Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.07.2013, 12:52   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yürüyen Kadın Aylin Kotil



CHP'li Aylin Kotil, Türkiye'de uygulanmakta olan yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı.
20 gün sürecek olan bir yürüyüşe başlayan Kotil, amacını, duygularını ve başlattığı eylem ile ilgili merak edilen soruları Hürriyet yazarı Ayşe Arman’a anlattı.

“Gezi tanıklıkları”na Aylin Kotil’le devam eden Arman’ın röportajı şöyle:

“Seçim barajının düşürülmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürümeye başladı. Bence şahane bir şey yapıyor. 20 gün sürecek, sonuçlarını o da bilmiyor. Dün konuştuğumda sesi mutluluktan çınlıyordu. Bize de ona bu bireysel mücadelesinde başarılar dilemek düşüyor...

Adın?
-Aylin Kotil.

Yaş?
-43.

Şu anda n’apıyorsun?
-İstanbul’dan Ankara’ya yürüyorum. Seçim barajının düşürülmesi için böyle bir eylem yapıyorum. Ve bomba gibiyim. Kendimi hiç olmadığım kadar mutlu hissediyorum.

Peki bu eyleminle hedefe ulaşabileceğine inanıyor musun?
-Elbette. İnancım olmasa yürümezdim. Hayrettin Karaca’nın bayıldığım bir lafı var: “Önce 1 der”. Çok haklı. 1 olmayınca 2 de gelmiyor, 3 de. Bir şeye bir yerden başlamak lazım.

Eylemin bireysel mi, örgütsel mi?
-Tamamen bireysel.

Nereden esti?
-Hiç aklımdan çıkmıyordu ki! Evde salata yaparken, anaokulunda çocuklarla birlikteyken...

CHP’ye danıştın mı?
-Hayır, ben CHP’de sade bir üyeyim. Hiçbir aktif görevim yok. Ama bu eylemin onları rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Ben anaokulu olan kadınım. Sürekli etrafımda çocuklar var. Ve aklımda şu sorular: Onları nasıl bir Türkiye bekliyor? Nasıl bir ülkede yaşacaklar? Benim için çocukların mutlu olması çok önemli. Tamam, bütün problem seçim barajı değil, hallolması gereken pek çok şey var ama bu da bir adım.

HER GÜN 22-24 km.

Korkutmuyor mu bu yürüyüş?
-Hiçbir şey korkutmuyor.

“Kondüsyonum yeter mi? Yarı yolda kalır mıyım?” diye düşünmedin mi?
-Böyle şeyleri kafaya takarsan, hiçbir şey yapamazsın. Ben bu eylemi gerçekleştirmeyi yürekten istedim. Ve giriştim.

Şimdi neredesin?
-Darıca.

İlk iki gün nasıl geçti?
-Şahane! Normalde 22-24 km arası yürümeyi hedeflemiştim. Dün 27 yaptım. Evet, güneş, sıcak yordu ama çok iyiyim. Twitter’dan da o kadar destek alıyorum ki, kötü olmam mümkün değil. “Terliyken su içme!” diyenler bile var, çok şefkatliler.

Bu fikir aklına gelince ilk kiminle paylaştın?
-Eşimle. O zaten spor koçu. Bütün gıda takviyelerimle o ilgileniyor. Ama o da, “Bu, ne benim yaşadığım bir deneyim, ne başkasından duyduğum bir şey, bilemiyorum sonuçlarını, yaşayıp göreceğiz” dedi.

Onunla beraber neden yürümüyorsun?
- O lojistik destek. Gidip gelecek. İhtiyaçları getirecek. “Aaa şu da olsa iyi olurmuş!” dediğimiz şeyler var. Liste yapıyorum, hallediyor.

Neler mesela?
-Yürüyüş sopası. Bir de ben “Gündüz yürürüm” demiştim ama gündüz inanılmaz sıcak oluyor, sabah 5’te yola çıkmaya başladım. Ama 5’te de hâlâ karanlık olduğu için, fosforlu yelek gerekiyor. Bir de beni takip eden bir araç var, içinde kuzenim ve çok yakın bir arkadaşım. Ama araç şarjını unutmuşuz. Böyle şeyler.

