Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.08.2013, 08:51   #1
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart MEB müfettişlerinin skandal Alevilik sorgusu!



Öğrenci dövdüğü, öğretmenlere hakaret ettiği ve din ayrımcılığı yaptığı için hakkında soruşturma açılan müdür yardımcısı, ‘Şikâyetçilerim Alevi’ dedi. MEB müfettişleri müdür yardımcısının söylediklerini ciddiye alarak şikayetçi öğretmen ve müfettişin “Alevi olup olmadıklarını” sorguladı.Paylaş Tweet Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişlerinin, Mamak Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi’nde skandal bir sorgulamaya imza attıkları ortaya çıktı.


Okul müdür yardımcısı Tuncer Küllücek hakkındaki soruşturma sürerken, Küllücek kendisini şikâyet eden felsefe öğretmeni Suat Özcan ile soruşturmayı yürüten il müfettişi Cengiz Karahan’ı “Şikâyetçi öğretmen de, soruşturmayı yapan müfettiş de Alevi” diyerek bakanlığa şikâyet etti. Küllücek’in şikâyeti üzerine okula gelen 2 bakanlık müfettişi ise öğretmen ve müfettişin “Alevi olup olmadıklarını” sorguladı. Soruşturma yürütürken soruşturmalık olan il müfettişi Karahan’ın sorgusunda, “Ben Aleviyim, Alevilik suçsa ben bu suçu işliyorum, ömür boyu da işleyeceğim” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Mamak Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tuncer Küllücek hakkında Nisan 2012’de, aralarında Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen işyeri temsilcilerinin de bulunduğu öğretmenler ile öğrenci velilerinin şikâyetleri üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı üstlenen il müfettişi Cengiz Karahan, Küllücek hakkındaki, “Okulun öğretmenlerinden Eğitim Bir-Sen işyeri temsilcisi Mesut Durak’a alenen küfür ettiği, öğrenci dövdüğü, öğrencilere felsefe öğretmeni ve Eğitim-Sen işyeri temsilcisi Suat Özcan hakkında ‘O komünist, bölücü, namaz kılmıyor, itin arkasından giden it olur...’ şeklinde sözler söylediği, bazı öğretmenlerle birlikte öğrenciler arasında ayrım yaptığı” iddialarını araştırdı.

Dini ayrımcılıktan ceza aldı;

Küllücek hakkında hazırlanan disiplin soruşturma raporunda, Küllücek için “öğrenci dövmek ve hakaret etmekten” maaş kesim cezası, felsefe öğretmeni Özcan’a yönelik sözleri nedeniyle “Görevin yerine getirilmesinde siyasi düşünce, din ayrımı yapmaktan” kademe ilerlemesinin durdurulması ve başka okula atanması cezaları istendi.

Alevilik sorgusu için iki müfettiş;

Raporun hazırlanmasının ardından Küllücek boş durmadı. Bakanlığa başvuran Küllücek, kendisini soruşturan il müfettişi ve iddiaları gündeme getiren öğretmenin “Alevi olduğunu” bildirdi. Bakanlık da okula iki müfettiş gönderdi. Müfettişler okuldaki diğer öğretmenlere, felsefe öğretmeni Özcan’ın Alevi olup olmadığını, bu durumun ilk soruşturmayı etkileyip etkilemediğini sordu.

Soruşturulan müfettiş: "Alevilik suçsa ben bu suçu işliyorum"

Soruşturma yürütürken soruşturmalık olan il müfettişi Karahan sorgusunda şöyle ifade verdi:

“Hiç kimseyle dostluğum, yakınlığım veya düşmanlığım olmadı, olamaz da. Ben Aleviyim, Alevilik suçsa ben bu suçu işliyorum, ömür boyu da işleyeceğim. Bütün dünyaya Yunus Emre’nin gözüyle bakarım ‘Bütün kamu âleme aynı gözle bakmayan, halka müderris olsa hakikatte asidir’ felsefesi dünya görüşümdür. Soruşturmasını yaptığım okuldaki çalışanların hiçbirinin hangi inançtan olduğunu hayatım boyunca hiç sormadım, sormam da; sormak benim hayat felsefeme aykırıdır. Sorarsam kendimden utanırım.”

Okulla ilişiği kesilmedi

Soruşturma raporu doğrultusunda başka bir okula atanması gereken Küllücek’in atamasının çıktığı ancak müdür yardımcılığı görevini sürdürdüğü Yunus Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi ile ilişiğinin kesilmediği öğrenildi.



Haber Kaynağı: http://www.kemalistgazete.net

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2013, 09:15   #2
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: MEB müfettişlerinin skandal Alevilik sorgusu!

Şu an farklı liselerde okuyan iki kızım var.Öğretmenlerinin bir kısmı hızlı cemaatçi (bu aralar moda ya hani) alenen ayrım yapıyorlar okulda.Aynı cemaate kayıtlı öğrencilere gülücükler saçıp bol keseden not dağıtıyorlar olmayanlara ise gözünün üstünde kaşın var muamelesi çekiyorlar.
Onlar gibi olmayan öğretmenlerse sürgün yememek için sessiz kalmayı tercih ediyorlar.
Özellikle din dersine girenler bu davranışları ayyuka çıkarmış durumdalar.
Şikayetde edemyorsun çünkü şikayet kapısı il milli eğitim müdürlüğü bunlardan daha kötü durumda kimi kime şikayet edeceksin.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.08.2013, 11:16   #3
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: MEB müfettişlerinin skandal Alevilik sorgusu!

İlkokuldayken din hocamız bana "namaz kılıyomusun"diye sorduğunda "biz kılmıyoruz "dedim. O da bana "siz kafir misiniz" dedi. Anlamını bilmediğim için eve gidince anneme sordum neden sordun dedi anlattım olayı. O kadar sinirlendi ki elimden tuttuğu gibi okulu basmaya gittik. Müdürün odasına resmen tekme atarak açtı annem. Sanki içine Memati kaçmıştı. Ben korkudan pıstım tabi. "O şerefsiz buraya gelecek yoksa yakarım sizi" diye bağırıyordu annem. Müdür de sakinleştirmeye çalışıyordu annemi. Annem baya bildiğin racon kesti müdüre neyse hovayı çağırdılar geldi "yanlış anlaşıldım" dedi özür diledi. Barıştık..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2013, 13:03   #4
Çevrimdışı
YuSRa
Oléastre

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: MEB müfettişlerinin skandal Alevilik sorgusu!

Biz burda zerdust olsun yahudi olsun musluman olsun , hic boyle seyler sormadik
Ne hocalarimiz ne biz boyle seyler sorduk , muslumanlar alkolden kacindi saygi duyduk davet ettigimiz vakit alkolsuz icicek sunduk , yahudilere kendi kesim etleri
Neden hala boyle benim ulkemde ? ..
Cok uzuluyorum
Aleviyim bende ayrimcilik mi yapicaklar orda olsam ...
__________________
Hakkınızda hiç bir şey bilmeden size tapıyorlarsa aynı nedenle sizden nefret de edebilirler...


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz YuSRa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2013, 13:28   #5
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: MEB müfettişlerinin skandal Alevilik sorgusu!

Ötekileştirme işte başka anlamı yok..!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alevilik, küllücek, müfettişlerinin, skandal, sorgusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.