Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.12.2014, 13:19   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

AKP iktidarına yakınlığı nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berkin Elvan'ın annesini yuhalatmasını savundu.



(İleri - Haber Merkezi) Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berkin'in annesini yuhalatmasını "insani bir şey" olarak nitelendirdi. Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Bingöl, Erdoğan'ı "Burada da Tayyip Bey'in duygusallığı rol oynuyor. Sokaklarda ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey..." sözleriyle savundu.

Erdoğan, 30 Mart seçimleri öncesinde Gaziantep'te yaptığı mitingde Berkin Elvan'ı terörist ilan etmiş, annesini ise yuhalatmıştı.

"YUHALATMA İNSANİ..."

"Berkin Elvan'ın annesinin meydanlarda yuhalatılması... Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusuna yanıt veren Bingöl şu ifadeleri kullandı:
"Burada da Tayyip Bey'in duygusallığı rol oynuyor. Sokaklarda ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey... İşte duygusunu işine karıştırmak bu... Öte yandan şunu da söyleyeyim: Ölmüş anneye küfür etmek sol değerlere inanan insanların yapabileceği bir şey mi? O zaman o da öyle yapıyor"

"TAYYİP BEY BENİM GİBİ KİŞİLERİ SEVİYOR"

Erdoğan'la yakınlığı konusundaki eleştirilere de yanıt veren Bingöl, "Aslında Tayyip Bey benim gibi dik duran, herhangi bir menfaat beklentisi olmayan kişileri seviyor. Benimle kurduğu ilişkiyi biraz ona bağlıyorum" dedi.

Bingöl, "Bizim ilişkimiz iç içe bir ilişki değil. Benim yaptığım işleri seviyor" ifadesini kullandı.

Hürriyet gazetesinde yer alan röportajın tamamı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlerine katıldınız. En son Başbakan Davutoğlu'nun Dersim gezisinde yer aldınız. Size bu nedenle tepki gösterenler var. Ne diyorsunuz bu tepkilere?


YAVUZ BİNGÖL: Küfür ve hakaret edenleri umursamıyorum. Yakınlarımdan, yakın çevremden, yıllardır arkadaşlık yaptığım insanlardan gelen eleştirileri ciddiye alıyorum.
*
Ne diyorlar size? "Niye gittin" mi diyorlar?

YAVUZ BİNGÖL: Evet, genelde böyle diyorlar. Çünkü Gezi'den sonra ülke, siyah ve beyaz diye ikiye bölündü. Gri kısımlarda dolaşan kalmadı.

Siz Gezi'den sonra oluşan kutuplaşma iklimini kırmak için mi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nun davetlerine katıldınız?

YAVUZ BİNGÖL: Evet... Kutuplaşmanın ya da gerginliğin kimseye fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Kutuplaştıranlarla da diyalog kurulmalı. Bu işlere sanat gibi kötücüllüğü olmayan bir alanın bulaşması gerekir. Böyle düşündüğüm için katıldım davetlere.

Esas sorun cepheleşme ise... Bunun en büyük sorumlusu olarak iktidarı görenler var... Hatta bazıları Tayyip Erdoğan'ın, kendi saflarını sıklaştırma adına cepheleştirme politikasını bilerek, isteyerek yürüttüğünü söylüyor. Bu durum ne olacak?

YAVUZ BİNGÖL: Ben sanatın gücüne çok inanan birisiyim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın benimle iki kere türkü söylemesini önemsiyorum. En azından o hafta gerginlik olmayabilir mesela.

*
Sizinle iki türkü söylenmesi, daha ılımlı, daha kuşatıcı mesajlar vermeyi sağlasa... "İşte sanatın dönüştürücü gücü" diye karşılanabilir. Ama pek öyle olmuyor.

YAVUZ BİNGÖL: Doğru ama buna karşılık ne yapacağız? Saf mı tutacağız? Ben saf tutmak istemiyorum. Ülkede hep birlikte bir şeylerin ucundan tutmanın günü gelmiştir diye düşünüyorum. Hükümet tarafı çok geriyor olabilir. Ama biraz da biz kendimize bakalım. Biz az mı geriyoruz. Küfür, hakaret gırla...
*
Cumhurbaşkanı'yla, Başbakan'la buluşmalarınızda siyasi görüşlerinizi söylüyor olsanız, belki tepkiler bu denli büyük olmayabilir. Oysa siz sadece iktidara görsel destek veriyor gibisiniz.

