Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.11.2013, 16:25   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ruhu Çıplak Türbanlılar



Kamuoyunda Popstar yarışmasına katılması, müzisyenliği gibi nedenlerle "sıradışı müftü" olarak tanınan Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık'tan türban çıkışı.Türbanın İslam adına istismar edildiğini söyleyen Bıyık, "Kuran sadece siz bayanlara değil biz erkelere de aynı talimatı veriyor. “Takva ve ahlak libasını örtün” Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki bir örtüsü bir kabuğu olmasın. Biz insanoğlunun da iki parçalık çaputtan önce gerçek örtümüz ahlak örtüsü olmalıdır. Zaten ahlak olmayınca ne ibadet kabul olur, ne tesbihat, ne de vesair hasenat…" ifadelerini kullandı.


İşte Müftü Bıyık'ın çok konuşulacak yazısı:

"Ruhu Çıplak, Başı Kapalı Türbanlılar"

Kur'an-ı Kerim’de yüce Yaradan Örtüyü emretmiştir. Bu, erkek-kadın herkese şamil bir emirdir. Yani Kur'an, sadece hatun kişilerin başını örtmesini istemiyor, genel anlamda örtünmek emrediliyor. Her müslüman takva libasını giyip ahlak örtüsü ile bir hayat sürmüyorsa başını, döşünü örtse ne ifade eder. Dikkat buyrulursa zamanede örtündüğünü zanneden, Peygamberimizin “Cennetin kokusunu alamayacaklar” ikazına rağmen başını deve hörgücü gibi diken bayanlar o kadar çoğaldı ki transparan giyen bayanlardan çok daha çekici görünüp erkekleri kışkırtmaktadırlar.

Üstüne üstlük rujlar, maskaralar (kaş kirpik boyası) muhtelif tahrik edici parfümler, vesair mübarek cildi uzun vadede tahriş edip yaşlanmayı hızlandıran bir sürü kimyevi alaşımlar... Bir İlahiyat Hocamız bu kozmetik harcamalarına bir yılda harcanan para 5 Milyar dolarmış… İsrafın boyutunu da bu arada belirmiş olayım, ne uğruna bu meş’um durumlara giriliyor… Seksi görünmek… Peki kızlar sizin bu davranışınız İslam Ahkamına, İslam ahlakına uyuyor mu? Bir zamanlar sizin maskara ettiğiniz bu garip türbanlarınızın gerçek şekli olan örtü için bu ülkede ne sıkıntılar çekildi biliyor musunuz? Hocam işte Kuran “Örtünün” demiş biz de örtündük, niye kızıyorsun bize?


Size Böyle mi Örtünün Diyor

Ey ruhu açık başı kapalı kızlarım! Kuran size böyle mi örtünün diyor, palyaçoları kıskandıracak kadar boyaları en güzel azalarınıza sürerek vücut tahribatı yapıp, erkekleri kışkırtın mı diyor? Kendinizi kandırmayın. Yazımın başında belirttiğim gibi Kuran sadece siz bayanlara değil biz erkelere de aynı talimatı veriyor.

“Takva ve ahlak libasını örtün” Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki bir örtüsü bir kabuğu olmasın. Biz insanoğlunun da iki parçalık çaputtan önce gerçek örtümüz ahlak örtüsü olmalıdır. Zaten ahlak olmayınca ne ibadet kabul olur, ne tesbihat, ne de vesair hasenat…Kabul olsa da içi boş bir gayretten öte gitmez


…Tam takır kuru bakır tarzında bir şey…

Hatırlayın her Kurban Bayramı'nda okuduğumuz müstesna güzellikte bir ayet vardır. “Kestiğiniz hayvanları kanı ve etleri Allah’a ulaşmaz, Allah’a ulaşan yalnızca takvanızdır. Bir başka Kur'an Talimatında manâ olarak “O gün (Ahirette) mal ve çocuklarınız size hiçbir fayda sağlamaz, yani size fayda sağlayacak olan tertemiz bir kalptir. Allah kimsenin kimseye fayda veremeyeceği birgünde sizin kalb-i seliminize bakar, Şair bunu ne kadar güzel ifade etmiş;
“Sanma Ey Hoca! Senden Zer û sîm İsterler
Yevme Lâ Yenfeu’da Kalb-i Selim İsterler.