Neyi fark ettin bu iki günde?
-Yeşilin ne kadar önemli olduğunu. Çünkü dün asfaltta yürürken, ayağımın altı inanılmaz yandı. Belli bir süreden sonra sanki kor ateş üzerinde yürüyormuş gibiydim. Toprak yol bulduğumda inanılmaz rahatladım.

Güzergâhı nasıl belirledin?
-Eski İstanbul-Ankara yolu olarak belirledik.

20 GÜN YÜRÜYECEK

Kaç günde tamamlayacaksın?
-20 gün diye düşünüyorum. Artı iki, eksi iki de olabilir.

Kondüsyonlu bir tip misin?
-Normalde haftada 3-4 spor yaparım. Ormanda koşarım. Ama Belgrad Ormanı’ndaki parkur 6 km. Bir kere de Kaçkar’a tırmanmışlığım var, böyle bir deneyimim yok.

Daha önce yürüyenlerden tavsiye aldın mı?
-Tavsiye değil, deneyimlerini dinledim. Çok da hoşuma gitti. Dün Efe Boz’un babası geldi bir buçuk saat benimle yürüdü. Efe Boz, anaokulda boynuna lavabo düşüp, hayatını kaybeden çocuk. Gazetelere haber olmuştu, babası da olayı protesto etmek için İstanbul-Ankara arası yürümüştü. Benim de yürüdüğümü gazeteden okuyup, yol üzerinde beni beklemiş. O deneyimlerini paylaştı.

Neler söyledi?
-“Yürüyüşe başladığımda ayak numaram 42-43’tü, bitirdiğimde 47 numara ayakkabılara ayaklarım sığmıyordu” dedi. “Ayaklarının altı su toplayacak” dedi, “Onları mutlaka patlat” dedi. Hatta, “Kına yak, iyi geliyor” dedi. Dişleri dökülmüş onun, kalsiyum takviyesi almasına rağmen, beni uyardı. Ben Bolu Dağı’nı gözümde büyütüyordum, “Yok o zorlamıyor insanı” dedi, başka bir yer söyledi. Müthiş destekti.

Nasıl besleniyorsun? Ne yiyorsun?
-Protein ağırlıklı besleniyorum. Günde üç, dört yumurta beyazı ve et yiyorum, bir de sebze meyve...

Yanından geçen arabalar ne yapıyor?
-Minibüs şoförleri neden yürüdüğümü soruyor. Ben de anlatıyorum. Aslında bu ülkede herkesin müthiş bir sağduyusu var. Karşılıklı konuştuğunda, çözemeyeceğin hiç şey yok. Herkesten de öğrenecek çok şey var.

Yürürken neler düşünüyorsun?
Çok ciddi bir meditasyon aynı zamanda. Yürüyerek yol almak inanılmaz bir şey. Ben, mizacım itibariyle “an”da çok kalamam. Bu, onu yapabilmek için de büyük bir fırsat. Kendimi
de terbiye ediyorum. Bu eylemin böyle artıları da oluyor.

MECLİSE GİDECEK

Kulağında müzik oluyor mu yürürken?
-Evet. Eşim de doldurdu müzikleri. İnsanı teşvik eden, hareketli ve canlı kılan müzikler.

Bu eş de şahaneymiş! Her şey düşünüyor...
-Bildiğin gibi değil. Bana en iyi gelen şey...

CHY’ye üyesin, daha aktif siyaset yapmak istiyor musun?
-Bir partiye üye olan herkes daha aktif siyaset yapmak ister. Tabii ki isterim. Ama ben bu deneyimle şunu da keşfettim, insan kendi başına da aktif olabiliyormuş, illa birilerinden medet ummak gerekmiyormuş...

Senin Gezi olaylarından çıkardığın sonuç ne?
-Gençler, aslında ne istediklerinden çok, neleri istemediklerini çok net anlattılar. Hayat tarzlarına kimse karışsın istemiyorlar. Baskıcı politikalara hayır diyorlar. Ben bir dönem siyasetinin artık bittiğini düşünüyorum. Yalan dolan ve sadece para için yapılan siyaset. Bu üçüncü havalimanının artıları sayılıyor ama yılda 75 milyon metreküp karbondioksit salınımı olacak deniyor. Ben vatandaş olarak, o kardondioksiti istiyor muyum? Ben mutlu mu olacağım, mutsuz mu? Siyasi partiler, siyaseti ne için yapıyorlar? Vatandaşın mutluluğu için mi, mutsuzluğu için mi? İstemiyoruz kardeşim, yapma o köprüyü! Bazı ilçeler var İstanbul’da, o yüksek binalardan içeri artık rüzgâr girmiyor...

