Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.09.2013, 10:57   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sığınacakları Yer Kalmadı..

El Nusra ve silahlı çetelerin zulmünden kaçarak Suriye'den İstanbul'a gelen Alevi sığınmacılar, yerleştirildikleri Bayrampaşa'daki Spor Kompleksi'nden polis zoruyla çıkarılmak istendi. Cihatçıların kaldığı kamplara gönderilme endişesi taşıyan sığınmacılar, Alevi örgütlerince yeniden cemevine götürüldü



Suriye’de El Nusra gibi El Kaide bağlantılı cihatçı örgütlerin baskısından kaçarak Antep üzerinden İstanbul'a gelen Alevi sığınmacılar, önceki gece kaldıkları Bayrampaşa Spor Kompleksi'nden polis zoruyla alınarak kamplara gönderilmek istendi

Sayıları 100'ü bulan sığınmacıların zorla tahliye edilmesine tepki veren Alevi örgütleri sığınmacıların kamplara gitmek istemediğini belirterek böyle bir uygulamaya izin vermeyeceklerini söyledi. Sığınmacılar güvenlik nedeniyle Alevi örgütleri tarafından yeniden Gaziosmanpaşa Karayolları'ndaki Pir Sultan Abdal Cemevi'ne yerleştirildi.

ŞAM'DAN KAÇTILAR

Suriye'de süren iç savaşta muhaliflerin baskısından korunmak için Şam'dan yola çıkıp Halep ve Antep üzerinden İstanbul'a ulaşan Suriyeli Aleviler önce Fatih'te bir parkta yaklaşık 15 gün kaldı. Fatih Belediyesi tarafından parkta çalışma yapılacağı gerekçesiyle kovulan Suriyeli Alevilere, Alevi kurumları sahip çıktı. İki gün Gaziosmanpaşa Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi'nde kalan Suriyeliler, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardından bir spor salonuna yerleştirildi.

YENİDEN CEMEVİNDELER

Ancak önceki akşam saatlerinde Suriyeli Alevilerin kaldığı spor salonuna gelen çevik kuvvet ekipleri ve yetkililer buradaki sığınmacıları başka yere götürmek istedi. Antep ve civarında bulunan kamplara götürülüp orada barınan muhaliflerle aynı kampta kalma endişesi taşıyan sığınmacılar bu isteği reddetti. Süren ısrar üzerine Suriyeli Aleviler, Alevi kurumu temsilcilerine haber verdi. Spor salonuna gelen Alevi kurumu temsilcileri sığınmacıları tekrar Gaziosmanpaşa Karayolları'ndaki cemevine götürdü.

'İNSANİ ANLAŞMAYA VARMIŞTIK'

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, yaşananlarla ilgili yetkililerle insani anlaşmaya vardıklarını ve bunun üzerine sığınmacıları spor salonuna yerleştirdiklerini kaydetti. Kenanoğlu, "Bu insanlara bizim haberimiz olmadan hiçbir şey yapılmayacaktı. Çünkü bu sığınmacılar bir tek bize güveniyor. Sanki bu konuşmaları yapmamışız gibi akşamın bir saatinde 3 otobüsle çevik kuvvet polisleri gönderdiler, alıp götürmeye çalıştılar insanları. Nereye götüreceklerini de söylememişler. Spor salonunda kalan arkadaşlardan birinin cep telefonu olmasaydı haberimiz bile olamayacaktı. Kaymakama ‘nereye götürecektiniz’ diye sorduk, bize de cevap vermedi, öyle baktı yüzümüze" dedi.

'KALACAKLARI EVLER ARIYORUZ'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şube Başkanı Fethi Bölükgiray de "Polisin geldiğini duyunca hemen barınma yerlerine gittik. Araçlarımızla misafirlerimizi yeniden cemevine taşıdık. Şu anda devlete güvenimiz kalmadı. Bu insanları yerleştirebileceğimiz evler arıyoruz" diye konuştu.

***

İki günlük açlık grevi


GazİosmanpaŞa Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Karayolları Cemevi ve Alevi örgütleri devletin "ikiyüzlü ve ayrımcı tavrını protesto etmek" amacı ile cemevinde iki günlük açlık grevi yapma kararı aldı. Yapılan açıklamada tüm demokratik kamuoyu, savaşa ve ayrımcılığa karşı ÖSO'cu katillerden kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerle dayanışmaya ve açlık grevine destek olmaya çağrıldı.

Serbay Mansuroğlu- Onur Erem - BİRGÜN

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 11:12   #2
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sığınacakları Yer Kalmadı..

Bu Suriye olayında neden hep Alevilik üzerinden gidiliyor anlamıyorum...Türkiye' de yıllardır bu oyun sahnelenmekte, sürekli kaşınmakta ve kanatılmaya çalışılmakta... Kime ve neye faydası var bunun...

Tut ki, ülkemizde karşı karşıya getirildi, bundan kim kazançlı çıkar ?
Sünniler mi, Aleviler mi?
Yoksa emperyal güçler mi?

Üzülerek izliyorum olup bitenleri, ama cürmüm kadar bile onarabileceğim, yıkma değil, yapabileceğim ne varsa karınca kararınca yapmaya çalışacağım etrafımda...
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 11:34   #3
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sığınacakları Yer Kalmadı..

Ya 20 milyonluk ülkede iç savaş var binlerce sığınmacı var ülkemizde 100 Alevinin durumunu büyütmeyi art niyet olarak görüyorum. Diğer sığınmacılara hangi gözle bakıyorsam bu 100 kişiye de aynı gözle bakıyorum.
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alevi, kalmadı, spor, sultan, sığınacakları, sığınmacılar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.