Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.09.2014, 09:41   #1
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türban Ortaöğretime Girdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapıldığını söyleyerek; '4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'baş açık' ibaresi ve aynı benden son cümlesi yürürlülükten kaldırılmıştır.

Bunlar orta öğretim kurumlarında baş örtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrenciler için bir zaruret, 30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketimizde bazı hususlar yerine getirildiği için, bugün böyle bir yönetmelik değişikliğinin de yapılması zaruret görülmüştür' diye konuştu.

Başbakan Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişikliği açıkladı.

Arınç, şunları kaydetti; 'Milli Eğitim Bakanlığımız, orta öğretimle ilgili yönetmeliğinde, özellikle bazı kız öğrencilerimizin hasretle beklediklerini biliyorum.

Son Bursa ziyaretimde de okulların açılışında öğrencilerle bir araya geldiğimizde onlar heyecanlı bir şekilde bu müjdeyi bekliyorlardı.

illi Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına hakkında yönetmelik gözden geçirilmiş ve bu yönetmeliğin 3. ve 4. maddelerinde bir değişiklik yapılarak, 4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'baş açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlülükten kaldırılmıştır.

Bunlar orta öğretim kurumlarında baş örtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrenciler için bir zaruret, 30 Eylül'den sonraki demokratikleşme paketimizde bazı hususlar yerine getirildiği için, bugün böyle bir yönetmelik değişikliğinin de yapılması zaruret görülmüştür.

Öğrencilerimiz ve velilerimiz için hayırlı olmasını da diliyorum.'

İŞTE DEĞİŞEN MADDE

'Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'in 4. maddesinin 'e' bendi şöyle; 'Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3'üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.'

kaynak
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 09:55   #2
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

Örtünme-Türban ve ötesi


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster


Tüm canlılarda, karşı cinse ilgi duyulması, bu amaçla kur yapılması, kendini beğendirme davranışları sergilenmesi (özel ses çıkarma, tüylerini kabartma,kur yapılan karşı cinsin çevresinde dönme, karşı cinse yiyecek sunma gibi) doğal bir davranıştır.

Hatta, yapılan araştırmalarda, bireylerin hoşlandıkları bir karşı cinste bir kişi gördükleri zaman, vücudun özel bir koku salgılayarak karşı cinsi etkilemeye çalıştığı kanıtlanmıştır.

Gelelim karşı karşı cinsi etkileme, kur yapma davranışlarının İslamdaki yerine:

Öncelikle, karşı cinse duyulan ilgiyi daha iyi anlayabilmek için şunu da açıklamam yararlı olur sanırım.

(Benim kişisel gözlem vedeneyimlerime göre) İlk kez karşılaşan ve birbirine kur yapan erkek ve bayanlardan,

(Genellikle) Erkeklerin: ilk (düşündüğü)aklına gelen karşı cinsi (cinsel olarak) elde etmektir.

Bayanın düşündüğü ise ,karşı cinsi duygusal açıdan (evlilik, mutlu bir yuva) amaçlı elde etmektir.

(İstisnalar olsa da) Gerek fizyolojik gereklilik, gerekse de yetiştirilme faklılıkları nedeniyle (erkek egemen toplumların bu yönde şartlandırması sonucunda) erkeklerde karşı cinse duyulan ilgi ve ihtiyaç daha fazladır.

Yani, (istisnalar olsa da) Erkekler karşı cinse daha fazla ilgi gösterir ve daha çabuk etkilenirler.

Fakat, İslam inancına göre, bireylerin kendi eşinden başka (İmam nikahlı eşinden başka) bir bayandan etkilenmesi , ona ilgi duyması günah sayılmış ve yasaklanmıştır.

Bu nedenle, Müslüman bir erkeğin, (eşinden başka) bir bayandan (duygusal veya cinsel olarak) etkilenmesi, ona bakması, bu yolda düşünmesi, hayal kurması günahtır.

Bireyin, arzularına, duygularına (nefsine) kapılmaması emredilmiştir ve İslamiyet’in erkek üstünlüğüne dayanan yapısı, kadının erkek için yaratıldığı, yerinin erkekten sonra geldiğine inanılması nedeniyle ,erkeğin tahrik oluşunda kadının da rolü olacağı düşünülerek, erkeğin bu duygulara kapılmaması (günaha girmemesi için) kadına bir takım yasaklar getirilmiştir.

