Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.05.2015, 21:08   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.



Türkiye’nin önemli otomobil fabrikalarından olan ve yaklaşık 5 bin kişinin çalıştığı Renault’ta dün 16.00- 24.00 vardiyası işçileri üretimi durdurup fabrikayı boşaltmadı. Saat 24.00- 08.00 vardiyasında olan yaklaşık 1500 işçi ise işbaşı yapmayıp fabrika bahçesinde eyleme başladı. Gece başlayan üretimi durdurma eylemine sabah vardiyasına gelen işçiler de katıldı. Renault'dan sonra TOFAŞ işçileri de üretimi durdurdu.

İmzalanan 3 yıllık sözleşmenin yenilenerek daha iyi bir sözleşme imzalanmasını isteyen Renault işçileri dün ikinci kez üretimi durdurdu. Renault yetkililiklerinin dün sabah işçileri bir saat erken çağırarak “ücrette herhangi bir yenileme yapamayız" demesi üzerine eyleme başlayan işçiler 16-24 vardiyasının fabrikadan çıkmaması ve 24-08 vardiyasının da içeri girmemesi üzerine üretimi durdurdu. 08-16 vardiyasının fabrika önüne gelmesiyle direniş büyüdü.

Bir vardiyada yaklaşık 400 otomobilin üretildiği Renault fabrikası önünde eylem yapan işçiler zaman zaman cep telefonlarının ışıklarını yakarak eylemlerini sürdürdü.

RENAULT İŞÇİLERİ TALEPLERİNİ ANLATTI


Forum Gerçek Flash Dosyası


İŞÇİLER KARARLI

Yaklaşık 5 bin işçinin çalıştığı Renault'ta işçiler, gece saat 00.00 vardiyasına girmeyerek fabrika önünde sabaha kadar eylem yaptı. Sabah 08.00 vardiyasına gelen bin 500 işçi de içeri girmeyerek eylemini sürdürdü. Diğer otomotiv fabrikalarından gelen işçiler de Renault çalışanlarına destek verdi. İşçilerin içeri girmemesi üzerine Renault’ta üretim tamamen durdu. İşçi temsilcileri ile fabrika yönetimi arasında görüşmelerin sürdüğü bildirildi.


“BOSCH İLE AYNI ŞARTLARI İSTİYORUZ”

8 senedir Renault’ta çalıştığını söyleyen Erhan İmralı, enflasyon karşısında maaşlarının erimesine rağmen uzun zamandır iyi bir zam alamadıklarını dile getirdi. Önceden 2 senede bir sözleşme yapıldığını bunun daha sonra 3 seneye çıkartıldığını hatırlatan İmralı, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Tepkimizi dile getirdik ancak sendikacılar bunu fabrika yönetimine iletmediler. Bir başka fabrikada sendika değişim problemi vardı. Mahkeme süreci başladı yetki konusunda ve 4 sene sözleşmeye giremediler. 4 sene sonra Türk Metal’e geçti arkadaşlar ve iyi bir zam aldılar. Aldıkları rakam güzeldi. Saat ücretinde bize göre 1-1,5 lira fazla alıyorlardı. Aynı sendikaya üyeydik, işveren aynı sendikaya üyeydi ama bize farklı sözleşme imzalandı. Biz bir rakam vermedik, sadece Bosch’la aynı şartlara sahip olmak istiyoruz dedik, yönetim bizi dinlemedi.”

“İKİ VARDİYA DIŞARIDA, AKŞAM VARDİYASI DA İPTAL OLACAK”

Fabrika yönetiminin açıklama yapmasını beklediklerini belirten İmralı, “Gece 12’den beri çalışmıyoruz. İki vardiya da dışarıda şu anda. Maaşlarda iyileştirme bekliyoruz. Bizim de bir ailemiz var. Bunları geçindirmemiz gerekiyor. Sadece Renault’ın kar etmesiyle olmuyor bu işler. Her sene üretim rekorları kırıyoruz ama bizim ailemizde bir değişiklik yok. Böyle giderse 16.00-24.00 vardiyası da iptal olacak. Çünkü daha evlerine gidip dinlenmediler, buradalar. Eylemimiz sürüyor.”


