Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.09.2014, 11:54   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..


Meclis Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Meclis’te toplanan 14’üncü Ulusal Çocuk Forumu’nda, gelecek dönemde karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağını söyledi. Yakut, “Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” dedi. Yakut tartışma yaratan sözleriyle ilgili daha sonra yaptığı açıklamada ise, "Bu benim, eğitimde alternatif olarak söylediğim sözler" dedi.


20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF’in işbirliğiyle düzenlenen 14’üncü Ulusal Çocuk Forumu, 81 ilden gelen birer kız ve birer erkek Çocuk Hakları Komitesi temsilcisinin katılımıyla TBMM Tören Salonu’nda yapıldı. Törende konuşan Yakut, şunları söyledi:

BATICILIK ADINA

“Eğitimle ilgili kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulması adına Türkiye’de maalesef geçmişten bu tarafa yapılan bir yanlışlık, batıcılık adına çocukların aynı okullarda okutulması. Fakat Türkiye’de batıdan gelip okul açanlara baktığınız zaman örnek olarak Galatasaray Erkek Lisesi, İtalyan Kız Lisesi, Alman Kız Lisesi diye kendileri kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı özellikle Türkiye’de okullar açıp eğitim yaptırırken, maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek. Milletlerin en büyük zenginliği ve gücü yetiştirmekte oldukları nesillerdir. Ülkeler çocuklarını iyi yetiştirirlerse, devleti yönetenler çocukları her türlü olumsuzluktan korumayı başarabilirlerse, dünya sağlam temeler üzerine oturtulmuş demektir.”

ÇOCUKLAR ANAYASAYI YAPARDI

Yakut’tan önce konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de “TBMM, Türkiye’nin nabzının attığı yerdir, dolayısıyla bu nabza çocuk bakışıyla bakmak ve sizlerin bakışını sorunun değil, çözümün bir parçası haline getirmek için buradayız” dedi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizin gözünüzle, aklınızla sorunu çözebilmek bizim için çok önemli. Aslında büyüklere de çok önemli ders veriyorsunuz. İş çocuklara kalsaydı bu anayasa çıkmıştı, sorun çocuklarda değil büyüklerde. Büyüklerin sizden öğrenmesi gereken çok şey var. Her türlü ayrımcılığı yok etmemiz lazım. Bizim ülkemizde artık doğan çocuk sigortalı doğuyor. 18 yaşına kadar bütün sağlık imkanlarından istifade edebiliyor. Bizim ülkemizde artık çocuklar yüzde 99 gibi önemli bir oranla eğitim hayatına başlıyor. Güneydoğu’dan gelenler çok iyi bilirler, katı gelenek göreneklerin getirdiği bakış, kız çocuklarının başka bir şehirde üniversiteyi okutmama gibi bir anlayışı getiriyor. Ama artık her şehirde üniversitemiz var. Sizin bizden istediğiniz şeyler bizim için ödevdir.”

"PARTİMİN GÖRÜŞÜ DEĞİL"

Sadık Yakut karma eğitimle ilgili sözlerinin özellikle sosyal medyada tartışma yaratmasının ardından akşam saatlerinde yaptığı açıklama ise, "Bu benim, eğitimde alternatif olarak söylediğim sözler. Partimin görüşü değil" dedi


Hürriyet Online

****

‘Karma eğitim de kaldırılsın’

Hükümete yakınlığıyla bilinen, talepleri birer birer yerine getirilen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun başkanlığını yaptığı Eğitim-Bir-Sen, ortaöğretimde türban yasağının kaldırılmasının ardından gelecek diğer adımların ipucunu verdi: ‘Karma eğitim de kaldırılsın’

