Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 31.07.2013, 10:04   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..



Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı katiller üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ı sokakta döverek ölümüne neden olmuşlardı. Saldırının tanığı S.B.Y o gün yaşanan vahşeti anlattı.

Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesinden İlhan Taşcı'nın haberi şöyle:

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek katledilmesinin üzerinden iki ay geçmesine karşın soruşturmada bir arpa boyu yol alınamazken tanık S.B.Y, hem Korkmaz’ı dövenleri hem de o gece Eskişehir’de terör estiren “Balyoz Timi”nde yer alanların eşkallerini ve yaptıklarını en ince ayrıntısına kadar anlattı. Polis ve sivillerden oluşan timin yaptıklarını 3 saat boyunca izleyen ve konuşmalarına tanıklık eden S.B.Y’nin “Polislerden biri elinde budaklı sopa olan sivil şahsa ‘Başımıza iş açacaksın sakin ol’ diye söyledi” sözleri de ifade tutanağına geçti.

Korkmaz’ın katledilmesiyle ilgili cinayetin faillerine bir türlü “ulaşılamazken” soruşturma dosyasına giren bir tanığın ifadesi o gece Korkmaz’a kimlerin nasıl saldırdığını; bu “polisle-sivilin” karışık olduğu gruptakilerin eşkâllerini tek tek anlattı.

Robot resmini çizdi

Kız arkadaşını evine bıraktıktan sonra kendi evine doğru giderken gördüğü tanıklıklarını ifadesinde aktaran S.B.Y, bölgede yer alan kişilerle karşılaşmasını ve eşkâllerini şöyle anlattı: “...Biber gazından etkilendim ve fırının içerisine girdim. Fırının içerisinde iki şahıs haricinde elinde plastik siyah cop olan sivil giyimli ve polis olduğunu zannettiğim bir şahıs vardı. Ben biber gazının etkisinin geçmesi için yaklaşık 10-15 dakika fırının içerisinde kaldım. Dışarıda ellerinde cop olan sivil giyimli şahıslar vardı. Bu şahısların olduğu yerden telsiz sesi geliyordu. Ayrıca polislerin yanında elinde beysbol sopası olan 1.60-1.65 boylarında topluca, 85-90 kg. civarında saçları kırlaşmış bir şahıs vardı. Ayrıca elinde budaklı sopa olan 1.60-1.65 boylarında atletik vücutlu 30-35 yaşlarında saçı kıvırcık, siyah saçlı bir şahıs, ayrıca 25-30 yaşlarında 1.65 civarında zayıf bir şahıs vardı. Bu 3 şahıs zannedersem sivil şahıslardı.”

Beş kişi daha vardı

Tanık bu kişilerin yanında coplarından dolayı sivil polis olduğunu düşündüğü 5 kişinin daha bulunduğunu belirterek “Polislerden birinin yüzünde gaz maskesi vardı. Maskenin üzerinde herhangi bir harf ya da rakam yoktu. Bu şahıs ara sıra maskeyi çıkardığında bıyıklı, kısa saçlı ve esmer şahıs olduğunu gördüm. Bu şahsın yaklaşık 1.70 boyu vardı. Hatırladığım diğer polis ise 1.75-1.80 boyunda zayıf, uzun kıvırcık saçları vardı, saçları omuzlarına değer vaziyette idi. Saçları kırlaşmış görüntüde idi” ifadesiyle de polis eşkâllerini savcılığa aktardı.

Korkmaz’ın dövüldüğü bölgede yer alan fırının bulunduğu caddeden “yapmayın, etmeyin” diye bağırma ve yalvarma sesleri duyunca yeniden fırının olduğu yere döndüğünü anlatan tanık, “Bu şahsı uzun kır saçlı diye tarif ettiğim polis ile başka bir polis kolundan tutup götürüyorlardı, bunu kapalı pazar hizasına doğru götürüyorlardı. Bu polislerin yanında eli budaklı diye tabir ettiğim şahıs ile beraber bir sivil polis daha vardı. Bu şahsı darp etmeye başladılar. Coplarla, tekmelerle bu şahsı darp ediyorlardı. Polisler arasında elinde budaklı odun olan şahıs da vardı. Bu şahıs da gerek sopa ile gerekse tekmelerle bu şahsı darp ediyorlardı. Bir süre sonra sivil polisler şahsın başından ayrıldılar. Dayak yiyen bu şahsın başında elinde budaklı odun olan şahıs kaldı. Bu şahıs darp etmeye devam etti. Dayak yiyen şahıs bir an fırsatını bularak bu şahsın elinden kurtulup kaçtı. Elinde budaklı odun olan bu şahıs tekrar fırının oraya döndü. Ben de fırının oraya döndüm” dedi. Yarım saat sonra evine gitmek için yola çıktığını anlatan tanık, eli sopalı ve coplu grubun bu kez de “uzun boylu, sarışın, kısa saçlı” birisini sopa ve tekmelerle dövmeye başladıklarını, dövülen kişinin de “Ben su almaya geldim yapmayın” diye yalvardığını aktardı.

