Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Tv Showları | Tv Yarışmaları | Tv Dizileri Haberleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.03.2013, 11:08   #1
Çevrimdışı
Conan
Sadece Gül İstiyorum...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart "Oz" (1997)

Oswald Hapishanesi'ne hoş geldiniz... Ama Oz adıyla da bilinen bu özel hapishaneye adım attığınzda, 'hoş bulduk' demek de biraz zorlanacaksınız; çünkü Oz'da sınır tanımayan, sert olaylara tanıklık edecek ve mahkûmlarla gardiyanların nasıl bir psikolojiye sahip olduklarını çok daha iyi anlayacaksınız...

Suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus (Kinney) tarafından yönetilen bu cezaevinin tüm sakinleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilimek için mücadele veriyor; çete üyeleri, eşcinseller, Latinler, Müslümanlar... Kimi uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanabilmek için savaşıyor. Kimi paranın peşinde; kumar oynayarak ya da başka türlü dümenlerle paraya kavuşmaya çalışıyor. Bazı mahkûmlar ise sadece tahliye olabilecekleri günü görebilmek için hayatta kalmaya çalışıyor, hatta sadece yarını görebilmek için.
****
Şimdiye kadar seyrettiğim en gerçekçi ve sert dizidir OZ, amerikan toplum yapısını toplum yapısındaki hastalığı, ırkçılığı ,vahşeti, tüm çıplaklığı ve sansürsüz olarak anlatıyor.. Müslümanlar, Zenci gansterler, italyan mafyası, latin amerikalılar, gay suçlulular, seri katiller, kirli ve suça batmış gardiyanlar vs hepsinin bir arada bulunduğu bir ortam... Bu dizi anlatılmaz seyredilir..

Bu diziyi sansürsüz olarak torrent sitelerinden indirebilirsiniz.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Conan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.03.2013, 17:15   #2
Çevrimdışı
Conan
Sadece Gül İstiyorum...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: "Oz" (1997)

OZ dizisinin tanıtımından sonra, hakkındaki ikinci yazıda dizinin önde gelen mahkum karakterlerini tanıtmak istiyorum. İlk olarak, Nazi çetesinin lideri konumunda olan Vernon Schillinger‘le başlıyorum. Sonradan eklediğim mahkumların polise yakalanma videoları şiddet ve cinsellik içeriyor uyarısını da yapmadan geçmeyeyim.Vern Schillinger (J.K.Simmons)


Vern Schillinger

Mahkum 92S110 Vern Schillinger 21 Ekim 1992′de birinci derecede ağır saldırıdan suçlu bulundu. Cezası 8 yıl, şartlı tahliye 5 yıl sonra. Vern Schillinger aşırı ırkçı düşüncelere sahip olan Nazi olarak biliniyor. Uyuşturucudan ve saf ırktan olmayan herkesten nefret ediyor. Çocuklarına uyuşturucu satarken yakaladığı zenci satıcıya yaptığı ağır saldırıdan dolayı mahkum edilmiştir. Hapishanede de düşüncelerini destekleyen hareketleri devam ettiren Schillinger, hücre arkadaşı Tobias Beecher‘e defalarca tecavüz etmiş ve her türlü kötülüğün başına gelmesine neden olmuştur. Tobias’la yaptıklarıyla çelişerek, homoseksüellere karşı da büyük bir nefret besler. Bu özelliklerinin yanında çocuklarına çok önem veren Schillinger, onların uyuşturucudan uzak durması için her şeyi yapar. Güçlü ve karizmatik kişiliği sayesinde hapishanenin en acımasız çetesi olan Naziler’in lideri olmuştur. Çete elemanlarının davranışlarına yön verir ve çete toplantılarında Naziler’i temsil eder.


Ryan O’Reily (Dean Winters)

Mahkum 97P904 Ryan O’Reily 12 Temmuz 1997′de 2 kez arabayla kasıtsız adam öldürme, 5 kez huzuru bozucu davranışta bulunmak, mülke zarar vermek, silah bulundurmak, şartlı tahliye hakkını bozmaktan suçlu bulundu. Cezası müebbet, şartlı tahliye 12 yıl sonra. O’Reily İrlandalı kökenli Amerikan gansteri olarak biliniyor. Hapishanede İrlandalılar’ın içinde olsa da duruma göre her şeyi yapabilen, yeri geldiğinde başka saflara geçebilen en zeki suçlulardan biridir. Amaca giden yolda herşey mübahtır düsturuyla hareket eden O’Reily’nin en değer verdiği varlık, anne ve babasını öldüren akli dengesi yerinde olmayan kardeşi Cyrill’dır. Hapishaneye kardeşinin düşmesiyle onu korumak için herşeyi yapar. Yine de kimi zaman acımasız Naziler’in bile düşünemeyeceği kadar hastalıklı planlarla düşmanlarını alt etmekten vazgeçmez. Oz’da 6 sezon boyunca canlı kalabilmesinin nedeni de şüphesiz bu özelliğindendir.

