlı himayesine alınmıştır. Bunun sonucunda Türk nüfusu Baltık Denizi’ne kadar uzandı ve Osmanlı’nın etkisiyle Erdel Prensi Batory, Lehistan’da devlet yönetiminin başına getirildi.

3. Murat aynı zamanda o dönemin güçlü devletlerinden Portekiz’in haritadan silinmesine sebep olmuştur. 4 Ağustos 1578’de tarihin en büyük meydan savaşlarından biri başlamış ve Osmanlı ordusu ile Portekiz Ordusu Vadi’s Seyl’de karşı karşıya gelmiştir. Osmanlı’nın zaferi sonucu sadece Portekiz haritadan silinmekle kalmamış aynı zamanda Portekiz yönetimi altındaki Fas Devleti de Osmanlı’nın boyunduruğu altına girmiştir. Böylece Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırları batıda Atlas Okyanusu’na kadar uzanmıştır.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz dacar'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.04.2018, 22:23   #6
Çevrimdışı
Hara-Kiri
Kayı Boyu'nun Torunu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

Yakın ve eski tarihimizi yakından ilgilenen birisiyim.
Bunun bir kaynağı varmıdır. ?
Mektup , o döneme ait bir kitap , O döneme ait yaşayan birisinin şöyleyişi , Çıkan kanun hakkında birşey söyleyebilir misin?

Basit bir idda değil çünkü
__________________
Gerçek şu ki; saat 12:12 olduğunda kimse seni düşünmüyor, şifreleri 1234 yapan insan hala yaşıyor, noel baba yok, tam karşıya geçerken kırmızı yanacak, istediğini alsan da aklın alamadığında kalacak, az kalan yemek daha lezzetlidir, pastayı kesen pasta yiyemez, gece tırnak kesersen ömrün kısalmaz ve sakın kendini başka dünyadan zannedip triplere girmeye kalkma. ne yazık ki pizzanın ambulanstan önce geldiği bir ülkenin en nadide vatandaşlarından birisin sen de.. Hayat işte. O bakımdan diyeceğim o dur ki ; Başımız toprak, sonumuz toprak; mühim olan, çamurlaşmadan yaşamak..


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Hara-Kiri'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.04.2018, 22:52   #7
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