Diğer konfederasyonlar tarafından hükümete yakın olmakla eleştirilen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun başkanlığını yaptığı Eğitim-Bir-Sen, ortaöğretimde türbanın ardından gelecek yeni adımların işaretini verdi. Talepleri hükümet tarafından birer birer kabul edilen Eğitim-Bir-Sen, kız ve erkeklerin birlikte öğrenim gördükleri “karma eğitimin” de kaldırılmasını istedi. Karma eğitimin kaldırılması halinde kızlar ve erkekler ayrı ayrı öğrenim görecek. Eğitimde “haremlik-selamlık” uygulaması başlayacak.
En fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için toplu sözleşme masasında sendikalara başkanlık yapan Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen de eğitimde yetkili sendika. Sendikanın başkanı aynı zamanda Memur-Sen Genel Başkanı olan Ahmet Gündoğdu. Kamuda türbanın serbest bırakılması için eylem yapan, 12 milyon 300 bin imza toplayan Eğitim-Bir-Sen’in bu talebi yerine getirilmişti. Sendika Antalya’da 19-21 Eylül günleri arasında gerçekleştirilen 29. Başkanlar Kurulu toplantısında yeni taleplerini sıraladı. Kurulun sonuç bildirgesinde, “Kamu çalışanlarına ve üniversite öğrencilerine başörtüsü serbestisinin getirildiği bir ortamda diğer kız öğrencilere başörtüsü yasağının uygulanması anlamsızdır. Seçmeli Kur’an-ı Kerim dersinde başını örten bir öğrenciye başka bir derste bir öğretmenin başörtüsü yasağı uygulaması beklenmemelidir. Bu husustaki garabete, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetmelik değişikliği yapılarak son verilmeli; kamuda başörtüsü özgürlüğünden, imam hatip liseleri, imam hatip ortaokulları ve çok programlı liseler bünyesindeki imam hatip programını takip eden öğrenciler dışında kalan diğer öğrencilerin de yararlanabilmesinin yolu açılmalıdır” denildi. Sendikanın bu talebinden bir gün sonra Hükümet, ortaöğretimdeki türban yasağını kaldırdı. Eğitim-Bir-Sen bu kararı memnuniyetle karşıladı. Ancak bildirgede sendikanın eğitim sistemine ilişkin başka taleplerine de yer verildi. Aynı bildirgede, kız ve erkeklerin birlikte öğrenim gördükleri “karma eğitime” son verilmesi istendi. Bu talep bildirgede, “İnsanların temel tercihlerini sınırlayan demokratik eğitim hakkının önündeki engeller kaldırılmalı; insan iradesine ve tercihine ipotek koyan eğitimdeki ‘karma’ mecburiyetine son verilmeli, devlet bu konudaki dayatmadan vazgeçmelidir”şeklinde yer aldı. Bildirgede eğitimdeki yeni sistemden sonuç alınabilmesi için izlenmesi gereken yol da gösterilerek, “4+4+4 eğitim sistemiyle istenen sonuçların elde edilebilmesi, insanımızın sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerlerin, müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınması elzemdir” denildi. Ayrıca sadece temel eğitimde değil, yükseköğretimi yani üniversiteleri de kapsayan müfredat değişiklikleri yapılması talep edildi.

Kravat da kalksın...

Başlattıkları imza kampanyası ve “sivil itaatsizlik” eylemi sonrasında kamuda türban yasağının kaldırıldığına işaret edilen bildirgede, erkeklere yönelik olarak da, başta kravat takma mecburiyeti olmak üzere, takım elbise, saç, sakal, favori gibi yasaklara son verilmesi istendi. Bu yasaklar kaldırılana kadar da “sivil itaatsizlik” eylemlerine devam edileceği belirtildi.

Cumhuriyet Online


****

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Türkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hükümetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar" dedi.




İbrahim Korkmaz, Düzce'de yerel yayın yapan Öncü Televizyonu'nun haber programına telefonla bağlanarak öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İbrahim Korkmaz her toplumun bir inancı, örf ve adetleri olduğunu, bunların hiçe sayılması durumunda toplumu toplum yapan ahlaki değerlerin yok olacağını; toplumun kanserinin ahlaksızlık olduğunu, kanser olan bir toplumu tedavi etmenin devletin görevi olduğunu söyledi. Korkmaz, "Biz evimizde bile kız ve erkek çocuklarını aynı odada yatırmazken, nasıl olur da ergen çocukları aynı ortamlarda yatırır kaldırırız. Bu bir özgürlük değildir. Benim şahsi fikrimi sorarsanız, kız çocuklarıyla erkek çocuklarının bile okullarının ayrılmasını isterim" dedi.

