23.08.2012, 09:15 | #1 |
Çevrimiçi
|
Şekerli Biber Turşusu
Gerekli Malzemeler. Çok güzel ve özel bir turşudur. Bu turşunun özelliği sivri kıl biberlerin, boyu 4 cm'yi geçmemiş, çok taze olmasından kaynaklanıyor. Bahçesi olanlar için sorun olmaz. ( Minik acı biberler ile iyi olmuyor, onlar kart oluyor, denemenizi tavsiye etmem) |
23.08.2012, 10:55 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
Turşu da şeker tadı belirgin oluyor mu?
Olmuyorsa deneyeceğim....
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı" |
23.08.2012, 11:00 | #3 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
Hayır. Şeker tadını almıyorsunuz.
Damak tadına çok uygun. Bir kavanoz yapınca zaten onu hemen tüketiyorsunuz. Sonra bir sürü yapmaya çalışıyorsunuz. Turâ; ekmek arası ya da turşulu sandaviç olarak tüketeceksiniz diyen form kişisi. |
23.08.2012, 14:14 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
Turşuyu çok severim. Bu tarifle de güzel olacağa benziyor
Teşekkürler Tura. |
23.08.2012, 14:27 | #5 | |
Çevrimiçi
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
Alıntı:
Ben teşekkür ederim düzenlemeniz için. Resim var dı, bulamamıştım. Bu sene de henüz yapmadım ki resmedeyim. Turâ;yaptığınıza ve yediğinize pişman olmayacaksınız diyen form kişisi |
|
23.08.2012, 14:30 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
Denemeye karar verdim....
Çünkü evimde turşu canavarı bir eşim var.... Teşekkürler Turâ...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı" |
23.08.2012, 14:40 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
Tursuya sekerin ilavesi, daha güzel konserve olusundan ileri geliyor, gerci eger benim su bardaklarimi kullanirsaniz, bu 10 kilo tursuya yeter.
Eskiden cok yapiyorduk, ek olarak, bir güzel bahcemiz vardi.
__________________
-Gurbet Ellerde Aldatılamadı- Türkiyede yasamasa bile!. |
09.10.2016, 23:10 | #8 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
1.5 litrelik iki cam kavanoz şekerli- zeytinyağlı biber turşusu yaptım.
Bugün bahçeden, yeteri kadar sivri biber topladım. Temizleyip kavanozlara doldurdum. Aralarına yine bahçemde yetiştirdiğim sarımsaklardan ilave ettim Her bir kavanoz için 2 şer çay bardağı, toz şeker, zeytinyağı, üzüm sirkesi ( kendi yapımım )ve limon suyu ilavesi yaptım. Bundan sonra, şekerin turşu suyuna iyice karışması ve şeker tadının kaybolması için 10 gün boyunca gelip gidip yuvarlayacağım. Kavanozların devamlı olarak pozisyonunu değiştireceğim. Turşunun suyunu salatalarımda sos olarak kullanacağım. |
16.11.2017, 20:43 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
Ellerine sağlık. |
06.11.2018, 16:03 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şekerli Biber Turşusu
Hanımın boş bir vaktinde uğraşalım bakalım, tuzlusunu çok sevmeme rağmen dilediğimce yiyemiyorum.
Hanım sırf benim için kıl biberden yapmıştı ama çok tatlı olduğundan sağa sola,dağıttıl.Yiyemedim, beğenmedim. Yalnız 1 kavanoz'a benim için 1 su bardağı şeker çok gelir, çayı bie şekersiz kullanıyorum, tatlı ayda bir. İnşallah bu tarif güzel olur.. Ellerine sağlık @Tura deneyeceğim |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
şekerli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |