Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.07.2015, 13:05   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart AYM’nin İptal Kararı Hukukçuları İkiye Böldü!




Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerle ilgili kararı sıkıntıya yol açtı. Ankara’da yasa nedeniyle dershanesini kapatanların devlete milyonlarca lira tazminat davası açabileceği konuşuluyor, şu anda kafalar karışık...


Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), AKP ve Gülen cemaati arasında büyük bir savaşın patlak vermesine neden olan dershanelerin kapatılmasına ilişkin yasayı iptal etmesi, yeni bir krize neden oldu.

Yüksek Mahkeme’nin iptal kararı hukuk çevrelerini de ikiye böldü. Bazı hukukçular söz konusu yasa nedeniyle, özel okula dönüşüme ayak uyduramayarak kendiliğinden kapanan 400 kadar dershanenin sahipleri ile bu kurumlarda çalışan öğretmenler dahil tüm personele, uğradıkları zarar nedeniyle tazminat yolunun açılabileceğini belirtiyor.

Bazı hukukçular ise AYM kararlarının “geriye yürümeyeceğini” belirterek, kapanan kurum sahipleri ve çalışanlarının uğradıkları hak kayıplarının tazmini yoluna başvuramayacağını söylüyor.

ÜYELERİN ÇOĞUNU AKP SEÇTİ


Bir tartışma konusu da özel okula dönüşüm için başvuru yapan, dönüşümünü henüz tamamlayamayan 900’e yakın dershanenin ne olacağı.


Hukukçular, söz konusu bu dershanelerin durumu nedeniyle yeni bir kanuna da ihtiyaç duyulabileceği, yapılacak yeni bir kanunla bu kurumların dershane olarak faaliyetlerine devam edip etmeyeceklerinin de netleştirilmesi gerektiğini ifade ediyor.


Öte yandan, AYM’nin söz konusu kararını 5’e karşı 12 oyla aldığı belirtiliyor. Yüksek Mahkeme’nin üyelerinden 3’ü hariç diğer üyelerin tümünü, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan ile AKP’li üyelerin oylarıyla TBMM atamıştı.

Şubat ayında eski Başkan Haşim Kılıç’ın emekliye ayrılmasının ardından Yüksek Mahkeme’nin yeni Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklediği Zühtü Arslan olmuştu. Arslan’ın, dershaneler yasasının iptal kararına muhalif kaldığı belirtiliyor.


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aym’nin, böldü, hukukçuları, ikiye, iptal, kararı, İkiye, İptal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.