Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.08.2013, 09:52   #1
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart AKP seçim çalışmalarına başladı: 20 bin CHP seçmeni kayıtlarda yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, 20 bin CHP üyesinin bir önceki seçimde oy kullandıkları halde şu anki seçmen listelerinde yer almadığını tespit ettiklerini söyledi.Paylaş Tweet AKP seçim çalışmalarına erken başladı. Halıcı, 20 bin CHP üyesinin seçmen listelerinde yer almadığını tespit ettiklerini belirtti. Bu sayı sadece CHP seçmenlerinin bir kısmı üzerinden tespit edilirken, gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu tahmin etmek zor değil.
20 bin seçmen nerede?
ANKA'nın haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcıları Emrehan Halıcı, Bülent Tezcan ve Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Genel Merkezde “seçim güvenilirliği” konusunda ortak basın toplantısı düzenledi.

Halıcı, YSK tarafından kendilerine 2013 Nisan ayı itibariyle iletilen seçim kütüğünü inceledikleri zaman önemli iki sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Bunlardan birincisi TC kimlik numarası olduğu halde yani vatandaş olarak gözüken fakat seçmen listesinde gözükmeyen insanlar” dedi. “Bu seçmenler nerede?” diye İçişleri Bakanlığı ve YSK’dan bilgi istediklerini belirten Halıcı, “Bir önceki seçimde seçmen olarak oy kullandığı ve yaşıyor olduğu halde, şu anki son 2013 Nisan ayı seçmen listesinde gözükmeyen, kaydı olmayan çok ciddi sayıda vatandaşımız bulunmaktadır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Biz bunu sadece CHP üyelerinden hareket ederek bu eksikliği tespit ettik. Halbuki aynı eksiklik bütün vatandaşlarımız için geçerli olacaktır” diye konuştu.

Halıcı, konu hakkındaki gazetecilerin sorusu üzerine daha önceki seçimlerde oy kullandığı halde şu anda listelerde bulunmayan kişilere yönelik tespitlerini, TC kimlik numarası gerekli olduğu için sadece CHP üyeleri üzerinden yapabildiklerini ifade etti. Bu kapsamda kendi üye bilgilerinden hareketle yaklaşık 20 bin CHP üyesinin bir önceki seçimde oy kullandıkları halde şu anki seçmen listelerinde yer almadığını tespit ettiklerini belirten Halıcı, “Bu hiç küçümsenecek bir rakam değil. Aynı evde, CHP üyesi olmayıp da akrabalarıyla oturulduğu düşünülürse ve bu rakam 4’le çarpılsa bu 100 bin kişilik bir kayıp anlamına gelir. Diğer vatandaşlarımızın da benzer durumda olması kuşkusu ciddi bir biçimde vardır. Bu sorunun mutlaka düzeltilmesi , seçmen listesinin sağlıklı hale getirilmesi gerekir” diye konuştu.

"Hazırlık yapıyoruz"
CHP Genel Başkan Yarımcısı Halıcı, seçim sonuçları konusunda vatandaşların önemli bir kesiminde ciddi kuşkular bulunduğunu ifade ederek, seçim sonuçlarına müdahale edildiği gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’nun kullandığı Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi (SEÇSİS) ilgili de endişelerin bulunduğuna dikkat çekti.

Herhangi bir bilgisayar sisteminde her zaman için değişiklikler yapmanın mümkün olduğunu vurgulayan Halıcı şöyle devam etti:

“Bunları önlemek için YSK’nın kullandığı donanımı kontrol etmek yerine kuşkuları tamamen ortadan kaldırmak için asıl yapılması gereken, YSK’dan tamamen bağımsız olarak kendi sisteminizde kendi hesaplamalarınızı yapmak ve sonuçları YSK’nın sonuçları ile karşılaştırıp ona göre bir değerlendirmede bulunmaktır.

Bu işin temeli, bu işin atomu sandık sonuç tutanaklarıdır. Sandık sonuç tutanaklarını kendi bilgisayar sisteminde kontrol ederek giren ve YSK’nın sistemine benzer bir sistemle hesaplayan, sonuçları da YSK’nın sonuçlarıyla karşılaştıran bir partinin SEÇSİS’den kuşku duymasına gerek yoktur. Biz CHP olarak bunu yapıyoruz. 2011 yılında yaklaşık bin 480 sandıkta tespit ettik ve bu hataların anında düzeltilmesine olanak sağlamış olduk.”