Pusuya düşürmüşler

Tanık, olayların yatışmasını beklediği sırada çevik kuvvetin müdahalesiyle bulunduğu yere doğru iki kişinin koşmaya başladığını belirterek şunları anlattı: “Bu şahıslardan öndeki şahıs sonradan gazetelerde resmini gördüğüm İsmail isimli şahıstı. Elinde budaklı odun olan şahıs daha önceden Sanayi Sokak üzerinde küçük bir pasajın köşesinde pusuya yatmıştı. Hatta bu şahıs bana ‘Ben çıkarken sen geriye kaç’ diye söyledi. Elinde beysbol sopası olan şahıs ile bunun yanındaki 3-4 tane polis copu olan şahıslar İsmail’i yakaladılar. Sopa ve coplarla darp etmeye başladılar. İsmail darbelerin etkisi ile yere düştü ve kaldırıma oturur vaziyette durdu. Bu esnada da şahıslar ellerindeki coplar ve sopa ile ayrıca ayakları ile İsmail’i darp etmeye devam ettiler. İsmail iki elini başına doğru tutuyordu, elinde beysbol sopası olan sivil şahıs İsmail’in yüzüne doğru tekme ile vurunca İsmail kaldırıma düşerek başını da kaldırım taşına çarptı ve kendinden geçti. Polisler ve elinde beysbol sopası olan şahıs ve diğer şahıs benim de bulunduğum fırının yanına geldiler. İsmail birkaç dakika sonra kendine geldi. Elinde beysbol sopası olan şahıs sinkaflı sözler ile küfredip ‘Sen hâlâ burada mısın’ diye söyledi. İsmail de sessiz bir şekilde bu şahsa karşılık verdi. Elinde beysbol sopası olan şahıs sen bana ne dedin diyerek İsmail’in yanına gidip kafasına doğru 4-5 kez tekme ile vurdu. Ayrıca birkaç kez tekme ile beline vurdu.”

Tanık, koşarak uzaklaşmaya çalışan ve başka bir polis grubunun daha saldırdığı Korkmaz’ı bir daha görmediğini söyledi. Fırının önüne daha önce hiç görmediği sivil polislerin geldiğini aktaran tanık S.B.Y, “Polislerden biri elinde budaklı sopa olan sivil şahsa ‘Başımıza iş açacaksın sakin ol’ diye söyledi” ifadesini verdi. S.B.Y, elinde budaklı odun olan sivil şahıs ile uzun saçlı polisi teşhis edebileceğini de söyledi.

Odatv.com
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.07.2013, 10:12   #2
Çevrimdışı
M_KemalinKızı
... I Am Çapuling ...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Yemin ediyorum gözlerim doldu üzüntüden, hırstan, öfkeden.. Kanıma dokunuyor arkadaş o çocukların kanını asla yerde bırakmayacağız.. Bu uğurda daha kaç fidan vereceğiz bilmiyorum ama herşeyi akışına bırakmak için artık çok geç ok yaydan fırladı bir kere bu yolda artık ölmek var dönmek yok ..
__________________
Bağımsızlık, Mustafa Kemal'den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara.Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi...

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz M_KemalinKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.07.2013, 10:34   #3
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Sonuç; "Polisler serbest kaldı". Adalete bak..!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.07.2013, 12:44   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Katili; orda, burda aramaya gerek yok. Katil belli aslında.. Diğerleri rol alan piyonlar..

Bir de dinden, müslümanlıktan bahsederler.

Bir sürü küfür ettim..


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.07.2013, 13:18   #5
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Gelmişlerinden başlayıp geçmişlerinden çıkan bir dizi küfür zincirimi hediye ediyorum o şereften yoksunlara !
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.07.2013, 13:29   #6
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Ortada kaybolan bir hayat bir vahşet gecesi bir tanık var.. Ama suçu araştıracak savcı, suçluyu yakalayacak polis, yakalanan suçluyu cezalandıracak bir adalet sistemi yok. Vahki ne vah...
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.07.2013, 13:38   #7
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Onların dilinden düşmeyen ama benim yüreğimde var olan rabbime havale ediyorum hepsini. Çünkü biliyorum bu ülkede adalet artık yok ve ilahi adalete sığınıyorum artık.
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.07.2013, 15:41   #8
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Kalan tek adalet ilahi adalet ! Gerisi sadece yobaz siyaseti..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.08.2013, 14:21   #9
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Görüntüler Kurtarıldı..



