Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Turşular


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 16.11.17, 20:51   #1
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,765
Ettiği Teşekkür: 32057
Aldığı Teşekkür: 44500
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Kırmızı Biberli Yağlı Lahana Turşusu | Rus Salatası

Kırmızı Biberli Yağlı Lahana Turşusu | Rus Salatası





Malzemeler
  • 1 adet Lahana
  • 1 kg. Kuru soğan
  • 2 kg. Kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı sirke
  • Tane karabiber
  • Defne yaprağı
  • Diri tuz

Hazırlanışı

Lahanayı ince ince dilimleyin. Kırmızı biberi baş kısımlarını kesip boydan ikiye bölüp ince olarak dilimleyin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Derin bir kap veya bir büyük tepsi içinde üzerine yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip 3-4 dakika elinizle karştırarak iyice harmanlayın. Turşuyu cam kavanozlara yerleştirin ve tepsinin dibinde kalan yağlı sirkeli suyu kavanozlara paylaştırın. Her kavanoza 1 çay kaşığı tane karabiber ve bir kaç yaprak defne koyup kapaklarını sıkıca kapatın.

Derin bir tencerede kaynayan suyun içinde kavanozları 3-4 dakika kaynatıp ters olarak tezgahın üstüne çıkartın. Soğuyunca çevirip kuru ve serin bir yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun.

__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
biberli, kırmızı, lahana, salatası, turşusu, yağlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.