Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.08.2013, 20:09   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Herkesin para hareketlerini izliyoruz


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten çarpıcı açıklamalar...





Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kimin nereye uçtuğunu, çocuğun okul parasının, apartman aidatının ne olduğunu, bankalardaki para hareketlerini biliyoruz. Zaman içerisinde önüne de koyacağız. Devir değişiyor artık eski Maliye yok. Kayıtdışılıkla mücadelenin dozunu artırıyoruz. Vergi vermeyen, 76 milyondan hırsızlık yapanlardan hakkıyla vergi aldığımız zaman dolaylı vergiler de aşağı iner. Bu milletin lehinedir” dedi.

Şimşek, Habertürk TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Memura bütçe görüşmeleri sırasında jest yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Şimşek, yapılan anlaşmanın bütçeye, Orta Vadeli Programa (OVP) göre brüt olarak 3 milyar 269 milyon lira, net olarak ise 2 milyar 919 milyon lira ilave yük getirdiğini söyledi.

Şimşek, memurlara bakıldığında esas düşük ücretlilerin piramitin tabanında yer aldığını kaydederek, “Örneğin 2 bin lira alan birine 175 lira zam verdiğiniz zaman onun yüzde olarak yansıması çok yüksek olur. Memurların büyük bir kısmı piramitin bu kısmındadır. 800 bine yakın öğretmenimiz var, öğretmenler 175 lira taban aylığı artışı almışlar, bir de ilave 75+75 lira almışlar. Öğretmenler için artış enflasyonun kat kat üzerinde. Aslında memurların büyük bir kısmı için artış enflasyonun kat kat, hükümetin önerisinin çok çok üzerinde” ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak OVP’de yüzde 3+3 öngördüklerini, söz konusu artışın yüzde 4+4′e oranla bile daha fazla bir yük getirdiğini dile getirerek, bu durumun ileriki yıllardaki oransal artışta kendilerine yine ilave yük getireceğini belirtti.

Şimşek, 2014 yılına ilişkin bütçede kayıtdışılıkla mücadeledeki başarıya ilişkin olarak bu durumu kendi içlerinde absorbe edebileceklerini kaydetti.

- Akaryakıttaki vergiyi düşürmek ülke menfatine değil

Şimşek, akaryakıt ve iletişim hizmetlerinden alınan vergilerin ne zaman “makul seviyeye” geleceğinin sorulması üzerine, söz konusu vergilerin yüksek kalmak zorunda olduğunu söyledi. Popülizm yapmayacaklarını kaydeden Şimşek, “Hükümetimizin tercihi üretimden, yatırımdan, ihracat ve istihdamdan yanadır. Bunların üzerindeki yükü aşağı çekmeyi kabul ediyoruz. Ama bizim cari açığımız varken, tüketim üzerindeki vergileri düşürme lüksümüz yoktur. Geçen sene enerjiye 60 milyar dolar ödemişiz. Akaryakıttaki vergiyi aşağıya çekersek tüketim, dışarıya transfer edeceğimiz servet artar. Ben bunu Türkiye’nin menfaatine görmüyorum” diye konuştu.

Şimşek, Türkiye için doğru olanın bu olduğunu vurgulayarak, kayıtdışılıkla mücadeledeki başarı oranı arttıkça dolaylı verglerin zaman içerisinde normal seviyelere çekilebileceğini kaydetti.

- Spor klüplerine vergi affı söz konusu değil

Şimşek, spor klüplerinin vergi borçlarının affedilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine de böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığı yanıtını verdi. Spor klüplerine özel muamele yapmadıklarını ve yapmayacaklarını vurgulayan Şimşek, “Klüpler yüksek paralarla futbolcu ithal ederken bizim böyle birşey yapmamız kamu vicdanını zedeler” dedi.
Kanun önünde herkesin eşit olduğunun altını çizen Şimşek, “(Borcu) taksitlendirme oluyor, af hiçbir şekilde olmuyor. Taksitlendirmede de devlet faiz alıyor. Af gündemde değil olmayacak da” diye konuştu.

- E-faturada erteleme yok

Elektronik fatura uygulamasının ertelenmesi durumunun sorulması üzerine Şimşek, “Kesinlikle ertelemeyeceğiz. Burada 5 dakikalık bir işlemden bahsediyoruz. Biz sadece başvuru yapın, sonra 2014′ün başından itibaren de e-faturaya geçelim diyoruz” ifadelerini kullandı.