KARMA EĞİTİME KARŞIYIM

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü İbrahim Korkmaz, karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Karma eğitimin ortadan kaldırılmasının sebeplerinin neler olduğunu bu millet çok iyi biliyor. Türkiye'de ayrı eğitim daha önce yapılmamış bir şey değil. Türkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar ne zaman ortadan kaldırıldı; bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hükümetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar. Buradaki amaç karma eğitimle toplum mühendisliğine soyunabilir miyiz, toplumu istediğimiz gibi değerlendirebilir miyiz? düşüncesiyle bunu yaptılar. Bunun altında ulvi bir gerekçe yatmıyordu. Bu uygulamanın altında millete hizmet etmeyi amaçlayan bir hizmet yatmıyordu. İşin doğrusu karma eğitim de olsun ama diğer okullar da olsun. İsteyen çoçuğunu oraya, isteyen çocuğunu diğer tarafa göndersin. Bu yapılmayan bir mesele değil. Bu Osmalı'dan bu yana, Cumhuriyet'in kurulduğu yıldan bu yana olan bir eğitim sistemi. Yakın zamanda ortadan kaldırılan bir sistem bu. Bunun kaldırılmasının doğru olduğuna inanan bir insan değilim ben. Bu benim şahsi düşüncemdir ve bunun doğru olduğuna inanıyorum. Bunda çok garipsenecek bir durum da görmüyorum" diye konuştu.


KIZ VE ERKEK LİSELERİNDE BAŞARI ORANI DAHA YÜKSEK

Korkmaz ayrı okulların başarıyı getirip getirmeyeceği yönündeki soruyu ise şöyle cevapladı:

"Bu beraberinde her türlü başarıyı getirecektir. Ergenlik çağındaki çocukların birbirlerine karşı ilgi duymaları gayet normal değil midir? Birbirlerini gördüklerinde duygusal olmaları normal değil midir? Bunlar gayet doğal şeyler. Kız çocukları, erkek çocukları birbirine aşık olurlar, dersi bırakıp birbirlerine daha çok zaman ayırmak isterler. Bu ergenlik çağı hormonel dengenin alt üst olduğu bir dönemdir. Bu normal bir şey, garipsenecek bir durum değil. Çocuklarımızın kendilerini derse daha iyi verebilmesi için, daha iyi konsantre olabilmesi için, daha başarılı olabilmesi için tedbirli olmamız lazım. Yapmamız gereken şey bu. Hepimizin orta okul ve lise çağında aşık olduğumuz erkek ya da kız olmuştur. Peki kaçımız onunla yuva kurup evlendik. Ama bunun için çok vakit kaybetmişiz. Ben niye aşık olsunlar demiyorum, aşık olmak onların fıtratında var. Onlar o yaşlarda elbette aşık olacaklar. Peki biz bu çocuklardan ne istiyoruz, başarılı olmalarını istiyoruz. Kız ve erkek liselerinde başarı oranı karma liselere göre çok daha yüksektir. Bakın geçmişe bunu görürsünüz zaten."

DHA
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 11:59   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

Umut Oran'dan Yakut'a sert eleştiri



Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, karma eğitimi bir yanlışlık olarak görerek bunun düzeltileceğini savunan TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’u sert bir dille eleştirdi.


Umut Oran, "Sadık Yakut, Nazi Almanyası politikalarını 2013 yılında Türkiye’ye önermektedir. Sadık Yakut’un zihinsel saati 117 yıl önce durmuştur. Nazi Almanyası’nda da kadının rolü çocuk üretmekten ibarettir. ‘3 Çocuk’ sloganını ilk kez Naziler kullanmıştır. Nazilere göre kadının yeri evidir, çocuk doğurmakla yükümlüdür. Kadınlarımız ayaklarına takılmak istenen bu zinciri kırmalı ve AKP’ye en güçlü şekilde tokadı sandıkta vurmak zorundadır" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Sadık Yakut’u kınayan yazılı açıklama yaptı. Oran’ın açıklaması şöyle:

