Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.10.2013, 15:28   #1
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kâr Edeni Satıyorlar

Kâr Edeni Satıyorlar

Hükümet yeni termik santralları da özelleştirme kapsamına aldı. Hükümetin özelleştirme kapsamına aldığı GELİ, geçen yıl 245 milyon, bu yılın 6 ayında da 113 milyon lira kâr etti.

Hükümet kâr eden bir kurumu daha satıyor. Özelleştirme kapsamına alınan, içerisinde Yatağan Termik Santralı ile kömür sahasının da bulunduğu Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) 2012 yılında 245 milyon lira, 2013’ün 6 ayında da 113 milyon lira kâr etti. Yatağan’ın yanı sıra Yeniköy ve Kemerköy termik santrallarının da satılacağına dikkat çeken Türkiye Maden İşçileri Sendikası, 20 bin kişinin geçimini bu işyerlerinden sağladığına dikkat çekerek işletmelerin özelleştirme kapsamından çıkarılmasını istedi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası tarafından hazırlanan raporda, TKİ-GELİ’nin kurumlar vergisi sıralamasında Muğla’da birinci, Türkiye genelinde ise 41. sırada yer aldığına dikkat çekildi. Rapora göre, GELİ Yatağan bölgesinde 50 milyon ton açık ocak, 60 milyon ton da yeraltı rezervi olmak üzere toplam 110 milyon ton kömür rezervi bulunuyor.

Yatırım şart

Ancak yeraltı işletmeciliği yapabilmek için ek önlemler, yatırım ve harcamalar yapmak zorunluluğu bulunuyor. Rapora göre, sadece açık olan sahalarından kömür beslenmesi durumunda da termik santralın yaklaşık 10 yıllık ömrü kaldı. Bölgedeki kamulaştırmalar nedeniyle mağduriyet yasasından faydalanıp işe girmek için bekleyen en az bin kişi daha olduğuna dikkat çekilen raporda, kamulaştırılan köylerdeki yurttaşların işe girme ümidiyle evlerini ve arazilerini zorluk çıkarmadan verdikleri ancak özelleştirme sürecinin başlamasıyla işi giremeyecekleri için mağduriyetleri giderilmediği gibi yerlerinden yurtlarından da olduklarına işaret edildi. Raporda, döküm sahalarına bugüne kadar 45 bini zeytin ağacı olmak üzere toplamda, 1 milyon 550 bin ağaç dikildiği bildirildi.
Raporda GELİ’de 199 memur, 437 işçi ve 431 taşeron işçisi olmak üzere toplam 1067, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallarının kömür ihtiyacını karşılayan Yeniköy Linyit İşletmesi’nde de 109 memur, 201 işçi, 1020 taşeron işçisi olmak üzere toplam 1330 personel bulunduğu bildirildi. Bölgedeki işletmeler bünyesinde toplam 2 bin 397 çalışan olduğu, termik santrallarındaki çalışanlar da bu sayıya eklendiğinde toplam çalışan sayısının 5 bine ulaştığına dikkat çekilen raporda, özelleştirme halinde memurların diğer illere gönderileceği, işçilerin 4-C’li yapılacağı, taşeron işçilerin de “kapının önüne konulacağı” vurgulandı.
Cumhuriyet
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.10.2013, 19:54   #2
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kâr Edeni Satıyorlar

"Hazıra dağ dayanmaz" derler atalarımız. Bunlar satacak bir şey kalmayınca ne yapacaklar merak ediyorum. Neyse az kaldı hep beraber göreceğiz
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 30.10.2013, 09:06   #3
Çevrimdışı
muhacirkaya
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kâr Edeni Satıyorlar

Kar edenin satılması bir yara, sattıkları neyse de PEŞKEŞ çekilmesi kötü.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz muhacirkaya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
edeni, milyon, özelleştirme, satıyorlar, termik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.