III. Murad Han, Sultan II. Selim ve Nurbanu Sultan’ın oğludur. 1557’de sünnet düğünü sonrası küçük yaşta Saruhan Sancak beyliği yapmıştır. Tabii çocuk olduğu için işleri adına Laları yapmış. (Feridun M.Emecen, XVI. Asırda Manisa Kazası, TTK, Ankara, 1989, s.35.).
Gelelim
Gelibolulu Âli ise kimi zaman Sultan III. Murad’ın dindar, müttekî ve perhizkâr
ve şer‘-i şerîfe kemâl-i ıtâ‘ati ile nefsanî arzulara tamah etmeyen biri olduğunu söyler; kimi zaman da padişahın haremi hakkında yaptığı açıklamalarıyla Peçevî’den geri kalmaz (bkz Çerçi, Gelibolulu Mustafa Âlî ve Künhü’l-Ahbar’ında II. Selim, III. Murat ve III. Mehmet Devirleri-III, s.230).130 çocuklu padişah olarak geçen III.Murat öldüğünde 7 cariyesinin gebe olduğunu da hesaba katarsak sayı daha da artıyor. Tabi. Bu gebe kadınların sayısının daha fazla oluğunu iddia edenlerde olmuş elbet, Haluk Akçay isminde bir araştırmacıda bunu bir makalede dil'e getirmiş. 3. Murad
ölünce, ondan hamile kalan yüzlerce cariyenin çuvallara konup bostancı ile kızlarağası tarafında ağızlarına taş bağlanıp sarayburnu açıklarında sandallardan denize atıldığını iddialarından felan bahsediyor.
BKZ. http://tr.scribd.com/document/370240...arda-Cinsellik /Sayfa:4
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.04.2018, 23:17   #8
Çevrimdışı
Hara-Kiri
Kayı Boyu'nun Torunu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi alkanaga Mesajı göster
III. Murad Han, Sultan II. Selim ve Nurbanu Sultan’ın oğludur. 1557’de sünnet düğünü sonrası küçük yaşta Saruhan Sancak beyliği yapmıştır. Tabii çocuk olduğu işleri adına Laları yapmış. (Feridun M.Emecen, XVI. Asırda Manisa Kazası, TTK, Ankara, 1989, s.35.).
Gelelim
Gelibolulu Âli ise kimi zaman Sultan III. Murad’ın dindar, müttekî ve perhizkâr
ve şer‘-i şerîfe kemâl-i ıtâ‘ati ile nefsanî arzulara tamah etmeyen biri olduğunu söyler; kimi zaman da padişahın haremi hakkında yaptığı açıklamalarıyla Peçevî’den geri kalmaz (bkz Çerçi, Gelibolulu Mustafa Âlî ve Künhü’l-Ahbar’ında II. Selim, III. Murat ve III. Mehmet Devirleri-III, s.230).130 çocuklu padişah olarak geçen III.Murat öldüğünde 7 cariyesinin gebe olduğunu da hesaba katarsak sayı daha da artıyor. Tabi. Bu gebe kadınların sayısının daha fazla oluğunu iddia edenlerde olmuş elbet, Haluk Akçay isminde bir araştırmacıda bunu bir makalede dil'e getirmiş. 3. Murad
ölünce, ondan hamile kalan yüzlerce cariyenin çuvallara konup bostancı ile kızlarağası tarafında ağızlarına taş bağlanıp sarayburnu açıklarında sandallardan denize atıldığını iddia edenlerden bahsediyor.
BKZ. http://tr.scribd.com/document/370240...arda-Cinsellik /Sayfa:4
Uğraşın için teşekkür ederim.
Yalnız gösterdiğin şey kaynak gösterilemez.İçeriğinin yarısına kadar baktım.Kaynak diye gösterilen şeylerin aslı astarı yoktur.Internet denen şeyin tarihi olumlu/olumsuz anlatmasına o kadar etkisi varki bunun önüne geçilemez hale geldi.Herkes herşeyi yazılabilen bir platform.

Zamanında avrupalıların Haremi çok farklı düşüncelere kapılmasından dolayı bir çok şeyler yazmıştır.Harem denilen yere hanedanlığın kadın ve kız olan herkesin girdiği yerdir.Bunlara kız kardeşlerinden kardeşlerinin hanımlarına kadar kapsamaktadır.

Gösterilen kaynakta eşcinsellikten bahsedilmiş. Şeyhülislam bunu bir fetva olarak yayınlasa hiç birşeye gerek yok direk tahttan indirilirdi.(Papa Gibi bir mevkidir bu)

Şeyhülislam öyle herkes olamazdı. Sadrazam için tahsil aranmaz fakat Şeyhül islam için öyle değildir.O zamanlarki hukuk dairesi olanlardan geçmesi lazımdı.kadılık, müftîlik ve müderrislik gibi bunları yüksek seviyede bitirmeleri gerekiyordu.
__________________
Gerçek şu ki; saat 12:12 olduğunda kimse seni düşünmüyor, şifreleri 1234 yapan insan hala yaşıyor, noel baba yok, tam karşıya geçerken kırmızı yanacak, istediğini alsan da aklın alamadığında kalacak, az kalan yemek daha lezzetlidir, pastayı kesen pasta yiyemez, gece tırnak kesersen ömrün kısalmaz ve sakın kendini başka dünyadan zannedip triplere girmeye kalkma. ne yazık ki pizzanın ambulanstan önce geldiği bir ülkenin en nadide vatandaşlarından birisin sen de.. Hayat işte. O bakımdan diyeceğim o dur ki ; Başımız toprak, sonumuz toprak; mühim olan, çamurlaşmadan yaşamak..


