Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.10.2013, 18:54   #1
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Emniyet-Sen Azmin Büyük Zaferi

Ankara 9.İş Mahkemesi, bugün polislere sendika yolunu kapatan yasa hükmünün Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gitme kararı aldı.
Antalya İdare Mahkemesi ise sendikaya üye olduğu için polislikten atılan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer’in ‘meslekten men’ cezasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ankara Valiliği’ne verilen 9 Kasım 2012 tarihli kuruluş dilekçesiyle resmen tüzel kişiliğe kavuştuklarını ilan eden Emniyet- Sen hakkında Ankara Valiliği 5 Mayıs’ta kapatılmaları için dava açmıştı.
Ankara 9.İş Mahkemesi bugünkü duruşmada, "Polislerin sendika kurmasına engel olarak gösterilen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nun 15.maddesi j fıkrasının Anayasa’nın 5, 10, 13 ve 51. maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine sevk edilmesine” hükmetti.



BASIN AÇIKLAMASI
Emniyet-Sen için tarihi bir gelişme olarak nitelendirdiğimiz hukuk zaferimizde Emniyet Teşkilatımız çalışanlarının sendikalaşmasında hukuki bir zaferi kazandığımız için bütün dava arkadaşlarımızı kutluyorum.
Tüm teşkilat ve mensuplarımız ile ülkemizin hak ve hukuk alanında kazanımlarına vesile olmasını diliyor, bu dava uğruna soruşturmalara maruz kalan, mobbinglere uğrayan, ihraç olan tüm meslektaşlarımızın Allah yar ve yardımcısı olsun.

Demokrasimizin zenginleşmesinde ülkemiz de hukukun üstünlüğü ilkesinin tartışmasız olunduğunu müşahede etmemiz tüm emniyet çalışanları nezdinde onların aile ve yakınlarının nazarında daha da adalete olan güvenin pekiştirilmesine neden olmuştur.
AB ilerleme raporunda; Emniyet-Sen nezdinde sendikal faaliyetlerin Türkiye’de yasaklandığı iddiası dile getirilerek ülkemizin hiçte hak etmediği bir konumda gösterilmeye gayreti içinde olunmuştu, ancak Yüce Türk Yargısının bugün vermiş olduğu kararla ülkemizin her gün işleyen ve ilerleyen demokrasi mücadelesinde yeni kazanımların ve gelişmelerin önünü açacak kararı AB ilerleme raporunun önümüzdeki aylar da ne denli yersiz olacağının bir göstergesi olacaktır.

Bu karar; idarenin Emniyet-Sen sendikasına bakış açısını olumlu yönde etkilemesini ve bu sendikanın kuruluş amaç ve gerekçesinin tamamen polisin özlük haklarının, mali haklarının, sosyal haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik kurulduğunun bilincine varılması dileğiyle tekrar ülkemize, milletimize ve teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Kaynak: emniyetsen.Org
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.10.2013, 20:11   #2
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Emniyet-Sen Azmin Büyük Zaferi

Aynı gelişmenin TSK mensubları için de olmasını dilerim. Eli kolu bağlı insanlara zulm edenlerin önü kesilir belki...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.10.2013, 20:16   #3
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Emniyet-Sen Azmin Büyük Zaferi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CadII Mesajı göster
Aynı gelişmenin TSK mensubları için de olmasını dilerim. Eli kolu bağlı insanlara zulm edenlerin önü kesilir belki...
Demokrasi neyi gerektiriyorsa o olsun, bıktık artık.
Sendikaysa sendika, sendika demek vatan hainliğimi oluyor da korkuluyor, oraya üye olacaklar Türk vatandaşları değilmi? Niye insanlarımıza güvenmiyoruz.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
azmin, büyük, emniyet-sen, emniyetsen, zaferi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.