Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.07.2014, 22:29   #1
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Son Dakika : Gazze

Gazze'de Göç Başladı




İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 260'ye yükseldiği, bin 980 kişinin yaralandığı bildirildi.




İsrail'in kara harekatı ile devam ettirdiği saldırılardan kaçan Gazze'liler, güvenli bölgelere göç etmeye başladı.



Bazı Gazzeliler, eşek arabalarıyla yanlarına alabildikleri eşyalarıyla güvenli bölgelere göçerken, bazıları da yaya olarak saldırı bölgelerinden uzaklaşmaya çalışıyor.
(AA)
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.2014, 22:31   #2
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze

Gazze'de ölenlerin sayısı giderek artıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının 271'e, yaralananların sayısının ise 2 bin 50'ye ulaştığı bildirildi.

Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, İsrail'in karadan ve havadan düzenlediği son saldırılarda 5 kişinin öldüğünü belirtti.

Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara operasyonuna başladığı dünden bu yana 29 kişinin yaşamını yitirdiğini, 200 kişinin de yaralandığını ifade etti.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 271'e, yaralananların ise 2050'ye yükseldi.

(AA)

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.2014, 01:21   #3
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze

Kassam Tugayları Çatışıyor

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesi yakınlarında, İsrail özel kuvvetleri ile Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları arasında çatışma çıktığı bildirildi.




Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesi yakınlarında mücahidlerimizden silahlı bir grup, bu akşam İsrail özel kuvvetleri ile çatışmaya girdi" ifadesine yer verildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise Gazze'nin kuzey bölgelerinde Kassam Tugayları mensupları ile çatışmaya giren İsrail özel kuvvetlerine helikopterler ve topçu birlikleri destek verdi.

Öte yandan İsrail kanal 10 televizyonunun askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu dünden bu yana Gazze'ye karadan saldırılarında, bazılarında silahların bulunduğu 20 tünel ve hendek ele geçirdi.

Kassam Tugayları ise İsrail'in Beyt Lahya beldesinde Hamas'a ait bazı tünellerin ele geçirildiğine yönelik haberleri yalanlandı. Açıklamada, İsrail'in bulduğu hendeklerin geçişlerden ibaret olduğu ifade edildi.





"Halkımız bayramda zaferimizi kutlayacak
"


Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, ''Biz, bu savaşı kazanacağız ve halkımız bayramda zaferimizi kutlayacak'' dedi.

Ebu Ubeyde, El Aksa televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında, "Gazzeli gençler düşmana taş yerine bomba atsın diye çeyrek milyon el bombası hazırladık. Savaşta harcadığımız cephaneyi aynı şekilde yeniledik" ifadesini kullandı.

Ubeyde, "İsrail'le uzun bir savaş için her türlü hazırlığı yaptık. İsrail'e karşı bu savaşı kazanacağız ve halkımız bayramda zaferimizi kutlayacak" diye konuştu.

(TRT HABER)

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.2014, 01:30   #4
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze

Demek ki neymiş; El kaide, el nusra, şebbiha vb örgütlerin İslam ile alakası yokmuş.
...Çünkü Köpekler sahibine sadık olur.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.2014, 02:07   #5
Çevrimdışı
Taner
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze

https://www.youtube.com/watch?v=SrZrSx5n4BI
__________________
Gerçekçi ol İmkansızı iste.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Taner'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.2014, 17:22   #6
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze



Direnişin adı: İzzeddin el-Kassam

Tugayları İzzeddin el-Kassam Tugayları (Kassam), Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) silahlı kanadı olarak 1992'da İsrail'inFilistin işgaline karşı mütevazı bir tüfekle başladığı direnişini, şimdi bir orduya sahip olarak yürütüyor.

Kassam, adını Filistin'deki İngiliz sömürgeciliğine karşı silahlı mücadele verirken 1935'te hayatını kaybeden Suriye asıllı Filistin lideri Şeyh İzzeddin el-Kassam'dan aldı.

Hamas'ın askeri gücündeki artıştan sonra 1992 yılında örgüt, İzzeddin el-Kassam Tugayları adıyla, silahlı bir direniş kanadı kurmaya karar verdi.

Kassam'ın kuruluşuna, Hamas öncesinde Gazze'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) "Mecd", "Filistinli Mücahitler" gibi bazı farklı isimler altında çalışmaları zemin hazırladı.

