Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Turşular


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.11.09, 15:49   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Turşu Çeşitleri ve Tarifleri





Lahana Turşusu



Malzemeler:

  • 1 beyaz lahana
  • 2 havuç
  • 1 limon
  • 2 baş sarımsak
  • 8 su bardağı kaynamış su
  • 1,5 su bardağı elma sirkesi
  • 1 avuç nohut
  • 3 kurumuş kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı iri tuz

Y
apılışı:

  • Kaynamış su ılıyınca içine iri tuz koyup eritelim.
  • Beyaz lahanayı yıkayıp iri iri doğrayalım.
  • Sarımsakların kabuklarını soyalım.
  • Lahanaları, havuçları karışık bir şekilde 5 litrelik cam kavanoza bastırarak yerleştirelim. Aralara sarımsak, kırmızı biber ve limon dilimlerini de yerleştirelim.
  • Son olarak sirkeyle tuzlu suyu karıştırıp üzerine dökelim.
Sonrasında turşumuzun olmasını bekleyelim ve afiyetle yiyelim.


Not:Turşunun çabuk olmasını istiyorsanız, lahanaları kaynayan suda hafifçe haşlayın.



LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 15:50   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Kornişon Turşu Tarifi

Malzemeler
  • 1 kilo kornişon salatalık
  • su (mümkünse kaynak suyu)
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 10-12 dal maydanoz

Hazırlanışı:

Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.

Salatalıkları kavanoza doldurun. tuzunu uzerine ilave edin. Sarımsakları kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.

Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 15:50   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Pancar Turşusu Tarifi


Malzemeler
  • 5-6 adet orta boy pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)

Yapılışı


Pancarları kök ve saplarını kestikten sonra kabuklarıyla birlikte iyice yıkayıp düdüklüye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip pişirin. (Tefal düdüklüde pim 1. derecede iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişirmek gerekiyor.) Bıçak batırdığınızda rahatlıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.

Pancarları tencerenin dışına alıp, elinizin dayanacağı kadar soğuduğunda (çok soğumasın) parmaklarınızla ovalayarak kabuklarını soyun ve yaklaşık 1cm kalınlığında dilimleyip tekrar içinde kaynattığınız suyuna koyun. Bu suya 1 çay bardağı sirkeyi, tuzu, şekeri ve sarımsağı ilave edin. Bu şekilde soğutup buzdolabına koyun ve 1 gece bekletin. Ertesi gün servise hazırdır.


Afiyet olsun.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 15:51   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Fasulye Turşusu






Malzeme:
  • 3 kg’lık bir kavanoz,
  • 2 kg taze fasulye,
  • 4 diş sarmısak,
  • 1 su bardağı kaya tuzu,
  • 4 su bardağı su,
  • 1 çay bardağı sirke,

Yapılışı:


Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın. Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun.

Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 1 diş sarmısak koyun. Tekrar fasulye yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin. 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin.

1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün. Üzerine bir ağırlık koyarak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.09, 20:57   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Sarımsak Turşusu





Malzeme:
  • Yarım kilo sarmısak,
  • 1 su bardağı sirke.
  • 1 silme yemek kaşığı deniz tuzu,
  • 1-2 sap kereviz yaprağı,
  • 3-4 sap dereotu.

Yapılışı:

Sarmısakların kabuklarını ayıklayın. Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın. Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak sarmısak dişlerini kavanoza yerleştirin. Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın.

Sirke ve tuz karışımını soğuduktan sonra sarmısaklann ustünü örtecek şekilde kavanoza boşaltın. Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletin. Meze olarak tek başına veya yeşil zeytinin yanında servis yapın, salataları süslemek için kullanın.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.09, 20:58   #6
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

İçi Doldurulmuş Biber Turşusu




Malzemeler:
  • 1,5 kg dolmalık biber (küçük ve ince kabuklu)
  • 1 küçük lahana
  • 4- 5 adet salçalık kırmızı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 10- 12 dal kereviz
  • 2 bardak sirke
  • Tuz (4,5 bardak su için 1 dolu çorba kaşığı)


Yapılışı:
1- Biber yıkanıp sapları ve tohumları çıkarılır.
2- Lahana, salçalık, biber, sarımsak, maydanoz, kereviz ince ince kıyılıp karıştırılır.
3- Biberlere sıkıca doldurulur. Kavanoza yerleştirilir.
4- 4,5 bardak suya 1 çorba kaşığı tuz konarak tuzlu su hazırlanır. Buna sirke karıştırılıp kavanoza boşaltılır.
5- Üzerine temiz bir ağırlık konup kapak kapatılır.


