Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Müzik > Grup ve Müzik Adamlarının Biyografileri > Ülkemiz Grup ve Müzik Adamları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.08.2018, 13:44   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Muzaffer Uludağ | Besteci ve Hafif Müzik Sanatcısı (1949 - ....)


Muzaffer Uludağ
(1949 - ....)

Besteci ve Hafif Müzik Sanatcısı





Besteci ve Hafif Müzik sanatçısı Muzaffer Uludağ, 1949 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaokul sıralarında ilk orkestrasını kurdu ve Bakırköy Halkevi’nde provalara başladı. Birkaç yıl sonra 1969'daki ‘Altın Ses Yarışması’nda finalist olarak "I Be Live" isimli şarkıyı seslendirdi.
1971 yılında Sahibinin Sesi firmasından "Dansa Davet / Yıldızların Altında" ilk 45'liğini çıkardı.

1965 yılında Hürriyet’in başlattığı ve 1971 yılında Günaydın Gazetesi ile LCC‘nin iş birliği ile yeniden gerçekleştirilen, Jüri üyelerinin arasında Selmi Andak'ın da yer aldığı “Altın Mikrofon” yarışmasının ilk elemeleri Nişantaşı LCC'de yapılmış ve yarışmacılar 212'den 12'ye indirilmişti. Muzaffer Uludağ da Karacaoğlan’dan "Frengistan" ile bu finalistler arasında idi.




Hey Dergisinin 26 Ocak 1972 tarihli 10 no.lu sayısında (Sayfa 14) haber edildiği üzere yarışma ardından yapılan Altın Mikrofon Yarışması'nın turnesine LCC Mankenler Revüsü de katılarak renk katmış, Avusturya'dan getirtilen Frizz Beyer Orkestrası Turnede görevlendirilmiş idi.

Turneye katılan finalistler, profesyonel müzik kariyerine ilk kez burada adım atan Nur Belda (yani Nur Yoldaş), Barış Manço'nun 1961'den 1963'e kadar 3 yıl birlikte olduğu grubu Harmoniler'de yer alan ve sonradan solo çalışmalara yönelen Ömer Aysan, Aşık Veysel'in bir şiirinden esinlenerek yaptığı ilk bestesi olan "Kükredi Çimenler" eseriyle katılan Edip Akbayram'ın yanısıra Salim Dündar, Muzaffer Uludağ, Hüsnü Güleryüz, Faruk Şentürk, Kartal Kaan, İlhan Gencer, Arzu Akan ve bu yarışmadan önce bugünki Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan 1972 Altın Ses Yarışması'nın birincisi İskender Doğan başta olmak üzere İzmit, Balıkesir, İzmir, Kütahya, Ankara, Kayseri, Adana ve Gaziantep olmak üzere 12 vilayette halk huzurunda yarıştılar ve finalin yapılacağı İstanbul dahil 9 gün sürecek turneye katıldılar. 9'uncu günde de İstanbul'da final yapıldı.

1973 yılında Yonca Plak'tan "Kara Gözler / Can Esmer" ve ardından "Erzincan'ın Dağları / Elveda" 45'likleri geldi.




Türk Popunun 1960’lardan başlayan ikinci evresinin en önemli müzik hareketi sayılan 19 Mayıs 1974 tarihinde ilk ve son kez yapılan 1. Toplu İğne Beste Yarışması'na söz yazarı ve besteci olarak katılan Ali Kocatepe, Baha Boduroğlu, Attila Yelken, Turhan Yükseler, Can Okan, Metin Cengiz, Selmi Andak, Erol Tanır [Şemi Diriker], Ramazan Tetkik, Güzin Sokullu, İskender Doğan, Modern Folk Üçlüsü, Reyman Eray, Tuğrul Dağcı, Nonna Bella (Asu Maralman'ın ablası), Özdemir Erdoğan, Selçuk Alagöz, Uğur Işık, Erdener Koyutürk ve Yurdaer Doğulu ile birlikte 19 finalist arasında Muzaffer Uludağ da sözü ve müziği kendisine ait "Umut" isimli bestesiyle katıldı. Bu yarışma sonucunda Esmeray 1nciliği alırken sanatçımız da 16 puanla 6ncılığı aldı. Bu yarışmada gür ve değişik ses tonu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yarışma ardından yine o yıl Polydor etiketiyle A yüzünde kendi bestesi "Umut" ve B yüzünde Demis Roussos'un yorumladığı "Love Lady Of Arcadia" şarkısının aranjmanı "Umut / Gülüyorsa Gözlerim" şarkısının bulunduğu bir 45'lik çıkardı. O zamanlar ses renginden dolayı o zamanlar ses olarak Demis Roussos'la kıyaslanmıştı.

