Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Müzik > Grup ve Müzik Adamlarının Biyografileri > Ülkemiz Grup ve Müzik Adamları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.07.2009, 21:06   #1
Çevrimdışı
Starlight
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bülent Ersoy (1952 - ....)

Bülent Ersoy




Bülent Ersoy
(9 Haziran 1952), İstanbul ilinde doğmuştur. Asıl ismi Bülent Erkoç'tur.




Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Melahat Pars, Rıdvan Aytan gibi üstadlardan ve belediye konservatuarı hocalarından özel dersler aldı. İstanbul Belediye Konservatuarını bitiren değerli sanatçı, aldığı akademik terbiye vasıtasıyla hem Tanrı vergisi sesini hem de müzikal tecrübelerini geliştirme fırsatı buldu.

1971 yılında Saner Plaktan çıkan kırkbeşlik plağı ilk albüm çalışması oldu. Bu çalışmada, güfte ve bestesi bestekâr Muzaffer Özpınara ait Lüzûm Lalmadı ve Neye Yarar Gelişinadlı eserleri seslendirdi. Sahneye ilk adımını 1974 yılında Büyük Maksim Müzikhollerinde attı ve müzik dünyasına bomba gibi düştü. Bu yıllardan itibaren gerek ismi gibi bülend-paye sesiyle gerekse hanımefendi kişiliğiyle Türk halkının beğenisini kazandı.

Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar Ekolünün temsilcisi olarak başladığı sanat hayatında, akademik sanat kariyerinin de yüksek olması hasebiyle olağanüstü bir yorumcu ve büyük bir tavrın sancaktarı oldu. Baharı Bekleyen Kumrular Gibi, Dert Çekmeye Gidiyorum gibi her okuduğu şarkıyla grafiği sürekli yukarı tırmandı. O yıllarda TRTye, musikinin bahtsızlığından ötürü kenara itilmiş, klasik makamlarda eski ve kalıcı eserler yorumladı. Yetmişli yılların ortasında daha da ileri giderek; o günkü müzik piyasasında pop, arabesk ve fantezi vb. gibi ticari şarkılar revaçta olmasına karşın Itrinin Tut-î Mucize-I Gûyanı gibi eserlerden oluşan koyu klasik bir uzunçalar yaptı. Bu ilk uzunçalar çalışması müzik piyasasında ki tüm hesapları altüst etti ve satış rekoru kırdı.

Yurtiçinde ve yurtdışında yüzlerce konser veren Bülent Ersoy,, Yaşamak İstiyorum, Biz Ayrılamayız ve Ablan Kurban Olsun Sana gibi satış grafiği çok yüksek albümlere imza attı. 1995 tarihini taşıyan Benim Dünya Güzellerim, S Müzik etiketiyle çıkan ilk albümü oldu. Selçuk Tekayın müzik yönetmenliğini, Özkan Turgayın aranjörlüğünü yaptığı albümde on şarkı seslendirdi. Aynı yıl janrına ve yorumuna uygun olarak Alaturka 95 adında bir albüm yaparak Klasik Türk Musikisine hizmetini de eksik etmedi. Muzaffer Özpınarın yönetmenliğini yaptığı albümde Hacı Arif Bey, Münir Nureddin Selçuk,, Kadri Şençalar, İsmail Hakkı Bey, Kemani Serkis Efendi gibi birçok üstâdın eserlerine yorumuyla hayat verdi. Ondört eserin yeraldığı çalışmada; Aziz İstanbul, Nerelerde Kaldın Ey Servi Nazım gibi klasik eserlerin yanında Alıverin Bağlamamı Çalayım ve Karam adlı iki de anonim türküye de yer verdi.

