Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.09.2014, 10:36   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Almanya Sert Konuştu "Türkiye IŞID'e Destek Veriyor"



Almanya Federal Meclisi, Kuzey Irak'ta Kürtlere silah gönderilmesini onayladı. Almanya Başbakanı Merkel, silahları verme gerekçesini anlattığı konuşmasında ülkesinin tehlikede olduğunu iddia etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, pazartesi günü Federal Meclis'te düzenlenen oturumda Irak'a yapılacak silah sevkiyatına ilişkin hükümetinin tutumunu anlattı. IŞİD örgütü ile mücadelede Kuzey Irak'taki peşmergelere silah yardımı yapılması kararının haklı gerekçeleri olduğunu söyleyen Merkel, silah yardımının Almanya'nın güvenliğine karşı oluşan tehdit açısından da gerekli olduğunu kaydetti.

Merkel, IŞİD örgütü nedeniyle Ortadoğu'nun istikrarsızlığa sürüklenebileceği uyarısında bulundu. Radikallerin geçen haftalarda 'korkunç eylemler' düzenlediğini kaydeden Merkel, örgütün dünya görüşüne uymayan her şeyi ortadan kaldırmaya çalıştığını belirterek "Cinayet, terör ve egemenlik hakkı taleplerini meşrulaştırmak için bir din suistimal ediliyor" diye sözlerini sürdürdü.

Alman gizli servisinin en az 400 Alman pasaportlu cihatçı bulunduğunu tespit ettiğini belirten Merkel, Almanya'nın güvenlik çıkarlarının tehdit altında olduğunu kaydetti. Merkel, Alman pasaportlu cihatçıların Almanya'ya geri dönüp terör saldırıları düzenleme olasılığı bulunduğunu söyledi.

FEDERAL MECLİSTE TÜRKIYE IŞİD'E DESTEK VERMEKLE SUÇLANDI

Merkel'in açıklamasının ardından yapılan meclis oylamasında Kürtlere silah gönderilmesi talebine onay verildi. Oylamada Sol Parti ve Yeşiller Partisi karşı çıktı.

Sol Parti Meclis grubu adına konusan partinin Içişleri Politikası Sözcüsü ve gectiğimiz günlerde Suriye ve Kuzey Irak'ta incelemelerde bulunan Ulla Jelpke Türkiye'yi IŞİD terör örgütüne destek vermekle suçladı.

Merkel'in de bulunduğu oturumda parlamenterlere hitaben yaptığı konuşmada Jelpke, peşmergelere silah sevkiyatı sert bir dille eleştirerek, silahların kimin eline geçeceginin belli olmadığını söyledi.

Jelpke, silah sevkiyatına neden karşı çıktığını şu şekilde açıkladı:

"Peşmergelere gönderilmesi planlanan silahların yarın bir gün IŞİD militanlarının eline geçmeyeceği ne malum? Almanya olarak bunun sorumluluğunu üstlenecek miyiz?
IŞİD'in elinden Ezidileri ABD kurtarmıyor, YPG ve PKK kurtarıyor.
Kürtler yabancı ülkelerden, batıdan silah satın almayı talep etmiyorlar, Türkiye'nin Rojava'ya uyguladığı ambargonun kaldırımasını istiyorlar
Suriye ve Kuzey Irak'ta da görüştüğüm gibi Kürt güçleri Ankara'ya ambargonun kaldırılması ve cihadistlere konusunda baskı yapılmasını öneriyor.

"TÜRK İSTİHBARATI IŞİD'E SİLAHLARI TESLİM EDİYOR“

Türk İstihbaratı IŞİD'e silah sevkiyatının ulaşmasını temin etmekte (silahların bulunduğu kamyonlarla) IŞİD militanları THY (Türk Hava Yolları) ve özel servislerle Türkiye'den Suriye sınırındaki eğitim kampına teslim edilmektedir.

Yaralı militanlar Kilis, Adana ve Hatay'da tedavi edilmekte ve Türkiye kaçak yağ satın alarak IŞİD'i finanse etmekte,

Militanlar, IŞİD tarafından cinayetlerin, katliamların işlendiği Suriye tarafına sınır sınıra olan Türkiye'den sorunsuz/kontrolsüz bir biçimde geçmektedirler.

Türkiye sınırı katillere mühürlenmeli.

Alman hükümetinin Türkiye'nin IŞİD'e olan desteğinden dolayı göz yumduğunu ileri süren Jeplke, Almanya'nın Suudi Arabistan, Katar, Türkiye ve IŞİD destekçilerinin silah satışını durdurması gerektiğini bildirdi.

Jelpke, "Kürdistan bölgesi büyük bir enerji kaynağıdır. Bu kaynaktan batılı ülkeler destek sağlamak istemektedir. İnsani yardıma evet ancak silah sevkiyatına hayır. Kürtlerin, Ermenilerin, Ezidilerin, Türklerin, Arapların silaha degil, insani yardıma ihtiyacı bulunmaktadır, Rojova'ya ambargo kaldirilmalı" şeklinde konuştu.