Not:Turşuların bozulmaması ve kütür kütür olması için soğuk yerde saklanmalıdır.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.09, 20:58   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu



Malzemeler
:
  • 2 kg kırmızı biber
  • 7-8 dis sarımsak
  • sirke
  • Zeytinyağ
  • tuz

Yapılışı:
Kırmızı biberleri ister ocak üstünde isterseniz fırında közleyelim. Biberlerin kabuklarını soyalım, doğrayalım. Bir kabın içine koyalım, sarımsakları soyup ikiye bölelim, biraz tuz atıp, biraz sirke koyup karıştıralım.

Kavanozları biberlerle dolduralım, biberlerin üstünü bastıracak kadar sirke koyalım. En üste de zeytinyağını ilave ettikten sonra, ters düz yapıp serin bir yerde saklayalım.


Afiyet Olsun.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.09, 20:59   #8
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Domates Turşusu



Malzemeler:
  • Domates,
  • Tuz,
  • Sarımsak

Hazırlanışı:
Normal iriliğe ulaşmış, yeşilrengisarı-beyaza dönmüş veya hafif kızarmış, halk arasında “çakır domates” olarak isimlendirilen sert yapılı domatesler turşu için uygundur. Yeşil domateslerden turşu yapıldığı zaman, turşu tatsız olur ve rengi esmerleşir. Olgun domatesler kullanılırsa turşuda yumuşama, ezilme, kabukta aynlmalar meydana gelir.
Domatesler turşu kabına konmadan önce, sap yerinin hemen yanındaki sert kısımlarından, iğne veya kürdan kullanılarak birkaç kez delinir.

Sarımsaklar domateslerin arasın serpiştirilir, tuz kaynamış suda eritilerek domateslerin üzerine dökülür. Serin ve karanlık bir yerde bekletilir.

Afiyet olsun.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.07.10, 10:37   #9
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,877
Ettiği Teşekkür: 165293
Aldığı Teşekkür: 185296
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Hani kıl biber turşusu..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.07.10, 11:12   #10
« Gamlı Baykuş »

Esmeralda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 33
Mesajlar: 1,434
Ettiği Teşekkür: 5368
Aldığı Teşekkür: 4974
Rep Derecesi : Esmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmedeEsmeralda muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Kaygili
Standart Cevap: Turşu Çeşitleri ve Tarifleri

Lahana ve közlenmiş kırmızı biber turşusu en sevdiklerimden. Bunun yanında turşu suyunu çok özledim. Bir zamanlar İstanbul'dayken her Eminönüne gittiğimizde seyyar turşucudan, turşu suyu alır içerdik. İstanbul'da hala var mı bilmiyorum. Bodrum'da bunu bulmak ne mümkün.Yoksa var da ben mi bilmiyorum.
__________________
Tanrım, Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,

Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,

İkisi arasındaki farkı bilmek için AKIL ver…....
Esmeralda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Esmeralda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çeşitleri, iyi tursu, iyi tursu nasıl yapılır, kuruluşu, kurumu, turşu, turşu çeşitleri, turşü, yapılır, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rakı Çeşitleri ReaL İçecekler 54 11.03.18 13:39
Kavrama Sistemi - Kavramanın Görevleri - Çeşitleri - Çalışma Prensipleri Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 2 13.01.16 16:50
Hafif ve Sağlıklı Fast-Food Tarifleri Canan Diyet Yemekler | Tatlılar 4 29.03.15 19:52
Hiç Bilmediğiniz Türk Kahvesi Tarifleri Canan İçecekler 32 13.03.15 10:32
Motosiklet Bilgileri -Teknik | Motorlarda Yağlama ve Yağ Çeşitleri Kartal Motor Sporları | Motosiklet Dünyası 0 31.01.09 01:29


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.