Ankara’ya varınca ne olacak?
Meclise gidip, 4 siyasi partinin grup başkan vekillerine dilekçemi vereceğim. Yasayı yapan onlar, değiştirecek olanlar da. Ondan sonrası onlara kalmış...

Özgürlük!

Eski eşin Mustafa Sarıgül ne diyor?
-Hiçbir fikrim yok. Çünkü hiçbir temasım yok.

Bu olaylarda onun sessiz kalması eleştirildi, sen ne diyorsun?
-Sadece tahmin ediyorum, depremde ve birçok başka olayda çok ön plana çıktı ve bir takım şeyleri yapması, kendi adına çıtayı yükseltti. Bu sefer de aynı şeyi bekledi insanlar, olmayınca ona eksi olarak döndü...

E peki niye, her olayda bu kadar ön plana çıkan biri..
-Sebebini biliyorum da bende kalsın...

HERKES KATILABİLİR

Katılmak isteyen herkes eylemine katılabilir mi?
-Tabii ki. İnanılmaz mutlu olurum. Dikkat etmemiz gereken tek şey, ikişer, üçer gruplar halinde, birer km. arayla yürümek. Sonuçta karayolunda yürüyoruz, trafiği aksatmamamız lazım.

Tam olarak topluma ne diyorsun?
-Özgürlük diyorum! Hepimizin içinde bir güç var. Ama yaşadığımız kötü deneyimler, o gücü bize unutturuyor. Ama aslında hep olduğu yerde duruyor. İşte onu yeniden keşfettiğimizde, bize kimse tutamaz. Her şeyi yapabiliriz, hele birlikteyken daha da güzel yapabiliriz...”

Odatv.com
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.07.2013, 17:24   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



Genel seçimlerde uygulanan yüzde 10 seçim barajının düşmesi için İstanbul’dan Ankara’ya doğru yürüyen Aylin Kotil, yürüyüş günlüğünü Odatv’ye yazmaya devam ediyor:


Herkese merhaba,

Dün 75 km’de sonlardırdığımız yürüyüşümüzde bugün 99 km’ye geldim. Anladım ki yürüyüş sonunda bir sürü güzel dostla İstanbul’a döneceğim. Yaşadıklarımı anlatmanın bir yolu yok; binlerce insan tweetleriyle moral kaynağı olurken, bir sonraki adımı atmama da yardımcı oluyorlar. Diğer bir yandan, yolda ilerlerken bizi görüp duran vatandaşlarımızla kucaklaşmak, atılan her adımı kolaylaştırıyor; bana nefes oluyorlar, su oluyorlar, bana ses oluyorlar, ışık oluyorlar…

Durdurup karpuz ikram eden Kocaeli Bisikletliler Derneği’nden tutun da, ellerinde çiçeklerle gelen kardeşlerimiz, arabasından inip alkış tutan vatandaşlarımız, kaldığımız yeri öğrenip kapıda bekleyen “illa ki bizde kalın, misafirimiz olun” diyen ilçe halkı, çayırda soluklanan çoban abimiz, bir demlik çayını paylaşan güzel aile, hepsi birbirinden değerli dostlarımız gerçekten hala umut olduğunun bir kanıtı benim için.

Sabah erken başlayan yürüyüşümüzde boğucu hava beni çok zorladı fakat ilk etabın sonlarına doğru feci bir yağmur başladı; sanırım tabiat da duygulandı. Bunun rahatlığıyla kolayca ilerleyebildim.