Simon Adebisi (Adewale Akinnuoye-Agbaje)


Mahkum 93A234 Simon Adebisi 2 Mayıs 1993′te birinci derecede cinayetten suçlu bulunmuştur. Cezası, şartlı tahliye şansı olmadan müebbet. Gizli polisin kafasını kesmekten hapse giren Adebisi, hapisteki zenciler çetesinin (Homeboys) lideridir. İri ve korkutucu görüntüsü ve ortalama zekasıyla diğer çeteler için ciddi bir tehdit olan Adebisi hapisteki her türlü pis işin de içindedir. Uyuşturucu bağımlısı olarak hapisteki uyuşturucu trafiğine de yön verir. Afrika kökenli olan mahkumun, karakteristik özellikleri her zaman kulağında olan kulaklığı, kafasında yan yatmış şapkasıyla etrafta yarı çıplak dolaşması ve sıfıra vurulmuş dazlak kafası sayılabilir. Belli bir süre, Afrikalı köklerine döner gibi olsa da daha sonra yine uyuşturucuya kapılıp bilinen haline dönmüştür. Ne olursa olsun Adebisi, Oz’daki en çok korkulan ve ciddiye alınan mahkumlardan biri olmuştur.

Miguel Alvarez (Kirk Acevedo)


Mahkum 97A413 Miguel Alvarez 3 Şubat 1997′de ölümcül silah bulundurma ve ikinci derecede ciddi hasar vermeden tutuklanmıştır. Cezası 15 yıl, şartlı tahliyesi 2 yıl sonra.Alvarez latin kökenli suçlu olarak hapishaneye girdiğinde, hem babası hem dedesi müebbet hapis olarak Oz’da bulunurlar. Kız arkadaşı da aynı suçtan, kadınlar hapishanesinde bulunmaktadır. Latin mahallelerinin fakir ve zor şartlarında büyüyen Alvarez hayatta kalması için ne gerekiyosa yaparak, sonunda Oz’a düşmüştür. Kişiliği ve düşünce yapısından dolayı Latinler dahil bir çok kişiyle zıt düşmüş ve defalarca hücre hapsine gönderilmiştir. Aklını kaybedecek gibi olan Alvarez’in hala kurtarılabileceğine inan kişiler Tim McManus ve Peder Ray Mukada‘dan başkası olmamıştır.

Tobias Beecher (Lee Tergesen)

Mahkum 97B412 Tobias Beecher 5 Temmuz 1997′de alkollü araba kullanırken küçük bir kıza çarparak ölümüne sebep olmuştur. Cezası 15 yıl, şartlı tahliyesi 4 yıl sonra. Beecher, Oz’daki mahkumlardan en farklı olanıdır. Harvard’da hukuk okumuş ve avukat olarak görevini yaparken, alkol problemi yüzünden Oz’a düşmüştür. Tobias, iyi şartlarda yaşayan ve sokak yaşamına alışık olmayan biri olarak Oz’da en çok zorlanan, dolayısıyla en ciddi değişimi geçiren kişidir. İlk hücre arkadaşı Adebisi olmasına rağmen, Schillinger onu istemiş ve yeni hücre arkadaşı acımasız ırkçı Schillinger olmuştur. Bundan sonra Beecher’in hayatı tamamen değişmiş ve Oz’daki en dramatik karakterlerden birine dönüşmüştür. Hapishanede olduğu zaman boyunca, Schillinger’la mücadele etmek zorunda kalmıştır.

