Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Turşular


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.11.09, 16:37   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu




Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu


Malzemeler

  • 2 kg kırmızı biber
  • 7-8 dis sarımsak
  • sirke
  • Zeytinyağ
  • tuz

Yapılışı

Kırmızı biberleri ister ocak üstünde isterseniz fırında közleyelim. Biberlerin kabuklarını soyalım, doğrayalım. Bir kabın içine koyalım, sarımsakları soyup ikiye bölelim, biraz tuz atıp, biraz sirke koyup karıştıralım. Kavanozları biberlerle dolduralım, biberlerin üstünü bastıracak kadar sirke koyalım. En üste de zeytinyağını ilave ettikten sonra, ters düz yapıp serin bir yerde saklayalım.

Afiyet Olsun
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 16:39   #2
Müdavim

**EMEL** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2009
Konular: 404
Mesajlar: 3,932
Ettiği Teşekkür: 13089
Aldığı Teşekkür: 14465
Rep Derecesi : **EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Pisman
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Sırf sirkemi yanii hiç su yokmu bunda ??
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




**EMEL** isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 16:45   #3
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,877
Ettiği Teşekkür: 165293
Aldığı Teşekkür: 185295
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Yeşili de yapılıyor...

Doğranmadan bütün olarak..

Biberin cinsi ise dolmalık desem değil, çarliston desem değil, değişik bir biber..

Rengi koyu yeşil ve küt..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 16:45   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi **EMEL** Mesajı göster
Sırf sirkemi yanii hiç su yokmu bunda ??

Evet Emelciğim su yok.

Zeytinyağ ilave etmeyi unutmuşum, onu da ekledim


Çok güzel bir turşu çeşididir bu, koca bir tabak dolusu yiyebilirim
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 16:50   #5
Müdavim

**EMEL** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2009
Konular: 404
Mesajlar: 3,932
Ettiği Teşekkür: 13089
Aldığı Teşekkür: 14465
Rep Derecesi : **EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Pisman
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

İlginç denemek lazım referansıda kuvvetli baksana krmızı biber kaldımıki acaba

közleyip deepfreez'e atmıştım olmazsa onları çıkarıp yapayım bari. bişeye benzemezse sorarım ama sana

evdekilerden gönderirsin ozaman

yağ yakışır ama teşekkürler canım
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




**EMEL** isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 16:56   #6
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Közmatik in varsa onda közle. Tadı daha bir başka oluyor.
Pişman olmazsın inanki.

Hatta çabucak denemek istersen şöyle bir tarif vereyim sana.

Biberleri kaynayan suyun içine at biraz haşlansın. Sonra kabuklarını soy.
Bir kase içinde sarımsak, sirke ve zeytinyağını karıştır üzerlerine dök. Biraz dinlensin, sosu içine çeksin. Sonra oturup afiyetle ye...

Mmmmm
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 05.11.09, 19:39   #7
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

bayılıyorum ben buna yaa ellerine sağlık ağzım sulandı walla
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.04.10, 19:59   #8
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,877
Ettiği Teşekkür: 165293
Aldığı Teşekkür: 185295
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Doğranmamış bütün halde yeşil etli biberden yapılmışı var...

Ağzım sulandıydı, ama çaresi var... Tek sorun; biberler çok acı.. Ama bu turşunun da tadına diyecek yok..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.04.10, 20:01   #9
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Ama bu turşunun da tadına diyecek yok..
Kesinlikle katılıyorum bak yine canım çekti
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.04.10, 20:52   #10
Uzman Üye

LoDoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 361
Mesajlar: 1,842
Ettiği Teşekkür: 3083
Aldığı Teşekkür: 6200
Rep Derecesi : LoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmedeLoDoS muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

Güzel oluyor
ben yemesini severim közlenmiş biberin

Lale kaç gün bekletmeliyiz?
__________________

Konu LoDoS tarafından (01.04.10 Saat 21:04 ) değiştirilmiştir..
LoDoS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
közlenmiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üç Rengin Anlamı | Sarı - Kırmızı - Yeşil Renkler | Hükümranlık Renkleri ReaL Türk Tarihi 7 29.04.17 11:59
Kırmızı ibikli küçük tavuk YOLCU Sosyal Bilimler 2 03.02.12 00:34
Niçin Trafik lambaları Kırmızı, Sarı Ve Yeşildir? oneyouu Bilimsel Çalışmalar ve Haberler 0 28.01.09 21:49
Mısırlı Biber Dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:04
Acı Kırmızı Biber Kanserli Hücreyi Öldürüyor... oneyouu Alternatif Tıp 0 26.01.09 02:34


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.