Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.05.2014, 16:07   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü törennde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında geçen"edepsizlik" tartışmasının yankıları hâlâ devam ediyor.

Metin Feyzioğlu, yaşanan tartışma ile ilgili olarak Facebook sayfasından açıklamada bulundu. Açıklamada paylaştığı bir fotoğraf ve not ise dikkat çekti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Danıştay konuşması sonrası gelen "tepkiler" üzerine şu an sizlerle paylaşmak istediklerim var dostlarım. Hem bunu hem de konuşma metnini okursanız mutlu olurum.

1. Binlerce destek mesajına topluca teşekkür ediyorum. Vaktim el verdiğince özel cevaplar da yazmaya gayret edeceğim.


2. Siyasi içerikli konuştun diyenlere :

Lütfen hangi satırı siyasi, yazın. Cevap vermeye hazırım. Kulaktan dolma sözleri tekrar etmeyin lütfen. Tabii siyasetçiler yargının o kadar içine girmiş durumdalar ki, yargıyı kendi alanları sanıyorlar. Bir de insan haklarına, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, sosyal hukuk devletine ilişkin her konuyu tekellerine almışlar. Yargının içinden bir çıksalar hepimiz rahatlayacağız. Vallahi kendileri de rahatlayacak ama haberleri yok.

3. Van'dan söz etmeye ne gerek vardı diyenlere:

Van Barosu'nu ziyaret ettiğimde konteyner kenti ve kreşi de gördüm. Dertlerini anlattılar. Evvelki günde iade-i ziyarette bulundular. Sorun şu: devlet yaptığı konutları öncelikle depremde evi yıkılan ev sahiplerine vermiş. Artanları da kiracılar arasından kura çekerek bir kısım kiracıya. Dediğimiz ise şu: sosyal devlet, insanın barınma hakkını, kapitalist devlet mülkiyeti öncelikli görür. Bizim Anayasamıza göre devletimiz sosyal devlet. Kurada çıkmayan kalan 44 aileye de konut verilebilir. Bunu dile getirmek baroların görevidir. Anayasaya dayanan bir öneridir. Nitekim Van Baromuz konunun birinci elden takipçisidir. Önerimiz kabul edilir veya edilmez. Ancak veya edepsizlik diye nitelendirilemez.

4. Uzun konuştun diyenlere:

- Danıştay başkanına 30, bize 20 dk ayrılmış. Bir kere iki süre eşit olmalıdır.

- Ben, 30 dakika yerine 50 dk konuşmuşum. Neden mi? Çünkü Danıştay Başkanı, Danıştay şehidimiz Mustafa Yücel Özbilgin'i anmayı nedense unuttu. Bu görev bize düştü.

- Konuşmalardan önce koro harika bir konser verdi. Başkan, onları da tebrik etmedi. O da bize düştü.

- Danıştay başkanına göre hukukun üstünlüğüne dair bazı temel sorunlar, anlaşıldığı üzere pek sorun değil.

Mesela idarenin yargı kararlarına uymaması. Bunları da biz söyledik. Yani yükümüz biraz ağırdı. Allah herkese kaldırabileceği kadar yük verirmiş. Avukatlar tarafından seçilmiş olmanın verdiği bağımsızlık duygusu, hukuka dair her konuda çekinmeden konuşmamızı sağlıyor. Yani gerçek anlamda 10 dakika süre aşımı vardır. Eh, konuşan edepsizlik mi etti dersiniz dinleyenlerden bir iki kişi tahammülsüzlük mü dersiniz bilemem? Ha, bir de, daha az hukuksuzluk yapsınlar; 5 dakikada selamlayıp inelim biz de dostlar.


5. Danıştay başkanının Sayın Başbakanı destekleyen açıklamasına:

Ne diyeyim? Eve misafir gelmiş biri, diğer misafirinize durup dururken edepsiz ve terbiyesiz diyor. Ev sahibi bakıyor, şu tarafta olmak daha güvenli deyip edepsiz ve terbiyesiz diyeni alkışlıyor. Bari en kötüsünden susayım demiyor. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı mı dediniz? Efendim? İleride herkes yaptığına yapmadığına göre tarihte yerini alır. Çoluğumuz çocuğumuz da okur, öğrenir.

