Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.09.2013, 12:10   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cemaatçiler ODTÜ'den Kovuldu, Yandaş Medya Kampanyaya Başladı



ODTÜ’de sabah saatlerinde öğrenci kayıt yeri Kültür ve Kongre Merkezi’nde AKP’nin gençlik kolu olan AK Gençlik stand açmak istedi. ODTÜ'lülerin tepkisi sonucu AKP'liler alanı terk etmek zorunda kaldı. Yine bugün ODTÜ'den kovulan cemaatçileri bahane edenler ise ODTÜ karşıtı kampanya açtı.

Erdoğan'ın ODTÜ'ye işgal ordusu ile geldiği ve ODTÜ'lülerin Erdoğan'ı kitlesel olarak protesto ettiği günden beri ODTÜ düşmanlığına devam eden AKP'liler bu sefer kayıt gününde okulda stand açmak istedi. Ancak AKP'liler öğrencilerin tepkisi üzerine standı kaldırmak zorunda kaldılar.

Ancak bugün asıl tartışılan konu birçok üniversitede olduğu gibi ODTÜ'de de öğrencilerin peşine düşen cemaatçilerin okuldan kovulması oldu. ODTÜ'lüler ve ODTÜ hakkında "Bu yurtlarda fuhuş yapılıyor" gibi inanılmaz iftiralarla yeni kayıt yapmaya gelen öğrencileri okuldan soğutarak kendi yurtlarına çekmeye çalışan cemaatçilere tepki gösteren ODTÜ'lüler hem okullarına sahip çıktılar hem de cemaatçilerin ODTÜ'de gerici faaliyetlerini yürütmesine engel oldular.

Olayın videosu internete yüklenince yandaş medya ve AKP'liler bir anda mazlum rolüne bürünerek "ODTÜ'lüler başörtülülere saldırıyor" yalanı ile kampanya başlattılar. Fırsatını bulur bulmaz yalan ve iftiraya dayalı bu kampanyanın başlatılması ise aslında AKP'lilerin ve cemaatçilerin ODTÜ ve ODTÜ'lülere olan düşmanlığını bir kez daha gösterdi.

Zaman, Yeni Şafak gibi yandaş medyanın yanında Radikal gazetesinin de katıldığı "Başörtülü öğrenciye ODTÜ'lüler saldırdı" kampanyası ile dikkatler cemaatin okullardaki karanlık faaliyetlerinden başka yere çekilmeye, yine mağduriyet edebiyatı ile gerçekler gizlenmeye çalışıldı. Oysa videodaki "mağdur başörtülü de" cemaatçi olduğunu kabul ediyordu. Radikal'in bir süre sonra haberini tamamen değiştirerek "ODTÜ'lü öğrenciler, her kayıt döneminde ODTÜ yerleşkesine gelerek öğrencileri yurt bulma vaadiyle cemaatlere kazandırmaya çalışan türbanlı öğrencileri protesto etti." ifadelerini kullanması ise dikkat çekti.

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun bir süredir cemaatlerin öğrencilerin peşine nasıl takıldıklarını ifşa etmek adına yürüttükleri etkili çalışmalar soL'da da haber olmuştu: Cemaat tuzağı teşhir ediliyor

FKF'nin yayın organı Yeni Yazılar'ın son sayısında ise ODTÜ öğrencilerinin cemaatler tarafından nasıl fişlendiği belgeleri ile ortaya konmuştu: Cemaat’in ODTÜ operasyonu ifşa oldu!

Bir ODTÜ öğrencisi olan Ercan Bölükbaşı'nın bugünkü olaylarla ilgili söyledikleri ise oldukça çarpıcı ve fazla söze gerek bırakmıyor:

"ODTÜ’de AKP’nin sevilmediğini ufacık çocuklar bile bilir. Biz buradayız diye çıktıklarında tepki göreceklerini de… ODTÜ’de cemaatler de sevilmez. Yanlış anlamayın bu sevgisizlik platonik değil. Cemaatler de üyelerini ders sabahı servisle bırakır. Dersler bitince de servisle cemaat yurtlarına götürür. Ne bir dakika geç. Ne bir dakika erken. Dakiklerdir yani. Özel olarak örgütlenme görevi olmayanların okulun “normal” öğrencisiyle vakit geçirmesini istemezler.

