Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Tv Showları | Tv Yarışmaları | Tv Dizileri Haberleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.03.2016, 18:08   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart "46" - Erdal Beşikçioğlu - 23:00 Her Cuma - STAR TV

STAR TV'nin yeni dizisi 46 Yok Olan bu akşam 1. bölümü ile ekrana gelecek. Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünde yer aldığı yeni dizi için heyecan dorukta. 46 Yok Olan fragmanı ve merak edilen detayları haberimizde.



Oyuncular - Erdal Beşikçioğlu, Yasemin Allen, Melis Birkan, Saygın Soysal, Berkan Şal, Metin Belgin, Ayça Eren, Selin Uludoğan

Yayın Günü:27 Mart Pazar
Yayın Saati:23.30 STAR TV
Dizi Süresi: 60 DK

“İçindeki iyi ve kötünün ne zaman ortaya çıkacağı belli olmaz.”

Murat Günay, babası Reha’nın kurduğu bir vakıf üniversitesinde moleküler biyoloji ve genetik bölümünde profesördür. Reha, on beş sene önce Murat ve kız kardeşi Ezo’nun gözleri önünde öldürülmüştür. Ezo, o günden sonra depresif bir kız olmuş ve antidepresan ilaçlara bağımlı hale gelmiştir. Beş sene önce yüksek dozda aldığı ilaçların etkisiyle fenalaşmış ve bitkisel hayata girmiştir. Murat, o günden sonra çalışmalarını kardeşini hayata döndürmek üzere kurgulamıştır.

Kendini kız kardeşinin tedavisine adayan bir profesör Murat, tıbbın şu anki imkanlarıyla kardeşini bitkisel hayattan çıkaramayacağını anladığından herkesten gizli bir şekilde çalışmalar yapmaktadır. Evinin bodrum katını da tam teşekküllü bir laboratuvara dönüştürmüştür. Beynin vücudun felçli bölgelerindeki sinir sistemiyle olan irtibatı üzerine bir ilaç geliştirmeye çalışmaktadır.





__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.04.2016, 20:33   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: "46" - Erdal Beşikçioğlu - 23:30 - STAR TV

46, ANARŞİST BİR İŞ’

Star TV’de bu gece ikinci bölümü ekrana gelecek ‘46 Yok Olan’, hazırlanan ilginç ‘basın kiti’, yayın saati, süresi, senaryosu ve kurgusuyla çok farklı bir dizi. Cuma günü ‘46’nın setindeydim. çekmeköy’e bağlı Reşadiye’de bodrumu laboratuvara dönüştürülen dört katlı bir villada çekilen dizinin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nun elindeki senaryoya baktım, topu topu 50 sayfa.

Bölüm senaryoları 150 - 200 sayfa arasında değiştiğine göre aradaki haftalık iş gücü farkını hesaplamak hiç de zor olmasa gerek.

Beşikçioğlu’na hikayenin kime ait olduğunu sordum. Son zamanlarda dizi teklifi getirenlerin okuması için birkaç sayfalık tretman verip, “Beğenirsen senaryosunu yazdıracağız” dediğini anlatan Beşikçioğlu, “Ben de onlar gibi yaptım. Kafamdaki tretmanı Ömer’e (Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner) anlattım. Beğenince Serdar’la (Yönetmen Serdar Akar) ve Ercan’la (Senarist Ercan Mehmet Erdem) hikayeyi geliştirdik” dedi.

‘Neden 46?’ diye sorunca da Beşikçioğlu şunları söyledi:

“Mahalle ve ağa dizilerinden sıkıldığımız için… Çevir çevir aynı hikayeler olduğu için… Hiçbir zaman fantastik hikaye olmadığı için. Biraz da bilim kurgu hikayeler olması gerektiğine inandığımız için ‘46’. Çünkü artık hepimiz birbirimizi tekrar eder olduk. Sadece oyuncular farklı, ama rol kişileri hep aynıydı. Biraz daha değişik bir şey yapalım dedim. Sanırım doğru zamanda karar verdik.”

Beşikçioğlu’na ‘Başrol oyuncusu için dizinin 120 - 150 dakika yerine 60 dakika olmasının avantajları neler?’ diye sordum.

“Aslında değişen bir şey olmuyor. Yine gün olarak o kadar zaman harcıyorsunuz, ama rol üzerinde çalışma ve deneme süreniz uzuyor. Günde 10 - 12 saatten fazla çalışmıyoruz. Yalapşap yapıp, başka sahneye geçmiyoruz. Her sahnenin hakkını vererek çekiyoruz. İçimize sinsin diye uğraşıyoruz. Yetiştirmek için değil, iyi yapmak için çalışıyoruz” yanıtını verdi.