MASKESİZ BİÇİMDE ZİHNİYETİ İFŞA ETTİ

"TBMM Başkanvekili ve AKP Milletvekili Sadık Yakut’un, Ulusal Çocuk Forumu’nda yaptığı bir konuşmada " Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek " ifadeleri kamuoyuna yansıdı. Görevi anayasal cumhuriyetin temel niteliklerini koruyarak geliştirmek olan ve bunun için yemin eden Sadık Yakut en sonunda maskesiz, takiyesiz bir şekilde AKP zihniyetini ifşa etmiştir. Bu zihniyet laik cumhuriyet kazanımlarının yok edildiği, kadın haklarının kaybolduğu, totaliter bir Türkiye hayal etmektedir.

Sadık Yakut o kadar takiyesiz konuşmuştur ki herhangi bir bilimsel makaleye sığınma zahmetine bile katlanmamıştır. Sadık Yakut zaten bilimsel bir görüşü esas alacak da değildir. Onun referansı akıl, bilim, çağdaş yaşamın gerekleri değil kör bir ideolojik savrulmadan ibarettir.

ZİHİNSEL SAATI 117 YIL ÖNCE DURMUŞ

Eğer biraz bilgi sahibi olmak isteseydi, 1906 yılında Osmanlı Döneminde 4659 erkek ibtidâisi , 349 kız ibtidâisi, 5073 karma ibtidâi yani ilkokul olduğunu görecekti . Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan "Cumhuriyet Öncesi’nde Türk Kadını" başlıklı Şefika Kurnaz imzalı çalışmaya göre Osmanlı’nın son döneminde de karma eğitim kurumları hayata geçirilmiş, kız ve erkek öğrenciler birlikte eğitim görmüştür. Dolayısıyla Sadık Yakut’un "karma eğitim"e ilişkin görüşlerinin tarihsel bir temeli de yoktur. Sadık Yakut’un zihinsel saati 117 yıl önce durmuştur. Kendisi bu coğrafyanın 117 yıl gerisinde yaşamaktadır.

ORTAÇAĞ ZİHNİYETİNE SAHİP

Dünyada gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman karma eğitim modelinin tercih edildiği görülmektedir. Bütün demokratik ülkelerde karma eğitim modeli vardır. Bu modelin yasaklandığı ülkelerin tamamı da totaliter rejimlerdir. Çağ dışı, karanlık, baskı sistemleridir. Faşizan ülkelerdir. Çünkü faşizan, baskıcı bir zihin kadın ve erkeklerin birlikte yaşamasını kabul edemez. Tarihte kadın - erkek eşitliğine, karma eğitim sistemine karşı çıkanların tamamı orta çağ zihniyetine sahip, anti demokratik ideoloji mensuplarıdır.

NAZİ POLİTİKALARINI ÖNERİYOR

Örneğin 1933 - 1945 yılları arasında Almanya’da Naziler karma eğitimi bitirmiştir. Bu tarihler arasında nüfus açısından çok küçük bazı köyler dışında karma okul kalmamıştır. Sadık Yakut’un aklı da aynen bu şekilde çalışmaktadır. Sadık Yakut 2013 yılında Nazi Almanyası politikaları Türkiye’ye önermektedir.

Sadık Yakut ve partisinin kadın hakları konusunda Nazileri örnek aldıkları tek yer de karma eğitim değildir. Nazi Almanyası’nda da kadının rolü çocuk üretmekten ibarettir. Örneğin ‘3 Çocuk’ sloganını ilk kez Naziler kullanmıştır. Bu slogan 1939 yılında Frauenwarte isimli bir Nazi Dergisi’nde çıkmıştır. Tayyip Erdoğan da bu söylemi aynen kullanmaktadır.