Kareem Said (Eamonn Walker)

Mahkum 97S444 Kareem Said 6 Haziran 1997′de ikinci derecede kundakçılıktan mahkum olmuştur. Cezası 18 yıl, şartlı tahliyesi 5 yıl sonra.Kareem Said, Oz’daki en etkili karakterlerden biri sayılabilir. Müslümanların lideri ve siyah ırkın haklarını savunan Kareem Said idealist biridir. Hem çeteler hem hapishane yönetimi tarafından saygı duyulur ve korkulur. Etkili hitap şekilleri ve manipüle gücüyle, Müslüman kitleyi etrafında toplayıp liderleri konumuna gelmiştir. Kendini, yoksulluk ve eşitsizlik içinde yaşayan müslüman siyah ırkın daha iyi şartlara ulaşmasına adamıştır. Liderlik konumu hapishanede çıkan isyanda tüm çeteleri temsil edecek şekilde yükselmiştir. Dizinin en karizmatik ve etkileyici karakterlerinden biridir.

Augustus Hill (Harold Perrineau)

Mahkum 95H522 Augustus Hill, 6 Kasım 1995′te yasadışı madde bulundurma ve ikinci derecede cinayetten suçlu bulumuştur. Cezası müebbet, şartlı tahliyesi 20 yıl sonra. Akıl hocası Burr Redding‘tir. Gençlik yıllarından beri uyuşturucu satan Hill, 1995 yılında yapılan muhbirlik sonucu yeri belirlenmiş ve SWAT ekibinin yaptığı baskınla yakalanmıştır. Yakalandığı sırada yüksek binanın tepesinden kasten yere atılan Hill, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur. Bundan dolayı Oz’da çok fazla bulaşılmayan ve kendi halinde yaşayan bir mahkum olarak bilinir. Siyah ırktan olduğundan, onlara daha çok yaklaşan Hill yine de herkesle olabildiğince arkadaşça iletişim içerisindedir. OZ’un en yansız karakteri olduğundan onunla özdeşleşmek çok kolaydır. Bunun yanı sıra dizinin başında, ortasında ve sonunda konuyla ilgili anektodları Hill, Oz’dan bağımsız bir havada aktarır. Kanımca dizinin en etkileyici sahneleri Hill’in seyirciyle konuştuğu bu sahnelerdir.

Enrique Morales (David Zayas)


Mahkum 00M871 Enrique Morales, 6 Nisan 2000′de ikinci derecede cinayetten suçlu bulunmuştur. Cezası 25 yıl, şartlı tahliyesi 15 yıl sonra. Morales, Latinler’in Oz’daki en etkili adamıdır. Adam öldürmekten hapse giren Morales, El Norte çetesinin lideri konumuna gelmiştir. İtalyan ganster Chucky Pancamo‘yla dostluk kuran Morales, çetenin geleceği için politik kararlar alabilen zeki bir liderdir.

Nino Schibetta (Tony Musante)


Mahkum 95S604 Nino Schibetta, 12 Aralık 1995′te iki kişinin ölümüne komplo kurarak neden olmaktan mahkum olmuştur. Cezası 120 yıl, şartlı tahliyesi 70 yıl sonra. Nino Schibetta, İtalyan mafyasının lideri konumunda Oz’da bulunur. Ölümüne kadar, İtalyanlar’ın her eylemine karar veren ve yöneten kişi olmuştur. Oz’da istediği her şey – Em City’de tek kişilik hücre gibi – sorgusuz kabul edilmiştir. Hapishanenin müdürü Glynn dahil herkes Schibetta’ya saygı gösterir ve isteklerini karşılarlar. Schibetta tipik mafya lideri olarak sessiz, düşünceli, kontrollü ve zeki bir karakter olarak karşımıza çıkar. Ailesine karşı büyük bir sevgisi vardır. Yine de büyük bir komploya kurban gitmekten kurtulamaz.



alıntıdır Özgün metin sahibine teşekkürler
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Conan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.03.2013, 17:41   #3
Çevrimdışı
Şahinoğlu
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: "Oz" (1997)

Bir diğer efsane 'The Wire' ile birlikte dizi tarihinin en tepe noktası. Gerçeklik konusunda çığır açmıştır her ikisi de.

Diziyle ilgili fikir edinmek açısından şöyle bir örnek verebiliriz:

Shirley Bellinger, kendi çocuğunu kaza süsü vererek öldürmüş ve idama mahkum olmuştur. Gayet "kara dul" kıvamında erkekleri birbirine düşürme potansiyelli, şizofrenik ve kimseye eyvallahı olmayan güçlü bir karakter. Daha şairane bulduğu için asılarak idam edilmeyi seçmiştir. İnfaza yürürken bile gülmektedir. Ta ki darağacını görene kadar...

(psikolojik olarak rahatsız edici bir sekanstır, baştan uyarayım):
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
1997, çalışıyor, için, müslümanlar, sansürsüz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.