Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.10.2013, 10:46   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Siz Kimlerin Avukat Olacağınıda İyi Bilirsiniz

Ethem Sarısülük'ü başından vuran polis Ahmet Şahbaz'ın avukatı Hüseyin Yelkovan AKP'den Altındağ Belediye Başkan aday adayı oldu. Ethem'in kardeşi İkrar Sarısülük 'AKP Hükümeti katili korurken, katilin avukatını da ödüllendirecektir” dedi




Gezi direnişçisi Ethem Sarısülük'ü başından vurarak öldüren polis Ahmet Şahbaz'ın avukatlığını üstlenen Hüseyin Yelkovan, AKP'den Belediye Başkan aday adaylığına başvurdu. Ankara'nın Altındağ İlçesi'nin belediye başkanı olmak için başvuran Yelkovan'ın bir süre önce AKP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı da öğrenildi.

' HAYIRLI UĞURLU OLSUN'

Av. Yelkovan, kişisel facebook sayfasında AKP Altındağ Belediye Başkan Aday Adaylığını şu şekilde duyurdu:

“Bir karar ver! Ya 'kendi hayatının mimarı' olursun, ya da hayatın 'başka mimarın eseri' olur.... Tercih senin! Bende siyasete dönüş yapıyorum, yaptığım istişareler sonucunda Mart 2014 yerel seçimlerde daha öncede farklı kademelerinde görevler aldığım Ak Parti'den Altındağ'da bir nöbet değişimi olacaksa, Belediye Başkanlığına Aday Adayı olmaya karar verdim. Uzun ve yorucu bir yolculuğa çıktığımın farkındayım. Bana bu yolculuğa çıkarken el atan, dua eden, gönlü olan ya da olmayan Ankaralı ve Altındağlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Aday adaylığımın özelde Altındağ'ımıza genel de Ankara'mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”

AVUKAT ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Ethem Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük, 'AKP Hükümeti abim Ethem'in katili Ahmet Şahbaz'ı açık açık korurken, Av. Hüseyin Yelkovan'ı da ödüllendirecektir. Yelkovan yerel seçimlerde kazanırsa hiç şaşırmam. Aday olmasına da şaşırmadım. Ülkeyi katilleri koruyanlara verecekler” ifadelerini kullandı.

Annesinin henüz bu adaylıktan haberi olmadığını söyleyen İkrar Sarısülük, “Annem acılı bir anne, gözlerinde hala bekleyiş var. Sürecin başından bu yana katilin korunduğuna tanık olan annem de bu adaylığa şaşırmayacaktır. Öğrendiğinde de 'Yaparlar' diyecektir” şeklinde konuştu.

Bugün davanın görüleceğine de değinen İkrar, “Bugün dava günü. AKP Hükümeti katili korurken, katilin avukatını ödüllendirirken, herkes Ankara Adliyesi önünde bir araya gelerek bu hukuksuzluğu protesto etmelidir” dedi.


'AKP-POLİS- YARGI İTTİFAKININ RESMİ KAYDI'

“Ethem Davası'nda AKP Hükümeti-polis-yargı işbirliğini defalarca ifade ettik” diyen Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ise “Katil Av. Hüseyin Yelkovan AKP Hükümeti tarafından tayin edilmişti. Adaylık AKP Hükümeti-polis-yargı ittifakının resmi kaydıdır” sözleriyle adaylığı değerlendirdi. Av. Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: AKP Hükümeti tam da kendi bakış açısı ışığında bir avukat tayin etmiş. Hatırlamak gerekirse, polisi kahraman ilan eden Başbakan 'emri ben verdim' demişti. Emri verdiğini söyleyerek katili koruyan Başbakan katilin avukatına da sahip çıkacaktır.”
***
'Dava ile avukatlığın ilgisi yok'

Konuya ilişkin olarak gercekgundem.com'un sorularını yanıtlayan Avukat Hüseyin Yelkovan, "Ben yıllardır siyasetin içindeyim. Ethem Sarısülük davası ile adaylığımın ne ilgisi var?'' diye tepki gösterdi. Bir süre önce AKP Altındağ Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü de doğrulayan Avukat Hüseyin Yelkovan, "Dava ile avukatlığımın bir ilgisi yok. Bunun bir haber değeri de yok'' dedi.

***
Ethem'in duruşmasına çağrı

Ethem Sarısülük’ün katili Ahmet Şahbaz’ın tutuksuz yargılandığı dava bugün saat 10.00′da Ankara Adliyesi’nde görülecek. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak dava için Sarısülük ailesi, arkadaşları ve yoldaşları katılım çağrısı yaptı. 23 Eylül'de yapılması planlanan ilk duruşma polis provokasyonu nedeniyle başlamadan ertelenmişti. Duruşmaya polis korumasında peruk ve gözlük takarak katılan Şahbaz'ın peruğu yaşanan arbede de düşmüştü. Urfa'ya koruma polisi olarak atanan Şahbaz “meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürmek” suçundan yargılanıyor.