Stratejileri ve yapısı

Tugaylar, 1 Ocak 1992'de kendilerine bağlı bir hücre tarafından yayınladığı ilk açıklamayla, Hamas'ın silahlı kanadı olduğunu duyurdu. Tugaylar, 80 öncesi Filistinli Marksist grupların aksine strateji olarak sadece Filistin toprakları içerisinde eylem yapmayı benimsiyor.

Yahya Ayyaş, Nizar Reyyan, Salah Şehade ve Ahmed Caberi gibi bir çok komutanını İsrail saldırılarında kaybeden silahlı grubun liderliğini Mervan İsa ve Muhammed Deyf sözcülüğünü ise Ebu Ubeyde yapıyor.

Filistin dışından milis destek kabul etmiyor

Filistin dışından hiçbir milis desteğini kabul etmeyen grup, mensuplarını dini, kültürel ve ahlaki yoğun bir eğitim sürecinden geçiriyor.

Kuruluşunun 20'nci yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki savaşçılarının sayısının 10 bini aştığını ve bir orduda bulunan askeri hiyerarşik yapılanmada erden başlayarak manga, takım, bölük, tabur gibi gerçek askeri düzen içinde olduğunu ifade etti.

4 tugay var

Kassam'ın yaptığı açıklamaya göre, el-Kassam ordusunda "Kuzey Şeridi Tugayı", "Gazze Tugayı", "Orta Tugayı" ve "Güney Tugayı" olmak üzere 4 tugay bulunuyor.

El-Kassam Tugayları, askeri çalışmalarına başlangıçta tabanca sonra tüfekle başladı. Bağlılarının yerel imkanlarla ürettiği otomatik silahın ardından, bazı patlayıcıların yanında bombalar ve uzaktan kumandalı patlayıcı üretimlerini geliştirdi.

İlk füze Kassam 1

İsrail'in güneyindeki Sderot Yahudi Yerleşim bölgesi 26 Ekim 2001'de el-Kassam Tugayları'nın fırlattığı ilk füzeye hedef oldu.

"Kassam 1" adıyla bilinen roketi Time dergisi Filistinlilerin roketi silah olarak kullanabildiği noktaya ulaştığını ifade ederek "Ortadoğuyu değiştirme imkanına sahip ilkel roket" şeklinde nitelemişti.

Hamas daha sonradan hızlıca yürüttüğü teknik çalışmalarıyla roketi geliştirerek "Kassam 2" adlı yeni modeli üretti. Kassam bu roketi ilk kez 2002 yılının Şubat ayında kullandı.

Gazze'deki direniş hareketi roket atışlarının dairesini tedrici olarak genişletti ve yarıçapı 80 kilometreye ulaşan roket üretme imkanına sahip oldu.

El-Kassam Tugayları yerel üretiminde teknik çalışmalara ağırlık vererek daha uzun mesafelere ulaşan roketler geliştirmeye başladı. İsrail'in Gazze'ye saldırdığı 2012 yılında kullandığı roketin ardından M75 adını verdikleri ve Hayfa'ya son olarak 2014'te kullandığı R160 adlı roketler ilk kez ortaya çıktı.

İnsansız hava aracı üretti

Kassam, 14 Temmuz 2014'te "nitelikli bir atılım gerçekleştirdiğini" duyurarak mühendisleri tarafından insansız hava aracı ürettiğini duyurdu. Bununla dikkati çeken Kassam, "İsrail hava sahasında özel görevler yürütmek üzere 3 çeşit hava aracı ürettiğini" açıkladı.

El-Kassam Tugayları herhangi bir ordu gibi görüntüsü verirken, bünyesinde Mühendislik birimi, Hava Savunma birimi, Topçu birimi, Fedailer birimi, Lojistik birimi gibi daha birçok uzman birimlere sahip olduğunu ortaya koyuyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye yönelik başlattığı "Koruyucu Hat" askeri operasyonu sırasında İsrail'in güney batısındaki Aşkelon (Askalan) bölgesinde bulunan "Zekim Askeri Üssü"ne yönelik yürütülen bir baskını el-Kassam "Kaplumbağa Adamlar" adını verdiği dalgıç deniz komandoları birliğiyle gerçekleştirmişti.

El-Kassam, ilk defa "Bettar" ve "Yasin" gibi zırh delici roketler üretmeyi başardıklarını ve İsrail yapımı Merkava Tankı'nı kullanılmaz hale getiren patlayıcı bomba üretme imkanına sahip olduklarını iddia ediyor.

