Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.09.2014, 11:49   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart AB'den Türkiye'ye Soğuk Duş



Avrupa Komisyonu’nun yeni başkanı olarak seçilen Lüksemburg eski Başbakanı Jean-Claude Juncker, beş yıl boyunca çalışacak ekibin görev dağılımını gerçekleşti. “Genişleme” bölümünü kapatma kararını aldığı için yoğun eleştirilere hedef olan Juncker,“Genişleme”den sorumlu Komiserliğini kaldırırken “AB Müzakereleri Dosyası”, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı soğuk tutumu ile bilinen Avusturya’ya verdi. Böylece, Avusturyalı Hristian Demokrat Johannes Hahn, “Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Dosyası”dan sorumlu Komisyon Üyesi oldu.


Genişlemeye pek olumlu bakmadığını defalarca ortaya koyan Juncker’in,“Genişleme Müzakereleri Dosyası”nı Komşuluk Politikası’nın yanına ver vererek Hahn’a teslim etmesi, Brüksel’de “Önümüzdeki beş yılda Avrupa Birliği’nde genişleme olmayacağının kabulü” olarak yorumlandı.


GENİŞLEME PAZARLIĞININ “PERDE ARKASI”


Bu arada, Brüksel’deki gelişmeleri “Avrupa Komisyonu’nda Avusturyalı Johannes Hann Türkiye’den sorumlu” sözleriyle duyuran ABHaber, “AB’de ‘Genişleme’ pazarlığının perde arkasını” yansıtan bir analiz yayımladı.

ABHaber’e göre, Avrupa Komisyonu’nda görev dağılımıyla ilgili zorlu müzakereler yapan Juncker’in, “Genişleme” bölümünü kapatma kararı alması konusunda büyük eleştiri aldığını belirterek şöyle diyor:

“JUNCKER’E SERT ELEŞTİRİLER YÖNELTİLDİ”


“Bazı üye ülkeler ile aday ülkeler arasında Juncker’e sert eleştirtiler yöneltildi. Son ana kadar AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi veya AB Komşuluk Politikası komiserine Genişleme dosyası verilmesi pazarlığı yaşandı. İlk pazarlıklar sonucu AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini’ye Genişleme dosyasının verilmesine karar kılındı. Ancak Mogherini’nin AB genişleme çalışmaları yükünü kaldıramayacağı noktasından hareketle Genişleme AB Komşuluk poltikasından sorumlu üyeye devredildi. Bu gelişmeye rağmen kriz bitmedi. Bu sefer AB Komşuluk Politikası komiserliğinin adı üzerinde tartışma çıktı.


Bu sefer Juncker AB Komşuluk Politikası bölümünün adını AB Komşuluk Politikası ve Genişleme konulmasına soğuk yaklaştı. Yeni Avrupa Komisyonu’nda görev dağılımı yapılan ilk iki taslakta ‘AB Komşuluk Politikası’ komiserliği olarak belirtildi. İlk iki taslakta Genişlemenin adı yoktu.


Bunun aday ülkelere yanlış mesaj olacağını belirten bazı üye ülkeler ile aday ülkeler son saniyede Juncker’e baskı yaparak ‘AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri” komiserliği adının konulmasını sağladı.”


İKİ ADAY VARDI, PAZARLIK SONUCUNDA KOMİSER HRİSTİYAN DEMOKRAT HAHN OLDU


Bu arada, AB Komşuluk Politikası komiserliği için iki aday olduğunu anlatan ABHaber, “Birisi eski Avusturya Bilim ve Araştırma Bakanı olan Hıristiyan Demokrat Johannes Hann, diğeri ise Slovakyalı Sosyalist Maros Sefcovic’ti . Pazarlıklar sonunda Hann, AB Komşuluk Poliiakası ve Genişleme müzakereleri komiseri oldu” dedikten sonra şunları da yazıyor:


“GENİŞLEME KOMİSERLİĞİNİN KAPATILDIĞI GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMİYOR”


“ABHaber’e konuşan AB gözlemcileri AB Komşuluk Politikası Komiserliği adının AB Komşuluk Politikası ve Genişleme müzakereleri komiserliği olarak değiştirilmesinin ise hiç bir anlamı olmadığını sadece bazı çevreleri memnun etmekten öteye geçmeyeceğine dikkat çektiler. Aynı gözlemciler tüm bu gelişmelerin Juncker Komisyonunda Genişleme Komiserliğinin kapatılması gerçeğini değiştirmeyeceğini ifade ettiler. AB gözlemcileri Juncker Komisyonu’nda Genişleme için eskisi gibi özel bir Komisyon üyesi yok. İşin özeti bu şeklinde konuştular.”


Odatv.com

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.09.2014, 15:02   #2
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AB'den Türkiye'ye Soğuk Duş

AKP Avrupa Birliğini hedef gösterip çağdaş görüşlü insanları kandırırken, ustalık döneminde gerçek yüzünü göstermiş, Avrupa'dan uzaklaşmıştır. Hiçbir Avrupa ülkesi demokrasinin olmadığı bir ülkede hükümetini son yaşanan rezillikler ve antidemokratik gelişmeler nedeniyle muatap almaz. Avrupa Bakanlığı da hemen fes edilmelidir,ülkeyi yönetenler ülkemize çağdaş uygarlık yolunda en büyük zararı vermiştir..
-Paylaşımınız için teşekkürler@Radwine..
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
abden, genişleme, komşuluk, soğuk, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.