Şimşek, bu sisteme Latin Amerika ülkelerinin bile 90′lı yıllarda geçtiğini bildirerek, bu durumun çevre ve mükellef lehine olduğunu söyledi. İlk aşamada 30 bin mükellefi e-faturaya geçmede zorunlu tuttuklarını anımsatan Şimşek, “5 dakikalık işleri var, bu işten sakınmak için gazetelere bişeyler söyleniyor. Açık ve net olarak söylüyorum uygulamayı ertelemeyeceğiz, gerekli müeyyideleri de uygulayacağız. Yılbaşından itibaren sistemin tamamı hazır. Avrupa’nın bazı ülkelerinde 10 tane aracı kuruluş varsa biz bunun hazırlığını tamamlamış durumdayız. Elektronik faturaya geçeceğiz, elektronik defter, arşiv ve denetime zamanla geçeceğiz. Türkiye teknolojiyi kullanacak ve bu sayede kayıtdışılılığı azaltacağız, bunun kaçışı yok” değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, serbest meslek kazançlarının vergilendirilmesine ilişkin soru üzerine de gelişmiş ülkelerde mükellefin, vergi kaçırmadığını kanıtlamakla mükellef olduğunu, Türkiye’de ise Maliyenin mükellefin vergi kaçırdığını kanıtlamakla sorumlu olduğunu ifade etti.

Bu durumun işlerini çok zorlaştırdığını vurgulayan Şimşek, şunları söyledi:

“Ben her serbest meslek erbabının kapısına bir tane müfettiş koyamam. Vatandaşımız bir hizmet veya mal aldığı zaman ödediği para da devletin payı olduğunu bilsin. Eğer biz herhangi bir serbest meslek erbabından mal aldığımızda bunu belgelendirirsek, o zaman sorun kalmıyor. Vatandaşın kendi hakkına sahip çıkması lazım. Kimin nereye uçtuğunu, çocuğun okul parasının ne olduğunu, apartman aidatının ne olduğunu, bankalardaki para hareketlerini biliyoruz. Zaman içerisinde önüne de koyacağız. Devir değişiyor artık eski Maliye yok. Kayıtdışılıkla mücadelenin dozunu artırıyoruz. Vergi vermeyen, 76 milyondan hırsızlık yapanlardan hakkıyla vergi aldığımız zaman dolaylı vergiler de aşağı iner. Bu milletin lehinedir.”

- “Devlet eliyle fon kurmak bana sağlıklı gelmiyor”

Şimşek, Türkiye fonuna ilişkin soru üzerine de doğru olanın Türkiye’de tasarrufları artırmak olduğunu dile getirdi. Türkiye’de hala bir bütçe açığı olduğunu ve ülkenin bir miktar borcu bulunduğunu kaydeden Şimşek, “Devletin borçlanma gereği, bütçe açığı varken bizim devlet eliyle bir takım fonlar kurmamız bana sağlıklı gelmiyor. Biz ekmeğimizi taştan çıkartıyoruz. Özel sektörün tasarruflarını artıracağız, bu tasarrfular uzun vadeli fonlarda birikecek, bu fonlar Türkiye’nin hem iç enstrümanlarına yatırım yapacak. Devlet fonu fikri tartışılan bir fikirdir ama bana çok şey gelmiyor, çünkü bizim hala bütçe açığımız ve borçlanma gereğimiz var” diye konuştu.

- Popülizm yok

Yaklaşan seçimlerden Maliyenin nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine Şimşek, hükümet olarak birçok seçim geçirdiklerini, söz konusu kaygıların yerinde olmadığını belirtti. Yapacaklarının birçoğunu yerine getirdiklerini kaydeden Şimşek, popülizm yapma konusunda herhangi bir durumun söz konusu olmadığına işaret etti.

Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da her zaman bütçe disiplininden yana tavır koyduğunu vurguladı.

- “Türkiye her açıdan ön planda”

Bakan Şimşek, Varlık Barışı’na ilişkin tahmininin sorulması üzerine de kendileri için başvurudan çok gerçekleşmenin önemli olduğunu söyledi. Yurtdışındaki Türk vatandaşlarının banka hesaplarında 130 milyar dolar bulunduğunu belirlediklerini anımsatan Şimşek, şunları söyledi:

“Samimi olarak söylüyorum bu parayı dışarıda tutmanın artık bir anlamı yok. Türkiye’nin geleceği, büyüme potansiyeli AB ve ABD ile karşılaştırıldığında daha mı parlak? Kesinlikle. Türk bankaları ve finans sistemi dışarıya oranla daha mı kırılgan. AB’de bankalar battı, mevduat sahipleri para kaybetti, biz bunu 2001′de bile yapmadık. Artık vergi cennetleri ve gizlilik de kalmadı. Türkiye her açıdan ön planda.”