YAVUZ BİNGÖL: Konuşacak ortam çok oluşmuyor. Konuşacak ortam olsa sorunları dile getiririm. Mesela Sayın Başbakan Davutoğlu ile Dersim'de biraz sohbet ettik. Alevilerin sorunlarını anlattım.

Tayyip Bey'e bir çift teşekkürü çok gördüler

YAVUZ Bingöl, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la kurduğu ilişki hakkında ipuçları verdi. İşte söyledikleri:
*
-Gezi sürecinde Başbakan'la yapılan son toplantı beş-altı saat sürdü. Ben o toplantıda Tayyip Bey'e "Niçin çapulcu dediniz" diye soran tek kişiydim.

-Aslında Tayyip Bey benim gibi dik duran, herhangi bir menfaat beklentisi olmayan kişileri seviyor. Benimle kurduğu ilişkiyi biraz ona bağlıyorum.

-Bizim ilişkimiz iç içe bir ilişki değil. Benim yaptığım işleri seviyor.
-Âşık Veysel'le ilgili "Ustaya Saygı" gecesi yaptık, çıktı geldi. Âşık Veysel'i de seviyor.


-Nâzım Hikmet'in vatandaşlığını verdiği zaman ben televizyon karşısında gözyaşı döktüm. Bir solcu aydın, bir solcu muhalefet lideri ya da bir sendika lideri bir teşekkürü çok mu görmeliydi? Niçin teşekkür etmediler?

-Neden muhalefet partileri ya da sivil toplum örgütleri ülkenin ciddi sorunlarına ilişkin yapılan çalışmalarda iktidarın yanında olmuyor? Neden iki çift güzel söz söylenmiyor?

'Annesine küfredildi o da Berkin'in anasını yuhalattı'
Erdoğan ve Davutoğlu... Nasıl değerlendiriyorsunuz?

YAVUZ BİNGÖL: Tayyip Bey ve Ahmet Bey'den önce şöyle bir anlayış vardı: "Politikacı işine duygularını karıştırmayacak. Karıştırırsa başarısız olur." Tayyip Bey de, Ahmet Bey de bu tezi yıktı. Duygularını işlerine karıştırdılar ve başarılı oldular. Mesela Tayyip Bey'in cezaevindeyken kendisine bir tabak yemek vermiş gardiyanı evinde ziyaret etmesi çok özel bir şey. Ahmet Bey'in Dersim'de bir Alevi dedesinin elini öpmesi.

*
Berkin Elvan'ın annesinin meydanlarda yuhalatılması... Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

YAVUZ BİNGÖL: Burada da Tayyip Bey'in duygusallığı rol oynuyor. Sokaklarda, ölmüş annesine küfredildiği zaman ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı.

Bu çok insani bir şey... İşte duygusunu işine karıştırmak bu... Öte yandan şunu da söyleyeyim: Ölmüş anneye küfür etmek, sol değerlere inanan insanların yapabileceği bir şey mi? Ne kadar ayıp bir şey! O zaman o da öyle yapıyor.

*

Kimse kimsenin ölmüş ya da yaşayan annesine küfretmemeli. Ama sokakta küfür edenler üzerinden genelleme yapıp işin tüm sorumluluğunu sol değerlere inanan insanlara yüklemek de doğru değil. Ayrıca sokakta birkaç kendini bilmezin yaptığı iğrenç iş nedeniyle neden Berkin Elvan'ın annesi yuhalatılıyor ki? Berkin Elvan'ın annesinin suçu ne?

YAVUZ BİNGÖL: Hiçbir suçu yok tabii ki... Ama o süreçte kimse sorumluluk duygusuyla hareket etmedi. Herkes duygularını karıştırdı bu işe.

Sorumluluk sahibi olanlar ile sokaktakiler sorumluluk duygusu açısından aynı noktada mıdır? "Herkes duygularını karıştırdı" derken, sorumluluk makamında oturanları mazur görmüş olmuyor musunuz?

YAVUZ BİNGÖL: Mazur görmüyorum, sadece olanı söylüyorum. Durum tespiti yapıyorum. Ban sadece bu işler nasıl düzelir, onu düşünüyorum. Diyalog, diyalog, diyalog... Diyalog kurmalıyız. Diyalog kurmazsak işimiz çok vahim.
*
Nasıl diyalog kurulacak? Bunca kutuplaştırma politikasının ortasında...