ROTH DA KARŞI ÇIKTI

Alman Yesiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth da, silah sevkiyatına karşı çıkarak Alman hükümetinin silah sevkiyatı konusunda genel bir strateji eksikliği olduğunu ifade eden Roth, "Bölgede yeteri kadar silah var. O insanların insani yardıma ihtiyaci var. Yaklaşık 1,7 milyon göçmen oradan kaçmaktadır. Bunların ilaçlara, suya ve kalacak yere ihtiyacı var. Silah sevkiyatı yapılacaksa bu silahlari kim teslim alacak? Irak ya da Suriye Kürtleri. Ya da PKK?" dedi.

Süheyla Kaplan
Odatv.com

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.2014, 10:48   #2
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Sert Konuştu "Türkiye IŞID'e Destek Veriyor"

Almanya'nın güvenlik çıkarlarının tehdit altında olduğunu düşünüyorlar, Alman gizli servisi en az 400 Alman pasaportlu cihatçı bulunduğunu tespit ediyor ve Alman hükümeti insani yardım yerine silah yardımı yapmayı öngörüyor...
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.2014, 15:12   #3
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Sert Konuştu "Türkiye IŞID'e Destek Veriyor"

Bakalım petrol kimin elinde kalacak ? Bizim elimizde neyin kalacağı ise belli...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.2014, 21:41   #4
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Sert Konuştu "Türkiye IŞID'e Destek Veriyor"

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mislina Mesajı göster
Almanya'nın güvenlik çıkarlarının tehdit altında olduğunu düşünüyorlar, Alman gizli servisi en az 400 Alman pasaportlu cihatçı bulunduğunu tespit ediyor ve Alman hükümeti insani yardım yerine silah yardımı yapmayı öngörüyor...

Iste en büyük Problemde burada.

Üstü kapali ödeneklerden, Misir Salafi Kardeslerinin yardimina kosan sahis, Avrupada bunlarin Dini kitaplarinin yayilmasina yardim etti.

Köln tarafinda, bu nedenle Silahli Saldirilara bile neden oldu.

Istihbarat tarafindan bunlar yakin gözlem altina alinmis olsada, nedense tam olarak önlem alinmiyor, bunlari Paketleyip, geldi ülkeye,(Türkiyeye) yollamaya basliyorlar.

Belki buraya geldigimden beri, oda 2012 senesinde, Alman istihbaratin Türkiye topraklarindan Suriyenin 600Km´sini dinledigini anlatmistim.

Söyle Haritaya bakarsak, Suriye sinirindan Ankaraya kadar kac kilometre?.

Hatirlarsak, Dogu Anadoludan, AKP Milletvekilleri Suriyeye gidip, Reyhanlida patlatilacak arabalari ayarlarken, "ilk uyari" bu Alman istihbaratindan gelmisti.

AKP Milletvekilleri Arababombalari hazirlarken, Aileboyu Resimler bile cektirmis, kisa bir süre sonra bunlar Internette paylasilmaya baslamislardi.

Rehanlida patlatilacak Arabalar bile yollarini sasirmislar, Ankaraya yollanmaya basladiklarinda, Almanan istihbaratin Ankarayi uyarmasinla, Ankara tarafindan Araba dolu bombalar Reyhanliya dogru sevkadildi, bunlar oralara varana kadar, essas Petrol Kacakcilari Piyasadan kaybolup, Reyhanli halkinda Katliam yapildi!.

Gercegi söylemek gerekirse, bir zamanlar Kimyasal ALI, Kuzey Irakta patlattigi Bombalara Almanya tarafindan bile karsi gelmistik.

Burada hangi milletten oldugu hic önem tasimiyordu!.

Sadece bu durumda yapilmak istenen, Kuzey Irak Ordusunu,8Artik yarim yamalak Ordu olarak gösterilmekte) PKK´ya karsi kuvvetlendirilme amcli oldugunu düsünüyorum.

PKK Kuzey Bati Iranda olmakla beraber, Kuzey iraktaki kürt asilli Iranlilarinda Türkiyede veya Suriyede olan Kürt asillilarin haraclarini yedikler olmustur.

Ve hatta, Aktiv oldugu zamanlarda, Kuzey Irak liderine karsi Vur emri bile vermisti, simdiki Türkiyenin Onurlu Misafiri!.

Artik gerisini sizler düsünün!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.2014, 21:52   #5
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Sert Konuştu "Türkiye IŞID'e Destek Veriyor"

Ücüncü dünya savasini sonunda patlatacaklar gibime geliyor. Isler her gün daha cok karisiyor.
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
almanya, destek, konuştu, merkel, sert, silah, türkiye, veriyor, ışıde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.