ABDULLAH GÜL'E ANNE SARISÜLÜK'TEN ÇAĞRI

Ethem Sarısülük'ün katil zanlısı polis memuru Ahmet Şahmaz'ın ikinci kez hakim karşısına çıkacağı bugünkü duruşma öncesinde BirGün'e konuşan anne Sayfı Sarısülük Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e duruşmaya katılması için çağrıda bulundu. Sarısülük, "Gelsin mahkemedeki rezillikleri görsün. Onun da evlatları var" dedi.





Ethem Sarısülük'ün öldürülmesinden bu yana gözünden yaş eksilmeyen anne Sayfı Sarısülük oğlunun katili Ahmet Şahbaz'ın yargılamasına devam edilecek yarınki ikinci duruşma öncesi BirGün'ün sorularını yanıtladı. Ahmet Şahbaz'ın ilk duruşmaya kılık değiştirerek katılmasına dayanamadığını söyleyen anne Sarısülük katilin yüzünü açığa çıkarmak için kafasındaki peruğu çekip indirdiğini söyledi.

Bir anne olarak mahkeme için Ethem'in arkadaşlarından ne bekliyorsunuz?

Benim oğlum da ülkede yaşananlara isyan eden halk kadar demokratik hakkını kulanırken öldürüldü. Oğlumun öldürüldüğü yerde o gün kimler var ise aynı demokratik haklarını kullanarak mahkemeye gelsinler. Oradaki halkın tamamını mahkemeye bekliyorum. Bu sadece benim oğlumun öldürülmesi olayı değil, orada ölen başka biri de olabilirdi ama benim oğlum öldü ve halkı için öldü. Hatta ben buradan bütün duyarlı milletvekillerine çağrı yapıyorum gelsinler mahkemedeki rezaleti görsünler. Adalet kimden yana bunu görsünler. Ayrıca Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyorum, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ise gelsin bu davaya el koysun, gelsin mahkemede yaşanan rezaleti kendi gözüyle görsün. Onun da evlatları var.

Mahkemede polisi gördüğünüzde ne hissettiniz?

Başta çok sabırlıydım, hiç dokunmayacaktım ancak onu başka kılığa sokup getirmeleri benim sabrımı taşırdı. Katiller dünyada hangi mahkemede korunuyor da burada onu korudular? Ben bir anayım. Oğlumun katili ile göz göze gelince kanım kurudu, dayanamadım, sabrımı koruyamadım ve peruğunu çektim indirdim. Katilin yüzünü açığa çıkardım çünkü içim yanıyor.

Davayı AİHM'e taşımak için Avrupa'da görüşmeler yaptınız. Umutlu musunuz?

Bizi orada iyi karşıladılar. Ülkemizde görmediğimiz insanca yaklaşımı orada gördüm. Bu nedenle çok umutlandım. Orada bizi yalnız bırakmayan Ethem'in dostları da mahkemeye gelerek destek verecekler. Adalet yerini bulana kadar da bu işin peşini bırakmayacağım.

***
Duruşmaya çağrı

Ethem Sarısülük davasının yarın yapılacak ikinci duruşması öncesinde Sarısülük ailesi duruşmaya katılım çağrısında bulundu. Aile, “Biz Ethem Sarısülük'ün ailesi, arkadaşları, dostları ve yoldaşları olarak 28 Ekim pazartesi günü saat 09.00 daki mahkemeye başta devrimci demokratik kitle ve kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, aydın ve sanatçıları, sendikaları, meslek örgütlerini ve tüm duyarlı halkımızı Ethem'in davasına, insanlık davasına sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

'Katilleri istiyoruz'

Gezi protestoları sırasında yurttaşların karşılaştığı devlet şiddeti üzerine, 43 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Ankara Dayanışması, ilk eylemini Ankaralıları 28 Ekim'de Ethem'in katili polis memuru Ahmet Şahbaz'ın duruşmasına çağırarak gerçekleştirdi. "Ethem'in katillerini istiyoruz, alacağız!" ve "Komünist işçi Ethem Sarısülük onurumuzdur" yazan dövizlerin taşındığı açıklamada konuşan Ethem'in yengesi Çiğdem Sarısülük, "Bu dava biz bitti demeden bitmez" diye konuştu.

Burcu Cansu, Hasan Aytekin - Birgün

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.10.2013, 10:54   #2
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Siz Kimlerin Avukat Olacağınıda İyi Bilirsiniz

Canımı yakıyor artık bu haberler, gün geçtikçe adaletsizlik artıyor ve kimse bir şey yapamıyor.
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
avukat, bilirsiniz, kimlerin, olacağınıda, sarısülük


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.