“İŞTEN ATILMA TEHDİTLERİ ALIYORUZ”

İşçilerden Ekrem Salım ise eylemlere başladıkları dönemde iki arkadaşlarının işten çıkartıldığını belirterek, eylem başlatmalarının ardından bu arkadaşlarının tekrar geri alındığını, işçilerin toptan işten çıkartılması konusunda zaman zaman tehditler aldıklarını dile getirdi.

METAL FABRİKALARINDAN RENAULT İŞÇİSİNE DESTEK GELİYOR

19.45 DİSK GIDA-İŞ GENEL SEKRETERİ SEYİT ASLAN: Renault işçilerinin günlerdir sürdürdükleri mücadele, sendikal bürokrasiye rağmen devam ediyor. Türk Metal-İş sendikasının yıllardır temsil ettiği sendikal bürokrasi ve işbirlikçi çizgiye karşı oluşturulan bu mücadeleyi destekliyoruz. İşçilerin bu haklı mücadelesinin yanındayız. Daha iki ay bile olmadan, Türk Metal-İş sendikasının imzaladığı satış sözleşmesinin mürekkebi kurumadan, Renault işçileri haklı olarak, sözleşmenin revize edilmesi için eylemlere başlamışlardır. Renault işçileri talebi, Bosch işçilerinin almış olduğu ücret zammının, kendi iş yerlerinde uygulanmasıdır. Önce işçileri oyalayan, sonra talebine kulak tıkayan işverene karşı işçilerin tutumu üretimi durdurmak olmuştur. İşçi sınıfı tarihinde örnek bir davranış olan bu tutum, sendikaların ve işçilerin örnek alması gereken bir tutum olduğu açıktır. Renault işçisi ilk adımı atmış, sermayenin en has örgütü olan MESS, sendikal bürokrasinin cisimleştiği, ihanette sınır tanımayan Türk Metal-İş Sendikasına açık tutum almışlardır. Bu mücadele Renault işçilerinin şahsında tüm işçi sınıfının mücadelesidir. Bu mücadelenin kazanımla bitmesi tüm işçilerin, emekçileri ve halen ben emekten yanayım diyen sendikacıların, bizlerin görevidir. Renault işçilerinin talepleri kabul edilmelidir. İşbirlikçi sendikal bürokrasi işçilerin üzerinden elini çekmelidir. İşçilerin istedikleri sendikaya üye olmaları güvence altına alınmalıdır. Renault işçilerinin haklı mücadelesini destekliyoruz ve mücadelenin kazanımla bitmesi için yanlarında olacağız.

19.40 Hakkı Tali: Fabrika yetkilileri ve Çalışma Bakanlığı müfettişleri 1 saat önce toplantı yaptı. Bu toplantıda müfettişler işçilerin eyleminin yasa dışı olduğunu, fabrikanın zararının işçilere ödetilebileceğini söylediler. İşçilerin taleplerine olumlu bir yanıt verilmedi. İşçiler talepleri karşılanana kadar fabrika önünde direnişe devam edeceklerini söyledi.

19.15 Vedat Yalvaç: Az önce işçiler MESS ve patron yetkilileriyle görüştü. Ancak olumlu sonuç çıkmadı. Eyleme devam kararı aldılar. İşçiler talepleri karşılanana, yetkililer kendi iradelerini tanıyana kadar eylemlerini sürdürecekler.