Erkeğin tahrik olmasında (çoğunlukla) kadın suçlanmıştır, suçlanmaktadır.

NUR SURESİ 31.AYET bu amaçla (erkeğin kadından tahrik olmaması amacıyla) nasıl giyinmesi (örtünmesi) gerektiğini açıklamıştır.

NUR SURESİ 31.AYET

Nur Suresi 31. Ayet dikkatlice okunursa;
Baş örtüsünün yakaları örtmesi isteniyor ki, türban bu kurala uymuyor. Bu nedenledir ki, İslami kurallarla yönetilen hiçbir İslam ülkelerinde türban yoktur.

Çünkü kadının örtünmesini emredilmesinin asıl amacı , kadından erkeklerin tahrik olmaması için vücut hatlarının belli olmaması, (erkeği tahrik edebilecek) kadın teninin, süs eşyalarının ve ziynetlerinin hatta kadının kendi sesinin ve ziynetlerinin sesinin başka (namahrem) erkeklerin duymaması içindir.

Bu nedenle , İslamı inanca göre , bir giyimde, bayan boynunun inceliğinin ve vücut hatlarının belli olmaması gerekmektedir ki, bu ÇARŞAFTIR, Afganistan’da Pakistan daki adı BURKA’dır.

Bir kadının yüzünün de, erkekleri tahrik edebileceği aşikar olacağı için (İslami inanca göre) peçe de takılması gereklidir.

İslami kurallara göre yönetilen ülkelerde, islami kurallara uygun giyinmeyen kadınlar şiddetli şekilde cezalandırılır. (En basit ceza kırbaçtır.)

Bu açıdan bakılırsa; Bir kadının (imam nikahlı eşinden başka erkeklerin görebileceği şekilde) boyanması, süslenmesi, ziynet ve süs eşyalarının dışarıdan görülmesi, kadının başını ve boynunu belli edecek derecede sıkı sarılmış türban, vücut hatlarını belli edecek derecede (dar) manto, pantolon veya etek , giymeleri, yüzlerinin görünmesi ,İslami inanca uygun giyimler değildir.

Peki neden dini kesimler dini giyime uygun olmadığı halde, türbana ve vücut hatlarını belli eden tesettür kıyafetine (çok fazla) ses çıkarmazlar?

Çünkü, hiç bir genç kız veya bayan, doğrudan çarşaf veya burkaya, peçeye girmek istemez.

Tepki çekmeden genç kız türbana alıştırılırsa, daha sonra çarşaf ve peçeye geeçirilmesi daha kolay olur.

Bu giyim tarzı, çarşafa geçiş aşamasıdır.

Peki İslam inancına göre (kadının erkeği tahrik etmemesi amacıyla) çarşafa girmesi (kadına getirilen kısıtlama için) yeterli olmakta mıdır?

Erkekler fizyolojik olarak belirli aralıklarla tahrik olurlar. Bu tahrik olma olayı, görünürde bir bayan olsun veya olmasın gerçekleşir.

Böylesi bir dönemde (değil bir bayanın orasını burasını görmek) bir bayanı çağrıştırabilecek, bayan elbisesi, ayakkabısı, eşyası erkek tarafından tahrik olarak algılanabilir.

Akdeniz ve Ege sahilleri gibi nispeten daha turistik bölgelerimizdeki erkekler, sürekli karşılaştıkları bikinili, mini etekli, taytlı bayanları görmeye alışkın oldukları için tahrik olmayabilirken, kadınların çarşafa peçeye sokulduğu, kadın erkek arkadaşlığına hoş görüyle bakılmadığı tutucu çevrelerde, değil mini etekli bir bayan masumane bir kot pantolan giyen bir bayan , hamile bir kadın (nasıl hamile kaldığı hayallenerek) tahrik unsuru sayılabilir.

Tutucu çevrelerde, tahrik unsuru olmasın diye kadın önceleri tesettür ile, daha sonraları çarşaf peçe ile örtülür, kızlar ve erkekler bir birlerinden uzaklaştırılır.

Ama bu yeterli olmaz. Çünkü kadın erkekten, uzaklaştırılıp poşetlendikçe, kadın özlemi duyan erkeklerden bazıları, kadını çağrıştırabilecek her şeyden tahrik olabilirler.