Ben her gün AKP görüyorum. Televizyonlarda, gazetelerde, bilboardlarda… Elektrikten ve kağıttan. Ne kadar çabalasam da insan göremiyorum bakınca. Hele ki Haziran günlerinde insanların yüzlerine nişan alınan gaz bombalarını, sokaklarda öldürülen gençleri, Suriye ile savaş çıkma ihtimalini düşününce tüylerim ürperiyor. Haksız ve canice bir savaş, Türkiye ve Suriye halklarına karşı bir savaş, AKP’nin ve ABD’nin savaşı… Cemaatlerle ilgili düşününce yoruluyorum: İnsanlara dayattıkları yaşam, çıkar için her şeyi satmayı göze almış Amerika patentli bir “hizmet”. Sonra kayıt dönemini görmek. Tanımadıkları insanları arayarak onların maddi sıkıntılarından faydalanmaya çalışmaları, Merkür, Kuzey, Güven, Özen, Null kodları ile öğrencileri fişlemeleri… Nereden edindiklerini asla açıklamadıkları telefon numaraları… Düşününce midem bulanıyor. Kanıma dokunuyor.

Bu hissiyatla gidiyorum ben her gün ODTÜ’ye. Öfkeyle karışık umut… İşte orada bir anne yanınıza gelip kızımı “İpek-Koza ve benzeri yurdundan 3 kere aradılar, şimdi de burada karşımıza çıktılar. ODTÜ yurtlarında fuhuş yapıldığını, kızların bebek düşürdüğünü söylüyorlar” dediğinde kusura bakmayın sessiz kalan insanlığını, onurunu kaybetmiştir benim için. ODTÜ Öğrencileri işte öfkenin umuda dönüşmesidir burada. İstediği alçaklığı istediği gibi yapacağını sananlara verilebilecek en anlamlı yanıttır.

Gururla,"(SoL Haber)

İşte o video:

Forum Gerçek Flash Dosyası



__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 12:25   #2
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den kovuldu, yandaş medya kampanyaya başladı

Türbanla gündem değiştirme çabaları...
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 12:40   #3
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den kovuldu, yandaş medya kampanyaya başladı

Kainattaki var ediliş zıtlarladır...Bazı bilim kolları buna "Ying Yang" da diyorlar...

Cemil Meriç' in bir sözü vardı, hatırladığım kadarıyla mealen şöyle diyordu; tartışmaların galibi ve mağlubü yoktur...Her iki tarafta kazanımdadır...Zıtların varlığında bilenler için güzelliklerde olabilir...

Her görüşün kendisi gibi düşünmeyen yek diğerini boğmaya, ezmeye, yok etmeye kalkıştığı toplumlarda müsbet terakkiden bahsetmek, abesle iştigalle eş değer mesabededir.

Samimiyetle söylüyorum ki; gülen cemaatine karşı oldukça soğuk biriyim, bana göre baş emperyaliste sığınmış, onun direktiflerini yerine getiren, bazı mihrakların adına ılımlı İslam dedikleri projenin güdümlü uygulayıcısı konumunda birisi...

Madalyonun diğer yüzünü çevirdiğimde, bu tarz hareketleri asla tasvip etmediğimi de belirtmek isterim. Herhangi bir düşüncenin, ideolojinin, siyasi hareketin eylem ve örgütlenmede ne kadar hakkı varsa yek diğerinin de o kadar hakkı vardır. Bu hakkı susturmaya çalışmayı demokratik bulmadığımı belirtmek istedim..
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 12:56   #4
Çevrimdışı
M_KemalinKızı
... I Am Çapuling ...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den kovuldu, yandaş medya kampanyaya başladı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Subutay Mesajı göster
Türbanla gündem değiştirme çabaları...
Gündem çabası da var tabii, ama ondan da öte bana tekrar türbanlıları mazlum bir halde gösterip haklarını çoğaltma çabası gibi geldi..
__________________
Bağımsızlık, Mustafa Kemal'den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara.Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi...

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz M_KemalinKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 13:11   #5
Çevrimdışı
ala'turka
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den kovuldu, yandaş medya kampanyaya başladı

Diktatörlüğe baş kaldıran, demokratik ODTÜ! yakışır
Kimin ne olduğunu biz biliyoruzda,
Birde kılıf uydurmuşlar, cemaatçi, güzel bahane,
Kurdun suyunu bulandıran kuzu misali
  Alıntı ile Cevapla
Eski 06.09.2013, 14:04   #6
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den kovuldu, yandaş medya kampanyaya başladı

AKP'lilerin çoğunlukta olduğu üniversiteler de diğer taraftakileri kovsunlar kampüsten o zaman...

Açıklama yapan arkadaş güzel bir açıklama yapmış; üzüldüğü şeylere hepimiz üzülüyoruz. Yalnız, türbanlı arkadaşlara gösterdikleri tepkiyi insanî bulmuyorum. Kendisi de belirtmiş zaten, ODTÜ'de onlar gibi düşünmeyenler çok, cemaat mensubu çok. Onlar hâllerinden memnunsa, kime ne?