Bülent Ersoy, bir sonraki çalışmasını 1997 yılında yayınladı. Maazallah ismini taşıyan albüm, piyasaya sürülmeden dahi yüksek siparişler aldı ve büyük yankı uyandırdı. Albümün hazırlık aşamasında bu sefer Halil Karaduman ve Osman İşmenle çalışan sanatçı, popüler şarkılardan ve anonim türkülerden oluşan bir repertuar seslendirdi. Albüme ismini veren Maazallah adlı şarkısının video klibi ise büyük ses getirdi. Ondört şarkının yeraldığı albümün diğer şarkıları ise şunlar: Yoruldum, Doğduğum Topraklardan, Sorma Gitsin, Gel, Aşk Yetmiyor, Dünya Zalim, Karlı Kayın, Kırmızı Gül, Uzun İnce Bir Yol, Dağlar, Çayırda Buldum Seni.

Bugüne değin otuzun üstünde albüme imzasını atan sanatçı, Japonyada ses laboratuvarlarında yapılan testler sonucu yüzde yüz kusursuz bulundu ve 1997 yılında Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru ünvanıyla ödüllendirildi.

Türk Müzik Tarihine ismini altın harflerle yazdırdı ve klasik alaturka şarkılar alanında gelmiş geçmiş en önemli yorumcular arasında yer aldı
30 Kasım 1980... Bülent Ersoy, Buca Cezaevi'ne götürülüyor. Yanında dönemin ünlü organizatörü Hayri Küçük de var. Evine gelen hakime hakaret etmek suçuyla yargılanan Ersoy, 45 gün hapiste kalıyor
Oğlumu askere göndermem dedi polemik yaratıp gündeme oturdu Bülent Ersoy. Anlaşılan o ki gündemden düşmeye de hiç niyeti yok. Şimdi de Hafta Sonu dergisi Bülent Ersoyun 1976 yılındaki asker fotoğraflarını yayınladı. Bülent Ersoyu bahriyeli olarak görmüşmüydünüz daha önce

Bülent Ersoy Erkek Dönemlerinde Hic Nisanlanmadim Demisti !!

'Hiç nişanlanmadım demişti'Gazeteci Tunç Kemal, 'Damlalar' kitabında, Bülent Ersoyun Mehtap adlı kadınla yaptığı nişandan fotoğraflara yer verdi.

Gazeteci Tunç Kemal, anılarını kaleme aldığı 'Damlalar' kitabında,

Hiç nişanlanmadım demişti

Bir süre önce Bülent Ersoyun Mehtap adlı bir kadınla nişanlandığı iddia edilmiş, ancak ünlü sanatçı bu haberleri kesin bir dille yalanlamıştı. "Ben hiç nişanlanmadım" diyen Ersoyun 35 yıl önce yapılan nişan töreninden fotoğraflar ise, gazeteci Tunç Kemalin geçtiğimiz günlerde çıkan "Damlalar" adlı kitabında yayımlandı.

Mehtap bankada memurdu

Tunç Kemal, ünlü sanatçının henüz Erkoç soyadını taşırken, o yıllarda bir bankada memur olarak çalışan Mehtap adlı kadınla nişanlandığını yazdı ve tören sırasında kendi çektiği fotoğraflara kitabında yer verdi. Daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan bu fotoğraflarda Bülent Ersoy ve nişanlısı, aileleri ile birlikte görülüyor.

Bülent Ersoy, nişan töreninde Tunç Kemale poz verdi. Fotoğrafta Ersoy, annesi Necla Erkoç, nişanlısı Mehtap,, kayınvalidesi ve babası Fikret Erkoç ile birlikte görülüyor.
Bülent Ersoyun Mehtap adlı kadınla nişanlandığını yazdı ve o nişandan fotoğraflara yer verdi. babaannesi