6. Soyuma, sopuma, en galiz küfürlerle hakaret edenlere:
Hiç kullanmayacak da olsam kelime dağarcığım genişliyor. Bir tür terapi olarak bakıyorum sövenler açısından. Umarım yazan arkadaşlar rahatlıyorlardır. Eşlerine, çocuklarına şiddet uygulayıp, ağaçları baltalayacaklarına böyle rahatlasınlar. Yapacak bir şey yok. Yalnız bu işin emir komuta zincirinde yürüdüğünü biraz yaratıcılıkla gizleyebilirler. Tabii benim önerim bu. Siyasi öneri demezler umarım. Bir de çok soran var, üzerimde kalmasın. Bu işin raici ne? Mesela kelime sayısı üzerinden mi yoksa küfürün ağırlığı üzerinden mi muhasebeleştiriliyor faaliyetiniz?


7. E posta, faks, mektup ve bıçaklanmış cüppeyi ağaca korkuluk gibi asmak suretiyle beni ölümle tehdit edenlere:
(hatıra olarak saklıyoruz malzemeler)

Etrafımda öyle ağır silahlı koruma orduları gezmiyor. Hep halkımın içindeyim. Sıradan yaşantısı olan, fırsat buldukça metroya, otobüse binen, sokaklarda yürüyen, avm yerine esnaf gezen biriyim. Bir tek Allah'a can borcum var. Borcun vadesini de bir tek O bilir. Önce Allah'a sonra Milletimin dualarına emanettir benim canım. Benim gibi de milyonlar vardır, görev sırası kendine geldiğinde gözünü budaktan esirgemeyecek. Yani ne kadar anlarsınız bilemem ama yine de söyleyeyim: Kendinizi ne kadar hırpalasanız da para etmez. Bizler söylememiz gerekeni edep adap bilerek söylemeye devam ederiz. Hep yaptık, yine yapmaya devam edeceğiz. Bir şey söyleceksek de sizden veya abilerinizden izin almayız. Anladınız mı arkadaşlar? Haydi terapiye devam edin siz.

8. Ana muhalefet partisi genel başkan yardımcılarından F.L. adlı şahsa:
"Metin Feyzioğlu saygısızlık yaptı" demiş. Diyebilir. Düşünce özgürlüğüne saygılıyız. Açıkçası destekleseydi veya okuyup öyle konuşsaydı şaşkınlık geçirirdim. Yoksa bir şeyler değişiyor mu diye sormam gerekirdi en azından. TBB başkanının baştan sona hukuki konuşması karşısında destek vermesini beklemiyorduk ama "edepsiz" ve"yalancı sözleri" nitelemelerinin neresine katıldığını söyleseydi bari? Van'da kışlar sizin oralara göre biraz soğuk geçiyor sayın F.L. Diyeceğim odur ki, insanların derdini siz daha bir candan takip edin de bizim de işimiz azalsın.


İşte böyle dostlar.


Biz yolumuza devam ediyoruz.


Bizim tek bir kaygımız var, avukatlık mesleğine ve Milletimize daha çok nasıl hizmet edebiliriz.


Sorunlardan çıkış yolu dialogdur, karşılıklı hoş görüdür. İnsan sevgisini merkeze yerleştirmek, herkesi kucaklamaktır. Bunu öğreneceğiz. Bugün bize kızanlar da öğrenecek. Sabırla, azimle çalışacağız. Hiç moralinizi bozmayın. Her gün bir şey öğreniyor ve daha güzele doğru ilerliyoruz. Yeter ki umutsuzluğa kapılıp mücadeleyi bırakmayalım.


Hepinizi çok seviyorum.

Yürek dolusu selamlar
Metin Feyzioğlu - Oda Tv

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.2014, 16:40   #2
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Bakanda Van´i gezdi.

Son secim reklamlarında, dakikasi 10.000 $ olan görüntülerle sahneye cikmayi secti Van´da.

Halbuki o parayla, kac aileye av, basinin üzerine cati yapila bilinirdi.

Hic olmazsa, pesinde gezdirdigi insanlara, biraz daha umut verebilir, basbakanlarini ugruna daha sesli bagirabilirlerdi.

Neyse, simdi artik bir dahaki basbakanlik secimlerine kadar, yeniden kemerleri sikmaya hazirlansinlar!.