Gilad Şalit'i eser almışlardı

Ayrıca Tugaylar, askerleri esir almak gibi bir çok operasyon da yapmıştı. Bunların en önemlisi 2005'de İsrailli er Gilad Şalit'i esir alması ve böylelikle İsrail'le antlaşma yaparak bin 27 Filistinli'yi serbest bıraktırması olmuştu.

Kassam, Gazze'ye karşı (2008 ve 2012) yıllarında açılan savaşta İsrail'e karşı koyma imkanı sağlamakla kalmamış aynı zamanda büyük teknolojik imkanlara sahip İsrail Ordusu'na büyük zararlar vermişti.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Temmuz'dan itibaren İsrail'in hava, deniz ve karadan yürüttüğü askeri operasyonlara karşı Gazze'yi savunmaya çalışan kentteki en önemli askeri savunma birimlerinden biri olarak tanınıyor.

Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.2014, 18:35   #7
Çevrimdışı
Slower
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze



BM'nin Gazze toplantısı konuşmaların ötesine geçemedi


Gazze'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanan BM Güvenlik Konseyi'nden yine herhangi bir karar çıkmadı.


BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Gazze'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanan BM Güvenlik Konseyi'nden yine herhangi bir karar çıkmadı. Bir karar tasarısı ya da bildiri metninin gündeme gelmediği toplantıda BMGK üyesi ülkeler her zamanki görüşlerini yinelediler.

BM Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara saldırısı üzerine Ürdün'ün talebiyle toplandı. Toplantıda, İsrail'in saldırılarının durdurulmasını amaçlayan herhangi bir karar tasarısı ya da bildiri gündeme gelmedi.

ABD ve Avustralya başta olmak üzere bir çok ülkenin temsilcisi konuşmasına "Hamas'ın roket saldırılarının kabul edilemez olduğu ve bu saldırılar karşısında İsrail'in kendisini savunmasının meşru olduğu" ifadesiyle başladı.

Bu ifadenin ardından, aralarında ton farkı olmakla birlikte konuşmacılar, bölgede gerginliğin düşürülmesi, sivillerin korunması, insani yardım girişine izin verilmesi ve taraflar arasında ateşkes sağlanması gereğine vurgu yaptı.

Toplantı talebini yapan Ürdün'ün temsilcisi ise İsrail'i açıktan kınayan tek BMGK üyesi oldu. İsrail'in orantısız güç kullanması ve sivillerin öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Ürdün temsilcisi, taraflara ateşkes çağrısı yaptı.

"İsrail savaş suçu işliyor"

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BMGK'da gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, 24 saatten az bir süredeki İsrail saldırılarında çok sayıda çocuğun da içinde olduğu 40'tan fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in işlediği "vahşetin" "kendini savunma" olarak meşrulaştırılamayacağını belirten Mansur, "İsrail'in eylemleri, abluka altında tuttuğu sivillere yönelik planlı bir kinci saldırıdır. Bu saldırının amaçlarından birisi Filistin uzlaşısını ve ulusal birlik hükümetini yıkmaktır " dedi.

"İsrail, Filistin halkına karşı savaş suçu, insanlığa karşı suç, devlet terörü ve sistemli insan hakları ihlali işlemektedir" diye konuşan Mansur, bu saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısının 274'e yükseldiğini bunlardan 62'sinin çocuk, 48'inin kadın, 17'sinin ise yaşlı olduğunu kaydetti.

Mansur, 2 bin 65 kişinin de yaralandığını belirterek, binlerce Filistinlinin yerlerinden edildiğini ve sığınacak bir mekan aradıklarını vurguladı.


Filistin'den UCM sinyali

Konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıma sinyalini veren Mansur, "BM Güvenlik Konseyi, halkımıza karşı yapılan saldırları durduramaz ve soruna diplomatik çözüm bulamazsa bize BM'nin hukuk kurumları ve uluslararası mahkemelere başvurmaktan başka seçenek kalmaz" dedi.

BMGK'ya İsrail'i kınayan, acil ateşkes isteyen ve Gazze'deki ablukanın kaldırılmasını talep eden bir karar alma çağrısı yapan Mansur, Gazze'de yaşanan insani krizin çözümü için de uluslararası yardımların artırılmasını talep etti.