  • Albümleri
1971: Lüzüm kalmadi & Neye Yarar
1976: Toprak Alsın Muradımı
1978: Orkide 1
1979: Orkide 2
1980: Beddua
1980: Yüz Karası
1981: Mahşeri Yaşiyorum
1983: Ak Güvercin
1983: Ne Duamsin Ne De Bedduam
1984: Düşkünüm Sana
1985: Yaşamak İstiyorum
1987: Suskun Dünyam
1988: Biz Ayrılamayız
1988: Anılardan Bir Demet
1989: Öptüm
1991: Bir Sen, Bir De Ben
1992: Ablan Kurban Olsum Sana
1993: Sefam Olsun
1994: Benim Dünya Güzellerim
1995: Alaturka 95
1996: Akıllı Ol
1997: Maazallah
2000: Alaturka 2000
2002: Canımsın



  • Film Biyografisi
1980: Söhretin Sonu
1984: Acı Ekmek
1985: Tövbekar Kadın
1985: Asrın Kadını
1985: Benim Gibi Sev
1986: Efkarlıyım Abiler
1986: Yaşamak İstiyorum 1
1986: Yaşamak İstiyorum 2
1987: Kara Günlerim
1988: Biz Ayrılamayız
1989: İstiyorum




Kariyeri

1997 yılında Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru unvanıyla ödüllendirildi. Ulusal ve uluslararası birçok konser vermiş olup, dünyaca ünlü yıldızların sahne aldığı salonlarda konser verdi.

1980 yılında London Palladiumda ve 1983 yılında Madison Square Gardenda sahne alan ilk Türk sanatçısı oldu. 30 Mart 1997te ise Ümmü Gülsüm'den sonra, etnik müzik sazlarıyla Paris Olympia müzikholünde sahne alan ilk sanatçı oldu. Dario Morenodan sonra Olympiada konser veren ilk Türk sanatçısı olan Bülent Ersoy, elli kişiden oluşan orkestrasıyla dört saat süren bir program sundu.

Bulent Ersoy, Paris Olympiada sahne almadan önce Fransız Devlet Televizyonuna bir röportaj vermiş ve bu röportajda kendisine yöneltilen Türkiye sizin gibi bir sese yıllarca yasak koydu, nasıl yorumluyorsunuz? şeklinde bir soruya O bizim ülkemizin iç işi. şeklinde yanıt vermiştir. Ayrıca Bülent Ersoy'a Olympia Konserinin ardından Azerbaycan, Devlet Sanatçılığı ünvanını vermiştir.

Sahneye çıktığı yıllardan itibaren, cinsel tercihi doğrultusunda görüntüsü hızla değişti. O yıllarda bu konumuyla ilgi çektiği kadar tepkilerle de karşılaştı.

1980 Ağustosunda İzmir Fuarında elbisesinin askının kopması nedeniyle göğüslerini açınca, İzmir Cumhuriyet Savcılığı hakkında soruşturma açmıştı. Eylül 1980′de Kordondaki evinde bir hâkime hakaret edince tutuklanarak Buca Cezaevine gönderildi. 12 Eylül darbesi sonrasında Ocak 1981′de kadın kılığında sahneye çıkan bütün erkek sanatçılarla birlikte sahne yasağı aldı. 14 Nisan 1981′de Londrada geçirdiği cinsiyet değiştirme ameliyatıyla kadın oldu. Ancak pembe nüfus kağıdı alması yıllar sonra, sahne yasağını da kaldıran dönemin başbakanı Turgut Özal'ın öncülüğünde çıkartılan bir kanun sayesinde oldu.

Bülent Ersoy yasaklı olduğu yıllarda çeşitli Avrupa ülkelerinden vatandaşlık teklifi almıştır. Türk ordusu hakkında olumsuz beyanlar vermesi de teklif edilen sanatçı, bu tarz yolları tercih etmeyerek milliyetçi bir duruş sergilemiştir.


Bülent Ersoy 1989 yılında Adanada verdiği bir konser sırasında bir seyirciden gelen Çırpınırdın Karadeniz adlı isteği farklı bir makamda okuduğu için kurşunlanarak bir böbreğini kaybetmiştir. Sanatçı yıllar sonra kendisini vuran kişiyi affetmiştir.