19.00 TOFAŞ işçileri fabrika önünde 'Bu gece burada emniyet biziz' sloganlarıyla kararlılığını gösterdi.

18.45 Mako işçileri vardiya çıkışında 'Mako-Reno el ele, hep beraber zafere' sloganlarıyla Renault önüne yürüdü.

18.35 Renault ve TOFAŞ işçileri saat 19.00'da Hayat TV ana haber bültenine bağlanarak seslerini duyuracak.

17:45 Direnişteki Renault işçilerine destek veren TOFAŞ işçileri de üretimi durdurdu. Vardiyası sona eren işçiler iş yerini terketmiyor..
Hayat Televiyonu canlı yayınına bağlanan Hakkı Tali, "Renault'ta MESS yetkilisi, işçi temsilcileri ve parton temsilcisiyle toplantı halinde. İşçiler bu toplantıda direnişte ve taleplerinde kararlı olduklarını ifade edecekler. Bu direniş Bursa2daki diğer metal fabrikalarındaki işçiler tarafından da coşkuyla karşılandı. Birçok metal fabrikasından işçiler Renault için destek eylemleri yaparken TOFAŞ işçileri iş bırakıp dış kapıya kadar yürüdüler ve Renault işçileriyle benzer taleplerini dile getirdiler. Bu iki fabrikaya yan sanayi üretimi yapan fabrikaları da dahil edersek 40 bin işçinin iş bırakma eyleminden etkileneceğini söyleyebiliriz." dedi.

16.50: Gebze'de Kroman Çelik işçileri vardiya çıkışı Renault'daki sınıf kardeşlerine destek açıklaması yaptı.

13:50 Coşkunöz işçileri, Renault direnişine destek olmak için yemek molasına çıkmadı.

13:26 Gebze'de hakları için direnen Feniş işçileri, Renault işçilerine selam gönderdi.

12:20 Ejot Tezmak işçileri, saat 15.00'te iş bırakarak Renault işçilerine destek vereceklerini açıkladı.

11:19 Bursa'da Renault fabrikasının yakınında kurulu olan Diniz Johnson Controls işçileri de üretimi durdurdu.

11:15 Schneider Electric Manisa Fabrikasından Bursa'da direnen Renault işçilerine selam var.

10:40 Delphi, Ototrim, Maysan Mando, Farba, Coşkunöz işçileri direnişe destek için Renault önüne geldi.

10:35: Telleborg vibracostic işçileri, Renault işçilerine destek verdi.




EVRENSEL

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.05.2015, 22:14   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.

İşveren de haklı, işçi de..

Tek haksız var, o da devlet. Bir arabadan defalar kere vergi alıyor.

Saca vergi, saçı kaporta haline getirince ayrı bir vergi, boyaya vergi, elektrik kablosuna vergi, vs. vs. tüm bu parçalar otomobil haline gelince, bütünü üzerinden tekrar vergi.

Eh işte doğru dürüst üretim olmayınca, vergilerle ayakta durmaya çalışan bir Türkiye.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2015, 01:48   #3
Çevrimdışı
Emir Bircan
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.

Empati yaparsak iki tarafta haklı durumda.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Emir Bircan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2015, 09:53   #4
Çevrimdışı
Bursalı68
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.

Merhaba,

Bosch fabrikası işçileri ile aynı haklar diyorlar...6 ay 1 yıl içerisinde Bosch fabrikasında işçi kıyımı yapılmayacağını kim bilebilir...? Bulacaklar belli bir kulp veya yoğun amir baskısı ile yıldırma politikası...Sonuç ya işten çıkma ile yada çıkarılma ile neticelenecek...Bu dediklerim ihtimaller...Bu ihtimallere ulaşma nedenim, önceki yıllar ve bizdeki sendikaların SARI SENDİKA olmaları...!

Bir çok büyük firma, çekirdek kadrosunu, işi bilen-yöneten kadrosunu ayrı tutar ve gider iş ile ilgisi dahi olmayan, sadece DÜŞÜK ÜCRETE razı olanları işe alır, üretim hattına verir...O üretim hattındakiler GÖZDEN ÇIKARILABİLECEKLER LİSTESİNDEDİR her zaman...! Maalesef bu ülkede durum bu...

Devletin vergi vukuatı apayrı bir durum...Devlet o fabrikaların ürettiği araçlar üzerindeki %100 ü geçen vergileri kaldırsa ne olacak...? Araç daha mı pahalıya mı satılacak...? Hayır...Fabrika fiyatına yakın bir fiyata yine...Yani firmanın gelirinde şu ana göre çok bir değişiklik olmayacak...Ancak arz-talep dengesi değişir de üretim sayıları ikiye, üçe katlarsa firma gelirinde tabii ki değişiklik olacak...Peki bu durumda işçinin gelirinde değişiklik olacak mı...? Hiç sanmıyorum...Aynı tas, aynı hamam aynen devam...!