Moladan sonra ayaklarımın su topladığını farkettim ve onları patlattıktan sonra yine aynı hızla devam ettim. Bugün etraftan aldığım enerji bana "Aylin doğru yoldasın, devam et" diyordu sanki. Ve planladığım km’nin bir kaç km ilerisine geçerek günü sona erdirdim


Bugünkü yürüyüşümü Gezi Parkı olayları sırasında yaralanıp hayatını kaybeden ve dün defnedilen vatandaşımız, genç evladım Ali İsmail KORKMAZ’a ithaf ediyorum. Bir anne olarak içim yanıyor inanın, ama onun ruhu da bize eşlik ediyor, biliyorum. Acılı ailesine sabırlar diliyorum, tüm sevenlerinin ve hepimizin başı sağolsun.

Yarın görüşmek üzere...

Aylin Kotil
Odatv.com


__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.07.2013, 12:52   #3
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



5. günü bitirdim. Dün artık şehrin karmaşasından uzaklaşıp daha sakin bir parkura başladım. Sağım solum meyva ağaçları, güzel Sapanca Gölü bana eşlik ediyor yolculuğumda. Tabiat sıcağın etkisini en azından saat 10’a kadar azaltıyor. Yolda birçok kişiyle sohbet etme fırsatı buldum. Emekçi hayvancılıkla uğraşan kadınlarımızla konustum soluklanırken. Konu başlığımız tabi ki "ne olacak bu devletin hali" . Onlar anlattı ben dinledim. Korkuları bizimkilerle aynı..

Yürüyüşe başladığımızda bisikletleriyle gelen bir grup bana eşlik etti, onlarla da konuşa konuşa gittik; Kocaeli'ndeki forumları, konuşulan sorunları anlattılar uzun uzun, "keşke bisikletle cıksaydınız yola, daha rahat ederdiniz" dediler. "İhtiyaç olursa hemem geliriz twiterdan yazmanız yeterli (: " deyip ayrıldılar yanımdan.

Mola vermeye yaklaşmıştık ki, Kocaeli Büyük Birlik Partisi MYK üyesi Mustafa Demir ve Kocaeli İl Başkanı çiçeklerle karşıladı, kendilerine desteklerinden ötürü çok teşekkür ederim.

Aynı zamanda BDP milletvekili Sebahat Tuncel telefonla desteklerini bildirdi, sohbet ettik. Kendisinin öncelikle bir kadın vekil olarak destek vermesi çok önemliydi. Minnettarım!

Artık sıcak iyice hissedilir olduğu için 19 km sonunda mola verdim.
2. kısımda küçük esnafın samimiyeti harikaydı. Hatta bir bakkal, 70 yaşında bir amcadan yürüyüşü öğrenmiş, elinde bir koli suyla yanımıza koştu. Teşekkür ettim ve yola devam ettim. Kornalar susmak bilmedi. Sanırım insanlar 5. günün sonunda artık yürüyüşün farkına vardılar, bu beni her adımda besliyor…

İstanbul’dan twitter yoluyla takip eden 3 dostumuz son parkur için yanıma geldi, kendileri dünün muhteşem anılarına tanıklık ettiler.
Yolun bir noktasında Sakarya CHP Milletvekili Engin Özkoç destek vermek için bizimle yürüdü, teşekkür ederim.

Bir amca ve eşi yolun üst kısmında bahçesini sularken çoşkuyla alkış tutmaya başladılar dakikalarca. Tam onun mutluluğuyla ilerliyorduk ki, ileride birinin bize doğru geldiğini farkettik. Kendisi Av. Bayram Vural, o da Ankara’dan İstanbul’a avukatlara yapılan yanlış muamelelere tepki olarak yürüyor. Sarıldık, duygulandık, sohbet ettik, birbirimize destek verdik, devam ettik. Bu buluşma çok önemliydi benim için, karşılaşabildiğimiz için inanın çok mutluyum!




En son 4,5 km’yi tamamladık ve toplamda 122,5 km yaparak günü sonlandırdım.

İstanbul’dan gelen arkadaslarımızla Kocaeli deprem evlerindeki bir ailenin iftar sofrasına misafir olduk. Kendileri bizim için zahmet edip hazırlık yapmışlar, ellerine sağlık.

Bugün, ev yemeklerinden aldığım enerjiyle, vefat eden Ethem Sarısülük arkadasımız için yürüyeceğim...

