Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.04.2015, 12:58   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Oldu"

HDP ve DBP ilçe örgütleri tarafından, günler öncesinden planlanan fidan dikme etkinliği için Tendürek Dağı yamaçlarındaki Yukarı Tütek köyüne giden halk, operasyona çıkan askeri özel timlerle karşılaştı. Daha sonradan gece saat 02.00 sularında bu alana indirildiği öğrenilen askerler, halkı engelleyince gerginlik çıktı. Askeri helikopterlerin, HPG’lilerin üslenme alanına yakın bir noktaya indirme yaptığını gören halk çatışmanın önüne geçmek için ikiye ayrılarak arazide canlı kalkan oldu. Bu arada birkaç saat öncesinden fidanların dikileceği noktaya giderek hazırlık yapan HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak ile MEYADER Temsilcisi Cenap İlboğa, kobra tipi askeri helikopterler tarafından ateş altına alındı. Budak boynuna aldığı kurşunla yaşamını yitirirken, yaralanan İlboğa’nın ise saatlerce yerinden kaldırılmasına askerler engel oldu. Budak ve İlboğa’yı korumaya çalışan bir HPG’li de helikopterden açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.



İnsansız hava uçağı Heron, 8 helikopter ve korucuların desteği ile alana yığılan binlerce asker ile HPG’liler karşılaşmasın diye canlı kalkan olan yurttaşlar ise, 5 yaralıları bulunan askerlerin yanına giderek, yaralıları battaniyelere sararak zırhlı araç ve helikopterlere ulaştırdı. Askerlerin geride bıraktığı uzun namlulu silah, mont, çanta ve askeri malzemeleri de toplayarak askerlere teslim eden yurttaşların yaralılarını almaları talebi ise kabul edilmedi. Çatışma alanında gördüklerini anlatan canlı kalkanlar, devletin yıllardır giremediği volkanik arazisi ile bilinen Tendürek’e bu denli büyük kapsamlı operasyon yapmasının açık ve derin bir provokasyon olduğuna vurgu yaptı.

‘Askerlere kalkan olduk’

Çatışma alanında canlı kalkan olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eş Başkanı Muhsin Kula, HPG’lilerin üslenme alanına indirme yapan ilk grubun HPG’lilerin çemberinde kaldığını söyledi. Kula, askerlerin bulunduğu noktaya yöneldiklerinde karşılaştıkları manzarayı şöyle anlattı: “5 yaralıları vardı. Biz tüm arkadaşlar onların yardımına koştuk. Onları pançoların arasına koyarak zırhlı araçlara ve helikopterlere doğru götürdük. Onlara canlı kalkan olduk, ama onlar bizi de taradı. Gerillalara ateş açmasınlar diye de araya girdik. Helikoptere bindirdik. Perişan haldeydiler, çocuk gibi ağlıyorlardı. 3 timi aşağı indirdik. Başlarını kaldıramıyorlardı.”




‘Eğer biz gitmeseydik’

Bu esnada askerlere neden operasyona çıktıklarını sorduğunu söyleyen Kula, “Biz böyle bir şey olduğunu bilmiyorduk. Biz operasyon var diye gelmiştik” cevabı aldığını aktardı. Askerlerin engellemesine rağmen çatışma noktasına gittiklerini, ancak gidememeleri halinde 3 timin de toptan imha olacağına vurgu yapan Kula, “Eğer biz gitmeseydik o 3 timin sağ kurtulması imkansızdı. Devlet de resmen bunu istiyordu ve bir provokasyon yaratmak istiyordu. Halkımız o insanları vicdanlı bir şekilde kurtardı. Halk barış istiyor, askerin ölmesinden memnuniyet duymuyor. Onların elbiselerini, botlarını, silahlarını araziden topladık kendilerine teslim ettik. HPG’liler herhangi bir eylem yapmamıştı, onların üslenme alanına direk indirme yapmışlardı” ifadelerini kullandı.