ODTÜ öğrencileri çoğu zaman insanlığı önemseyen eylemlerde bulundular, saygı ve sevgiyi hissettirdiler ama bu yaptıklarını doğru bulmuyorum.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 16:42   #7
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den Kovuldu, Yandaş Medya Kampanyaya Başladı

Ben ODTÜ' lülerin her eylemini destekliyorum. Ara ara ara gider, gözlemlerim onları. Bu üniversitede her tür düşünceden öğrenci barış içinde yaşar. Türbanlısı da vardır, şortlusu da. Hepsi zehir gibi çocuklar ve her şeyin farkındalar.

Burada yaptıkları şey, cemaatlerin beyin yıkamak amacıyla, yeni gelen ihtiyaç sahibi gençleri yurt bahanesiyle kafalamak istemelerine karşı çıkmaktır. ODTÜ' lü öğrencilerin barınma konusunda hiçbir sıkıntıları olmaz. Kampüs içinde, devletinden özeline pek çok yurt mevcut.

Bu, cemaatlerin her kayıt döneminde, üniversite kapılarında ya da şehirlerarası otobüs terminallerinde yaptıkları bir şey. İnsanların mağduriyetlerini kullanmakta sınır tanımıyorlar. Cemaat yandaşı basının bunu, türban karşıtı olarak göstermeleri ise tam bir şark kurnazlığı.

Sanki memlekette kadınların başörtüsü problemi var ve bu tek problem. Şu cemaatin, koca ya da akraba tarafından namus kispesi adı altında öldürülen kadınları, bir kere bile gündeme getirdiğini görmedim ben.

Bu türbanlıların, kafası çalışanları da anlamaya başladı ya artık kullanıldıklarını. Ölsem de gam yemem ...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 17:05   #8
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den kovuldu, yandaş medya kampanyaya başladı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ala'turka Mesajı göster
Diktatörlüğe baş kaldıran, demokratik ODTÜ! yakışır
Kimin ne olduğunu biz biliyoruzda,
Birde kılıf uydurmuşlar, cemaatçi, güzel bahane,
Kurdun suyunu bulandıran kuzu misali
Onlar da öylesine stand açtı değil mi?

Cemaatçi oldukları karşıdan belli.. İsterse ODTÜ ye kara çarşafla gelsinler sorun yok.. Ama böyle bir etkinlik içinde olmaları kabul edilemez..

Biz aynı standı açmış olsaydık terör örgütü kurmaktan şu anda içerdeydik..
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2013, 21:51   #9
Çevrimdışı
ala'turka
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den kovuldu, yandaş medya kampanyaya başladı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Onlar da öylesine stand açtı değil mi?

Cemaatçi oldukları karşıdan belli.. İsterse ODTÜ ye kara çarşafla gelsinler sorun yok.. Ama böyle bir etkinlik içinde olmaları kabul edilemez..

Biz aynı standı açmış olsaydık terör örgütü kurmaktan şu anda içerdeydik..
Pes doğrusu,
ortada ben bir stand falan göremedim, olsa bile ne fark eder, iki tane kendini bilmez kızın yaptıklarını savunabiliyorsan, ortalıkta sosyalistim diye geçinme arkadaş,
Cemaat cemaat deyip duruyorsunuz,
Okul sezonunda şehir otagarlarına gittiğimizde sosyalist bir grup, chpli bir grup ve ülkü ocaklarından çocuklar vardır. Herkes kendi görüşüne göre yurtlar öneriyordur.

Cemaat tayfası kendi yurtlarına öğrenci kaydedince niye sıkıntı oluyor ki ? Cemaat yurduna öğrenci kaydedicek adam gidipte bardakilere tanıtım yapmaz.
Heralde başı kapalı insanlara hitap edicek. Bu sömürü değil. Dindar insanların yaptığı her şey sömürü diyorsunuz. Yanlış...

Ayrıca En ucuz yurtlar cemaat yurtlarıdır. Özel yurtlara kıyasla yarıyarıya neredeyse. Herkes kendi yolunda gider. Kimseninde haddi değildir karışmak.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 06.09.2013, 22:16   #10
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cemaatçiler ODTÜ'den Kovuldu, Yandaş Medya Kampanyaya Başladı

Bende zamanında cemaat yurtlarında kaldım bilmediğimden değil.. Tabi kavgalı ayrıldım orda yaşayan öğrencilerin nasıl bir beyin yıkama sürecine girdiklerini tahmin edebiliyorum.. Cemaat deyip geçmeyin..

Peki madem stand yok? O kimliği olmayan kişilerin orda ne işi vardı? bu sorunun cevabını açıklayabilir misiniz?
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cemaatçiler, kampanyaya, kovuldu, odtüden, yandaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.