(Ey Hoca Yarın Ahirette senden altun gümüş isteyeceklerini sanma…Kimsenin yardım edemeyeceği o günde Allah senden tertemiz bir kalp ister.) Buradaki tertemiz kalbi, bugünkü sosyetenin anlamak istediği gibi değerlendirmeyin lütfen…

Diyeceksiniz ki Hocam! “Kalbi Selim nedir”?
Kalb-i Selim, gönlü Allah sevgisi ile doldurulmuş, Yüce Yaratıcının Kâbesi olarak tavsif edilen gönülden, fesadı ve hasedi çıkarıp, Ahlak-ı Muhammedi örtüsüyle örtülen, hayatı insanların beğenisinden öte Allah’ın beğenisi ve rızasına muvafık olarak tanzim edilen kalb demektir. İşte bu kalbi taşıyabilen kadınlar ne yüzüne saçma sapan boyaları sürer, ne de daracık pantolonlar giyip vücut hatlarını teşhir eder.

Daha önceki yazılarımdan “Bekâret zarı sadece kadınlarda değil erkeklerde de vardır” başlıklı makalemde erkeklerin de kadınlar gibi namuslu olmalarını, onların da tıpkı bayanlar gibi çul çaputtan öte evvela ahlak elbisesi, edep örtüsüyle örtünmesini İslam’ın ve insanlığın mûcibâtı olarak beyan etmiştim.


Versace Motifli Ucubeleri

Rengarek başörtüleri, insanları mütemadiyen tahrik etmek için Versace motifli ucubeleri veya muhtelif batı tandanslı manevi dünyamızı yıkıcı türbanları, ülkemizde yaygınlaştırıp, sözde tesettürü yayıyoruz tezgahıyla İslam Kadınlarını seksapalite putlarına dönüştüren “Tekbir” adıyla maruf sözde İslami tesettür firmasını ve sahibini kınıyorum, ve bu şahısları Önce Allah’a sonra Hz Peygamber’e şikayet ediyorum. Örtü adı altında kızlarımızı lükse özenen, İslam ahlakından uzaklaşan, şuursuz ve de formalite kabilinden örtünen bayanlara tebdil ettiği için…Ve bunların çoğalmasına zemin oluşturduğu için….

Bir de anti parantez söylemek isterim Tekbir gibi dinimizin çok önem verdiği Allah’ı ululamak anlamına gelen bir İslam Literatürüne ait bir kelimenin bir ticaret firmasında ne işi var.

Soruyorum Tekbir firmasının yöneticilerine;

“Siz, deve hörgüçlü Versace motifli, astronomik fiyatlarla sattığınız İslâm’ın örtüsü ile alakası olmayan ürünlerinizle mi Allah’ı ululuyorsunuz? Buram buram, tahrik kokan, baktığınızda kalplerde takva saygınlığı sağlayacağı yerde insanımızın aklına cinsellik getiren ürünlerinizle mi Allah’ın şanını yücelteceksiniz.?”

Bu arada da belirteyim, sizin bu adını istismar ettiğinizi düşündüğüm “tekbir” mağazalarınızdan daha bir kez bile başörtü pardon türban almadım almam da. Benim eşim fiyatı sizdekiler gibi 300-500 ile 2000 TL arası fiyatlarda olan türbanları değil de 20-30 TL olan mütevazi örtüsünü örtünür. Neden mi çünkü yukarıda deminden beri anlatmaya çalıştığım ahlak örtüsü ile örtündüğü için….


Melek Ablamı Değişmem

Diğer taraftan çok sayıda başını örtmeyen ama ahlaki noktada çok değerli dostlarımız arkadaşlarımız var…Bunlardan biri de Melek Abla…Emekli bir Almanca Öğretmeni, daha önce görev yaptığım ilçedeki banka müdürü Hüseyin Abi’nin eşi, Kuran Kursunda öğrencimizdi. Kendisi Kuran Okumayı, Peygamberimizin hayatını birçok şeyi öğrendi. Tefsir derslerimize katıldı. Çok hayırsever bir insan. Her sosyal faaliyette var. ( Helva dağıtılacak, Hatim merasimi yapılacak, bir muhtaç hasta huzurevine yatırılacak, Yetimlere yardım toplanacak, Kutlu doğumda Bedenen ve mali olarak yardımlarda bulunulacak Melek Abla hep oralarda)