Ne zaman ki ÖRGÜTLÜLÜK BİLİNCİ değişik ve sendikalar gerçek anlamda işlevini yerine getirmeye başlar, işte o zaman bir şeyler değişir çalışanlar açısından...Yoksa daha çok bu tarz haberler izler dururuz...

Sağlıcakla kalınız...
__________________
Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların bir şey yapmaması kafidir...
Edmund BURKE
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2015, 10:34   #5
Çevrimdışı
Zeynep Sappho
Her şey aşk için...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.

Ya şimdi acıkır bunlar keşke orada olsaydım komşuyu, esnafı örgütler bir şeyler götürürdük.

@ReaL @Bursalı68 bana sorun onların vergi yükünü de aldıklarını da bir şeycik olmaz. Olan işciye olur, işci kısmı halden bilmez laf anlamaz değildir. Bu ülkede para nasıl döndürülür çok iyi biliyorum.

Eylem çok ciddi bir karar ve kolay alınmaz bu işin iç yüzü çok derin ve ciddi bir ezilme söz konusu emin olun...
__________________
Hayat seninle sen yeterki iste
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Zeynep Sappho'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2015, 13:10   #6
Çevrimdışı
Emir Bircan
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Zeynep Sappho Mesajı göster
Ya şimdi acıkır bunlar keşke orada olsaydım komşuyu, esnafı örgütler bir şeyler götürürdük.

@ReaL @Bursalı68 bana sorun onların vergi yükünü de aldıklarını da bir şeycik olmaz. Olan işciye olur, işci kısmı halden bilmez laf anlamaz değildir. Bu ülkede para nasıl döndürülür çok iyi biliyorum.

Eylem çok ciddi bir karar ve kolay alınmaz bu işin iç yüzü çok derin ve ciddi bir ezilme söz konusu emin olun...
Tamam senin bir fabrikan var ailenin geçimi ordan sürdürülüyor. Çocukların özel okullarda okuyor lüks bi eviniz var. Ve sonra bir şey oluyor ve işçiler birden işi bırakıyor naparsın ?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Emir Bircan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2015, 13:41   #7
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.

Emeğin onuru ve gücü bakalım nereye kadar?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster

Atlar, asil ve özgürlüklerine düşkün ,gururlu hayvanlardır.
Bu özellikleriyle de, tarihin ilk çağlarından beri asaletin simgesi sayılmışlardır.
At, özgürlüğünü, isyanını, gururunu şaha kalkarak haykırır.
At yarışı severler arasında, yarış kaybettiği için (kahrından) yemeden , içmeden kesilip intihar eden atların olduğu, binicisini seven atın kırbaçlanmadan da ''çatlayıncaya değin'' koştuğu, nesilden nesile anlatılır.
İnsanların bir çok vahşi hayvanı, hazır yiyecek sunarak kolayca evcilleştirdiği bilinirken, atı evcilleştirmenin zorluğu bir çok kültürde destanlaştırılarak anlatılır.

Derler ki;
At, asaletli, gururlu, özgürlüğüne düşkün bir hayvandır. Bir çok yabani hayvan kendisine sunulan bir lokma hazır yiyecek için insanların üstünlüğünü kabullenip,onların emrine girerken, atlar ısrarla insanlardan kaçmış, kendilerine sunulan hazır yiyeceklere yaklaşmamış, (yiyecekleri yese bile) sırtına binilmesini, karın tokluğuna çalıştırılmayı (köleleştirilmeyi) kolay kolay kabul etmemişlerdir.

Fakat, atı emri altına alıp köleleştirmek , onun sırtına binmek isteyen insanoğlu, atı köleleştirmenin yolunun, onun gururunu kırıp, onursuzlaştırmaktan geçtiğini anlamışlar.
Öyle ya:
‘Özgür,gururlu, onurlu bir can, bir başka cana boyun eğer mi? Kul, köle olur mu?''


Atın gururunu yok edebilmek için, günlerce dövmüşler, eziyet etmişler, aç –susuz bırakmışlar.
Öyle bir hale gelmiş ki, açlık ve susuzluktan, dayaktan, değil şaha kalkıp direnmek, ayağa kalkacak hali kalmamış.
O haldeyken binmişler sırtına, sırtındakini atabilmek için ayağa kalkmak için gayret ettikçe dövmüşler.
Daha fazla yüklenmişler sırtına.