KADININ YERİ EVİ, ÇOCUK DOĞURMAKLA YÜKÜMLÜ

Kadının yine yerinin evi olduğu yönündeki görüş de Nazi Propaganda posterlerinde yer almaktadır. 1930’larda yayınlanan ‘Mutter und kind’ - ‘anne ve çocuk’ posteri bunun örneğidir. Nazilere göre kadının yeri evidir, çocuk doğurmakla yükümlüdür . Nitekim Hitler 1938 yılında Nazi Kadın Organizasyonu toplantısında kadının bütün dünyasının ‘kocası, evi, çocuğu’ olması gerektiğini söylemiştir. Bu görüşü de Türkiye’de savunmak AKP’nin Orman ve Su İşleri Bakanına nasip olmuştur. Kendisinden iş isteyen bir kadına ‘ev işleri yetmedi mi’ diye sormuştur.

Nazi Propaganda Bakanı Goebbels 1933 tarihinde yaptığı bir konuşmada "kadınları politikadan ve diğer erkek işlerinden men ettik. Bunun sebebi kadınlara saygı duymamamız değil, kadınlara duyduğumuz yüksek saygıdır. Onları bu işlerden kurtardık" diyordu. AKP de "kadınları çok sevdiğini, çok saygı duyduğunu" söyleyip onları sosyal yaşamın tamamından uzaklaştırmak için elinden geleni ardına koymamaktadır.

BAŞBAKAN RUANDA ÖRNEĞİ VERMİŞTİ

AKP döneminde aynı Naziler gibi kadın hakları hareketinin savunucuları baskı altına alınmış, ‘aşırı feminist’ diye hakaret edilmiş, TBMM’de kadın kotası isteyen kadın sivil toplum temsilcilerine Başbakan ‘Ruanda mı olmak istiyorsun’ diye bağırmış, bir kadın yazara ‘o mert değil namert’ diye miting meydanlarında hakaret edilmiş, 4+4+4 eğitim sistemi ve açık lise getirilmesi ile erken yaşta evliliklerin önü açılmış, yüzbinlerce çocuk gelin görmezden gelinmiş daha nice olayda kadınlar sürekli ve bitmeyen bir baskı altına alınmıştır.
Bugün kadınların işgücüne katılım oranı sadece yüzde 31’dir. Çalışan kadınların yüzde 60’ının herhangi bir sosyal güvencesi olmadığı bilinmektedir. AKP döneminde kadına karşı şiddet yüzde bin 400 oranında artmış, Türkiye kadın erkek eşitliği açısından 136 ülke arasında 123. Sıraya düşmüştür.

KADINLAR İKİNCİ SINIF MI?

Bunlar sebepsiz değildir. Sadık Yakut’un temsilcisi olduğu bir zihniyetin eseridir. Bu zihniyete göre kadın ikinci sınıf insandır, sosyal yaşam içerisinde olması doğru değildir. Bu zihniyet anti demokratiktir, insan eşitliğine inanmaz, cinsiyet ayrımcısıdır. Bu zihniyete göre bir kadın ve bir erkek hangi yaşta olursa olsun yan yana aynı sosyal imkânları paylaşırsa burada bir sorun vardır. Kadına bakışları sadece cinsellik üzerine kuruludur. Şu soruya AKP’lilerin cevap vermesi gerekir, kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip midir değil midir? Kadınlar, erkekler hangi hakka sahipse o hakka sahip olmalı mıdır? Kadınlar iş yaşamında, eğitimde, siyasette eşit haklara sahip birey midir yoksa ikinci sınıf insan mıdır?

YAKUT NEYİ İMA EDIYOR?

Sadık Yakut ve AKP yönetimi bu ülkenin kızlarına ne ima ediyorlar? Kadınlar ve erkekler birlikte çalışır, birlikte üretir, birlikte eğitim görürse ne olur? Türkiye’de babaların, annelerin bin bir emekle yetiştirdiği, ahlakını ve eğitimini verdiği kızlarımız bunların kafasında ahlaksız mıdır, eğitimden yoksun mudur, bu insanlar birer cinsel metadan mı ibarettir?