Askerlerin kendilerine teşekkür ettiğini anlatan Kula, 3 sivil yaralı için aradıkları ambulansların saatlerce gelmediğini, askerlerin cenazelerini dahi almalarını engellediğini söyleyerek, en son bir grup yurttaşın cenazeyi omuzlarına alarak alandan çıkardığını dile getirdi.



Emir Validen!

Çatışma anında orada olan Ziya Özbay adlı yurttaş da, askerlerin şok yaşadığını belirtti. Askerlerin valilik emri ile operasyona çıktıklarını söylediğini belirten Özbay, “Bir haftadır Valinin alanda operasyon yapılması için talimat verdiğini söylediler. Bize yaralı ve cenazemizi taşımamız için söz verdiler, ama sonra engel oldular. Biz onları çemberden kurtardık ama sonra bize de saldırdılar. Katliam provası yapılmıştı resmen. Sabah erkenden halka engel çıkarılmasaydı böyle bir olay da yaşanmayacaktı” vurgusu yaptı.

İddialara ilişkin Hükümet ve TSK'dan henüz bir yalanlama gelmedi.

Dicle Haber Ajansı - Ferhat Çelik/ Abdullah Kaya (AĞRI)



__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2015, 13:21   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol

TSK'dan gelen Açıklama

Alıntı:

TARİH:11 Nisan 2015 SAAT:10:33 NO:BA-12 / 15

11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve “Bahar Şenliği” olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca 15 Timden oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır.

Ateşe derhal karşılık verilmiş, ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında dört askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2015, 14:48   #3
Çevrimdışı
Abartmatozu
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol

Daha çok su götürür bu seçim.
Yazık ama bunca insana
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Abartmatozu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2015, 15:44   #4
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol

Bölgede yıllardır alenen PKK propogandası ve seçim baskıları yapılır, PKK bayrakları ve Apo posterleri açılırken nerelerdeydin TSK!..
Ruhun bile yoktu oralarda...
İş, AKP açısından kritik olduğu herkesçe malum olan bir seçimin öncesinde tam da HDP'nin yükselişinin AKP oylarını etkileyeceği konuşulurken AKP oyları tehlikeye girince mi bölgede kamu düzeninin sağlanması gerektiğini farkettiniz!..
Selâhattin Demirtaş'ı bile ''haklı'' çıkaran gerekçenizle Tayyip Silâhlı Kuvvetleri olmaya hak kazandınız.
Kimse kamu düzenini sağlamayın demiyor bunu söyleyecek en son kişi bile değilim ama biraz tutarlı olun lütfen güven kaybediyorsunuz...
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2015, 21:00   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol



Başbakan Davutoğlu Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki çatışma ile ilgili söylediği sözlere sert tepki göstererek "Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor" dedi.

Papa'nın "Ermeni soykırımı" demesine de cevap veren Davutoğlu, "Dini liderlerden bizim beklentimiz, barış çağrısında bulunmalarıdır. Gönülleri kapalı olanlara arşivleri açmak faydasız" dedi.

DEMİRTAŞ YALAN SÖYLÜYOR

HDP Lideri Selahattin Demirtaş, Ağrı'da jandarma ile PKK arasında yaşanan çatışmaya ilişkin "15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye." demişti.

Bu açıklamaları yalanlayan Davutoğlu "Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor" dedi.

Demirtaş yaralı askerlerin HDP'liler tarafondan taşındığını iddia ederek "HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar." demişti. Daha sonra da sosyal medya hesabından yaralı askerleri sivil vatandaşların askerlerle birlikte taşıdığını gösteren fotoğrafları paylaşmıştı. Fotoğraflarda vatandaşların askerlerle birlikte yaralıları taşıdığı görülüyor.

Odatv.com
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2015, 21:03   #6
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol



Ağrı’nın Diyadin ilçesinde PKK ile askerler arasında dün yaşanan çatışmaya ilişkin konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “AKP hükümeti ve Erdoğan’ın planı bu sabah 15 askerin cenazesini Türkiye’nin değişik illerine göndermekti” dedi.

