Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Uğur Dündar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.08.2015, 06:54   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Sağlık Bakanlığı İçin Vefa Sadece Bir Semt Adıdır!.. | Uğur Dündar



1994…
Sa*at*ler 18.00’e yak*la*şır*ken, o yıl İs*tan*bul Tek*nik Üni*ver*si*te*si İn*şa*at Mü*hen*dis*li*ği Bö*lü*mü*’nü bi*rin*ci*lik*le bi*ti*ren 22 ya*şın*da*ki Al*per Çiz*ge*na*kat, ağır*lık*la*rı ku*şa*nıp, ne*fes tut*ma eği*ti*mi için Çeş*me*’de*ki yaz*lık*la*rı*nın ha*vu*zu*na at*lı*yor.



Ama da*ha ön*ce de*niz*de ne*fes*le 27 met*re de*rin*li*ğe ra*hat*ça da*la*bi*len Al*per, su al*tın*da kal*ma sü*re*si*ni 4 da*ki*ka*ya çı*ka*ra*bil*mek ama*cıy*la gir*di*ği ha*vuz*da, ne ya*zık ki be*yin ka*na*ma*sı ge*çi*ri*yor.
Ağa*be*yi*nin dip*te ha*re*ket*siz dur*du*ğu*nu te*sa*dü*fen gö*ren kız kar*de*şi Mü*ge, çığ*lık çığ*lı*ğa dal*dı*ğı ha*vuz*dan Al*pe*r’*i bay*gın du*rum*da çı*ka*rı*yor.
O yıl*lar*da, Çeş*me*’de bı*ra*kın tam te*şek*kül*lü has*ta*ne*yi, ço*ğu kez kü*lüs*tür bir am*bu*lans bi*le bu*lun*mu*yor.

Sağ*lık oca*ğı*na baş*vu*ran has*ta*lar ge*nel*lik*le en ya*kın*da*ki Ur*la Ke*mik Has*ta*ne*si*’ne, kri*tik du*rum*da*ki*ler ise Ege ve*ya 9 Ey*lül Üni*ver*si*te*si*’ne sevk edi*li*yor.
Güç*lük*le ne*fes ala*bi*len Al*per de ba*ba*sı*nın kul*lan*dı*ğı özel araç*la 9 Ey*lül Has*ta*ne*si*’ne gö*tü*rü*lü*yor.

Eğer Çeş*me*’de ilk mü*da*ha*le*yi ya*pa*cak im*kan ol*sa, bel*ki de kur*ta*rı*la*bi*le*cek ha*ya*tı, yol*da kay*be*di*len sü*re ne*de*niy*le an*ne*ci*ği*nin kol*la*rın*da eri*yip gi*di*yor.
Has*ta*ne*de*ki sağ*lık eki*bi*nin ola*ğa*nüs*tü ça*ba*la*rı*na, sü*rek*li kalp ma*sa*jı yap*ma*la*rı*na kar*şın, 6 ya*şın*da pi*ya*no çal*ma*yı öğ*re*nen, ama*tör dal*gıç*lı*ğın ya*nı sı*ra ka*yak, bi*ni*ci*lik ve yel*ken spor*la*rı*nı da ba*şa*rıy*la ya*pan, ağır*baş*lı ve say*gı*lı dav*ra*nış*la*rıy*la çev*re*sin*de*ki her*ke*sin sev*gi*si*ni ka*za*nan Al*per kur*ta*rı*la*mı*yor.

Ya*şa*sa bir haf*ta son*ra ya*pı*la*cak dip*lo*ma tö*re*nin*de bi*rin*ci*li*ği*ni kut*la*ya*cak olan Al*pe*r’*in kı*sa*cık ya*şa*mı, Çeş*me*’de*ki ih*mal edil*miş*li*ğin kur*ba*nı olu*yor.

* * *

Ai*le*si*nin ev*lat*la*rı*nın bi*tim*siz acı*sı*nı ya*şa*dı*ğı gün*le*rin bi*rin*de, an*ne Emi*ne Ha*nı*m’*ı dö*ne*min İz*mir Va*li*si Kut*lu Ak*taş arı*yor. “Si*zin*le bir pro*je*yi ko*nu*şa*ca*ğı*m” di*ye*rek ma*ka*mı*na da*vet edi*yor. O gü*ne ka*dar bir*çok okul ya*pa*rak, eği*ti*me unu*tul*maz kat*kı*lar sağ*la*yan Mil*li Eği*tim Vak*fı Gö*nül*lü*ler Der*ne*ği üye*le*rin*den bi*ri olan Emi*ne Ha*nım, yi*ne bir okul ih*ti*ya*cı*nı ko*nu*şa*cak*la*rı*nı dü*şü*ne*rek he*men Va*li*li*ğe gi*di*yor.

Kut*lu Bey “Bu kez okul de*ğil, has*ta*ne ya*pa*cak*sı*nız. Hem de Çeş*me*’de! Hiç dur*ma*yın, baş*ka Al*pe*r’*le*ri kur*ta*ra*bil*mek için he*men baş*la*yı*n” di*ye*rek, ev*lat acı*sıy*la kah*ro*lan an*ne*ye ha*ya*tı*nın en ul*vi gö*re*vi*ni ve*ri*yor.
Böy*le*si*ne an*lam*lı bir gö*rev ve*ri*lir de du*ru*lur mu?

Ay*nı grup Emi*ne Ha*nı*m’*ın ön*der*li*ğin*de he*men kol*la*rı sı*vı*yor. İz*mi*r’*in gö*nül zen*gi*ni ne ka*dar ha*yır*se*ve*ri var*sa se*fer*ber olu*yor. Ba*ğış kam*pan*ya*sı öy*le*si*ne müt*hiş bir bo*yut ka*za*nı*yor ki, Emi*ne Ha*nı*m’*ın bir ci*ha*zın alı*mı için te*le*fon et*ti*ği ki*şi*ler, so*ru sor*ma ge*re*ği*ni bi*le duy*ma*dan sa*de*ce “ne ka*dar pa*ra*ya ih*ti*yaç ol*du*ğu*nu*” so*ru*yor*lar. Son*ra da en kı*sa sü*re*de ban*ka he*sa*bı*na ya*tı*rı*yor*lar. Böy*le*ce Va*li*li*ğin dört du*var ha*lin*de tes*lim et*ti*ği bi*na, kı*sa sü*re*de 25 ya*tak*lı ve tam te*şek*kül*lü bir has*ta*ne ha*li*ne ge*ti*ri*li*yor.

Al*pe*r’*in ve*fa*tı*nın üze*rin*den 4 ay bi*le geç*me*den, 31 Ekim 1994 gü*nü ya*pı*lan açı*lış*ta Emi*ne Ha*nı*m’*ı, İz*mi*r’*in ef*sa*ne*vi va*li*si Kut*lu Ak*ta*ş’*ın, her*ke*sin göz*le*ri*ni ya*şar*tan bir sür*pri*zi bek*li*yor.
Has*ta*ne*ye Al*pe*r’*in adı ve*ri*li*yor.


Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.


- - - - - - Sözcü - - - -

  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adıdır, bakanlığı, dündar, için, sadece, sağlık, semt, uğur, vefa, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.