Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.12.2013, 10:23   #1
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Seçime kadar yolsuzluk operasyonu durduruldu

Üst düzey bir Emniyet yetkilisi SÖZCÜ’ye konuştu:

Emniyet’te en büyük darbe, Kaçakçılık Dairesi’ne indirildi. Daireden seçimlere kadar yeni bir operasyon yapılmaması ve ‘bilgi akışı’ istendi.

Yolsuzluklarla mücadelede emniyet müdürlüklerine destek veren, iller arasında koordineyi sağlayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi’ne en büyük darbe indirilirken, üzerinde çalışma yürütülen planlı yolsuzluk soruşturmalarının “askıya alınması”, “bakanlığın bilgisi dışında” harekete geçilmemesi kararlaştırıldı.

Cumhuriyet Savcıları tarafından yürütülen çalışmalarda “adli polis” olarak görev alanlar da, yönetmeliğin değiştirilmesinden sonra hangi konular üzerinde çalıştıklarını İl Emniyet müdürlerine bildirmeye başladı. Zamanında bildirimde bulunmayan şube müdürleri hakkında, yeni yönetmelik hükümlerine uymamaktan dolayı adli ve idari işlem yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

Askıya alınan operasyonlar

Emniyet’te büyük operasyonun KOM Dairesine yapılmasının nedeni de şöyle anlatıldı: Bu daire, teknik dinleme ve takiplerden haberdar olmasına rağmen, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’a bilgi vermedi.

KOM Dairesi Başkanı Mehmet Yeşilkaya’nın yanı sıra yardımcıları Metin Kavak ve Alpaslan Çalışkan da görevlerinden alındı. Başkan yardımcılığına kısa süre önce getirilen Osman Tan ise göreve başladığında dinlemeler bittiği için yerinde kaldı.
‘Sadece maaş alacağız’

Mali, Narkotik, Kaçakçılık, Teknik Takip, Destek, Bilgi Teknolojileri, İnsan Kaynakları şube müdürleri aynı gün alınan dairede, yeni göreve gelenlerin ilk işi dairenin eşgüdümüyle illerde yürütülen yolsuzluk, rüşvet soruşturmaları hakkında bilgi almak oldu. Hangi iş adamları, siyasetçi, bürokrat ya da yakınlarının bu soruşturmalarda bulunduğu öğrenildi.

Tüm bilgiler, genel müdüre iletildi. Dairenin eşgüdümüyle yürütülen çalışmalar askıya alındı, seçimler öncesinde özellikle AKP’nin aleyhine olabilecek operasyonların yapılmaması, bunların duyurulmaması istendi. Bir yetkili şöyle konuştu: “Her şey yasaklandı. Bizim sadece oturup maaş almamızı istiyorlar.” Görevden alınan şube müdürleri de polis akademisine “öğretmen” kadrosuyla kızağa çekildi.

İktidar koruma altına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün üst düzey yetkilisi, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine şunları söyledi: “Siyasi iktidarın yaptığı yolsuzlukların soruşturulması bundan sonra hemen hemen imkansız hale getirildi. Bilgiyi verdiğiniz zaman hemen tedbirini de alıyorlar. Yeni yönetmelik, siyasi iktidarı yolsuzluklara karşı koruma altına aldı.”

Sözcü
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
durduruldu, emniyet, kadar, operasyonu, seçime, yolsuzluk, yürütülen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.