- “Bu sene için bir sorun yok”

Şimşek, mali kuralın uygulanması durumundaki etkilerinin sorulması üzerine, kendilerinin üstü örtük bir mali kural uygulaması gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Mali kuralın uygulanması durumunda bütçe açığının daha düşük olmayacağını belirten Şimşek, kendilerinin mali kuralın ötesinde bir mantıkla bütçe disiplinini devam ettirdiklerini vurguladı.

Bakan Şimşek, büyüme beklentileri ile vergi arasındaki ilişkinin sorulması üzerine de bu sene vergi gelirlerinin iyi gittiğini söyledi. Performans ve özelleştirmenin beklenenden de daha iyi, 2B’nin beklenenin altında olduğunu belirten Şimşek, “Büyük resme baktığımız zaman bu sene için bir sorun yok” dedi.

Gezi Parkı odaklı gelişmelerin ekonomiye etkisi üzerine soruyu da yanıtlayan Şimşek, olayların doğrudan etkisinin son derece sınırlı olduğuna işaret etti. Şimşek, söz konusu süreçte Türkiye’nin dünya nazarında hırpalandığını kaydederek, Fed kararları ile Gezi olaylarının aynı döneme denk geldiği için etkilerinin karıştırıldığını dile getirdi.

- “Türkiye zenginleşmeden yaşlanma riskiyle karşı karşıya”

Öte yandan Bakan Şimşek, özel hayatına ilişkin bir soruyu da yanıtladı. Şimşek, eşinin ikiz bebek beklemesine ilişkin olarak çok mutlu olduğunu, şu anda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Batının en gelişmiş ülkelerinin ciddi teşvikler vererek nüfusu artırmaya çalıştığını kaydeden Şimşek, “Şu anda Türkiye’nin batısında doğurganlık oranı Avrupa’nın en yaşlı ülkelerinin gerisine düşüyor. Türkiye zenginleşmeden yaşlanma riskiyle karşı karşıya. Yoksa biz kimsenin hayat tarzına müdahale etmek için bunları söylemiyoruz. Bugün alacağımız tedbiler 2060-70′li yılarda etkisini gösterecek” diye konuştu.
Şimşek ayrıca, kendisini cinsiyet noktasında bir yaklaşımının olmadığını ancak bir kız bir erkek olması durumunda güzel olacağını ifade etti.

Kaynak



__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.08.2013, 21:07   #2
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Alıntı:
“Klüpler yüksek paralarla futbolcu ithal ederken bizim böyle birşey yapmamız kamu vicdanını zedeler” dedi.
Bu söze karsilik vay ne Namusluymus diyecegimde, arka Planda su Tayyibin Türkiyede kurdugu Yahudi Elmas Pazari olmasa!.




Su Pazarda iyi güzelde, acaba neden bunlarin Vergileri sifirlandi?.

Öbür taraftan zaten 9:11´den sonra International olarak Para Transferlerini ABD Kontrol altinda tutuyor, böylelikle 2500 €´yu gecen Transferlerde, nereden geldi, nereye gidiyor diye tutanak yapiyor!.

Yeni bir sey anlattigi yokki burada!.

Burada Yahudi Elmas Pazarina Vergi uygulamasi ne zamandan beri kaldirdigina, kimin tarafindan kaldirirldigina, simdiki zamana olan Türkiyenin Vergi kaybina bir rakam konulsa, bunlar bile aciklari karsilamaya belkide yetebilecek!.

Tamam, Yurt disinda olan Vatandaslarimizin Bankalarda O kadar Paralari var!.

Iyiki bir taraftan bunlar Yurt disinda tutuluyor, bunlardanda Nasibinizi alamiyorsunuz!.

Zira Türkiyeden Din Tüccarlari ara sira Frankfurt ve Offenbach taraflarinada ugruyorlar, diyebilirizki her On senede bir!.

Buralarda kapanmis büyük Firmalarin arazisini kiralayip, gelisi güzel ibadethaneler organize edip, Millete Vaadlerde bulunuyorlar, Vicdani üzerine Din tüccarligini yapip, buralari satin alicaklarini, buraya Cami yapicaklarinin sözlerini veriyorlar!.

Kontratin son alti ayinda bakiyorsunki, senelerden beri emektarlarin biriktirmis Paralarini topladiktan sonra, "kayboluyorlar".