Avrupa müzik yapımcılarının da dikkatini çekerek, "Muzaffer Uludağ - olağanüstü bir ses" nitelendirmesi ile Avrupa’da "Salome ve Gold Mary" 45’liğini yaptı. Julio Iglesias'ın da menejeri olan Otto Demler onun tamamen Avrupa’ya ve daha sonra İngiltere’ye yerleşmesini istedi. Sanatçı bu konuyla ilgili olarak "O yıllar gençliğimin vermiş olduğu tecrübesizlikle bu isteklerini cevapsız bıraktım." açıklaması yapar.

Plağını da yaptığı "Umut" isimli bestesiyle 1974 HEY Dergisi'nin "Yılın En İyileri - Yılın Besteleri" sıralamasında Ali Kocatepe'nin "Antalya'ya Koş" bestesinin hemen önünde 390 oyla 13ncü sırada yer aldı. Yine aynı yıl 5.292 oy ile Hey Dergisi’nin oskarı da tabir edilen HEY Dergisi "Yılın Ümit Veren Erkek Şarkıcısı" seçildi.

1975'te Polydor etiketiyle "Bir Tuhafım Bu Akşam / Affedemem" 45'liğini çıkardı. Sözü ve müziği kendisine ait olan ‘‘Affedemem’’ adındaki bestesiyle o yıl Fransa’da düzenlenen ‘Dünya Pop Müzik Bestecileri’ arasına girdi.





Hey Dergisi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen önce Bursa, ardından İzmir'de yapılan "Yılın Oskarları" konser kervanı'na katıldı ve "Yılın Ümit Veren Kadın Şarkıcısı" Yeşim'in ve "Yılın Ümit Veren Erkek Şarkıcısı" olarak Muzaffer Uludağ'ın Bursa konserinde verdiği başarılı sınav Hey Dergisi'nin 12 Mart 1975 tarihli 17. sayısında haber konusu oldu.

Nilüfer ve ardından 1975 Ağustos ayında Asu Maralman'ın da konuk olarak çağrıldığı Lüksemburg Radyo TV'na onlardan önce ilk davet edilen sanatçı Muzaffer Uludağ idi.





1976'da Kervan Plak’a geçerek ‘Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin’ adlı türküyü, hafif müzik tarzında yorumladı ve TRT’den geçen bu yorum çok büyük ilgi gördü. A yüzünde bu şarkı ve B yüzünde de "Bitsin Bu Rüya" şarkısının bulunduğu 45'liğini çıkardı.

O dönem TRT ve birçok spor salonlarında Türkiye genelinde konserler verdi. 1977 yılında Gökhan Abur ile birlikte katıldığı TRT'de bir eğlence programında "Tutku" isimli şarkısını canlı olarak başarıyla seslendirdi. Aynı yıl Kervan Plak'tan "Aldırma Gönül / Beni Hatırla" 45'liği çıktı.

1979'da da yine Kervan Plak'tan "Benimle Bir Bütün Olmuş Dertlerin / Neden" 45'liği yayımlandı. Bu son 45'liği oldu.