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.2013, 17:24   #4
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



Cumartesi yine müthiş bir enerjiyle yola çıktım. Dünkü yürüyüşümü hayatını kaybeden Ethem Sarısülük arkadaşıma ithaf ediyorum. Can kayıplarının artmaması yol boyunca düşüncelerimin en başında, takdir edersiniz ki insanın düşünecek çok zamanı oluyor. Dün yürürken koşturarak yanıma iki kişi geldi; kadın Alman eşi Türk pankartlarla, Türk Alman bayraklarıyla arabalarını süsleyip destek olmaya gelmişler. Harika bir enerji, harika bir tutku, tek kelimeyle harikalar!

19km tamamladıktan sonra İstanbul'dan gelen dostlarımızla 2. kısma başladık.

Daha sonra bir polis telefonu geldi arkadaşımıza, heyecanlı bir ses tonuyla konuşmuş kendisi "Hendek sınırına girdiniz, gelin iftarda misafirimiz olun" demişler. Umut var biliyorum! Çok mutlu oldum.

Biraz ilerledikten sonra CHP Hendek İlçe Başkanı Selami Karakadı bizi karşıladı ve eşlik etmeye başladı . Kendisine desteğinden ötürü çok teşekkür ederiz.

122,5km'den ilerleyerek 146km'de yürüyüşümüzü sonlandırdık. Artık yeni yöntemler buluyorum, tişörtümü benzinliklerdeki buzdolabında soğutuyorum (: Bakalım yürüyüş sonuna kadar neler öğreneceğiz...

Akşam iftardan sonra hem öğretmenlerle hem ilçe halkıyla sohbet etme fırsatı bulduk; geçen günlerimi, yaşadıklarımı anlattım.

Hendek halkına misafirperverlikleri için çok teşekkür ederim.. Yarın görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın.

Aylin Kotil
Odatv.com
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.07.2013, 14:02   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



Merhabalar…

Dün saat 06:30’da yola koyuldum. 7. km’de Hendek İlçe Başkanı ve İlçe örgütü destek vermek için yollarda bizi karşıladılar, sağolsunlar. Bir ara 15 kişi yürüyorduk. Kadın kolları mensubu kadınlar yolda sevgiyle bize desteklerini sundular.

Saat öğlene doğru gelirken bir tabela dikkatimi çekti. Hüseyin Şeyh İlköğretim Okulu, tek katlı izbe bir bina… İnanılmaz bir acı yaşadım; elimizdeki imkanları düşündüm ve İstanbul' a, Ankara'ya bu kadar yakın mesafede olan bir ilçede nasıl olur da bu kötü şartlarda bir okul hala eğitim verir inanamadım. Bir şey yapmalı, "durma Aylin daha hızlı yürü" dedim kendi kendime. Geleceğimiz olan çoçuklarımız coğrafya gözetmeksizin aynı imkanlara sahip olmalı. Bir şey yapmalı…

Saat 11 civarı güneş etkisini arttırmaya devam etti; kavrula kavrula hedefim olan 19 km’yi İstanbul'dan gelen dostlarımızla tamamladık. Her birine çok teşekkür ederim.

İlgiler, tepkiler, tweetler, mailler, telefonlar kısacası "destek" gün be gün artmaya devam ediyor. Bilin ki; sabah o ilk adımı attığımda tüm yorgunluğum geçiyor.

Gün sonu 170 km’yi tamamladık ve İstanbul’dan gelen dostlarımızı uğurladık. Tabi vedalar gün geçtikce daha da zorlaşıyor, merhabalar daha da mutlu ediyor...

Dünkü yürüyüşümü hayatını kaybeden arkadaşımız Mehmet Ayvalıtaş' a ithaf ediyorum.

Bugün Düzce'de görüşmek üzere, hoşçakalın...



Aylin Kotil
Odatv.com

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.07.2013, 13:09   #6
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



Tam 1 hafta önce tek başıma başladım; şimdi binlerce insanla yürüyorum...