"250 ASKER İNDİRİLDİ"

Diken’de yer alan habere göre, askerin açtığı ateşle yaşamını yitiren HDP Diyadin ilçe eski eş başkanı Cezmi Budak’ın cenaze töreninde açıklamalarda bulunan Yüksek, 10 Nisan gecesi 250 askerin, 15 subay gözetiminde ve özel harekât timlerinin de desteğiyle PKK’lıların bulunduğu alanlara sızma gerçekleştirdiği iddiasını dile getirdi.

"ASKERLERİ KURTARAN DİYADİN HALKIDIR"

“Hangi tehdit, hangi durum oluşmuş da siz o alanda operasyon yapıyorsunuz?” sorusunu yönelten Yüksek, 15 askerin ise bizzat PKK’lıların üslenme alanına indirildiğini, burada yaşanan çatışmada HDP’li Budak’la bir PKK üyesinin yaşamını yitirdiğini sekiz askerin de yaralandığını aktardı.

Yaralanan sekiz askerin akşam saatlerine dek çatışma bölgesinde bekletildiğini savunan Yüksek, “O askerleri orada ölümden kurtaran Diyadin’den giden sivil halktır. Mevzilerde duruyorlar. Askerlerin bu konuda yaptığı açıklamalar var. Video görüntüler var. Ölüme gönderilen 15 askerin açıklamaları var” diye konuştu.

"BÜYÜK BİR PROVOKASYON ÖNLENDİ"

Askerlerin AKP hükümeti ve Erdoğan tarafından bile bile ölüme gönderildiğini öne süren DBP Eş Genel Başkanı şöyle devam etti: “AKP hükümeti ve Erdoğan’ın planladığı bu sabah 15 askerin cenazesini Türkiye’nin değişik illerine göndermekti. Resmen, açıkça, alenen planlanan budur. Onları ölüme gönderen, yaralandıktan sonra yüzüstü bırakan AKP hükümeti ve ordusudur. Onları oradan kurtaran ise Ağrı halkımızdır. Büyük bir provokasyonu önlemiştir.”

İlerihaber.org

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2015, 21:11   #7
Çevrimdışı
Boray
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol

Pkk ne zamandır halk kategorisinde kardeşim.

Benim için Akp de Pkk uzantısı partiler de yalancıdır. Hiçbirine güvenmiyorum.

Yasin Börü'nün öldürülme şekli olsun, Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülme şekli olsun bu iki yapının ne kadar faşist ve cani olduğunu gözler önüne seriyor.

Tez zamanda kurtulmak dileğiyle...

Askerlerimize ise acil şifalar...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Boray'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2015, 21:40   #8
Çevrimdışı
Abartmatozu
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol

twitter yıkılıyor bu konu ile alakalı,
dur bakalım neler olacak
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Abartmatozu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2015, 00:56   #9
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol

Şu çok açık ki seçime 1-2 ay kala iktidar, özellikle de Tayyip Erdoğan, gerek Savcının öldürülmesi olayı olsun gerekse bu olay olsun adeta parmağı varmışçasına ikisini de şova dönüştürerek seçim malzemesi olarak kullanıyor.
Bu noktada Selâhattin Demirtaş'ın söylediklerine dönmek istiyorum: 'Dün Ağrıda bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKPnin oyları tavan yapsın diye...''
Evet bence de bu açıkça oyların tavan yapması için bir seçim yatırımı ancak benim Demirtaş'a da bir sorum olacak: Kendisinin ve temsil ettiği ideolojinin uzantılarının da bu oyunun, senaryonun içerisinde olmamaları için herhangi bir sebep var mı?
Kaldı ki böylesi bir kürekçi kavgasıyla AKP'nin oylarının tavan yapması senaryosunun bir figüranı olmuş olmuyor mu?
Hem de AKP sayesinde ülkeyi bölme emellerine bir arpa boyu mesafe kalmışken.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2015, 01:12   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlginç Bir İddia; "Diyadin'de Yaşanan Çatışmada Halk Canlı Kalkan Ol

Filler tepişir, arada çimler ezilir.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
iddia, ilginç, İddia, İlginç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.