Çırpındıkça dayak yemiş, aç-susuz kalmış.
Ne onuru kalmış, ne de gururu...
Umarı kalmamış, kabüllenmiş sırtına binenin acımasızlığını, üstünlüğünü,yüzsüzlüğünü zamanla da unutmuş, ‘’Özgürlük ne demek?’’ ‘’Gurur ne demek?’’

O gün bugündür insanoğlu biner atın sırtına,
kimi zaman (zorunlu kılınmış) bir arkadaştır insanoğluna, kimi zaman sütçü beygiri yapılmış bir köle...
Sonunda, ona layık görülen, ya alnına bir kurşundur, ya da kuytu, sur diplerinde bir satır...

Emekçiler de, kader arkadaşıdır atın,
Onuruyla, gururuyla, insanca yaşamak, insanca şartlarda çalışmak, emeğinin hakkını ,hakkettiğince almak ister.
Vermez hakkını ona, köleleştirmeye alışmış, düzen ve düzenin dümenindekiler...
Bu amaçla sendikalaşır işçi, şaha kalkar, hakkını arar, direnir bazen, at misali.
Emekçiyi köleleştirerek sırtına binmeyi kafasına koymuş kapitalist güçler,
aç bırakırlar, onu karın tokluğuna, çalıştırmak isterler, çalıştırırlar da...

Çünkü, çoğu unutmuştur, hakkı, emeği, onuru, sadaka gibi alır üç kuruş maaşı..
Emekçi olduğunu, emeğinbir değeri olduğunu biliyorsa hala, haykırıyorsa meydan meydan,
joplatırlar,
gazlatırlar,
ıslatırlar gururlarından eser kalmasınlar,
girsinler ‘’boyunduruğa’’
diye...


Çaresiz,
unutur gururu,
özgürlüğünü,
emeğin üstünlüğünü karın tokluğuna atılır en zor ve tehlikeli işlere,
evde çoluk çocuk aç, yiyecek bekler,
hak aramalarda, isyanlarda ise jop...


Çoğunluğu ise,
normal sanır, benimser artık, karın tokluğuna çalıştırılmasını, patronunun kesesini doldurmasını, aldığı üç kuruş maaş için kendisini sömürene minnettar kalışını..
Mediter

__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2015, 13:53   #8
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.


MESS ve Türk Metal, işçilerin talebini 'yasa dışı' buldu

Türkiye’nin otomotiv devlerinden Oyak Renault’ta dün gece vardiyasında başlayan iş bırakma eylemi devam ederken Metal İşverenleri Sendikası (MESS) bugün yazılı açıklama yaptı. 'Oyak Renault Fabrikası'nda ve MESS üyesi işyerindeki gelişmeler' başlığıyla yapılan açıklamada, gelişmelerin hassasiyetle takip edildiği belirtilerek, "Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş.’de başlatılan işyerini terk etmeme ve topluca iş bırakma şeklindeki eylemlerle birlikte olaylar yasa dışı bir boyuta ulaşmıştır" denildi.

Oyak Renault’u da kapsayan 2014-17 dönemi MESS grup sözleşmesinin 3 yıl için imza altına alındığı hatırlatılan açıklamada, "Bu eylemler yoluyla 3 yıllık süre için bağlayıcılığı olan grup TİS şartlarına yönelik haksız taleplerde bulunulması yasa dışıdır" denildi.

Açıklamada, imzalanan grup iş sözleşmelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı hususunun MESS Genel Kurulu tarafından da teyit edildiği ifade edilerek, "Oyak Renault’ta yasa dışı olarak nitelendirilen ve milli ekonomiye zarar verdiği bildirilen eylemin bir an önce sona erdirilmesi" çağrısında bulunuldu.

TÜRK METAL: YENİ SÖZLEŞME MÜMKÜN DEĞİL

Türk Metal Sendikası da yaptığı açıklamada, MESS ile aralarında Oyak Renault işyerindeki 5 bin 600 çalışanın da dahil olduğu toplam 110 bin üye adına grup toplu iş sözleşmesinin, 15 Aralık 2014 günü imzalandığı hatırlatıldı. Açıklamada, sözleşmeyle alınan ücret artışları ve diğer hakların, Oyak Renault işyeri de dahil olmak üzere, tüm üyeler tarafından memnuniyetle karşılandığı ve sevinç gösterisine neden olduğu iddia edildi.