Bunun artik Alman Hiristiyan Hükümdarlari bile farkina varmis, Careyi buradaki Üniversitelerde Hoca yetistirmekte bulunup, Hocalari Cekirdekten yetistirmeye baslamis!.

Burada Ahlaktan konusurken, Yahudi pazarlarinin Vergisiz is yapmalari, Ahlakiniza bir Tokat atmis gibi Tablosunu ortaya koyuyor!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.08.2013, 21:34   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Anasını satayım ücretliye komik zam oranı verirken hep bütçeye yük oluyor. Kurtulamadılar bir türlü şu yükten. Karşılarındaki insan değil nasıl olsa.

Dönün de bir aynaya bakın bakalım asıl yük kim? Kepçe ile götürürken ücretliye çay kaşığı ile veriyorsunuz. Üstüne üstlükte dalga geçer gibi kalkıp bu sözleri sarf ediyorsunuz.
Yat satın yandaşlar için hemen bir geçici madde ile lüks tüketimi zaruri ihtiyaç malzemesi katagorisine sokup KDV oranını sıfıra indiriyorsunuz. Sonra da gelip bütçe ve yğkten bahsediyorsunuz.

Utanın utanınnnnn.... Batmış olan Yunanistan bile bir tarafları ile size gülüyor.

Para hareketlerini izliyorlar mış mış. Sizlerin para hareketlerini kim izliyor diye de sorarlar adama.

Devletin malı deniz yemeyen keriz ilkesiyle 10 yıl iiçinde dünyanın sayılı zenginleri arasına soktunuz kendilerinizi.


Verginin vergisini alıyorsunuz hala konuşuyorsunuz.

Ayıp be ayıpppp...







  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.08.2013, 21:36   #4
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Önce kendilerinin hesap hareketlerini,görelim bakalım neler var dimi benim aldığım asgari ücreti daha hesabıma,yatmadan gelir vergisiyle kesiyosunuz neyin kaydı bu Allah aşkına vekillerin gelir vergisi var mı ?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.08.2013, 22:47   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Benim para hareketlerimi izleyemiyorsunuz..

Sigortamı??? Merak etmeyin ondanda kaçırıyorum.. Part time sigortalı olarak yıllardır çalışıyorum..

Şimdi onlar düşünsün!!
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.08.2013, 22:53   #6
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Benim para hareketlerimi izleyemiyorsunuz..

Sigortamı??? Merak etmeyin ondanda kaçırıyorum.. Part time sigortalı olarak yıllardır çalışıyorum..

Şimdi onlar düşünsün!!

Hiic korkma, siradan cikan Koyunlarin üzerine daha dikkatli bakip, Dosyalari kabarttiklaliri söyliyebilirim.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.08.2013, 23:24   #7
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cagliostro Mesajı göster
Önce kendilerinin hesap hareketlerini,görelim bakalım neler var dimi benim aldığım asgari ücreti daha hesabıma,yatmadan gelir vergisiyle kesiyosunuz neyin kaydı bu Allah aşkına vekillerin gelir vergisi var mı ?
Gelir hesaplanırken sadece milletvekili maaşları dikkate alınıyor.
Kabinede görev almışlarsa aldıkları Bakan maaşı hesaplama dışı tutuluyor.
Ayrıca harcırah ve yolluk ödemeleri tümüyle hesaplama dışı tutuluyor.


Kamu görevlisinin katıldığı herhangi bir toplantı veya matrah takdiri alma gibi eylemlerden almış olduğu huzur hakkı denilen ücretler de vergiye tabi. Almış oldukları harcırah ve yolluk ödemekeri de buna dahildir.

Ama milletvekillerinde bu madde uygulanmıyor. Hangi maddeye dayandırıldığı konusunda bir bilgim yok.



  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.08.2013, 23:29   #8
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Yüzü varsa incelesin...

Verdikleri emekli maaşını, her gün eğlence mekanlarında yiyorum...
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.08.2013, 00:15   #9
Çevrimdışı
Cagliostro
2023 - İlk Yolculuk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Herkesin Para Hareketlerini İzliyoruz

Madem emek harcamıyorlar gelir vergisi ödemiyorlar o halde aldıkları maaş için feryat figan etmesinler zaten herşeyleri bedava üstüne bir de tonla maaş alıyorlar bunların gözünü toprak doyursun..İNŞALLAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH.....Amin..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cagliostro'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hareketlerini, herkesin, izliyoruz, olduğunu, para, zaman, şimşek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.