Mansur, BMGK'da Filistin halkına yönelik Arapça yaptığı konuşma sırasında ve öldürülen çocukların ismini okurken duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor ise, Hamas'ı suçlayarak, devam eden roket saldırıları nedeniyle kendilerini savunmak için kara harekatından başka seçeneklerinin kalmadığını öne sürdü.

Prosor'un konuşması sırasında salonu terk eden Riyad Mansur, konuşmanın tamamlanmasının ardından salona geri döndü.

BMGK karar tasarısı

Toplantının ardından Filistin Misyonu'ndan yapılan açıklamada, Arap grubu tarafından hazırlanan BMGK karar tasarısını Ürdün'ün diğer üyelere de dağıtacağı duyuruldu. Ancak Konsey'de herhangi bir tasarı gündeme gelmedi.

Hazırlanan tasarıda, İsrail'in Gazze'den çekilmesi, ateşkes sağlanması, Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması ve sivillerin korunması için gerekli önlemlerin alınması isteniyor.

Muhabir: Mustafa Keleş


AA
__________________
Biz Aşkı Bu Vatana Canını Verenlerden Öğrendik...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Slower'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.07.2014, 10:41   #8
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze





Gazze'de karşılıklı ateşkes

İsrail ve Hamas, saldırıları 12 saatliğine durduracak...

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli direniş gruplarının, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban ki-Mun'un 12 saatlik "insani ateşkes" talebini kabul ettiğini açıkladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Filistinli direniş grupları, BM Genel Sekreteri Ban'ın yerel saatle 08.00'de (GMT:05.00) başlayacak, 12 saatlik insani ateşkes talebini kabul etti" dedi.

Öte yandan İsrail'in Haaretz gazetesinin bir diplomatik kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile BM Genel Sekreteri Ban'a 12 saatlik ateşkesi kabul ettiğini iletti.

Haberde, ateşkesin Filistinli sivillerin yiyecek ve su ihtiyaçlarının karşılanması, hastanelere ilaç gönderilmesi ve uluslararası yardım kuruluşlarının insani yardım sunması için kabul edildiği kaydedildi.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölen Filistinliler'in sayısı 864'e yükselirken, 5 bin 730 kişi de yaralandı.

Ateşkes teklifini İsrail reddetti

İsrail saldırılarının sonlardırılması için yürütülen ateşkes çabaları çerçevesinde sabah saatlerinde Katar'a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Katarlı mevkidaşı ve Hamas lideri Meşal ile yaptığı görüşmelerde, tarafların hassasiyetlerini dikkate alan kalıcı bir ateşkesin parametrelerini ele aldı.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, uzun görüşmelerden sonra oluşturulan ateşkes şartlarının, ABD tarafına iletilerek metinlerin ortak hale getirilmesine çalışıldı.

Davutoğlu ve Kerry gün içinde telefonla birkaç kez görüşerek ortak bir metnin çıkmasını sağladılar.

Ardından Bakan Davutoğlu, Hamas'ın, son önerileri ciddi biçimde değerlendirmeye almasını sağladı.

Ancak Kerry'nin önerileri İsrail Başbaşakanı Binyamin Netanyahu'yu sunmasından kısa bir süre sonra İsrail'in teklifi reddettiği haberi geldi.

İsrail vurmaya devam ediyor

Gazze'de bulunan TRT Haber muhabiri Mehmet Akif Ersoy, İsrail'in Gazze'yi vurmaya devam ettiğini bildirdi.


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 26.07.2014, 10:45   #9
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze

Geçici ateşkes uygulanmaya başladı

Gazze'de 12 saatlik geçici ateşkes uygulanmaya başladı.

İsrail ordusu, ateşkesin başlamasının ardından Filistinillerin cep telefonlarına mesaj göndererek "Gazzeliler, yeni bir uyarıya kadar boşalttığınız evlere geri dönmeyin" uyarısında bulundu.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra da"Geçici ateşkesin başladığı an itibariyle İsrail saldırıları sonucu en az 900 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin kişinin yaralandığını" belirtti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli direniş gruplarının, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban ki-Mun'un 12 saatlik "insani ateşkes" talebini kabul ettiğini açıklamıştı.

(AA)
Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 26.07.2014, 11:23   #10
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Son Dakika : Gazze

O bölgede ne akan kan biter, ne barut kokusu eksik olur, nede silah sesleri...
Siyonist Yahudi için Arzı Mevuda giden her yol mubahtır..
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başladı, bölgelere, dakika, gazze, israilin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.