Allah aşkına siz söyleyin şimdi… Kafasında deve hörgücü bir türban, yüzünde 200 gr boya, bacağında Lee Cooper kot pantolon, burnunda 2 milyarlık pırlanta bir hızma, kolunda İsviçre üretimli 4 milyarlık bir saat, İpekleri çoooook uzaklardan getirilmiş soyu sopu beli olmayan türbişler…Biz şimdi bunlara İslam’ın Hanımefendisi mi diyeceğiz ?
Ben Melek Ablamı bu zipçiktilere değişmem…

Kelamın Özü; Ahir zamanda lüks ve debdebe merakından Birçok değerler pay-i mal edilecek, Ruhu ve gönlü çıplak başı kapalılar türeyecek…
Edep Bir Tâc imiş Nur-û Hüdâdan
Giy Ol Tâcı emin ol her belâdan..
Oda Tv - Adnan Zeki Bıyık
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Eski 01.11.2013, 16:53   #2
Çevrimdışı
M_KemalinKızı
... I Am Çapuling ...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Bakalım bu müftüyü nereye sürecekler..
__________________
Bağımsızlık, Mustafa Kemal'den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara.Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde ey halkım, unutma bizi...

  Alıntı ile Cevapla
18 Üyemiz M_KemalinKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.11.2013, 16:59   #3
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Akıl, mantık, ahlak ve irade sahibi bir insanda zaten olması gereken düşünceleri, Adnan Zeki Bıyık açıklamaları ile belirtmiş. Son derece isabetli olmuş..

Eleştiriler gelsede, eminim bu açıklamadan cesaret alıp,aynı fikre sahip başka insanların açıklamalarıda gelecektir...
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.11.2013, 17:05   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Alıntı:
Ey ruhu açık başı kapalı kızlarım! Kuran size böyle mi örtünün diyor, palyaçoları kıskandıracak kadar boyaları en güzel azalarınıza sürerek vücut tahribatı yapıp, erkekleri kışkırtın mı diyor?

Başka cümlelerle ama, özet olarak aynı olan söyleyip durduğum bir söylem.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.11.2013, 17:07   #5
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Bazıları kulaktan dolma öğrendikleri müslümanlık bilgileri ile bu din adamını dahi karalamaya kalkarlar,
bu eleştirileri yapacakların bir kısmının ellerine Kur-an tesfiri dahi almadıklarını anlamak için yaptıkları yorumlardan ve olaylara ve zamana göre değişen söylemlerinden anlayabiliriz.
Onlar için bu imam kardeşimiz dini çarpıtıyor olacak, gerçekler işlerine gelmez çünkü, kutsal kitabı bile kendilerine uydurmak için yaptıklarına karşı, doğruları söyleyenler hemen dinsiz, din düşmanı addedilir.

Süslümanlar lafıda hatırladığım kadarıyla Mehmet Şevket Eygi,ye ait olması lazım, bir tv programında kullanmıştı. Ayrıca aşağıda bir köşe yazısındaki tespiti şu şekilde:

'“Şu başındaki saçlarını deve hörgücü gibi topuz yapmış, ayakkabıları uzun ince topuklu, rengarenk düttürü Leyla kimdir? O mu?..
O bir Süslümandır.
-Son yaptığınız lüks ve görkemli umre esnasında nerede kaldınız?
- Mekke’nin en lüks oteli Muhteşem Tower Palace’ta kral suitinde kaldım.
İkindi çayımı içerken 18’inci kattan aşağıdaki Kabe’ye baktım.”

İşlerine gelmeyenler için Mehmet Şevki Eygi, de iyi müslüman değildir.
Gerçi benim dine bakış açım ve daha önce yaptığım yorumlarımdan bellidir.
Bu alıntıyı paylaşmam aynı görüşte olduğum ve savunduğum anlamı çıkmasın.!
Ben sadece kendi aralarındaki çelişkilere dikkat çekmek istedim.
Eğer herkes kendisine göre yorumlarsa o zaman herkesin savunduğu doğru kendisinindir.