Ya da, 23 Nisan'dan sonra, 1 Mayis'ta Ermeni Papazini karsilayan Basbakanlarinin Ermeni katillerini beklemeye hazirlansinlar!.

1915 diye Meydana seslenirken, ayni zamanda 1918´i unuttugumuzu zanneden zihniyet, Erzurum'da Ermeniler tarafindan yakilan Türklere, zaten gözyasi dökmeye gelemez!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.2014, 23:25   #3
Çevrimdışı
No Pasaran
« Çapulcu »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Adamın konuşmalarını baştan sona okumuştum. Gerçekten çok güzel konuştuğunu, cevaplar verdiğini söyleyebilirim.

Çünkü adam eleştirirken kuru, temelsiz cümlelerle değil, altını doldurarak yapıyor.
Anayasa'dan, kanunlardan hareketle cevaplar veriyor.

Siyaset yapıyor deniyor.
Yapsın!
Siyaseti siyasetçiler yapacak diye bir kaidemi var?
Feyzioğlu sadece bir hukukçu değil, milliyonlarca hukukçunun temsilcisi ve nihayetinde bu ülkenin bir yurttaşı.
Haksızlık, yolsuzluk, hırsızlık, adaletsizlik varsa ve buna karşı da eleştiriye ve başkaldırıya siyaset deniyorsa herkes siyaset yapmalı!
__________________
''Işık, daha çok ışık!''
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz No Pasaran'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.2014, 23:29   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Bugün Halk TV de, Uğur Dündar'ın yönettiği Halk Arenası programında, tüm suçlamalara, sorulara açık ve net, tane tane herkesin anlayabileceği biçimde, doyurucu olarak yanıt verdi..

On numara bir kişilik.

Yürekten alkışlıyorum.

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 09:12   #5
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Eğer memlekette hukuk adam gibi işleseydi, hırsızlar kollanmasaydı, ülkenin herhangi bir coğrafyasında insan hakları ihlalleri olmasaydı, canlar yanmasaydı, konuşma sanırım tek cümlelik olurdu. Sayın Feyzioğlu kürsüye çıkar, " hukukun evrensel normlara uygun bir şekilde işlemesine sağladıkları katkılarından dolayı siyasilere teşekkür eder ve Danıştay' ın "Kuruluş yıldönümü hayırlı olsun" derdi. Yani insanların konuşmalarının kısa ve can yakıcı olmamasını sağlamak bu kadar kolay işte...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 10:09   #6
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Uğur Dündar'ın programında herşeyi çok net bir şekilde cevapladı. Aksine ne sinirli nede sesi yüksek çıktı. Gayet açık yüreklilikle herkesin duyacağı şekilde sakince yanıtladı..

Bir insanın sesi yüksek çıkıyorsa bu zaten bir suçluluk durumudur
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 10:18   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Metin Feyzioğlu, yerinde, haklı ve üsluplu konuştu.
Kendisine yöneltilen eleştiri ve soruların cevabını veremeycek insan hiç değil...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 12:44   #8
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

AKP´ye karsi, MHP Baskanindan destek beklemek, Tayyibin Iman´ini sorgulamak gibi.

Ikiside sadece, Sahte Pirlanta!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 14:00   #9
Çevrimdışı
Slower
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Sen kimsinki siyasetci misin ? Hangi vasifla basbakanin karsinda edebsizlik edebiliyorsun. Bu gün mhp ve chp bile tayyibin yaninda yaptigi saygisizligin savunulacak hic bir yani yok. Şovunu yapti halen devam ettirmeye çalışıyor.
__________________
Biz Aşkı Bu Vatana Canını Verenlerden Öğrendik...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 13.05.2014, 14:04   #10
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Metin Feyzioğlu Topuna Birden Cevap Verdi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Slower Mesajı göster
Sen kimsinki siyasetci misin ? Hangi vasifla basbakanin karsinda edebsizlik edebiliyorsun. Bu gün mhp ve chp bile tayyibin yaninda yaptigi saygisizligin savunulacak hic bir yani yok. Şovunu yapti halen devam ettirmeye çalışıyor.
Yazdıklarını okuyormusun sen @Slower yoksa laf olsun diyemi yazıyorsun..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
birden, cevap, feyzioğlu, metin, topuna, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.