Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.12.2014, 20:42   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İphone'a, İthal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ithal ürünlere ek vergi uygulamasıyla ilgili olarak kategori listesini açıkladı. Buna göre iki ay içinde ithal telefon, laptop ve elektronik aletlere anti-damping uygulanacak.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’ye gelen cep telefonu, bilgisayar (PC) ve elektronik aletlere anti-damping vergisi getireceklerini açıkladı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, böylesine bir ek vergi uygulaması yerli üreticilerin pazar payını ciddi oranda artırabilir.

Cep telefonu, PC, TV ve ev elektroniği işi yapan ithal markalar ise yerli ürüne karşı artacak fiyat hareketi sonrası pazar kaybı yaşayabilir.

“Türkiye çok başarılı bir şekilde mobil telefon üretebiliyor, tablet üretebiliyor, laptop üretebiliyor” diyen Bakan Nihat Zeybekci, şöyle devam etti:



“Yaptığımız çalışmalarda Türkiye’ye gönderilen bir telefon üzerinde, ‘5 dolar veya 2.5 dolarlık iki kişilik montaj ve diğer maliyetler’ diyor. İnandırıcı bulmuyorum. Bunun üzerinde başka damping destek var. Gizli teşvik ve destekler var. Bunları araştırıyoruz. İçeride sanayicimizi korumak üzere yakında cep telefonuna tablet ve bilgisayarlara anti damping vergisi gelecek gibi görünüyor. Şu anda soruşturmalarda öyle bir gelişme var. Biz koyacağız. Soruşturmalarda somut verilere ulaşıldı.


Dünya Ticaret Örgütüne tabi olan bir ülke olarak el aletlerinde ev aletlerine, elektronik ev aletleri cihazlarında inanılmaz haksız rekabet yaratıcı başka ülkelerin teşvikler var, destekleri var. Bunlarla ilgili bize düşen görev sektörlerimizi korumak.”

"İKİ AY İÇİNDE GELİR"

Bakan Zeybekci, “Anti-damping vergisinin ne kadar olacağı soruşturmalar ile çıkıyor. Soruşturma açıldı, maksimum 2 ay içinde olur. Sorduğumuz sorulara cevaplar geliyor. Fiili araştırma yapıyoruz” dedi.

"MİSSİLLEME DEĞİL ÇİN'E SÖYLEDİK"

“İthal ürünlere anti-damping vergisi misilleme mi?” sorusunu “Misilleme değil bu” diye yanıtlayan Bakan Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz sadece bize gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Yoğun olarak şu üründü, şu üründe diye şikayetler gelmeye başlıyor. Biz bunları Çin’e de söylüyoruz. Aynı şekilde en son Filipinlere söyledik. Türk unu üzerinde öyle bir şey koyunca bütün sektörlerden Filipin ürünleri deyip başka bakıyorlar. Herkes, Tayvan da aynı şekilde.”

Bakan Zeybekci, “Anti-damping vergisi konurken içeride vatandaşımızın tüketimde aşırı fiyatlara maruz kalmasını istemiyoruz, ters etki haksız rekabet şeklinde bir durum oluşturmadan bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Son dönemlerde dolar kuru arttığı için zaten bu tip elektronik ürünler otomatik olarak zamlanmıştı. Anti damping vergisiyle fiyatlar yeni yılda daha da artacak.

ABD'YE "DÜĞÜN MASRAFI" ÇIKIŞI


Şu anda Amerikan pamuğuyla ilgili de anti damping vergisi çalışmalarının sürdüğünü bildiren Zeybekci, şöyle devam etti:

“Türkiye, Amerikan pamuğunun en büyük ithalatçısı. Çünkü Amerikan pamuğunun üzerinde gerek pazarlamada gerek Eximbank, gerek çiftçiye verdiği destekle, vadeli satışlarla bir haksız rekabet yaratma var. ABD’den Teksas senatörü özel mektup yazdılar. Pamukla ilgili, ‘Teksas çiftçilerinin rahatsız olacağını’ söylüyor. Cevap yazıyoruz. Biz bunu zaten Amerikan Ticaret Bakanı’na söylemiştik. ABD stratejik ortak, müttefik ama ekonomik ortak olmamız. Sadece askeri stratejik ortak olalım ama ekonomik ortaklığı başkalarıyla olalım, olmaz. Düğün masrafları senden olsun ama düğün mutluluğunu başkasıyla yaşayalım, olmaz.”