Bu nedenledir ki, daha sonraki aşamalarda, kadın iş yaşamından el çektirilir, kadınların ve erkeklerin okulları, plajları, otobüsleri, hastahaneleri, sinemaları ayrılır ve kadın ve erkeğin bir araya gelmesi, birbirini görmesi ve bir arada yaşaması engellenir. Son aşamada ise, kadının evden çıkması yasaklanır.

Toplumda kadın-erkek birbirinden uzaklaştırıldıkça, (bazı) erkekler sapkınlıklara yönelerek, tecavüz ve eş cinsel davranışlara yönelir.

Kısır döngü halinde kadın-erkek birbirinden uzaklaştırılıp, kadın saklandıkça, erkeğin tahrik olma bahanesi artar, erkek her şeyden tahrik oldukça da kadına baskı artar.

Bu baskı sadece kendi eşi veya dininden kadınlara değil tüm kadınlaradır. Çünkü herhangi bir kadına tahrik olması günah sayıldığı için de zamanla alıştıra alıştıra, gerek manevi (mahalle baskısı) gerekse de fiziki baskı ile tüm kadınlar evlere tıkılır, tıkılmaktadır.

Günümüzde, örtünmesinin emredilmesinin gerçek nedenini bilmeyen genç kızlar, erkeği cezbetmemek ( tahrik etmemek) için örtülmesinin istendiğini bilmemekte, bir taraftan tüm vücut hatlarını belli eden (moda) tesettürlerler giyerken, diğer taraftanda boyasıyla, süs eşyalarıyla, bakışlarıyla, tüm endamlarıyla erkekleri cezbetmektedirler.

Onlar, başta saç olmak üzere, tenlerini örtünce dini vecibeleri yerine getirdiklerini sanmaktadırlar.

Oysa söz konusu teni örtmek değil, erkeğin tahrik olmasını engellemektir.

Sonuç olarak,

Tesettüre girmeye hevesli genç kızların veya kadın ve erkeği ayrıştırmaya yönelik (masum gibi görünen) her olaya olumlu göz ile bakan her bireyin (özellikle bayanların) bu ayrıştırılmanın sonucunun (hem kendi yaşamlarında, hemde toplum yaşamında) nerelere kadar uzanacağını düşünmeleri, tavırlarını ve saflarını buna göre belirlemaleri gerekir.

Mediter


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster
Türban,Atatürk'ün kurduğu Laik, Demokratik ve bağımsız, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak, yerine çağdışı bir rejimi getirebilmek için Türkiye gündemine getirilmiş Truva Atı’dır.

Analarımız, Ninelerimiz yüz yıllardır başlarını (yazma, tülbent, eşarp,yemeni vb) örtülerle örtmüşler, buna hiç karışan olmamıştır.

Türban konusu Laiklik ve Atatürk düşmanları tarafından bilerek isteyerek çıkarılmıştır, şöyle ki;

Öncelikle, 1980'lere kadar eğitim gören tüm kız öğrenciler, laiklik ve Atatürk ilkelerine bağlı yetiştirildiklerinden, ne liselerde, ne de üniversitelerde türban takmak isteyen öğrenci bulunmazdı. Türban sorunu yoktu.

Sorunu yaratmak için, (sözde) İmam yetiştirmek için kurulmuş olan İmam Hatip Okullarına, İmam olamayacakları bilindiği halde (çünkü dinen bayanlar imam olamaz) kız öğrenciler alınmaya başlandı.

İmam Hatip Okullarından İmam yetiştirilirken, Liseye çevrilerek burada türbanlanan öğrencilerin Üniversite kapılarını türbanlarıyla (truva atı) zorlamaları sağlandı.


Oysa,

İslami açıdan, kızların okumaları, iş sahibi olmalarına pek hoş gözle bakılmaz.


Onlara göre kadın evinde, kocasının hizmetinde olmalıdır.


Türbanlanan (sözde üniversite okuyan) kız öğrencilerin çoğunluğu evlenince ya üniversiteyi bırakmakta veyahut ta, bitirse bile mesleğini yapmamakta, kocasının çalışması ile geçinmektedir.


