Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.06.2015, 16:27   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Ertuğrul Günay’a Soruşturma!



Ertuğrul Günay hakkında 'ihale soruşturması' başlatıldı.



Kültür Turizm Bakanı Ömer Çelik eski bakan Günay hakkında hazırlanan bir soruşturma dosyasını Meclis’e gönderdi. Günay “Bu bana karşı misilleme. Bugüne kadar sustum. Ben de benden sonra yapılanlarla ilgili gözlemlerimi aktarırım” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Meclis’e eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay hakkında hazırlanan bir soruşturma dosyası gönderdi. Dosyanın Bakanlığın “tanıtım ihalesi” ile ilgili olduğu öğrenilirken Bakan Günay, Çelik’e “Benden sonraki dönemde pek çok aksaklık, yanlışı görmeme rağmen susmayı tercih ettim. Ben de bu gözlemlerimi aktarma fırsatı bulurum” tepkisini gösterdi.

Meclis’e Bakan Çelik imzasıyla Teftiş Kurulu’nun 10 Eylül 2014 tarihli incelemesine dayanan bir soruşturma raporu gönderildi. Raporda, Günay hakkında “Bakanlık idarelerinin yabancı ülkelerdeki kuruluşlarının mal ve hizmet alımı ile yapım işleri”nde sorumluluğu olduğu yönünde hususlar olduğu aktarıldı. Dosyanın içeriğinin Günay dönemindeki tanıtım ihalesi olduğu öğrenildi.

Günay, Hürriyet gazetesinden Umut Erdem’e şunları anlattı:

HESAP VERMEKTEN ONUR DUYARIM

“Gönderdiği dosyanın içeriğiyle ilgili fazla bir bilgim yok. Edindiğim kadarıyla tanıtım ihaleleriyle ilgili. Bakanlığım ile ilgili çalışma konularının tartışma ortamına açılmasından mutluluk duyarım. Bu sayede dönemimde yaptıklarımı da anlatma fırsatı bulurum. Bakanlıktan ayrılırken, kurumu kâr ile bıraktım. Kamu harcamalarını dikkatle değerlendirdim. Dönemimde bakanlığımın bütün birimleri eski dönemlere göre daha yüksek gelir elde etti, son derece verimli işler yapıldı. Yurtdışı tanıtım ihalelerinde komisyonlar ve giderler ciddi biçimde indirime tabi tutuldu. Yaptığım her türlü işin hesabını vermekten ve bunları kamuoyuyla paylaşmaktan onur duyarım.

SUSMAYI TERCİH ETTİM

Bana ayrılan ağırlama giderlerini de tanıtma giderlerine aktardım. Kamu haklarını gözettim ve artı rakamlarla kurumdan ayrıldım. 2013 Tanıtma İhalesi ile ilgili Mecliste bir tartışma söz konusu olmuştu. Belki onun gündeme getirilmesi ile ilgili karşı bir misilleme olarak böyle bir şey yapıldı. Benden sonraki dönemin de pek çok aksaklığı, yanlışı görmeme rağmen susmayı tercih ettim. Ben de bu gözlemlerimi aktarma fırsatı bulurum.”

İNCELEME OYLANACAK

Günay hakkındaki soruşturma dosyası, 25. Dönem parlamentosunun ele alacağı ilk işlerden biri olacak. Meclis soruşturması, İçtüzük uyarınca, hükümsüz sayılmıyor. Günay, hakkında dosyanın Meclis’e geldiği bilgisi, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekilleri yemin ettikten sonraki birleşimlerde okunacak, milletvekillerinin bilgisine sunulduktan sonra da inceleme açılıp açılmayacağı belirlenecek. Görevde bulunan veya görevinden ayrılmış olan Başbakan ve bakanlar hakkında Meclis soruşturması açılması, TBMM üye tam sayısının en az onda birinin vereceği önerge ile istenebiliyor. Önergenin görüşülüp kabul edilmesi halinde Soruşturma Komisyonu kuruluyor. Komisyon, çalışmaları sonucunda bir rapor hazırlayacak ve Yüce Divan’a sevk edilip edilmemesini oylayacak. Ancak, Yüce Divan’a sevk konusundaki asıl kararı, Genel Kurul’da yapılacak gizli oylama belirliyor.


Kaynak

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.06.2015, 16:36   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ertuğrul Günay’a Soruşturma!

Bakan olduğu dönemde soruşturma açılmalıydı. Bakanlığı bıraktıktan sonra yapılacak soruşturma, soruşturma olmaz dana altında buzağı arama olur.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.06.2015, 16:43   #3
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ertuğrul Günay’a Soruşturma!

Bir zamanlar Ertuğrul Günay'ı severdim.
Ne zaman ki CHP den istifa edip başka partiye geçti honk oldum.

Bir gecede insanın siyasi görüşü değişirmi?

Evet

Cevap : Ertuğrul Günay
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ertuğrul, günay’a, soruşturma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.