Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Turşular


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.08.2012, 09:15   #1
Çevrimiçi
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şekerli Biber Turşusu

Şekerli Biber Turşusu




Gerekli Malzemeler.

  • 3-4 cm uzunluğunda çıtır sivri biber.
  • 1 Su bardağı şeker.
  • 1 Su bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 Su bardağı sirke. ( Çok iyi bildiğiniz bir marka olmalı, kimyasal sirke olmasın. Sarımsaklarınız yeşillenir )
  • 1 Su bardağı zeytinyağı
  • 10 İri diş sarımsak.
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 kğ'lık konserve şişesi.

Yapılışı


Bir kapta şekeri, sirkeyi, limon suyunu ve zeytinyağını iyice karıştırın. Tuz ilavesi yapın.
Saplarını temizlediğiniz mini sivri biberleri kavanoza doldurun.
Kat aralarına sarımsakları koyun.
Karışımı yaptığınız sosu biberlerin üzerine boca edin. Kavanoz tamamen kapatılmalı (Eğer hâlâ yeriniz kalmışsa, klorsuz su ilave edebilirsiniz.)
Kavonozu sıkıca kapatın.
Serin bir yerde beklemeye alın.
Kavanozun pozisyonunu her gün değiştirin ( Ters düz etmelisiniz )
15 gün sonra turşunuz hazır.
Turşunun suyunu salatalarınıza sos olarak kullanın.
Afiyet olsun.

Çok güzel ve özel bir turşudur. Bu turşunun özelliği sivri kıl biberlerin, boyu 4 cm'yi geçmemiş, çok taze olmasından kaynaklanıyor. Bahçesi olanlar için sorun olmaz. ( Minik acı biberler ile iyi olmuyor, onlar kart oluyor, denemenizi tavsiye etmem)

Turâ;aman parmaklarınıza dikkat edin diyen form kişisi
__________________
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.08.2012, 10:55   #2
Çevrimdışı
Gece
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

Turşu da şeker tadı belirgin oluyor mu?
Olmuyorsa deneyeceğim....
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.08.2012, 11:00   #3
Çevrimiçi
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

Hayır. Şeker tadını almıyorsunuz.
Damak tadına çok uygun.
Bir kavanoz yapınca zaten onu hemen tüketiyorsunuz.
Sonra bir sürü yapmaya çalışıyorsunuz.



Turâ; ekmek arası ya da turşulu sandaviç olarak tüketeceksiniz diyen form kişisi.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.08.2012, 14:14   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

Turşuyu çok severim. Bu tarifle de güzel olacağa benziyor

Teşekkürler Tura.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.08.2012, 14:27   #5
Çevrimiçi
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Turşuyu çok severim. Bu tarifle de güzel olacağa benziyor

Teşekkürler Tura.

Ben teşekkür ederim düzenlemeniz için.
Resim var dı, bulamamıştım.
Bu sene de henüz yapmadım ki resmedeyim.



Turâ;yaptığınıza ve yediğinize pişman olmayacaksınız diyen form kişisi
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.08.2012, 14:30   #6
Çevrimdışı
Gece
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

Denemeye karar verdim....
Çünkü evimde turşu canavarı bir eşim var....

Teşekkürler Turâ...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.08.2012, 14:40   #7
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

Tursuya sekerin ilavesi, daha güzel konserve olusundan ileri geliyor, gerci eger benim su bardaklarimi kullanirsaniz, bu 10 kilo tursuya yeter.

Eskiden cok yapiyorduk, ek olarak, bir güzel bahcemiz vardi.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.10.2016, 23:10   #8
Çevrimiçi
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

1.5 litrelik iki cam kavanoz şekerli- zeytinyağlı biber turşusu yaptım.
Bugün bahçeden, yeteri kadar sivri biber topladım.

Temizleyip kavanozlara doldurdum. Aralarına yine bahçemde yetiştirdiğim sarımsaklardan ilave ettim
Her bir kavanoz için 2 şer çay bardağı, toz şeker, zeytinyağı, üzüm sirkesi ( kendi yapımım )ve limon suyu ilavesi yaptım.












Bundan sonra, şekerin turşu suyuna iyice karışması ve şeker tadının kaybolması için 10 gün boyunca gelip gidip yuvarlayacağım. Kavanozların devamlı olarak pozisyonunu değiştireceğim.

Turşunun suyunu salatalarımda sos olarak kullanacağım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.11.2017, 20:43   #9
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

Ellerine sağlık.

Bizde böyle yağlı turşu yapıyorlar. Ama şeker yok. Buda farklı bir tarif olmuş. Merak ettim bak şimdi. Pazardan biber alıp denemek lazım.

Teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.11.2018, 16:03   #10
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şekerli Biber Turşusu

Hanımın boş bir vaktinde uğraşalım bakalım, tuzlusunu çok sevmeme rağmen dilediğimce yiyemiyorum.
Hanım sırf benim için kıl biberden yapmıştı ama çok tatlı olduğundan sağa sola,dağıttıl.Yiyemedim, beğenmedim.
Yalnız 1 kavanoz'a benim için 1 su bardağı şeker çok gelir, çayı bie şekersiz kullanıyorum, tatlı ayda bir.

İnşallah bu tarif güzel olur..

Ellerine sağlık @Tura deneyeceğim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
şekerli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.