Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.08.2013, 08:15   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hani Sağlık Hizmetleri Parasızdı?

Hani Sağlık Hizmetleri Parasızdı?






Evet hani parasızdı? 2012 yılında, vatandaştan alınan “muayene katılım payı” ve “reçete parası” tutarını biliyor musunuz?

2012 yılında 3 milyar lira (eski para 3 katrilyon lira) reçete parası ve muayene katılım payı adı altında, vatandaşın cebinden çıkıp, devletin kasasına gitti! Bu paranın yaklaşık 2 milyar lirası, muayene katılım payı, 1 milyar lirası da reçete parası. Türk Sağlık-Sen’in araştırmasına göre; 2012 yılında 336 milyon 23 bin reçete yazılmış. Reçete başına 3 lira olarak alınan bu para, yaklaşık 1 milyar TL’yi buldu! Tam rakam 1 milyar 8 milyon 69 bin lira!

SAĞLIK VERGİSİ

Vergi kanunlarında, “sağlık vergisi” adı altında bir vergi yer almıyor. Ancak Sağlık Bakanlığı uygulamasında, “Deli Dumrul Vergisi” gibi bir vergi var. Vatandaşa “Muayene oldun, ver bakalım muayene katılım payı”, deniliyor. Reçete yazılacak vatandaşa ise, “Reçete yazıldı ver bakalım 3 lira reçete parası” deniliyor. Bunun adı “sağlık vergisi” değildir de nedir?

ASMA KABAKÇI GELİYOR

Aşağıda okuyacağınız, Hasan Pulur’un “Asma Kabakçı” fıkrası gibi, sağlık hizmetlerinde de “asma kabakçı” geliyor. Yakında yayınlanacak bir kararname ile şu anda özel hastanelerce, yüzde 90’a kadar alınan “fark ücreti” yüzde 200’e çıkartılacak. Asma kabakçı fıkrasında olduğu gibi, bu günler daha iyi günler!

Asma kabakçı

Timurlenk öğle uykusuna yatmış, bir gürültüyle fırlamış, sokaktan hıyarcı geçiyor; – Taze hıyar, körpe hıyar! Timurlenk kükremiş; – Yakalayın şu herifi, hıyarları münasip bir yerine sokun!.. Hıyarcı başlamış gülmeye; – Ne gülüyorsun ulan? Herif kıkır kıkır; – Nasıl gülmeyeyim, arkadan asma kabakçı geliyor!


Hastalardan toplanan para, gelir vergisi tahsilatının yarısından fazla

Bu da AKP’nin başka bir ayıbı! 2012 yılında, beyanname veren 3.5 milyon gelir vergisi mükellefinin yani konfeksiyoncu, lokantacı, ayakkabıcı, doktor, avukat, bakkal, inşaatçı, otelci, gözlükçü, ihracatçı, mobilyacı, kira geliri elde edenler ve şirket ortakları (kâr payı ve temettü kazancı) vb. gelirler nedeniyle 5 milyar lira gelir vergisi ödemişler. Yanlış okumadınız… Beyanname veren milyonlarca gelir vergisi mükellefi 2012 yılında 5 milyar TL gelir vergisi ödemiş! Hastaneye tedavi için giden vatandaşlar ise 3 milyar lira ödemiş.

ADALETİN BU MU?

Buyurun size Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (A) sı yani ADALETİ!… Selda Bağcan’ın “Adaletin Bu mu Dünya İyileri Öldüren Dünya” diye bir türküsü vardı. Bu gün olsa bu türkünün sözleri “Adaletin bu mu AKP” diye yazılırdı herhalde!…

Kaynak


  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 10:13   #2
Çevrimdışı
PRoFessoR
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hani Sağlık Hizmetleri Parasızdı?

'Bizim petrol kuyularımız yok ' Tayyip

Halkı yolmaya devam
__________________



Herşeyi zamanla unuturken biz bizim unutmuş olduğumuz herşeyinde bizi unutmuş olabileceğini fark etmemiz acıtmayacakmı içimizdeki fark etmiş halimizi..
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz PRoFessoR'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 10:34   #3
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hani Sağlık Hizmetleri Parasızdı?

Yıllar yılı insanlar sosyal sigortalar kurumuna analık, hastalık, meslek hastalığı, yaşlılık primlerini daha maaşlarını almadan bordrolardan kesilerek ödediler. Niçin? Acaba Türkiye gibi sosyal devlet ilkesi anayasasında ilke olarak olmasına rağmen, Akp zihniyetindeki hükümetler sayesinde bir türlü sosyal devlet olamayan devlette, yaşlılığımda üç kuruş parada verseler ekmeği dilenmeden alabilir miyim, çalışırken ve yaşlandığımda hasta olduğumda çok pahalı olan sağlık hizmetlerinden gücümün yetmeyeceği ekstra astronomik bedeller ödemeden tedavi olabilir miyim diye çalıştılar.. Çalışıyorlar.

Eczane kuyruklarından bahsedenler, belki eczane kuyruklarını kaldırdılar ama eczacıları ezilmesi gereken hedef meslek gurubu olarak gördüler. Keza sağlık hizmetlerinin temel direği olan Doktorların çalışma hayatlarına çok derinlemesine müdahale ederek hasta doktor ilişkisini ulvi olmaktan çıkardılar, tüm devlet kurumlarını zorlayıcı tedbirler ile özelleştirmeye, devlet kurumları dışında tedavi hizmetlerine katkı payları verilmesine çanak tuttular, Reçete katılım bedeli, hasta muayene katılım ücreti, ilaç katılım bedeli, ileri görüntüleme tetkiklerinden katılım ücreti alarak sosyal güvence olan sağlık hizmetlerini kısmen paralı hale getirdiler.

Tüm bunlar olmasa bile insanlar pirim ödemese bile sosyal devlet, modern devletin en belli başlı görevlerinden biri sağlık, biri eğitim. biri savunmadır. Türkiye sosyal devlet statüsündemidir? ilkelerinden biride sosyal devlet olan Cumhuriyet ilkelerine sağlık savunma ve eğitim konusunda ne kadar uyulmaktadır.

Ülkemize vaki bir saldırı olursa TSK'nın bu hale getirilmişliği ile nasıl saldırlar def edilecektir. AKP elinde Milli olması gereken eğitimden eser kalmışmıdır?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.2013, 17:46   #4
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hani Sağlık Hizmetleri Parasızdı?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi PRoFessoR Mesajı göster
'Bizim petrol kuyularımız yok ' Tayyip

Halkı yolmaya devam

Olmayan bir sey üzerine O zaman ne yasasi cikardilar bu sene Türkiyede?.

Olmayan Petrol Resevlerini dis Ülkelere satmadilarmi?.

Sözünün yeniden dogruya ciktiginin haberinde bile degilsin!.
90´li senelerinden beri süren arastirmalarda, hem Petrol kuyulari hemde Dogalgaz kuyulari tespit edilmisti, bunlarin üzerine büyük Beton döküp, yeniden kapatilmisti!.

2012´den beri takip ettigim olusmalarda, 2013 senesinde cikacak yeni yasalarda dis Mehraklarin önde gelen istekleri yerlerine getirilipte, Yerli Firmalar disarda birakildi!.

Böylelikle Dogal olan Energi Reservleri yeniden disariya satilmis bulundu!.
Iste böyle Türkiyenin Petrol kuyusu yok dediginde hakli oldugunun farkina variyorsun, cünkü AKP onlari Dis Mehraklara yama yapti!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hani, hizmetleri, lira, milyar, parasızdı, sağlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.