Yine İslami açıdan, evi geçindirmek erkeğin görevidir.Bu nedenle erkek işsiz varken, kadının bu iş yerlerde çalışarak erkeklerin işsiz kalması hoş karşılanmaz.


Şerri kanunlarla yönetilen ülkelerde kadın istihdamına çeşitli sınırlamalar getirilmiştir.


Türban konusu karışık bir konudur;

Öncelikle demokrasi ile yönetilen ülkeler açısından ele alırsak ve Dünya’da bu konuda en özgürlükçü olduğu kabul edilen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, dini bir simge ile resmi okullarda ve kurumlarda giyilmesini ve görev yapılmasının, o kurumda görev yapan diğer dini inançlara veya inançsızlara baskı oluşturacağını kabul etmektedir.


Türkiye’den Tıp Fakültesi öğrencisi Leyla Şahin’in türbana Türkiye’de İzin verilmediği için yaptığı başvuruyu görüşmüş.


Türk Mahkemelerinin kararını yerinde bulmuştur.
(2005) Kaynak

Günümüzde de, AKP hükümeti bunu bildiği için de türban serbestliği yasasını çıkartmamakta, sadece türbana yasa dışı olarak göz yummaktadır.

Çıkaracağı bir türban serbestliği yasası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince iptal edileceğinin bilincindedir.


Boş verelim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni, biz kendi Laiklik açımızdan değerlendirelim.

Laiklik; (Basit anlatımla) Herkesin dini inancını istediği gibi yaşasın ve kimse kimsenin dini inançlarına karışmasın, demektir.

Eğer öyleyse, tabiî ki İslam dinine inananlar inançları nedeniyle türban ile bütün kurumlara girebilmelidir.


Fakat burada kaygılar başlıyor, Bir resmi kurumlarda siyaset serbest midir?


Hayır!

İş yerinede siyaset yapan, memurluktan atılır.


Türban dini bir örtü müdür?

Yoksa siyasi bir görüşün simgesi (Forması) mıdır?


Bence dini bir örtü olarak değil, siyasi bir duruşun simgesi olarak kullanılmaktadır.


O zaman türbanın serbest olduğu her alanda (satanistlikte dahil) her görüşün, dini inancın veya inançsızlığın sembolleri serbest olmalıdır.


AKP’den siz hiç duydunuz mu türbanın serbest olmasını istediği kurumlarda ,kılık kıyafet serbestliği istediğini?


Hayır!

O sadece türbana özgürlük istiyor, diğer kıyafetler umrunda değil.


Mesela;

Nüdistlerin inancına göre, Dünya’ya çıplak geldik, çıplak gideceğiz, bu nedenle onların inancına göre: her zaman çıplak yaşamak ve gezmek gerekir.


Onlara da serbest olsun mu tüm kurumlar, Hayır mı?

İslami inanca serbest te, diğer inançlara yasak mı olsun?


Bu nasıl özgürlük?


İster dini, ister zevk veya moda olsun giyim özgürlüğünden bahsediliyorsa tüm kıyafetler serbest olmalıdır.


Hala kravat, sakal, bıyığı boyu zorunluluğu vardır.


******

Benim kişisel görüşüm:;

Diyanet'e devlet bütçesinden ayrılan kaynak kaldırılır ve din işlerinin gideri o dine inananlarca karşılanır, okullarda (ister seçmeli, isterse zorunlu olsun) din dersleri kaldırılır, çocuğuna dini eğitim vermek isteyen kişiler kendi parasıyla istediği yerde, dilediği kadar dini eğitim alması sağlanırsa,

türban veya çarşaf (kısacası tüm kıyafetler) tüm alanlarda serbest olmalıdır.

Yoksa hem diğer dini inanışlıların veya inançsızların vergilerinden 5-10 bakanlığın bütçesine denk bütçeyi Diyanet işlerine aktaracak ve kendi inandığın dine zorla kaynak aktaracaksın, sonra ''Ben onlarla eşit değil miyim? Türbanıma niçin izin verilmiyor?’’ diyeceksin.

Eşit değil , tam tersine üstün ve torpillisin ki, her dine eşit uzaklıkta olması gereken (sözde) laik bir ülkede senin inancına (senin dinsiz ve düşman gördüklerinin) başka inançta olanların parasını sana aktarıyorlar,


Bu kaynağın desteğiyle; Ana sınıfından itibaren her alanda şartlandırıyorlar ki, büyüyünce türban taksın diye elbette ki bu yaşa kadar bu yönde yetiştirilmiş kızlarımız, dini inançları gereği başlarını örtmek isteyeceklerdir.