Zeybekci ayrıca, “ABD, Türk çeliğine haksız şekilde anti-damping vergisi koydu. Dünya Ticaret Örgütü’ne şikayet ettik. Uluslararası mahkemeler götürdük” dedi.

Kaynak - NTV Online
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 20:44   #2
Çevrimdışı
Cliff Durden
... Cliff 'Em All...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İphone'a,ithal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Geçen sinemada biletin üzerinde farkettim.. Eğlence Vergisi diye birşey diyor.. Vay be...
__________________
Yerli dizilerle ilk tanışmam TV'de değildi. 12 yaşındaydım, bir ilçede arkadaşlarla geyik yapıyorduk. Arkadaş bir diziden bahsetmişti:

''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...''

Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim;

Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa

Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cliff Durden'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 20:55   #3
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İphone'a,ithal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Bu hamlenin arkasında Vestel var.. Kamuoyuna duyurulur.

Alıntı:

Son yıllarda ülkemizde mobil telefon ithalatında ciddi bir artış olduğu gözlerden kaçmıyor. Akıllı telefonların ağırlıkta olduğu bu ithalat rakamları 2013 yılı itibariyle 12.2 milyon adet ve 2.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Tüketicilerin ithal mallara ilgi göstermesi yerli üretim yapan firmaları haliyle zora sokuyor ve iPhone 6 gibi ürünlerle rekabet edecek yerli akıllı telefonların ortaya çıkması imkanı da kalmıyor. Bununla ilgili önemli bir başvuru yapıldı.

Kısa süre önce Venus adlı akıllı telefon serisini piyasaya süren Vestel, giderek artan mobil telefon ithalatının yerli üretimin ekonomik göstergelerini olumsuz etkilediğini ve ciddi zarar verdiğini belirterek mobil telefon ithalatına karşı korunma tedbiri alınmasını Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne resmen başvuruda bulunarak talep etti.

Resmi Gazete'nin 5 Aralık tarihli nüshasında yer verilen bu başvuru için İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu oy birliği ile korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verdi.

Bu karar sonrasında soruşturmaya taraf olmak isteyen firmalar müdürlüğe başvuruda bulunacak ve korunma önlemi gerekip gerekmediğine dair kurul tarafları dinleyerek bir sonuca ulaşacak. Eğer korunma önlemi gerekirse Ticaret Politikası Savunma Araçları kapsamında aşağıdaki tedbirler alınabiliyor:


"Bir malın benzer veya doğrudan rakip mallar üreten yerli üreticiler üzerinde ciddi zarar veya ciddi zarar tehdidi oluşturacak şekilde artan miktar ve şartlarda ithal edilmesi halinde, bu zarar veya zarar tehdidini ortadan kaldırmak üzere, söz konusu zarar veya zarar tehdidiyle sınırlı ve geçici olmak kaydıyla korunma önlemi alınabilmektedir. Bu amaçla, korunma önlemi bir malın ithalatında uygulanmakta olan gümrük vergilerinde artış yapılması veya miktar sınırlaması şeklinde uygulanabileceği gibi bunların kombinasyonu olarak da uygulanabilmektedir. "


Yani anlaşıldığı kadarıyla yurt dışından ithal edilen mobil telefonların vergisinin artırılması veya bir kota konulması gündeme gelebilecek. Bu sınırlamalar sonrasında Türk tüketicilerin yerli üretim mallara yönelmesi sağlanacak.

Anladığımız kadarıyla ithalatçı firmaların bu soruşturma kapsamında fikirlerini beyan etmesi ve kurulu böyle bir şeyin olmadığı yönünde inandırması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde iPhone 6, Galaxy Note 4 gibi ithal modellere ekstra vergi konması veya sınırlı sayıda satışının yapılması gibi tedbirler alınabilecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili Resmi Gazete sayfasına ve Ekonomi Bakanlığı'nın ilgili sayfasındaki Yürüyen Soruşturmalar başlığı altında Vestel'in başvurusuna aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz.

