Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Uður Dündar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.10.2016, 13:18   #1
Çevrimdýþý
Canan
Çiçekci kýz

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Aytun Çýray’dan Halk Arenasý’nda Þoke Edici Açýklamalar!. | Uður Dündar.


Eskiþehir'in Tepebaþý Belediye Baþkaný Ahmet Ataç'ýn daveti üzerine, bu haftaki Halk Arenasý'ný tarihi Zübeyde Haným Kültür Merkezi'nde gerçekleþtirdik. Coþkulu bir topluluðun izlediði konuþmacýlarýmýz; CHP Ýzmir Milletvekili ve 15 Temmuz FETÖ darbe giriþimini araþtýrmak üzere Meclis'te kurulan komisyonun üyesi Dr. Aytun Çýray, Kardak Krizi kahramanlarýndan, FETÖ kumpasý maðduru Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkþen ve Halkýn Avukatý Murat Ergün, tarihi açýklamalarda bulundular…

* * *

Özellikle Aytun Çýray, komisyonda yaþanan önemli diyaloglarý anlatýrken, gazete ve televizyonlarda manþet olacak haberleri kamuoyuyla ilk kez paylaþtý.
Böylece toplum, komisyondan bir þey çýkmaz diyenlerin haklý çýkmayacaðýný görmüþ oldu!
Çýray'a göre; Araþtýrma Komisyonu'nun Emekli Genelkurmay Baþkanlarýndan Hilmi Özkök ile olan görüþmesinde açýða çýkan gerçekler çok önemli.
Zira Özkök, 2004 yýlý MGK toplantýsýna, komuta kademesi olarak Cemaat konusunu getirdiklerini ve “Örgüt uzun yýllarda geliþir ama bir gecede fikir deðiþtirip harekete geçer” diyerek iktidarý uyardýklarýný ilk kez açýklamýþ bulunuyor.
Dr. Çýray “Özkök'ün, 2004'ten bu yana hükümetlerin MGK'nýn tavsiye kararý hakkýnda hiçbir tedbir almadýðýný söyleyerek topu AKP'ye atmýþ olmasý, çok dikkat çekici” diyor.

* * *

Komisyon'da yaþanan ilginç anekdotlardan bir diðeri de “Adil Öksüz” hakkýnda Ýçiþleri eski Bakaný Efkan Ala'nýn söyledikleri!
Bildiðiniz gibi Adil Öksüz, FETÖ'cülerin darbe giriþimi gecesi halkýmýzý bombalayan uçaklarýn kalktýðý Akýncý Hava Üssü'nde ele geçirilen ve FETÖ'nün “ordu imamý” diye bilinen kiþi…
Ama Öksüz yakalandýktan sonra her nasýlsa sýrra kadem basmýþtý.
Komisyondaki görüþmede Aytun Çýray bu kiþinin nerede olduðunu sorunca Efkan Ala'dan ilginç bir cevap geliyor: “O þahsý serbest býrakanlar hakimler. Bu nedenle soruyu Adalet Bakaný'na sorun!..”

* * *

Çýray, kamuoyunda çok konuþulan, kalkýþma gecesi bir bakanýn telefonunu kapattýðý ve durum netleþinceye kadar Gürcistan semalarýnda turladýðý iddialarýnýn üzerine gidilmesi gerektiðini belirterek þunlarý söylüyor:
“Siyasilerin uçuþ kayýtlarýnýn açýklanmasý bu konudaki kuþkularýn giderilmesi için yeterlidir!..”

* * *

Gelelim gecenin en bomba iddiasýna.
Aytun Çýray, programýn ilerleyen dakikalarýnda Avukat Mehmet Rasim Kuseyri'den önemle söz ederek þu iddialarý dile getirdi:
“Fetullah Gülen'in özel avukatlýðýný üstlendiði söylenen ve halen cezaevinde bulunan Kuseyri'nin, ayný zamanda Yargýtay imamý olduðu iddia ediliyor. Aramalar sýrasýnda Kuseyri'den FETÖ'cülerin kimlik kartý niteliðindeki ByLock dökümanlarý da elde edilmiþ.
Ayrýca bu avukat, Sadullah Ergin'in Adalet Bakaný olduðu dönemde devletin en önemli ve yüksek meblâðlý davalarýna bakmýþ!
17/25 Aralýk'taki yargý operasyonlarýnda da bu kiþiler var… O süreçte bu ikilinin en yakýnlarýnda bulunan isim kim biliyor musunuz? Adalet Bakaný'nýn yardýmcýsý Veysi Kaynak… Ayný Veysi Kaynak þimdi Baþbakan Yardýmcýsý ve bu sýfatýyla MGK üyesi!
Böyle þey olur mu? Masumiyet karinesine saygý duyarak söylüyorum; Bakan Kaynak, soruþturmalarýn selameti için derhal çekilmeli…”


Yazýnýn devamýný okumak için týklayýnýz...


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajýna Teþekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
aã§ä±klamalar, açýklamalar, arenasä±â€™nda, arenasý’nda, aytun, ã‡ä±ray’dan, åžoke, Çýray’dan, dã¼ndar, dündar, edici, halk, uäŸur, uður, Þoke


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 21:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.