Birde olayın diğer ikiyüzlülük boyutu varki !
Biz aynı eleştirileri getirdikmi hakaretler işitiyoruz ama kendilerine yakın hissetikleri aynı dünya görüşü paylaşan (Bu devirde pekte aynı dünya görüşünde olduklarıda pek söylenemez ama) kişiler getirince ses seda yok.

Bu yazdıklarım,
benim açımdan forum ile alakalı değil, genel ülke gerçekleri ile alakaladır..
Bu gibi tartışmalara ne zaman, nerede girsek biz dinsiz oluyoruzda ondan açıklama gereği duydum.

Buradada bu konu ile alakalı ve işin sosyal boyutu ile ilgili bir yazı var, şimdi kopyala yapıştır yapıp forumu doldurmayayaım.
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.11.2013, 18:02   #6
Çevrimdışı
ala'turka
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Müftüyü kim dinler kardeşim, kızlar kadınlar modanın peşinde,
Artık sıkma başlara rastlamayacaksınız yakında,
şimdi moda şalla başı kapatmak,

Bırakalım bunları herkes istediğini giysin çıkarsın,
Müftünün söylediklerini çok beğeniyorsanız siz uygulayın
  Alıntı ile Cevapla
Eski 01.11.2013, 18:28   #7
Çevrimdışı
C.Cienfuegos
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ala'turka Mesajı göster
Müftüyü kim dinler kardeşim, kızlar kadınlar modanın peşinde,
Artık sıkma başlara rastlamayacaksınız yakında,
şimdi moda şalla başı kapatmak,

Bırakalım bunları herkes istediğini giysin çıkarsın,
Müftünün söylediklerini çok beğeniyorsanız siz uygulayın
Eğer sadece başını örtmek istediği için örtseydi dediğin doğruydu fakat
İstediği için değil, kuranda emrettiği için örtünen birisi, emri doğru uygulamadıkları için alimlerden sözlü uyarı ve eleştiri aldıklarında, bu kimseyi bağlamaz diyemez, çünkü kendi istediği için örtünmüyor, emir olduğu için örtünüyor.
__________________

"Tanrım, artık bir ateist olduğum için beni bağışla , ama Nietzsche'yi okudun mu?"

John Fante
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz C.Cienfuegos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.11.2013, 18:38   #8
Çevrimdışı
ala'turka
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi C.Cienfuegos Mesajı göster
Eğer sadece başını örtmek istediği için örtseydi dediğin doğruydu fakat
İstediği için değil, kuranda emrettiği için örtünen birisi, emri doğru uygulamadıkları için alimlerden sözlü uyarı ve eleştiri aldıklarında, bu kimseyi bağlamaz diyemez, çünkü kendi istediği için örtünmüyor, emir olduğu için örtünüyor.
Benim görebildiğim, dinin emrinden çok gelenek olarak görüldüğünden,
Dinin emri olarak görselerdi, nasıl giyilirdi inan bende bilimiyorum,
İslamiyette şöyle giyilecek diye bir şablon belirtilmemiş,
ancak bazı detayları belirlenmiş, vucut hatları belli olmayacak gibi
  Alıntı ile Cevapla
Eski 01.11.2013, 18:47   #9
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ala'turka Mesajı göster
Benim görebildiğim, dinin emrinden çok gelenek olarak görüldüğünden,
Dinin emri olarak görselerdi, nasıl giyilirdi inan bende bilimiyorum,
İslamiyette şöyle giyilecek diye bir şablon belirtilmemiş,
ancak bazı detayları belirlenmiş, vucut hatları belli olmayacak gibi
Bizim kültürümüzde, geleneğimizde türban yoktur.
Başörtüsü vardır, yazma vardır, eşarp vardır. Onada laf eden kimse olmamıştır bu güne kadar.
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.11.2013, 18:51   #10
Çevrimdışı
ala'turka
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ruhu Çıplak Türbanlılar

Türban dediğiniz baş örtüsünün modernizeye dönüşmüş hali,
her alanda yaşanan değişim baş örtüsündede olmuştur, bunu böyle görmek lazım
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ahlak, çıplak, gibi, kuran, Örtüsü, ruhu, türbanlılar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.