Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.09.2013, 11:45   #1
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ali İsmail Korkmaz iddianamesi tamamlandı..

Eskişehir'de savcılık, Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Korkmaz'la ilgili iddianameyi tamamlandı.



Ali İsmail Korkmaz olayı ile ilgili Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan iddianamenin de yer aldığı soruşturmayla ilgili 6 klasörlük dosya Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ‘na bugün akşam saatlerinde teslim edildi. Başsavcılık tarafından incelenecek olan dosyanın onaylanmasının ardından ağır ceza mahkemesine gönderileceği belirtildi.

3 POLİS DAHA YARGILANACAK


Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan ve 21 sayfalık olduğu belirtilen iddianamede Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili olarak tutuklu sanıklar polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar’ın yanısına ifadeleri alınıp serbest bırakılan polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A.’nın da tutuksuz olarak yargılanmaları talep edildi.

TUTUKLU POLİS MEMURU İÇİN ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ


İddianamede tutuklu polis memur Mevlüt Saldoğan için ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması istenilerek şöyle denildiği öğrenildi:
“Yerde yatan maktulün göğüs ve baş kısmına 3-4 defa şiddetle tekme atmasının sonucunda yaralanmanın haricinde ağır neticenin ortaya çıkabileceğini ön görebileceği, şüphelinin öngörebileceği bu durumlarda meydana gelen ağır netice açısından kastla hareket ettiği, tekme atması sonucu maktulün ölebileceğinin tahmin etmesi gerektiği, şüphelinin maktulün hiç beklemediği bir şekilde çok sert bir tekme atması, yerde yaralanmış vaziyette yatan maktulün hiç beklemediği bu darbeden dolayı yaralanması, akabinde gördüğü tedaviye rağmen ölmesi olayında şüphelinin maktulün ölmesine neden olduğu anlaşıldığından şüpheli Mevlüt Saldoğan’ın TCK’nin 81/1 maddesi gereğince cezalandırılmasına.”

TUTUKSUZ 3 POLİS ÖDÜRME SUÇUNA İŞTİRAK ETTİ


İddianamede tutuksuz polis memurları Şaban G., Hüseyin E. ve Yalçın A.’nın Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ilgili olayda suçun icrasını kolaylaştırdıkları, tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın eylemini destekleyici, hazırlayıcı ve kolaylaştırıcı eylemlerde bulundukları ve bu suretle adam öldürme suçunu iştirak ettikleri kaydedildi.

FIRIN SAHİBİ VE YANINDAKİLERE EYLEMİ KOLAYLAŞTIRMA SUÇLAMASI


Savcılığın hazırladığı iddianamede ayrıca tutuklu olan fırın sahibi İsmail Koyuncu, akrabaları Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatanseven ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar için de “Suçun icrasında rolleri ve katkıları, taşıdığı önem göz önünde bulundurulduğunda, şüphelilerin Mevlüt Saldoğan’ın eylemine nazaran suçun yaratıcısı ve yapıcı niteliklerini taşımayan ama onu destekleyici, hazırlayıcı veya kolaylaştırıcı bir durum arz ettiği anlaşıldığından adam öldürme suçuna iştirak ettikleri, şüphelilerin üzerilerine atılı suçlardan yargılanmalarının yapılarak eylemlerine uyan yasa ve sevk maddeleri gereğin ayrı ayrı cezalandırılmalarına kamu adına talep ve iddia olunur” denildi.

KULANDIĞI İLAÇLAR ÖLÜMÜNÜ HIZLANDIRDI


Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan’ın hazırladığı iddianamede üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili olarak da şöyle denildi:
“Cumhuriyet başsavcılığımızca maktul üzerinde aynı gün yapılan klasik otopsi işlemi sonucu, kişinin ölümünün kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve buna bağlı komplikasyonlar sonucu husule geldiği, kalp rahatsızlığı nedeniyle kullandığı ilaçların kafa travması sonucu oluşan beyin kanaması ile irtibatlı bulunabileceği, yani kendisinde mevcut hastalık nedeniyle kafa travmasının ölümünü hızlandırdığı, kafa travması husule gelmeseydi ölümün de husule gelmeyeceği, maktulün üzerinde ateşli, ateşsiz silah yarası, kesici, delici, alet izi, zehirlenme, boğma ve boğulmaya ait iz ve bulgulara rastlanmamıştır.”

TÜBİTAK ‘TAN RAPOR GELMEDİ


Bu arada silinip jandarma kriminal biriminde kurtarılan Harman Fırını’nın kamerası görüntülerinde dövülen kişinin Ali İsmail Korkmaz olup olmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK’a gönderilen görüntülerle ilgili henüz rapor gelmediği öğrenildi.Cumhuriyet savcılığı yetkilileri TÜBİTAK’tan gelecek raporun dosyaya konulacağını ifade etti.

Sözcü
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.09.2013, 12:31   #2
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ali İsmail Korkmaz iddianamesi tamamlandı..

Dilerim her günleri bin acı ile geçer. Ölemesinler sürünsünler.
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
iddianamesi, ismail, korkmaz, polis, tamamlandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.