(technoroom adlı üyemize teşekkürler) Kaynak - Donanımhaber forum

Resmi Gazete

Başvuru
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 21:28   #4
Çevrimdışı
K-Pax
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lİphone'a, İthal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Mesela dünyada en pahalı ıphone'u türkler kullanıyor,telefonlarda zaten aşırı vergi var, gelelim yerli elektroniklere; mesela led tv falan alacaksınız, bi bakıyosunuz ithal ürünle fiyatı aynı, hatta daha pahalı, madem rekabet etmek istiyorsunuz, fiyatları aşağı cekeceksiniz, ithal mallarla yarışmayacaksınız, daha dün çıkardığınız telefonları, dünya devlerinin telefonlarıyla yarıştırmayacaksınız.
__________________
Dinle.... kendini, bak... görebildiğin ve uzanabildiğin kadar uzat elini, şu sınırsız olasılıklar düzleminde, seçim yapmadığın sürece herşey mümkün.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz K-Pax'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 21:34   #5
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lİphone'a, İthal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster

“Düğün masrafları senden olsun ama düğün mutluluğunu başkasıyla yaşayalım, olmaz.”


Anam babam bunlar aştı olayı adamın verdiği uluslar arası stratejik ilişkiler deki örnek bile gerdekten
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 21:38   #6
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lİphone'a, İthal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Subutay Mesajı göster
Anam babam bunlar aştı olayı adamın verdiği uluslar arası stratejik ilişkiler deki örnek bile gerdekten
Akılları fikirleri hep ona çalıyor ki...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 21:49   #7
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İphone'a, İthal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Vestel zaten bu adımıyla kendi ayağına sıktı. Twitterda orda burda herkes #VestelAlmıyorum #vestelalanbizdendegildir
#VestelBoykot
#VESTEL
taglarıyla tepkilerini paylaşmaya başlamışlar..

Bilinçli olan tüketici her türlü zaten yurtdışından kaçak veya değil bir şekilde telefon tablet yada laptop getirtir hatta telefon artık çok kolay.. IMEİ sorununada çözüm buldular zaten. Tek sorun garanti ondada Apple zaten sorun çıkarmıyor.

Bu vergilendirme bilinçsiz kullanıcı için..^^
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 21:51   #8
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İphone'a, İthal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Tam bir faşist düşünce örneği. İnsanları yaptırımlarla mecbur bırakıyorlar. İsyan edeni de hemen yok ediyorlar.
Kapitalist sisteme kapitalist düşünceyle savaş açıldığını da bizde görmüş olduk

Yahu sanki yerli üretim yapıyoruz. Çin'den aldığın hammaddeyi burada birleştirmek ne zamandan beri üretim oldu. Sen neyi icat ettin, ne üretiyorsun ki. Televizyonun işlemcisi Çin'den, bilgisayarın tüm malzemeleri Çin'den eee ben üretim yapıyorum. Yahu susun artık gözünüzü seveyim iyice rezil olduk dünya aleme

Zaten maaşımızın 2/3'ü vergiye gidiyor. Daha ne vergisi ödeyeceğiz, özel iletişim vergisi, eğlence vergisi. Teknolojiyi kullanan hangi ülkede vatandaş bizim kadar cezalandırılır ki

Yılmaz Özdil abimizin söylediği geldi gene aklıma 'Böyle başa böyle tarak'
Alamayın, teknolojiden yararlanamayın. Onların uygun gördüğü ile yetinmeye mahkum kalın. Onların uygun gördüğü kitapları okuyun, onların uygun gördüğü elektronik cihazları kullanın, onların uygun gördüğü sitelerde gezin

Sonra biz koyun sürüsü deyince kızıyorlar. Offf konuştukça sinirleniyorum bananeyse
İyi ki telefonu erkenden almışım
Bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar şimdi biz diyoruz siz yanın biraz da. Çünkü siz lüksleriniz olmadan yapamazsınız

Ben en iyisi mi bir odaya kitap doldurayım, bunlar yakında ona da el atacak gibime geliyor
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 21:53   #9
Çevrimdışı
Chevy
XooX

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İphone'a, İthal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Vestel böyle teşvik edilmez.
Vestel'de apple'ın sony'nin ne bileyim lg'nin kalitesine ulaşsın.
Ondan kullansın insanlarda

Saçmalığa bak...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.12.2014, 22:21   #10
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İphone'a, İthal laptop'a LCD TV'ye Ek Vergi Geliyor.

Bunlar yüzünden kapitalist Apple yi savunacağım aklıma gelmezdi vay arkadaş ülkenin haline bak yakında vestel - apple olarak kutuplaşırsak hiç şaşmam.
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
geliyor, iphone, ithal, laptopa, tvye, vergi, İphone


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.