Örtmekte haklarıdır.

Benim itirazım laikliğe ve demokrasiye aykırı olarak, vergiden Diyanete kaynak aktarımı, okullarda Din dersi okutulması bu dersin masraflarının da tüm vatandaşların vergisinden karşılanmasıdır.


İnananlar kendi aralarından topladıkları parayla nasıl bir dini bir yetiştirme uygulayacaklarsa (kanunlara aykırı, yasadışı olmadıkları sürece) uygulamalıdırlar., ama hepimizin parası olan vergiyle değil.


Tüm inançlara devlet eşit davransın ki daha sonra dini özgürlüklerden bahsedilebilsin.


Özgürlük denince sadece dini özgürlükler gelmemelidir..

Evet özgürlük ama (düşmanım olsa bile) herkese özgürlük.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 11:18   #3
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

Veeee, Dayatmalar basladi!.

Böyle uygulamalari göndeme getiripte, Din´i alet yapmaya calisan Cübbeliler, Milletin Terbiyesinle ugrasmaya basladi.
Halbuki istedikleri daha baska sonuclar.




Dinimizde Tahrikten bahsedilirken, bunlar 9 Yasinda cocuklardan bile tahrik oluyorsa, ne zaman burada durulmali?.

Burada Polis istasyonlarinda bulunun bilgilendirmelerede dikkat etmek lazim, Raporlari okumak lazim.

Kundakta olan bebeklerin bile tecavüz edildiginde, "Tecavüzcü", Bebegin gülümsemesi beni tahrik etti diye rapora alinan belgeler.

En azindan burada anlasiliyor´ki, Din Sadece ve sadece Mana, essasen bu Sapiklari yoldan cekmek, Sünnetini Dibinden yapmak gerek!.



__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 12:34   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

4 + 4 + 4 eğitim sistemine ne diye geçildi.

Planlanan şekilde yürüyor. rte nin "kindar ve dindar nesil yetiştireceğiz" dediğinde, boşuna denilmemişti.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 13:05   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

Günaydın demek isterim zaten ortaokuldaki bebelerin başında bez gördüklerim vardı yeni değil yani..

Boş boş tepki vermekle olmuyor bu iş arkadaşlar..

Çocuğun bu düzenin okulunamı gidiyor? çekip alacaksın okuldan çocuğunu.. Herkes böyle yapsın o yasada geri çekilir. Ama kimse adım atmıyor ki? herkes şikayet ediyor ama icraat yok kardeşim.. Herkes Atatürk gibi birini bekliyor. Bu iş baştan yanlış sen atacaksın adımını cumhuriyetçi, atatürkçü, solcu, ateist, anarşist kardeşim.. Sen atacaksın.

Sen atmazsan onlar atıyor adımını işte sanada seyretmek düşüyor. Bunu yaparsan işte benim gibilerinde bu haberler umrunda olmaz. Çocuğu olanlar düşünsün.. İsterse kara çarşafı zorunlu kılsınlar ve eminim bu olsaydı gene bağırılır çağırılırdı. Muhalefet çıkar iki bağırır çağırır alkış alır susardı.. Onu alkışlayanlar da susardı. Ortada laflarla dönen bir masturbasyon sadece.. Bir Yılmaz Özdil vardı ne oldu ona? Çıksında iki laf söylesin gazımızı alsın.. Çok dolduk malum(!)

Şimdide susulduğu gibi.. Bağırdığımızla kalırız daha çok canımızın yanması kanımızın akması gerek.. Acı olmadan değişim olmuyor.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 13:19   #6
Çevrimdışı
ala'turka
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

Gereksiz bir yasak daha kaldırıldı,
Her gün biraz daha özgürleşiyoruz
Yaşasın demokrasi, yaşasın özgürlükler
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ala'turka'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 13:27   #7
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ala'turka Mesajı göster
Gereksiz bir yasak daha kaldırıldı,
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ala'turka Mesajı göster
Her gün biraz daha özgürleşiyoruz
Yaşasın demokrasi, yaşasın özgürlükler






Özgürlükten ne anliyorsun´ki, Aratürk´cü`.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 13:49   #8
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

Kimsenin örtüsüne karşı değiliz. Ama burası bir eğitm yeriyse eğitim olan yerde heleki bu yaşdaki çocuklarda örtü olmaz. Bunun sakın ama sakın savunmasını yapmayın..