Asıl olarak insani nedenlerden kaynaklanabilecek hataların önemine dikkat çeken Halıcı, “CHP olarak çok ciddi bir hazırlık içindeyiz. Bu hazırlıklarımızı iki temele dayandırıyoruz, teknoloji ve insan faktörü” dedi. Teknolojik olarak, kendi yazılım ekipleri tarafından geliştirilen intranet üzerindeki uygulamalarla, daha önceki seçim takip sitemine yeni fonksiyonlar eklendiğini belirten Halıcı, insan faktörü açısından ise en önemli değişikliğin ise yeni bir örgütlenme modeli olduğunu kaydetti. Halıcı, Sandık Çevresi Sorumluları adı altında yaklaşık 200 bin sandıkta, her sandıkta iki kişiden oluşmak üzere 400 bin kişilik bir Sandık Çevresi Sorumlularının tanımı yapıldığını ifade ederek, sorumluların 2012 Kasım ayından çalışmalarına başladığını söyledi.



Haber Kaynağı: http://haber.sol.org.tr

http://www.kemalistgazete.net/turkiy...ok-h12435.html
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.08.2013, 10:47   #2
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP seçim çalışmalarına başladı: 20 bin CHP seçmeni kayıtlarda yok

Kesin bu sandıklarda büyük oyunlar oynanıyor.
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.08.2013, 11:05   #3
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP seçim çalışmalarına başladı: 20 bin CHP seçmeni kayıtlarda yok

Mutlaka o kesin çalışmaya şimdiden başlayan tek parti ! Diğerleri uyusun..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.08.2013, 11:09   #4
Çevrimdışı
Aygün
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP seçim çalışmalarına başladı: 20 bin CHP seçmeni kayıtlarda yok

Seçim sonuçlarını Pc ortamına yükleme görevii alan şirket, Bush' u kendisinin bile şaşırdığı şaibeli bir şekilde kazandırmıştı.
Yunanistan' da halk bu şirketi seçimlerde istemedi ve hükümet geri adım attı o dönem.

Türkiye' de 2000 seçimlerinde görev alan ise bu şirketten başkası değil...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aygün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.08.2013, 11:20   #5
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP seçim çalışmalarına başladı: 20 bin CHP seçmeni kayıtlarda yok

Bende silinen seçmenlerdenim nasılmı?
Kendi evimize taşındığımızda seçimler vardı ve biz listelerde adımızı kontrol ettik seçimdede gidip oyumuzu kullandık.Aynı adreste hiç bir değişiklik olmadan yine seçimler geldi.Bizde o adreste daha önce oy kullandığımız için belkide hiç başımıza gelmediği için kontrol etmedik listeler askıdan indi seçim zamanı geldi bir baktıkki biz 4 kişilik aile buhar olup uçmuşuz.Sözde geçen seçim A blokta görünüyormuşuzda aslında E blokta oturuyormuşuzda bu seçimde A bloğa birileri taşınınca biz boşlukta kalmışızda.
Bu dedim bahane değil eğer dediğiniz doğruysa A bloktan bizi sildiyseniz mutlaka bir yere yazdınız nereye yazdınız? Farketmez nereye kayıtlıysam ben o sandığa giderim.
Nüfuz hiçbir yerde değilsiniz dedi bize biz 4 kişi kaybolmuşuz iyimi?
Seçimden sonra araştırdım biraz bizimki gibi duman olup olup uçan ailelerin tamamı akp li olmayan aileler.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.08.2013, 12:04   #6
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP seçim çalışmalarına başladı: 20 bin CHP seçmeni kayıtlarda yok

Bizim mahalle komple chp idi akp oy çoğunluğuyla kazandı bizim mahalleden 2000 tane oy çıkmış akpye ki toplasan 1000 kişi bile yoktur..!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başladı, çalışmalarına, halıcı, kayıtlarda, seçim, seçmen, seçmeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.