KADINLAR ZİNCİRİ KIRMALI

Türkiye’de kadın hakları geriye gitmektedir, çünkü Cumhuriyete, çağdaş değerlere, laik yaşam biçimine, demokrasinin temel ilkelerine düşman bir iktidar Türkiye’yi yönetmektedir. Cumhuriyet ile birlikte miras hukukundan medeni hukuka kadar erkeklerle eşit haklara sahip olmuş, Cumhuriyet ve demokrasinin temel ilkeleri sayesinde eşit seçme ve seçilme hakkını kazanmış, bu ülkede emeği ve onuruyla yaşayan, üreten kadınların da artık ses çıkarması gerekir. Kadınlarımız ayaklarına takılmak istenen bu zinciri kırmalı ve AKP’ye en güçlü şekilde tokadı sandıkta vurmak zorundadır.

TÜRKİYE KAZANACAK

Kadınlarımız ikinci sınıf vatandaş olmayı, bu ülkede ezilmeyi, horlanmayı, hakarete uğramayı, sosyal yaşamdan silinmeyi hak etmiyor buna da izin vermeyecek. Biz de CHP olarak laik, demokratik değerlerin yok edilmesini, kadının toplumsal yaşamdan silinmesini, insanları kendi ülkelerinde birer parya olarak gören zihniyeti asla kabul etmeyeceğiz. Geçit yok. Özgürlük kazanacak, eşitlik kazanacak, CHP kazanacak, Türkiye kazanacak."

Hürriyet Online
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 12:32   #3
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

Vay be! Hersey nasilda cabuk gelisiyor artik.

Buraya kadar geldik demek

Alıntı:
Kadınlarımız ikinci sınıf vatandaş olmayı, bu ülkede ezilmeyi, horlanmayı, hakarete uğramayı, sosyal yaşamdan silinmeyi hak etmiyor buna da izin vermeyecek. Biz de CHP olarak laik, demokratik değerlerin yok edilmesini, kadının toplumsal yaşamdan silinmesini, insanları kendi ülkelerinde birer parya olarak gören zihniyeti asla kabul etmeyeceğiz. Geçit yok. Özgürlük kazanacak, eşitlik kazanacak, CHP kazanacak, Türkiye kazanacak.
12 senedir bunlari ikdidara getiren kadinlar hemde neleri hakediyorda, söylemeye terbiyem müsade etmez
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 12:35   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

E artık son durağa geliyoruz.

Son durakta: Şeriat isteriz denilecektir.

Gerçi şeriat işlerine gelmez. Kolsuz kalırlar mazallah.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 12:38   #5
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

Vay be. Nerelere geldik. Önceden o kadarını da yapmazlar, tepki verilir dediğimiz her şey tek tek yapılıyor ve korkmadan niyetlerini sesli bir şekilde dile getirebiliyorlar.
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 12:42   #6
Çevrimdışı
Mihri Sultan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

Ben zaten müzik öğretmeniyim.. Onlara göre günah tellalı İnsanı cinsiyete göre ayrıştıran ve kafasında değer vermeyen bir yönetim sanattan da ne anlar ki..


Haa bir de söylemezsem kendime sonra kızarım. 11 yaşından 14 yaşına kadar 4 beş farklı şubeye giriyorum. Kız erkek hiç dikkate almadan saçlarını okşuyorum, yanaklarını sıkıyorum, bazen öpüyorum..!! Gözümde onlar sadece ışıl ışıl , yetenek ve sevgi dolu.

Kız ve erkek çocukların aynı sınıfta eğitilmesi değil yanlış olan sizin kafanızdakiler yanlış zihniyetiniz yanlış..!!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mihri Sultan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 13:08   #7
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

Zaten var olan nesil abazan olarak yetişiyor. Kızları bir alem erkekleri bir alem..

15 senesini kendi cinsi arasında geçiren her iki cinsiyetten ileride nasıl bir insan olur?

Karşı cinsi görünce sesinden dokunuşundan tahrik olan, nasıl davranılacağını nasıl konuşulacağını bilemeyen kişiler olur. Bu kadın içinde erkek içinde geçerlidir.

Lise yıllarında ilk kez öpüşmemiş yada el ele tutuşup o ilk heyecanı yaşayamamış bir insan eğitimde başarılı olsa ne olur başarılı olmasa ne olur? Bu dediğime ahlaksızlık olarakda bakmayın.. Herşeyin bir ilki olmalı.