‘KANAL, 13 BÖLÜMÜ GARANTİ ETMESE BU İŞE GİRMEZDİM’


- Bir saatlik ‘46 Yok Olan’, türevlerini yaratır mı?

Eğer böyle bir şey olursa bundan büyük haz duyarım. Çünkü Serdar, Ercan ve ben, Temmuz ayından beri bu diziyi yapmak için mücadele ettik. Aralarında kafa karıştıracak türden ciddi teklifleri reddettik.
Prime Time’dan 150 kişinin yüklü kaşe kazanmasındansa 450 kişinin para kazanması benim için daha evladır.

- Reytinglerden memnun musunuz?


O işle hiç ilgilenmiyorum. Kanalla yaptığımız sözleşmede de şöyle bir şey var. Kanal bana 13 bölümü garanti etmemiş olsaydı, böyle bir maceraya hiç girmeyecektik. Çünkü bizim derdimiz hikayeyi anlatmak. Şimdiye kadar kimse cesaret edememiş, o anlamda Ömer’in yaptığı bir devrim.


‘Parası değil manevi tarafı değerli’

- ‘46’, kanallar için Reklam gelirinin düşük olduğu bir saat diliminde yayınlanıyor. Bu, başrol oyuncusu için daha az para kazanmak değil mi?

Doğrudur, proje için ayrılan bütçe ona göre. Bir saat yapıyoruz, ama iki saatlik işin kaşesini alalım derdimiz yok. Benim diğerleri gibi bir derdim yok zaten. Sadece hikaye anlatmak üzerine Serdar Abi ve Ercan’la çalışmaktan keyif aldığım için. İşin parası değil, manevi tarafı benim için daha değerli.

Neticede anarşist bir iş yapıyoruz. Büyük yapım firmaları PT1 ve PT2’yi ele geçirmiş durumdalar ve pastanın da bölünmesini istemeyebilirler. 2.5 - 3 saatlik dilimi belli bir rakam karşılığı erk olarak almışlar.

Prime Time’a üç proje koyduğunuzda pastanın üçe bölünmesi demek. Aslında ‘46’nın sektöre karşı da anarşist bir durumu var; onu da görmek lazım. Bir kanalın Prime Time kuşağından 150 kişinin değil, 450 kişinin ekmek yemesini sağlayacak kapıyı açabilir ‘46’… Tekelci zihniyetten uzaklaşmak demektir bu.




EKRANDA BİR İLK


Dizide Psikiyatr Ceyla’yı canlandıran Melis Birkan’a ‘46’yı sordum, şunları söyledi:

“46’, hikayesi özgün, her şeyiyle farklı ve bize ait bir iş. Uyarlama değil. Süre olarak da farklı. Yayınlandığı saat de farklı. Türk televizyonlarında şimdiye kadar görülmemiş bir iş.”

Dizi ekiplerinin en çok dert yandığı şey, sürelerin uzunluğu. Bölümlerin 150 dakikaya çıktığı bir dönemde 60 dakikalık ‘46’da başrol oynayan Birkan, haftada kaç gün çalışıyor olabilir?

Birkan, “Maksimum 2.5 - 3 günümü alıyor her bölüm. Bölüm senaryosuna göre 2 güne de indiği oluyor, 4 güne çıktığı da, ama sabahtan başlayıp gece yarılarına kadar çalışma yok bizde” dedi.




46’NIN EKİP RUHU

Yıllardır dizi setlerine giderim. ‘46’nın setindeki ekip ruhunun diğer dizilerden farklı olduğunu belirtmeliyim. Çoğu dizide başrol oyuncuları ekipten ayrı yerde, ayrı bir menüyü tercih ederken ‘46’nın başrol oyuncuları Erdal Beşikçioğlu ve Melis Birkan, tabldot yemeğini ekiple birlikte yedi.

Ali Eyuboğlu
Milliyet Online

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.04.2016, 17:14   #3
Çevrimdışı
Maviş
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: "46" - Erdal Beşikçioğlu - 23:00 Pazar - STAR TV

Reaksiyona göre daha ağır ama daha sürükleyici,inşallah reyting kurbanı olmaz,yayın saati çok geç.

Bilmeyenler için 46 'nın anlamı,46 deli raporlarının sağ üst köşesine yazılan rakamdır.
__________________
Seni sevmekten vazgeçmeyen biri varsa eğer
Korkma incinmekten
Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde
Öper ve geçer..


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Maviş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2330, 46 yok olan, beşikçioğlu, erdal, star


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.