Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Tv Showları | Tv Yarışmaları | Tv Dizileri Haberleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.03.2013, 15:23   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mastermind NTV'de Başlıyor

Mastermind NTV'de Başlıyor

BBC'nin dünyaca ünlü bilgi yarışması 'Mastermind', Türkiye'de ilk kez NTV ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Ünlü oyuncu Altan Erkekli'nin sunacağı yarışma programı, yakında NTV'de...




Siyah bir sandalye. Sandalyede bir yarışmacı. Karşısındaysa peş peşe sorular yönelten bir sorgu memuru...

Ünlü oyuncu Altan Erkekli'nin sunacağı ''Mastermind Türkiye'', 2. Dünya Savaşı'nda sorgu subayı Bill Wright'ın sorgu odasındaki deneyimlerini televizyona aktardığı bir BBC formatı.

YARIŞMA İKİ TURDAN OLUŞUYOR

İki bölümden oluşan Mastermind'da, ilk tur, yarışmacıların ustalık alanlarından, ikinci tur ise genel kültür sorularından oluşuyor.

HER BÖLÜMDE 4 YARIŞMACI

Her bölümde dört kişinin yarışacağı Mastermind'da, dört ayın sonunda finalistler, yeni uzmanlık alanlarıyla 'Büyük Final'e hazırlanacak.




OYUNUN KURALI BASİT

Dört yarışmacı birbirlerine ve zamana karşı yarışıp en yüksek puana ulaşmaya çalışıyor, bunu da gerçekten zor sorulara yanıt vererek yapıyorlar.

Önce her birine kendi seçtikleri uzmanlık alanından ve sonra da genel kültür alanından sorular soruluyor. Program 25 yıl boyunca üniversiteleri, kiliseleri ve İngiltere'nin neredeyse tüm ihtişamlı mekanlarını dolaşırken ilk şovdan itibaren sorular yarışmacılara ünlü siyah deri sandalyede soruldu.

PEKİ YA ÖDÜLLER NE?

Yarışmanın ilk turunda yarışan ve en çok doğru yanıt veren yarışmacı NTV Yayınları'ndan 1000 TL değerinde hediye çeki kazanacak ve ikinci tura yükselecek.

Yarışmanın birinci turu Nisan ve Mayıs aylarında tamamlanacak.

Mastermind'ın ilk turunda dörderli gruplar halinde yarışacak 64 kişi arasından, kendi grubunda birinci olan 16 yarışmacı, ikinci turda, yine dörderli gruplar halinde yarışacak.

'SÜPER FİNAL' YARIŞI

İkinci turda kendi gruplarından birinci çıkacak yarışmacılar kazanacakları iPad ödülünün yanı sıra, 'Süper Final' bölümünde yarışmaya hak kazanacak.

'Matermind'da, daha yakın tarihli yarışma programlarının aksine, kazanılacak bir para ödülü yok. Asıl amaç 'Mastermind' unvanıyla onurlandırılmak. Ve gerilim yarışmacıyla sunucuyu neredeyse gladyatörlere özgü bir atmosferle ayıran stüdyo ışıklarıyla başlıyor.





TÜRKİYE'NİN MASTERMIND'I SEÇİLECEK

'Süper Final'de en çok doğru yanıt vererek 'birinci' olan yarışmacı hem sezonun Mastermind'ı unvanını alacak hem de çok özel bir kültür turu ödülünün sahibi olacak.

MASTERMIND'IN TARİHÇESİ

Çoğu kişi tarafından en özenli ve en entelektüel yarışma programı olarak gösterilen Mastermind, geçen 40 yılın ardından televizyon dünyasının en uzun soluklu başarılarından biri olarak kabul ediliyor. Yarışmanın fikir babası Bill Wright, Almanya'da savaş esiri olduğu sırada sorgu odalarında yaşadığı tecrübelerini yarışmacılara isim, meslek ve uzmanlık konularında sorular sorulduğu 'Mastermind' ritüelini yaratmada kullandı.

Mastermind'ın ilk bölümü 1972'de Liverpool Üniversitesi'nde çekildi ve BBC One'da yayınlandı. Şovun sunuculuğunu üstlenen kişi, programın 'sorgucusu' olarak takdim edilen, eski gazeteci Magnus Magnusson idi. Program başta fazla 'bilgiççe' bulundu ve geç saate alındı. İzlenme oranının yüksek olduğu saatlerde yayınlanmaya başladığındaysa muazzam bir izleyici kitlesi topladı ve yerini korudu.

1997'DE BBC'YE VEDA ETTİ

Mastermind 57 bin'den fazla sorunun ardından, 1997'de BBC TV'ye veda etti. Orijinal programın final bölümü, şanına yakışır bir biçimde Kirkwall, Orkney'deki St. Magnus Katedrali'nde çekildi. Programın bitmesiyle ünlü siyah deri koltuk, sunucu Magnus Magnusson'a verildi.

DISCOVERY CHANNEL'DA YENİDEN HAYAT BULDU

Program, tanınmış sohbet programı sunucusu Clive Anderson'la 2001'de Discovery Channel'da yeniden hayat buldu. Yeni seri bir hite dönüştü ve yarışmanın galibi Michael Penrice'e ödülünü eski BBC sunucusu Magnus Magnusson verdi.

Mastermind, kısa bir süre sonra 2002'de BBC Two'ya döndü. Temmuz 2003'de yeni bir sunucuyla, Radio Four'un "Today" programının sunucusu olarak tanınan John Humphrys'la, 6 yılın ilk eksiksiz Mastermind sezonu çekildi. Orijinal format, dört yarışmacı, iki rauntluk sorular, spot ışığının amansız baskısı ve siyah sandalye, eskisi gibi bırakıldı.

96 YENİ YARIŞMACIYLA BBC'YE DÖNDÜ

Mastermind, Ağustos 2012'de 10'uncu sezon için John Humphrys'la ve hepsi de siyah sandalyeye oturmaya cesaret edip ülkenin "Mastermind"ı olmayı uman 96 yeni yarışmacıyla BBC ekranlarına geri döndü.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.03.2013, 17:05   #2
Çevrimdışı
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mastermind NTV'de Başlıyor

Altan Erkekli bu işi kıvırabilecek mi bakalım?

Teşekkürler Canan..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başlıyor, mastermind, ntvde, Ünlü, yarışmacı, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.