80'li yıllarda 45'liklerin yerini yavaş yavaş kasetlerin alması, onun 1980 yılında Erel Kasetçilik'ten "Yollar" adlı kaset olarak ilk albümünü çıkarmasını sağladı. Zerrin Özer'in 1980'de çıkardığı "Seni Seviyorum" isimli LP'sinde, 1974 yılında Toplu İğne Beste Yarışması'na katıldığı "Umut" isimli şarkısı Zerrin Özer yorumuyla yer aldı. Zerrin Özer'in aynı yıl çıkardığı "Sevgililer" adlı ikinci albümünde de, düzenlemesini Esin Engin'in yaptığı "Yalan" isimli şarkı sözü ve müziğiyle Muzaffer Uludağ'a aittir. Ancak o yıllarda arabesk furyasının da başlaması, diğer bir çok hafif müzik (pop müzik) sanatçını etkilediği gibi onu da etkiledi ve o yıldan sonra kaset veya albüm çalışmaları bazında fazla ortalarda görünmemeye başladı ve konser vb. gibi müzik etkinliklerle yetindi.

10 yıl aradan sonra 90'lı yıllarda tekrar bir albüm çalışması yaptı ve Yaşar Kekeva (Yaşar Plak) etiketiyle 1991 yılında "Seninleyim" isimli kaset albümünü çıkardı.

TV8'deki Şevket Uğurluer'in 2007 yılında başladığı "Anılarla Müzik" programına o yılın Ağustos ayında katılarak canlı performansıyla kendi şarkıları yanısıra Tom Jones'ın "Delilah" şarkısını çok başarılı bir şekilde yorumladı.

11 Mart 2010'da Gözder (Görme Özürlüler Derneği) Müzik Topluluğu (GMT) tarafından düzenlenen "Bahara Merhaba Konseri"ne konuk solist olarak katıldı.




2010'da, aynı zamanda Müzik Yürütme Kurulu'nda üyesi de olduğu Bakırköylü Sanatçılar Derneği desteğiyle, sözleri Bahaettin Kabahasanoğlu'na ait "Selam Türkiye" isimli şarkının müziğini yaptı ve seslendirdi. Bu şarkıya dernek tarafından, yönetmenliğini Vural Çavuşoğlu'nun yaptığı bir de klip çekildi. Video klip internette izlenme rekoru kırdı.

9-11 Haziran 2010 tarihler arasında Büyükçekmece’de yapılan 8. Uluslararası İstanbul Çevre Kısa Film Festivali’nin son günü olan 11 Haziran 2010'da (20:30'da) gerçekleştirilen ödül töreninde, sanatçı Ateş Böceği Ercan ile internette izlenme rekorları kıran son bestesi “Selam Türkiye”yi de seslendirdiği olan Muzaffer Uludağ sahne aldı.

Bakırköylü Sanatçılar Derneği tarafından 19 Mayıs 2010 akşamı Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konsere katıldı ve "Hekimoğlu", "Ey Sevdiğim Sana Şikayetim Var (Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin)", "Çanakkale Türküsü (Çanakkale İçinde Vurdular Beni)" ve "Selam Olsun (Selam Türkiye)" gibi şarkıları büyük bir başarıyla seslendirdi.

Kurduğu 6 kişilik grupla 04.12.2010 tarihinde (Saat 20:00) Ümraniye Atakent Kültür Merkezinde konser etkinliğinde bulundu.

260’ın üzerinde bestesi bulunan Muzaffer Uludağ, BASAD'ın düzenlediği etkinliklere faal olarak katılmakta.




Diskografi:

1971: Dansa Davet / Yıldızların Altında (45'lik, Sahibinin Sesi 3481)

1973: Kara Gözler (Söz ve Müzik: Bora Ayanoğlu) / Can Esmer (45'lik, Yonca Plak 45)

Erzincan'ın Dağları / Elveda (45'lik, Yonca Plak 59)

1974: Umut (Söz-Müzik: Muzaffer Uludağ, 1.Toplu İğne Beste Yarışması 6ncısı) / Gülüyorsa Gözlerim (Aranj.: Lovely Lady of Arcadias - Demis Roussos, Söz: Panas, Müzik: Ülkü Aker) (45'lik, Polydor 2085 008)

Salome / Gold Mary (45'lik, Avrupa baskı)

1975: Bir Tuhafım Bu Akşam / Affedemem (45'lik, Polydor 2085 014)

1976: Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin / Bitsin Bu Rüya (45'lik, Kervan Plak 108)

Tutku / Bir Yiğit Gurbete Gitse (45'lik, Kervan Plak 122)

1977: Aldırma Gönül / Beni Hatırla (45'lik, Kervan Plak 138)

Çillim (Kaset albüm, Türküola Kaset 727, Almanya)
(NOT: Kenan adına çıkan bu kasedin B yüzünde, boşluk bırakmamak için Muzaffer Uludağ'a yer verilmiş.)

