Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.07.2015, 07:54   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Havva Ana’dan Vali’ye Tepki



Çamlıhemşin'deki Yeşil Yol direnişinin simgesi Havva Ana: Bize çapulcu demiş. Biz dede vasiyetini yerine getiriyoruz.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ndeki Samistal Yaylası’nda Yeşil Yol eylemi ile gündeme gelen ve direnişin simgesi olan “Havva Ana” yaşananları anlattı. Gerçek ismi Rabia Bekar olan 4 çocuk annesi 63 yaşındaki Havva Ana nöbet tutmayı sürdüreceğini açıkladı.
Geçmişte de haksızlıklara karşı mücadele ettiğini anlatan Rabiye Bekar, bu nedenle “Havva Ana” adıyla anıldığını söyledi.




“DEDE VASİYETİ”

Rabiye Bekar ‘yaylaların birleştirilmemesi’nin ise dedelerinin vasiyeti olduğunu belirtti. Bekar “Dedelerimin sesi hala kulağımda. Bizlere, ‘Yaylalar birbirine bağlanmayacak’ derlerdi. Eskiden katırlarla yaylaya çıkar yaşardık. Sonradan turistler yaylalara gelmeye başladı. Büyüklerimiz, ‘Her türlü olay olabilir’ diyerek yaylaların birbirine kavuşmasını istemedi. Torunlarımız da yaylanın taşını toprağını gezecek, çiçeğini koklayacak. Ama yaylalar birbirine bağlanırsa torunlarımızın işi biter. Dedelerimizin sözleri kulaklarımda çınlıyor. O nedenle isyanlardayım.” dedi.


VALİ’NİN ÇAPULCU SÖZÜNE TEPKİ

AÇıklamalarıyla tepki çeken Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın kendileri için sarf ettiği ‘çapulcu’ tanımlamasını hatırlatan Rabiye Bekar “Bizler için, ’3-5 çapulcu bu yolu durduramaz’ ifadelerini kullanmış, ‘Bu yolu yapacağız’ demiş. Bunu bana anlatacak. Bu halkı nasıl çapulcu yapabilir? Taşına toprağına kurban olanı, çapulcu yapamaz. Vali kim? Sen benim sayemde o koltukta oturmuşsun. Sen bana nasıl çapulcu dersin? Önce Kaymakama gideceğim, bilgi alacağım. Ondan da aynı tepkiyi alırsam o zaman valinin kapısına gideceğim. Bana nasıl çapulcu olduğumun cevabını verecek. Devlet bizleriz. Bizler yaylamızı korumazsak, bu memlekete sahip çıkmazsak, buralarda çok olaylar olur.” diye konuştu.




“HE-MAN GÜCÜ GELDİ”

Bölgede hangi yaylanın yolu birleştiriliyorsa bundan böyle hep oralarda olacağını açıklayan Havva Ana “Ölmek var dönmek yok. Yaylaya çıkarken iş makinesi ile yolumuzu kestiler. Vali, sen bizi durduracaksın öyle mi? Bana He- Man gücü geldi o anda. Bana dedelerim güç verdi, kuvvet verdi. O taşlardan yol yaptık. Çimentosuz, kumsuz duvar yaptık. O makineyi yakabilirdik. Ama bizler devleti koruyan kişileriz. Devlet biziz, onu koruyan da biziz. Biz olmazsak devlet olamaz. Bizi çileden çıkartmasınlar. Ben o gün kimseyi de dinlemezdim, o iş makinesini yakardım. Ama böyle insanlar değiliz. Vali bey bizi bilememiş. Çapulcu lafının hesabını bana nasıl verecek merak ediyorum.” şeklinde konuştu.


“TENZİLE ANAYI RAHAT UYUTSUN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde annesi Tenzile ve eşi Emine Erdoğan ile o dönemde Ayder Yaylası’nda işlettiği restoranda ağırladığını anlatan Rabiye Bekar, “Erdoğan bize sahip çıksın. Tenzile anayı rahat uyutsun” ifadelerini kullandı.


YOL ÇALIŞMASI DURDU

Öte yandan Samistal Yaylası’ndaki jandarma komando birlikleri geri çekildi. İş makinesi operatörleri de çalışma yapmadı. İş makinesinin bulunduğu yaylada bir grup vatandaş bekleyişini sürdürüyor. Yeşil Yol çalışmasının da geçici süre durdurulduğu ifade edildi. (DHA)


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.07.2015, 14:52   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havva Ana’dan Vali’ye Tepki

Havva Ana'yı izledim, çok fena..

Vali bu kez sert kayaya çarpmış.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.07.2015, 14:55   #3
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Havva Ana’dan Vali’ye Tepki

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Havva Ana'yı izledim, çok fena..

Vali bu kez sert kayaya çarpmış.

Ben de izledim hem de ne sert kaya
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ana’dan, havva, tepki, vali’ye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.