Grup toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından, bu sözleşmenin dışında kalan Bosch işyerinde, daha sonra münferit bir sözleşme imzalandığı kaydedilen açıklamada, "38 aydır hiçbir ücret artışı ve sosyal haktan yararlanamayan ve bu süreçte büyük mağduriyetler yaşayan Bosch işçilerine, bu mağduriyetlerini giderecek oranda yüksek artışlar sağlanmıştır. Bu yüksek artışlara rağmen, Bosch işçisinin 9.46 liraya yükselen ortalama saat ücreti, Renault işçisinin 9.83 TL olan ortalama saat ücretinin gerisinde kalmıştır" denildi.

Bu gelişmeler üzerine, Oyak Renault işyerindeki üyelerinin 8 aydır yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesine rağmen, aynı artışların kendilerine de yansıtılmasını talep ettikleri vurgulanan açıklamada, "Sendikamız, bunun yasal olarak mümkün olmadığını, ancak kendilerine bir sonraki sözleşmede gruplar arasındaki bu farkın kapatılacağına dair güvence vermiştir" denildi.

Türk Metal Sendikası açıklamasında, işveren vekiliyle görüşen işçilere isteklerinin karşılanmasının mümkün olabileceği ancak şirketin Fransa’daki merkezine sorulması gerektiğinin söylediği için işçilerde 'beklenti oluştuğu' görüşü savunuldu. Açıklamada şöyle denildi: "Böylece, işçilerimizde, işverenin kendilerine zam vermek istediği ancak sendikamızın bunu almak istemediği gibi bir algı oluşturulmuş. OYAK Renault işçilerinin bir kısmı sendikamızdan istifa etmiştir. İşçilerimize işveren vekilleri tarafından verilen sürenin sona ermesinden sonra, işveren vekilleri tarafından işçilere herhangi bir ücret artışı verilmeyeceğinin açıklanması, olayların büyümesine ve dün gece itibariyle üretimin durdurulmasına neden olmuştur. Türk Metal Sendikası, tüm işçilerimizin hak arama mücadelesine saygılıdır ve demokratik yollardan yapılacak her türlü mücadeleyi desteklemektedir. İşçilerimizin sendikamıza yönelik tepkisini anlayışla ve saygıyla karşılayan Yönetim Kurulumuz, huzur ve güven içinde iş barışının sağlanmasını talep etmektedir. Türk Metal Sendikası, hiçbir işçimize zarar gelmemesini dilemekte, tüm tarafları sağduyuya çağırmaktadır." (DHA)
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2015, 15:29   #9
Çevrimdışı
Zeynep Sappho
Her şey aşk için...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Emir Bircan Mesajı göster
Tamam senin bir fabrikan var ailenin geçimi ordan sürdürülüyor. Çocukların özel okullarda okuyor lüks bi eviniz var. Ve sonra bir şey oluyor ve işçiler birden işi bırakıyor naparsın ?
İşte o durum öyle değil birden bire olan birşey değildir boyukot. Bunun öncesinde talepler dile gelmiş. İşciler ileri gelenleri ile gerekli baş vurular yapılmış, eylem sinyalleri verlmiş gereğinden fazla sabredilmiş, kısaca bıçak kemiğe dayanmıştır.

Bu düşünce çok yüzeysel...
__________________
Hayat seninle sen yeterki iste
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Zeynep Sappho'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.2015, 15:56   #10
Çevrimdışı
Boray
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Renault İşçileri Üretimi Durdurdu! Direnişe Başladı.

Ben de işçilere destek oldum. Orada çok güzel bir birlik ortamı vardı gittiğimde. Bursa'daki herkesin destek vermesi gerekirdi. Kesinlikle burda suçlu devlettir. Fabrikanın da yapabileceği çok bir şey yok zaten.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Boray'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
başladı, direnişe, durdurdu, işçileri, renault, üretimi, İşçileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.