Tarifi yok; bambaşka bir mutluluk bu duyduğum sesler.
Biliyorum ki; insan sahip olduğu şeyi ister, işte bu yüzdendir ki hiçbir durumda inandığım şeyden vazgeçmiyorum, vazgeçmeyeceğim!
Dün Düzce’ye giriş yaptık. Keyifli bir yolculuktu, sabah artık nasıl bir enerjiyle başladıysam, ilk 10 km çok rahat geçti. Şehir merkezine yaklaştıkça kornalar sıklaştı. Yani anlayacağınız bacak kası dışında el sallamaktan kol kası da yapıyorum

Hiç beklemediğim yollarda insanlar bekliyor, hiç beklenmedik kişiler minnetlerini sunuyor... Benim de Ankara için beklentim artıyor haliyle.
Dünün güzel olaylarından birisi de; yolda bekleyen vatandaş elinde bir tişörtle geldi, el yazısı bir yazı var üzerinde, köylerinin takım formasıymış. Diğer elinde de Türk bayrağı, desteklerini iletti. O kadar samimiydi ki, sonra yürürken uzun uzun düşündüm "biz birbirimizi sevmeye ne kadar hasret kalmışız" diye..

Dünkü yürüyüşümü hayatını kaybeden arkadaşım Abdullah Cömert'e ithaf ettim.. Huzur içinde uyusunlar.

Yarın görüşmek üzere...

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.07.2013, 18:20   #7
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



Merhaba,

Dün yani; 9. güne çok erken saatlerde uyandım çünkü Bolu Dağı’nı tırmanmaya başlayacaktım. 14 km ilerledikten sonra Bolu Dağı’nda mola verdim. Twitter’dan gelen uyarılar sayesinde televizyonu açtım ve öğrencilere şafak baskını yapıldığını öğrendim. Gencecik çocuklar, sabah kapıları yumruklanarak uyandırılıp evleri talan edilerek aranmışlar.

Duvarlarındaki Gazdanadam Festivali afişleri suç delili sayılmış. Ne enteresan değil mi?

Tabi ki bu olay motivastonumu düşürdü, fakat o gençlerin azimleri, kararlılıkları ve başardıklarını aklıma getirdikçe bu sefer daha da kararlı attım adımlarımı.

Onlar için, onların istekleri, hayalleri için... Ben bu yolda en çok onlara teşekkür ederim!!!

Bolu Dağı, bu yürüyüşün başından beri beni fiziki olarak en çok zorlayan parkur oldu. Çok dik, aynı zamanda yürüyüş için gerekli alan da mevcut değil; hatta yok.

Fakat yine dağ çıkışında önce evleri olan vatandaşlar, daha sonra Fenerbahçeli taraftarlar destek için yanıma geldi. Bu güzel destekler için kendilerine teşekkür ederim.

Daha sonra yürüyüşümüzü bitirdik ve sonlandırdığımız noktada Samsunspor ve Ankaragücü sporlu futbolcularla fotoğraf çektirip birbirimize destek verdik.

Dünkü yürüyüşümü hayatını kaybeden polis arkadaşımız "Mustafa Sarı"ya ithaf ediyorum... Kendisine rahmet, ailesine sabır diliyorum.

Yarın görüşmek üzere...

Aylin Kotil
Odatv.com
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.2013, 12:45   #8
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



Merhaba,

Bolu Dağı'nı tırmanmaya dün de devam ettim. Serin havaya denk gelmem benim için çok büyük bir şanstı, dik olmasının yanı sıra bir de sıcak olsaydı nasıl olurdu tahmin edemiyorum. Bolu Dağı'nı aştım...

"Benden selam olsun Bolu Beyi'ne! Çıkıp şu dağlara (barajlara) yaslanmalıdır.

At kişnemesinden kalkan sesinden. Dağlar seda verip, seslenmelidir."

Bolu merkeze doğru ilerlemeye başladım. Balkonlardan el sallayanlar artmaya başladı. Bu sosyal medya gerçekten fena bir şey, dedikleri kadar var, haberimiz bizden önce gelmiş (:

Artık insanlar korna çalmakla da yetinmiyor, arabadan inip bizzat desteklerini gösteriyorlar, harikalar!!!

Bunun dışında dün aldığım bir habere göre; yine bir kadın (Hatice Palta) dövülerek öldürülmüş!

Yediğimize içtiğimize yaşadığımıza karışmak yerine kadına şiddette, çocuk gelinlere, çocuk tacizlerine, tecavüzlerine... Başbakan ne zaman dur diyecek, ne bekleniyor hala acaba?