Otuzyedi yıla yaklaşan sanat yaşamında pek çok ilke imza atan Bülent Ersoy, Türk Müzik Tarihine ismini altın harflerle yazdırdı ve klasik alaturka şarkılar alanında gelmiş geçmiş en önemli yorumcular arasında yer aldı. Müzik yaşamı boyunca sayısız ödül aldı.

En son albümünü 2002 yılında çıkartan sanatçı, halen çeşitli konserler vermektedir. Popstar alaturka adlı şarkı yarışmasında jüri üyeliği yapmaktadır.
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Starlight'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.2009, 21:35   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy

Ellerine sağlık Star. Müzikde çok güzel
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.2009, 21:52   #3
Çevrimdışı
YOLCU
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy

Aslında Bülent Ersoy Dünya çapında bir star olabilirdi
Önünü kestiler adamın
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz YOLCU'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.07.2009, 22:57   #4
Çevrimdışı
Starlight
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi YOLCU Mesajı göster
Aslında Bülent Ersoy Dünya çapında bir star olabilirdi
Önünü kestiler adamın
anladim anladiiiiigm
  Alıntı ile Cevapla
Starlight'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 04.07.2009, 10:00   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy (1952 - ....)

10 Numara bir konu oluşturulmuş...

Ellerine sağlık...

Müzik olarak da çok iyi bir seçim...

Konu sabıt...

* * *

Zeki Müren, Bülent Ersoy iki... Daha üzerine çok zor çok zor....
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.2009, 12:02   #6
Çevrimdışı
khaine
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy (1952 - ....)

Çok güçlü bir ses ama güçsüz bi kişilik ...
__________________
Ayrılığın ilk gecesinin son saatlerinde
Ninniler okuyorum aşkıma uyusunda üzmesin beni diye ..
Uyuyormusun sende ,
Yoksa bende sabahlıyormuyum senin aklında günlerce ...
  Alıntı ile Cevapla
khaine'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 04.07.2009, 17:03   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy (1952 - ....)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi khaine Mesajı göster
Çok güçlü bir ses ama güçsüz bi kişilik ...
Herkesin cinsel tercihleri kendine...

Bu güçsüz bir kişilik olduğunu hiç bir zaman göstermez... Bence tam tersi...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.2009, 23:25   #8
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy (1952 - ....)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
10 Numara bir konu oluşturulmuş...

Ellerine sağlık...

Müzik olarak da çok iyi bir seçim...

Konu sabıt...

* * *

Zeki Müren, Bülent Ersoy iki... Daha üzerine çok zor çok zor....
Bülent Ersoy güçlü bir ses ama Rahmetli Zeki Mürenİn üstüne ses yoktu bence..onun sesi bambaşkaydı
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.07.2009, 08:26   #9
Çevrimdışı
khaine
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy (1952 - ....)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Herkesin cinsel tercihleri kendine...

Bu güçsüz bir kişilik olduğunu hiç bir zaman göstermez... Bence tam tersi...
Herkesin cinsel tercihi tabiki kendine ... Ama Rabbim seni öyle dünyaya getirmiş ..Ve bununla oynamaya hak yok. Sanatçılık hayatına erkek olarak devam etse yinede bu yerlere gelemicekmiydi .. Ya da erkekten olma bayan olarak devam etmesi ona ne kattı .. Bi erkek olarak onun kişiliğinden utanıyorum ..Sesine dicek yok tabiki ..
__________________
Ayrılığın ilk gecesinin son saatlerinde
Ninniler okuyorum aşkıma uyusunda üzmesin beni diye ..
Uyuyormusun sende ,
Yoksa bende sabahlıyormuyum senin aklında günlerce ...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz khaine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.07.2009, 10:02   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bülent Ersoy (1952 - ....)

Sen cinsiyet değiştirmeyi düşünürmüsün?
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
1952, bülent, ersoy


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.