Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.08.2013, 09:12   #1
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bu Yasa Geçerse Öcalan Tahliye Edilebilir

Abdullah Öcalan’ın “yakın dostu ve şırdaşı” olarak bilinen Muhammed Amin Penjweni, ilginç açıklamalarda bulundu. 24 Ağustos’ta yapılacak olan Kürt Ulusal Konferansı fikrinin Öcalan’a ait olduğunu belirtirken PKK’yı konferansın “lokomotifi” olarak niteleyen Penjweni, “barış süreci”nin “Öcalan’a verdiği sözleri tutmayan” Türkiye’nin tutumu nedeniyle bitebileceğini öne sürdü. Penjweni, hasta olan tutukluların tahliye edilmesini öngören bir yasanın TBMM’den geçmesi durumunda Öcalan’ın da "tahliye edilebileceğini” iddia etmekle birlikte “Ancak, böyle bir şeyin zor olacağını düşünüyorum” dedi. Paylaş Tweet Suriye’de kaldığı yıllarda yakın bir dostluk kurduğu Öcalan’ın sık sık İmralı’dan kendisine “selam” gönderdiği, bazı konularda danışılmasını istediği belirtilen Muhammed Amin Penjweni, Erbil’de yayımlanan Rudaw gazetesi ile yaptığı geniş mülakatta Abdullah Öcalan ve PKK ile ilgili birçok konuyu değerlendirdi.
“KÜRT ULUSAL KONFERANSI ÖCALAN’IN FİKRİ”

Muhammed Amin Penjweni, Kürt Ulusal Konferansı fikrinin nasıl oluştuğunu anlattığı mülakat sırasında 1980 yılında Bekaa’dan ayrılmaya zorlanan Filistin Kurtuluş Harekatı’nın Tunus’ta Filistin Ulusal Konseyi’ni oluşturmasının Öcalan’ı etkilendiğini, o zamandan beri Öcalan’ın Kürtler için de Ulusal Konferans’ı önerdiğini kaydetti.

Konferans fikrinin PKK ile KDP arasında ciddi olarak ele alındığını ve İdris Barzani’nin 1983 yılında Şam’da Öcalan’ı ziyaret ettiğinde imzalanan anlaşmanın dokuz maddelik anlaşmada bir konferansın düzenlenmesinin öngörüldüğünü anlatan Penjweni, “Bu defa ise, PKK konunun ciddi olarak görüşülmesini sağladı. Diyebilirim ki PKK konuyu hayata geçirdi. PKK, bu konferans için lokomotif oldu” sözlerini kullandı.

Rudaw’nun konferans konusunda Türkiye, İran ve Suriye’nin bilgilendirilmesine dikkat çekmesi üzerine Penjweni, şu savları dile getirdi:

“Aslında Türkiye, İran ve Suriye’yi bilgilendirmeye gerek yoktu. Ancak, (Kürt) partilerin bazıları, bu ülkelerle ilişkileri göz önünde tutmak istiyorlar. Ancak bu ülkeler, benzer bir şey ister ise Kürtler’e danışır mı?. Hepimiz biliyoruz ki Kürdistan’da Türk, İranlı, Suriyeli, ABD’li ve diğer ülkelerin gizli teşkilatları faaliyet gösteriyor.”

“BAYIK BARIŞ SÜRECİNİ YIKMAZ AMA TÜRKİYE YIKABİLİR”

Muhammed Amin Penjweni, Türkiye ile PKK arasında çatışmaların en yoğun düzeye ulaştığı 1992 yılında Celal Talabani, Mülazim Ömer ve Kemal Burkay’ın Suriye’ye giderek Öcalan’dan çatışmaları durdurmasını istediklerini ancak Öcalan’ın bu talebi reddettiğni de anlattığı mülakat sırasında diğer bir sorunun karşısında PKK liderliğine Cemil Bayık’ın getirilmesini de değerlendirirken “bu göreve layıktır. Karayılan lider iken Bayık’a danışmadan karar vermezdi” dedi.

Bu arada, “Bayık sert bir lider olduğu için Türkiye ile barış sürecinin başarısızlığa uğrayabileceği” görüşünü paylaşmadığını söylerken “barış sürecini yıkmaz. Ancak Türkiye yıkabilir. Çünkü Türkiye, Öcalan’a verdiği sözleri yerine getirmedi. İfade etmek isterim ki Öcalan’a yakın olduğum için inanıyorum ki Türkiye’nin sözleri bu yılda yerine getirilmezse eğer, barış süreci bitecek” şeklinde konuştu.

“ÖCALAN TAHLİYE OLUR MU?”

Muhammed Amin Penjweni, “Öcalan serbest bırakılacak mı?” yönündeki bir soruyu yanıtlarken de TBMM’de hasta tutukluların salı verilmesini öngören yasal düzenlemelerin önerildiğini belirterek “Bu yasa geçerse eğer, Öcalan da tahliye edilebilir. Ancak, böyle bir şey zor olacağını düşünüyorum” dedi.



Haber Kaynağı: OdaTv.com

http://www.kemalistgazete.net/gundem...ir-h11992.html
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.08.2013, 09:45   #2
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu yasa geçerse Öcalan tahliye edilebilir

Vah benim güzel ülkemin geldiği hale...

Bundan 12 yıl önce deselerdiki Türk kelimesi rahatsızlık sebebi olacak ,Atamı sevmek suç olacak çocuk sayımdan doğum şeklime hamileliğime giyimime kuşamıma sigarama içkime karışılacak TC kelimesi silinecek ;
İmralıdaki piç muhatap alınacak koca TC devleti inanılmaz sözler verecek pkk tarafından tehtit edilecekte sessiz kalacak.Ellerinde akrabalarımızın kanı olan şerefsizin serbest bırakılması gündeme gelecek ...

Ve bu gidişata itiraz edenin adı çapulcu şerefsiz olacak deselerdi Hadi ordan derdim o kadarda değil.

Ama o kadarmış işte Hayaldi gerçek oldu.Düzene itiraz eden terörist gerçek terörist muhatap oldu.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.08.2013, 11:51   #3
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu yasa geçerse Öcalan tahliye edilebilir

Baya uğraştılar ama hükümet olarak bu uğraşı ekonomiye verselerdi dünya lideriyidik..!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
edilebilir, geçerse, Öcalan, öcalan’ın, penjweni, tahliye, türkiye, yasa, öcalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.