Öyle yazıpda benim yazımda da alıntı yapmayın kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum diyerekde. İstediğin gibi yazıp ahkam kesilemezsin..

Herşeyin yeri vardır..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 13:55   #9
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gökyüzü* Mesajı göster
Türban zorunlu değilse kimse de burada ahkam kesemez!!
Baş örtülü olanlara yasak kalkıyor. Herkes baş örtüsü kullanacak diye bir şey yazmıyor. Yazmadı da.
Burası ortaöğretim dikkatini çekerim...
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.09.2014, 13:57   #10
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Türban Ortaöğretime Girdi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gökyüzü* Mesajı göster
Pardon mini etekli öğrenciler girebiliyor ama baş örtülü öğrenciler giremiyor.

Bu ülke gelişmedi gelismeyecekte.
Yorumları okurken, yine bu ülkeden utandım.
Sakın yorumumu alıntı yapmayın. Şayet kimseyle tartışmaya değmez. İnsanların kılık kıyafetine özellikle baş örtülüler diye okula gittikleri için böyle yorumlar yapılıyor ise ben artık bir şey demiyorum. Kime ne zararı var böyle şeylerin? Eğitim sistemin de baş örtüsü geldi diye ne bu öfke!


Zannetmeyin akpliyim. Aksine kendilerinden deli gibi nefret ederim. Ama chp zihinli de değilim.


Gün geçtikçe iğrenç bir hâl alıyorsunuz, düşünceleriniz hepinizi ele geçiriyor. Bu ülke böyle zihniyetlere kaldı. Akpli chpli ve diğer partiler.. hepsi sadece koltuk ve para sevdası. Ama bu tarz konuda bile kalkıp bu tarz baş örtüsüne yorumlar yapıyorsanız tebrik ederim sizi.


İyi günler.
Ne yazık ki,
(özellikle 1980 darbesi sonrası) Özgür düşünmekten uzak, hiç bir şey bilmediği halde, çok şey bildiğini sanan gençler yetişti,
Bu gençlerin bir çoğu (özellikle bayanlar) bir taraftan doğru olan çağdaş yaşama doğru ilerlerken,
diğer yandan da, yıllarca benliğine kazınmış (dini motifler ve korkularla) çağdışılığa doğru meyilli kaldılar.
Bu gençler (özellikle bayanlar, yolunu bulamamışlığın) iki arada kalmışlığın etkisiyle,
bir yıl modern kıyafetlerle gezerken,
diğer yıl çarşaf peçeye bürünmektedirler.
Bu kesim arasında intihar eyilimi de çok yaygındır.
Üstelik (yukaıda da anlattığım gibi) kendilerine okunan özgürlük masalını gerçek sanmaktadırlar.
Okullarda, TÜRBAN, ÇARŞAF SERBESTTİR ama MİNİ ETEK YASAKTIR.

Bu gün okullarda diz üzeri etek giyilebiliyor olması (AKP'nin şu an için tepki çekmemek adına şu an göz yumduğu, ama önümüzdeki yıllar) katı br şekilde uygulayacağı bir durumdur.


Anlaşılan arkadaş AKP'nin çıkardığı KIYAFET YÖNETMELİĞİ'nden haberi yok;

Kılık ve kıyafet sınırlamaları
MADDE 4 (1) Öğrenciler;
a) Öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamaz,
b) İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler giyemez,
c) Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez,
ç) Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,
d) Siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz ve giysileri giyemez,
e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.

ALINTI

HANGİ ÇAĞDAŞ KIYAFET VÜCUT HATLARINI BELLİ ETMEZ?

(Ç) Bendiyle, TÜM ÇAĞDAŞ KIYAFETLER YASAKLANMIŞTIR....
Bugün uygulanmıyor olması, yarın uygulanmıyacaktır anlamına gelmez.
Lütfen şartlanmışlıklarla, araştırmadan ,düşünmeden yorum yapmayalım.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
eğitim, girdi, için, ortaöğretime, türban


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.