1978: Seni Seviyorum (Zerrin Özer LP Albüm, Kent Plak LP STX150)
B yüzü Umut - Söz ve Müzik: Muzaffer Uludağ, Düzenleme: Esin Engin

1979: Benimle Bir Bütün Olmuş Dertlerim / Neden (45'lik, Kervan Plak 150)

1980: Sevgiler (Zerrin Özer LP Albüm, Kent Plak LP STX157)

B Yüzü:
1- Yalan (Söz ve Müzik: Muzaffer Uludağ, Düzenleme: Esin Engin)

Yollar (Kaset Albüm, Erel Kasetçilik 8701)

A Yüzü:
1- Yollar
2- Nerede
3- Unutmadım Unutamam
4- Sen Benimsin
B Yüzü:
1- Bir Şarkı Olsam Türkü Olsam
2- Çığlık Çığlığa
3- Yalan Yıllar
4- Aklımdan Hiç Çıkmıyorsun
5- Yaşayamam

1991: Seninleyim (Kaset Albüm, Yaşar Kekeva Plakçılık Kasetçilik, YK 87)

A Yüzü:
1- Belalım
2- Kar Tanesi
3- Anla Halimden
4- Makber
5- Yağ Yağmur

B Yüzü:
1- Seninleyim
2- Neyleyim
3- Aldılar Seni
4- Gözyaşımdan
5- Kanmasın
6- Artık Gelme Peşimden

2007: Delilah - Muzaffer Uludağ (Tom Jones şarkısı, TV8 Şevket Uğurluer Anılarla Müzik programında canlı performans)

2010: Selam Türkiye (Single, BASAD=Bakırköylü Sanatçılar Derneği)
1- Selam Türkiye (Söz: Bahaettin Kabahasanoğlu, Müzik: Muzaffer Uludağ, Klip yönetmeni: Vural Çavuşoğlu)

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2018, 13:45   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Muzaffer Uludağ | Besteci ve Hafif Müzik Sanatcısı (1949 - ....)

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.2018, 14:49   #3
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Muzaffer Uludağ | Besteci ve Hafif Müzik Sanatcısı (1949 - ....)





@Canan ellerine sağlık, güzel bir sunum ve konu olmuş. Bence bu sanatçı böyle güzel bir konu hakediyordu, eskilerin unutulanları.

O zamanlar arabesk modası olduğundan bu ve bunun gibi sanatçılar hep arka planda kaldılar, değer verilmediler desem yeridir.
Bizim forumumuzun güzelleği, geçte olsa böyle sanatçılara değer verdiğimizi göstermek. Tekrar yüreğine sağlık.


İlk video edit yapmayı öğrendiğim zamanlar bir şarkısına bende acemizce bir klip yapmıştım, şimdi baktım 2010 senesine ait, youTube'da paylaşmışım, onuda ekleyeyim bari..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.08.2018, 00:46   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Muzaffer Uludağ | Besteci ve Hafif Müzik Sanatcısı (1949 - ....)

Muzaffer Uludağ'ı tanımadığım gibi, şarkılarına da rastlamadım. Oysa müzik dünyasında pek çok önemli işlere imza atmış.



Demek ki, reklamını yapabilen arabeskçiler arasında kaybolmuş gitmiş.


Aşkın şarkısının klibi fevkalade güzel olmuş.


Teşekkürler Kartal, ellerine sağlık

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
1949, besteci, hafif, muzaffer, müzik, sanatcısı, uludağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.