YAVUZ BİNGÖL: Kutuplaştıranla da diyalog kurulması gerekir. Sanatın gücüne inanıyorum. Ben bir köprü kurmak istiyorum.

'Dostlarım bana tavır aldı'

Sanat dünyasından dostlarınız, mesela Edip Akbayram, Onur Akın gibi isimler size tepki gösterdiler mi?

YAVUZ BİNGÖL: Bir yıl önceki ilişkimiz yok. Eskiden çok sık görüşüyorduk. Telefonlar kesilince anlıyorsunuz bir tavır alındığını.
*
Sizi derinden yaralıyor mu bu durum?

YAVUZ BİNGÖL: Onlar beni tanırlar. Nasıl bir adam olduğumu bilirler. Vicdanlarına bırakıyorum.
*
Peki ya aileniz? Onlar ne diyor?

YAVUZ BİNGÖL: Ailemden bana bir tek annem, kızım ve kız kardeşim sahip çıktı. Diğerlerinin de canları sağ olsun. Bir şey demiyorum.



__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 13:30   #2
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

Artık devir değişti e tabi Çelik'te değişti şarkı sözü geldi aklıma.


Alıntı:
Aslında Tayyip Bey benim gibi dik duran, herhangi bir menfaat beklentisi olmayan kişileri seviyor.
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 14:13   #3
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

Değişime meyilliyiz ve çabuk öğreniyoruz
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 14:42   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

Kalıbına bakan da birşey sanır, sanıyordu da.

Ufacık tefecik, içi dolu turşucuk.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 16:08   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

Yavuz Bingöl'e Gülsüm Elvan'dan yanıt: İlk konserinde beni yuhalat!

Yavuz Bingöl'ün Berkin Elvan'ın annesinin yuhalatılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği desteğe Elvan ailesi tepki gösterdi.



Yavuz Bingöl'ün, "Erdoğan Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı çünkü onun da ölmüş annesine küfredilmişti" şeklindeki açıklamasını Sami-Gülsüm Elvan çifti Ankara'ya giderken yolda öğrendi.

Yön Radyo'ya konuşan baba Sami Elvan, "Ne diyeyim, artık ne diyebilirim? Siz olsanız ne dersiniz? Halk diyor zaten diyeceğini... Biz Yavuz Bingöl'ü annesinden dolayı tanıdık. Alevi toplumunun ekmeğini yemiş birinin bu kadar nankörlük etmesi çok acı. Bu kadar vicdansızlık olmaz" şeklinde konuştu.

Berkin Elvan Twitter hesabından da anne Gülsüm Elvan'ın şu açıklaması yayınlandı.



Cumhuriyet Online
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 21:25   #6
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

Eğer anlarsa, Gülsüm Elvan gerekli cevabı vermiş karaktersize!!!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 21:28   #7
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

Yavuz Bingöl'ü hiç sevmezdim şimdi iki kat daha sevmiyorum...

Ne kadar yalaka bir toplummuş yarabbim...Tüm yalakalar bir bir ortaya dökülüyor...

Bu yalakalığın karşılığında ne aldın çok merak ediyorum... Ama öyle 700 bin Tl. saat bekliyorsan avucunu yalarsın Yavuz...O saat gibi bir hediye alabilmen için bakan olman lazım... Daha da yalaka olman lazım yani...

Teşekkürler Serseri...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 21:39   #8
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart

Cumhurbaşkanıyla "tamamen duygusal" bir ilişkileri var gibi görünüyor...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 22:56   #9
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

Bu devran bir gün dönecek. Hiç bir şey sonsuz değildir.

Bunlar insanların yüzüne nasıl bakacak merak ediyorum
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.2014, 23:02   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yavuz Bingöl "Berkin'in Annesini Yuhalattı Bu Çok "İnsani" Birşey"

Baksanıza sadece ailesi ve kardeşleri kendisine sahip çıkmış, dostları hep sırt çevirmiş..

Buna rağmen doğru davrandığını sanıyor.

Kapatacaksın bir odaya...... anlatacaksın da, anlatacaksın, anlar herhalde..

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
annesini, berkin, berkinin, bingöl, birşey, diyalog, insani, tayyip, yavuz, yuhalattı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.