Ali İsmail Korkmaz davasında tahrip edilen görüntüler kurtarıldı. Görüntülerdeki 4'ü polis 4'ü fırın çalışanı toplam 8 kişi gözaltına alındı. 1'i polis 4 kişi tutuklama talebi ile mahkemeye sevkedildi...

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de sivil polislerin de aralarında bulunduğu iddia edilen bir grubun saldırısı sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın davasında önemli bir gelişme yaşandı. Tahrip edilen görüntüler kurtarıldı, görüntüdeki kişiler gözaltına alındı.

FIRIN-POLİS İŞBİRLİĞİ


Jandarma ekipleri tarafından tahrip edilen 18 dakikalık görüntüler kurtarıldı. Olayın yaşandığı bölgede bulunan Harman Fırın’a ait tahrip edilen görüntülerin kurtarılması ardından fırın işletmecileri ve 4 polisin aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 4’ü serbest bırakılırken fırın işetmecilerinden üç kişi ile birlikte Mevlüt V. adlı bir sivil polis tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.

SAVCI AÇIKLADI


Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül olaya ilişkin, "Kentteki Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerle dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz olayına ilişkin dün geceden itibaren ölümüyle ilgili toplam 8 kişi gözaltına alındı. Jandarmada ifadeleri alındı. Bu şahısların 4'ü kamu görevlisi, 4 sivil. Bu kamu görevlilerinden birisi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sivil şahıslardan 3'ü de tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili bir kişi aranıyor" dedi.


O FIRINDA KOMPLO MU PİŞİYOR?

Harman Fırın’a ilişkin iddiaları BirGün, 5 Ağustos tarihinde görgü tanıkları ile görüşerek şöyle haberleştirmişti:



Görgü tanıklarının ve kentlilerin BirGün’e yaptıkları açıklamalar, Ali İsmail’in darp edildiği sokakta bulunan Harman Fırın hakkındaki tartışmaları da aydınlığa kavuşturdu. Harman Fırın hakkında pek çok iddia ortaya atılmış, Ali İsmail’in öldüresiye dövüldüğü Sanayi Sokak’ta yaşananlarda fırın sahibi ve çalışanlarının payı olduğu, bu kişilerin Ali İsmail ve diğer pek çok göstericinin darp edilmesinde aktif rol oynadığı öne sürülmüştü. Ancak görgü tanıklarına göre; polisler o gece açık olan fırından aldıkları çok sayıda odunu hem kendileri kullandı, hem de beraber çalıştıkları sivil şahıslara dağıttılar. Yine tanıklara göre; Ali İsmail’in Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmasının ardından sivil giyimli polisler 4 Haziran sabahı fırını bir defa daha ziyaret etti. Sabah 09.00 sularında fırına giden polisler, fırının görüntü kayıtlarını istedi. 6 adet güvenlik kamerası bulunan Harman Fırın’daki görüntü kayıtlarını kopyalayan polis, 5 Haziran günü yeniden fırına gelerek görüntü kayıtlarının yer aldığı harddiske el koydu.

ODUNLU SALDIRGAN TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan olayla ilgili tutuklanan S.K.’nın yapılan itiraz üzerine dün tahliye edildi. Sosyal medyada elinde meşe odunuyla görüntüleri yayınlandıktan sonra polis tarafından geçen 15 Temmuz’da gözaltına alınan S.K. aynı gün çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konulup, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Haftada 2 gün güvenlik birimlerine gidip imza vermesi gereken S.K.’nın serbest kalmasına savcılık bir üst mahkemeye itirazda bulunmuştu. Üst mahkeme olan Eskişehir 1’inci Asiye Ceza Mahkemesi 19 Temmuz’da S.K. hakkında ’tutuklanması için yakalama’ kararı çıkartmış, karar üzerine bir gün sonra S.K. yakalanıp Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne konulmuştu.(Birgün)

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.08.2013, 15:09   #10
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail'in Katilleri Belli Oldu..

Bu kadar kin bu kadar öfke niye Nasıl bir insanlık bu olayın ardındaki hala anlamış değilim Ne yaptı da size linç ettiniz velev ki suç bile işlese suçun cezası böylemi olur?Anana bacına mı saldırdı onlara bir şey mi yaptı da gözünüz döndü insanlığınızı yitirdiniz.
Umarım olay unutulmaz ve bu suçu işleyenler ciddi anlamda cezalandırılır da 5 Ağustosta ölen adalet sunî teneffüsle az can bulur.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
belli, elinde, ismailin, katilleri, olan, oldu, şahıs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.