Günlük kilometremi bitirdikten sonra, Bolu'daki birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı iftarda Bolu'lu vatandaşlarla buluştuk. Bugüne kadar yürüyüş boyunca yapılan en çok katılımlı etkinlikti, kendilerine çok teşekkür ederim! İlgileri, destekleri yolun yarısına geldiğim bu günlerde bana doping etkisi yarattı. İtiraf ediyorum; sevgiyle dopingleniyorum!!!

Dün "ölen de biziz öldüren de" yazılı tişörtümü giydim.

Keşke birileri ölürken bunu hatırlayabilseler...
Mesajı alan almıştır.

Hoşçakalın...

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.2013, 14:31   #9
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



Merhaba,

11. günü geride bıraktık.

Sabahın erken saatlerinde yine yola koyuldum. Sabah, bana yolun bir kısmında bisikletli arkadaşlar eşlik etti; daha sonra da Kartalkaya sapağında Bolulu kadınlarla bir araya geldik, yolun bir kısmı birlikte yürüdük.

AKP'nin seçim barajını yüzde 7’ye indirmesi gündemde diye bu konudaki görüşlerimi aldılar. Onlara da söyledim; yüzde 7 yahut yüzde 10 arasında bir fark göremiyorum. yüzde 7’nin tartışılmasını bile komik buluyorum ve kabul etmiyorum!

Sosyal medyada paylaşım hızı arttı ve artık gündem oluştu; bu açıdan ses getirebildiğim ve insanları biraz olsun düşünmeye sevk ettiğim için çok mutluyum.

Bolu Dağı’nın yorgunluğu yeni yeni çıkıyor, tempomuz bazen düşebiliyor fakat gönüllü arkadaşlarımla yolu eğlenceli hale getirip, sıkı bir bağ kurduk; motivasyonumuzu yüksek tutmaya çalışıyoruz, tutuyoruz da...

Yorgunluğun hissedildiği bu günde eşimin destek vermek üzere akşam yemeği için yanımıza gelmesi bana yüksek moral verdi.

Bu yolculukta besin takviyesi, vitamin vs. gibi fiziki ihtiyaçların yanı sıra, ruhen zinde olmak en önemlisi; bunu anladım. Destek veren, yanımda olan, bana güzel enerjilerini yollayan herkese çok teşekkür ederim.

Hoşçakalın…

Aylin Kotil
Odatv.com

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2013, 14:42   #10
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yürüyen Kadın Aylin Kotil



Merhaba,

Dün sabah 6:15’de ekip arkadaşlarımla yürüyüşümüze başlamadan önce birbirimize sarıldık. Açıkcası, yorgunluğun arttığı bugünlerde birbirimizin enerjisine ihtiyacımız oluyor, sabahları iyi geliyor.

Yeniçağa’ya doğru ilerlemeye başladım,

Sisli ve soğuk bir hava hakimdi. Umarım benim sisleri aştığım gibi, ülkemiz de son yıllarda etrafını saran sisleri önümüzdeki seçimlerde aşar, geçer. Güneş beni ısıttığı gibi, ülkemin güzel insanlarını ısıtır, gençlerini filizlendirir.

Güneş doğdu fakat iki dağın arasında yürüdüğüm için uzun süre etkisini hissedemedim.

Çatdurt'u geçtikten sonra Yeniçağa girişinde kalabalık bir grup beni bekliyordu, kadınlar, çocuklar, gençler…

Her gün diyorum "ben sevgiyle besleniyorum". Kendilerine çok teşekkür ederim.

Yürüyüşüme bir süre jandarma ile devam ettim, gönüllülerimle jandarma türküsünü söylerken onlar da sirenleriyle bize eşlik etti.

Parkur bitiminde dinlenmek için konakladığımız yere döndük.

İstanbul'dan bir velim ve İsviçre'den bir beyefendi hafta sonu bana eşlik etmek için gelmişlerdi. İnanın her geçen gün biraz daha şaşkın ama daha da umutlu ilerliyorum.

Yarın görüşmek üzere, hoşçakalın...

Aylin Kotil
Odatv.com
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aylin, dedi, hiçbir, için, kadın, kotil, yürüyen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.