Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.08.2013, 17:29   #1
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bunu da Gördük!

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı’na çıkan binlerce kişi, PKK’nın 15 Ağustos 1984 tarihinde yaptığı ilk silahlı eylemin yıldönümünü kutladı. Önceki geceyi dağda geçiren göstericiler tepelere yaktıkları ateşle ’Apo’ yazarak sabaha kadar kutlama yaptı.

Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı’na çıkan binlerce kişi, PKK’nın, 1984 yılının 15 Ağustos’unda Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Şemdinli İlçeleri’nde yaptığı ilk silahlı eylemin 29’uncu yıldönümünü kutladı. 30 yıllık süreçte şiddetli çatışmalara sahne olan Kato Dağı’na 3 gün önce çıkan Beytüşşebaplılar, Marünüs Bölgesi’nde dün akşam, Koma Kato Müzik Grubu’nun verdiği konserle sabah saatlerine kadar eğlendi.


DEV ÖCALAN POSTERİ ATEŞTEN ‘APO’ YAZISI
Renkli yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkeklerin oluşturduğu kalabalık gruplar, havaya ateş açarak kutlamaya başladı. Kutlamaların yapıldığı alana, terörist başı Abdullah Öcalan’ın dev posteri, PKK’yı sembol eden paçavralar ve çatışmalarda ölen PKK’lıların fotoğrafları asılırken, çevredeki tepelere yakılan ateşlerle ’APO’ yazıldığı görüldü. Kürtçe olarak sık sık ’Şehitler ölmez’, ’PKK halktır, halk burada’ sloganları atan kalabalık gruplar, Kürtçe müzik eşliğinde uzun süre halay çekti. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı kutlamalar sabah saatlerine kadar sürdü.

Saygı duruşu ve Kürt ulusal marşı olarak kabul edilen ’Ey Rakib’ marşının okunmasından sonra, BDP Beytüşşebap İlçe Başkanı Abdulkerim Ataman, PKK’nın Eruh ve Şemdinli’de yaptığı silahlı eylemlerden söz ederek, örgütün yapısını ve gelinen çözüm sürecini anlattı.

BAKIN NEYİ KUTLUYORLAR!
Kutlaması yapılan PKK saldırıları, 15 Ağustos 1984 tarihinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın emir ve talimatıyla 21:30 sularında Siirt’in Eruh ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçelerine PKK mensuplarınca baskın usulü saldırıdır.

15 Ağustos günü PKK’lı hainler karakollara ve askeri lojmanlara bombalı ve silahlı saldırı düzenledi. Bu saldırılar sonucu nöbetçi er Süleyman Aydın şehit oldu. Ayrıca saldırılar sonucunda 3 sivil ve 9 asker yaralanırken Jandarma birliğine ait çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme gasp edildi.

Hainler her iki ilçeyi de kısa bir süre işgal ederek ilçe meydanında ve cami minarelerinden propaganda yaptı ve vatandaşlara korku salmak amacıyla tehditlerde bulundu.

Aynı zamanda saldırganlar Ziraat Bankası’nı soymak amacıyla banka personelinin evlerine baskın yaptılar. Bu saldırı PKK’nın yaptığı ilk büyük saldırı olarak kabul edilir. PKK üyelerinin bu saldırının ardından eğitim kamplarının bulunduğu Kuzey Irak’a geri döndükleri iddia edildi.

PKK, 15 Ağustos gününü “ilk kurşun günü” ve “diriliş bayramı” olarak yeni eylemler yaparak kutlama kararı aldı. PKK’lı hainler her yıl 15 Ağustos gününde değişik eylemler yapmaktadırlar.

http://www.kemalistgazete.net/turkiy...uk-h12239.html



__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2013, 01:05   #2
Çevrimdışı
Gündönümü
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bunu da gördük!



İlk şehidimiz Erzincanlı Süleyman Aydın. Kemikleri sızlıyordur şehidimin mezarında.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gündönümü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2013, 01:18   #3
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bunu da gördük!

Vatan haini Tayyipte, O gün Kicina kina yapar garanti!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.2013, 08:33   #4
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bunu da gördük!

Bunlardan bir kuruş vergi alınmaz; bizim vergilerimizle maaş bağlanır, bunlardan bir tanesi askerlik yapmaz; bizden (vekil çocukları hariç) hep şehit çıkar, bunlar eline silah alıp yol keser adam öldürür; biz bir meydanlara çıkarız terörist oluruz, bu nasıl bir adalet bu nasıl bir kafa..?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ağustos, bunu, gördük, pkk’nın, silahlı, yaptığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.