Hadi kız ve erkeği doğaya aykırı bir şekilde ayırmayı başardılar peki yükselen eşcinsellik ne olacak? Özellikle kızlar arasında lezbiyenlik artışa geçmezse bende birşey bilmiyorum. Tabi erkeklerin de aralarında yükselen gaylik trendi..

Onu nasıl ayıracaklar acaba..

Bütün bunlar bir yana ben bunların dört gözle gelmesini isteyenlerdenim. Çünkü başka türlü uyanışa geçilemez. Müthiş bir kaos bu ülkeyi yıkar ama tekrar ayağa kaldırır. Etki-tepki meselesi..

Ha bundan da birşey çıkmazsa iltica taleplerine bakarım uganda mı olur asyanın herhangi bir orta sınıf ülkesimi olur amerika mı olur. Biz ve bizim gibiler ülkeden s..r olup giderler. Sonra kendi içlerinde padişahçılık osmanlıcılık kürtçülük oynasın dursunlar..

Şimdi çocuğu olanlar düşünsün..
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 15:11   #8
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

Türbanı ortaokula kadar indirdikten sonra bir sonraki adımda okulları ayırmaktı ki görüldüğü üzere onun da geçekleşmesine az kaldı...

Kendimden örnek vereyim.. Orta ve liseyi kız okulunda okudum...(O zamanın en iyi okulu olduğu için ailem oraya verdi ) Okul Kızıltoprak'ta Fenerbahçe futbol takımı antreman sahasının hemen yakınındaydı ve sınıflarımızın o tarafa bakması için çıldıran kızlar vardı...

Futbolcular antraman için geldiğine bütün kızlar camlara üşüşür ıslıklar laf atmalar hava uçuşurdu...(Erkek görünce çıldıran kızlar)

Sınıfta karşı cins olmadığından otokontrol da yok herkes rahat davranırdı...

Uzun lafın kısası Serseri'nin dediklerine aynen katılıyorum... Kız ve erkek öğrenciler birbirinden ayrılmamalı... Üniversite yıllarında ilk kez bir araya geldiklerinde birbirine nasıl davranacağını bilmeyen bir nesil yetişecek...



__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 15:29   #9
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster
Türbanı ortaokula kadar indirdikten sonra bir sonraki adımda okulları ayırmaktı ki görüldüğü üzere onun da geçekleşmesine az kaldı...

Kendimden örnek vereyim.. Orta ve liseyi kız okulunda okudum...(O zamanın en iyi okulu olduğu için ailem oraya verdi ) Okul Kızıltoprak'ta Fenerbahçe futbol takımı antreman sahasının hemen yakınındaydı ve sınıflarımızın o tarafa bakması için çıldıran kızlar vardı...

Futbolcular antraman için geldiğine bütün kızlar camlara üşüşür ıslıklar laf atmalar hava uçuşurdu...(Erkek görünce çıldıran kızlar)

Sınıfta karşı cins olmadığından otokontrol da yok herkes rahat davranırdı...

Uzun lafın kısası Serseri'nin dediklerine aynen katılıyorum... Kız ve erkek öğrenciler birbirinden ayrılmamalı... Üniversite yıllarında ilk kez bir araya geldiklerinde birbirine nasıl davranacağını bilmeyen bir nesil yetişecek...




Demek bu esrarengiz olayda aciklanmis oldu.

Marslı Çocuğun Fethullah Gülen'i Ziyaret Etmesi - YouTube

Ikisini bir birinde ayiramayan, Karsi Cinsten bir seyle karsilasti.




__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.09.2014, 15:37   #10
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karma Eğitim Seneye Kaldırılabilir..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Insanlikarayan Mesajı göster
Demek bu esrarengiz olayda aciklanmis oldu.

Marslı Çocuğun Fethullah Gülen'i Ziyaret Etmesi - YouTube

Ikisini bir birinde ayiramayan, Karsi Cinsten bir seyle karsilasti.



Marslı çocuk neye benziyordu acaba.. Tarif etseydi keşke...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
eğitim, erkek, kaldırılabilir, karma, seneye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.