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Hara-Kiri'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.04.2018, 23:35   #9
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Hara-Kiri Mesajı göster
Uğraşın için teşekkür ederim.
Yalnız gösterdiğin şey kaynak gösterilemez.İçeriğinin yarısına kadar baktım.Kaynak diye gösterilen şeylerin aslı astarı yoktur.nInternet denen şeyin tarihi olumlu/olumsuz anlatmasına o kadar etkisi varki bunun önüne geçilemez hale geldi.Herkes herşeyi yazılabilen bir platform.

Zamanında avrupalıların Haremi çok farklı düşüncelere kapılmasından dolayı bir çok şeyler yazmıştır.Harem denilen yere hanedanlığın kadın ve kız olan herkesin girdiği yerdir.Bunlara kız kardeşlerinden kardeşlerinin hanımlarına kadar kapsamaktadır.

Gösterilen kaynakta eşcinsellikten bahsedilmiş. Şeyhülislam bunu bir fetva olarak yayınlasa hiç birşeye gerek yok direk tahttan indirilirdi.(Papa Gibi bir mevkidir bu)

Şeyhülislam öyle herkes olamazdı. Sadrazam için tahsil aranmaz fakat Şeyhül islam için öyle değildir.O zamanlarki hukuk dairesi olanlardan geçmesi lazımdı.kadılık, müftîlik ve müderrislik gibi bunları yüksek seviyede bitirmeleri gerekiyordu.
O benim size söylemiş olduğum iddiaların geçtiği bir makale. Orjinalini görün istedim. Kısaca birileri araştırıp iddia etmiş. Peçevi tarihine Bu konuda göz atmanızı öneririm zira kaynakçalarda bolca geçiyor. Cariyeler Padişahların Kadınları ve Kızları adlı esere bir göz atın. Buyrun oradan bir alıntı..;
Gelmiş geçmiş Osmanlı Padişahları içinde en çok kadına düşkün
olan III. Murad'dır. Hükümdarlığının ilk zamanlarında eşi Safiye Sultan'a
bağlı kaldı. Fakat annesi ve kızkardeşlerinin teşvikiyle güzel cariyelerle
düşüp kalkmaya başladı. Denildiğine göre hasekilerinin sayısı
kırkı aşmıştı. (Kadınlar Saltanatı, 1, 105). III. Murad, saraydaki
kadınlarla yetinmeyerek, dışardaki kız ve kadınlarla da münasebette
bulunarak çok aşın hareketlerde bulunmuştur. Bu sebepten hayatta
iken 100-130 çocuğu olduğu, bunların çoğunun kendisinden önce
öldüğü, ölümünde hayatta 19’u erkek, 30’u kız olmak üzere 49 çocu*
ğu bulunduğu ileri sürülmektedir. (Kronoloji, III., 2). Hattâ yedi cariyenin
de gebe bulunduğu, Murad'ın ölümü üzerine denize atılarak
öldürüldüğü de bunlara ilâve edilir. Murad ölünce, cariyeleri ve kadınlan
Eski Saray'a gönderildi, birer ikişer devlet adamlanyla evlendirildi,
(aynı yer). Oğlu Sultan Mustafa'nın annesinin, kaynaklar adı*
nı yazmamaktadırlar.
bkz. Padişahların Qadınları Ve Qızları-M.Çağatay Uluçay
Bu kitabı pdf olarak netten de bulabilirsiniz..

Ayrıca :
http://www.remzi.com.tr/files/books/...llar-issuu.pdf
bir göz atın..
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.05.2020, 23:44   #10
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: 130 Çocuklu Padişah 3. Murat

Kadınlara düşkünlüğünü canıyla ödemeyen padişahlardan birisiymiş. Ölmeden önce bile eğlenerek geçirmiş.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çocuklu, murat, padişah, paşa, safiye, sultan, ııı.murat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.