Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.07.2015, 15:53   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Angry Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (31 Ölü)

Şanlı Urfa Suruç 'tan gelen son dakika patlama haberi Türkiye'yi şoka soktu.
Suruç 'daki son duruma göre ölü sürekli sayısı artıyor 100'den fazla yaralı var.


ŞANLIURFA Suruç'ta patlama meydana geldi. Son dakika bilgisine göre, patlamada 28 kişi öldü, 100'e yakın kişi de yaralandı. Patlamanın nedeninin intihar saldırısı olduğu iddia ediliyor.

Türkiye'yi sarsan patlamaŞanlıurfa Suruç'ta Amara Kültür Merkezi önünde meydana geldi. Patlamanın olduğu yerde basın toplantısı düzenlenen bir grubun olduğu ve bu gruptakilerin hedef alındığı bildiriliyor.

PARÇA TESİRLİ BOMBA
Çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığı bildirildi. Sürekli kan anonsu yapılırken Suruç yaralıların çığlıkları ile inledi.

IŞİD YAPTI İDDİASI

DBP Suruç ilçe yöneticisi İlyas Bozkurt, IMC TV’ye yaptığı açıklamada, olayın bir intihar saldırganının üzerindeki bombaları patlatması şeklinde gerçekleştiğini söyledi.


Suruç'taki patlamadan hemen sonra objektiflere yansıyan manzara dehşete düşürdü.
PATLAMADAN HEMEN SONRA ÇEKİLEN VİDEO
Suruç'taki kanlı saldırıdan sonra kameraya yansıyan görüntüler tüyleri ürpertti. Her yer cesetle dolarken çığlıklar Suruç'u inletti.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI : CESETLER HER YERE YAYILDI
Görgü tanıklarından Garip Çelik şunları söyledi:
“Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarda Kobani’ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam fotoğraf çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlamaoldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik. Gerçekten çok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamaya ilişkin bilanço verdi. Açıklamada "Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bugün saat 12.00 civarında bir terör saldırısı yaşandığı belirtildi. İlk belirlemelere göre saldırıda 27 vatandaşın hayatını kaybettiği, can kaybının artmasından endişe edildiği kaydedildi. Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşın tedavisine devam edildiği ifade edilen açıklamadan sonra ölü sayısında artış oldu.
CANLI BOMBA 18 YAŞINDAKİ KADIN MI?
Suruç'ta yaşanan patlamanın bir IŞİD intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Bölgedeki resmi kaynaklar, saldırının bahçede gençlerin arasına giren IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kadın tarafından gerçekleştiği yolunda bilgiler olduğunu öne sürüyor.
28 ölü ve yaralının olduğu belirtilen ve kitlenin tam ortasında yaşanan patlamanın kaynağının bir canlı bomba olduğunu CNN Türk'e konuşan görgü tanığı Ömer Leventoğlu söyledi. Leventoğlu, saldırganı bombanın parçalarının birleştirirken gördüğünü de ifade etti.
DAVUTOĞLU'NDAN TALİMAT
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamayla ilgili, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde inceleme talimatı verdi.

KOBANİ'DE DE EŞ ZAMANLI PATLAMA İDDİASI
Öte yandan Suruç’ta yaşanan patlamayla aynı anda Kobani’de hükümet binası önünde de eşzamanlıpatlama meydana geldiği aktarılıyor. HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven,patlamabilgisinin kendilerine geldiklerini ama teyit edemediklerini söyledi.






PATLAMADAN ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAF



Kobani'ye gitmek için bekleyen gençlerin fotoğrafı 6 saat önce twitter hesaplarından paylaşılmıştı.
KOBANİ'YE GİTMEK İÇİN BEKLİYORLARDI
Patlama Kobani’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere dün İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 330 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde meydana geldi.

CHP'DEN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
CHP Genel Merkezinden, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelenpatlamanedeniyle bölgedeki teşkilat mensuplarından kan bağışında bulunmaları istendi.
Alınan bilgiye göre, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl,patlamasonrası bölgedeki parti yöneticilerini telefonla arayarak bilgi aldı.
Bingöl, teşkilat mensuplarından çalışmalara destek olunmasını isterken, olayda yaralananlar için de kan bağışında bulunması çağrısı yaptı.
CHP'li yetkililer, olayla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

İSTANBUL'DA PROTESTO

Suruç'taki saldırı bugün saat 19.00'da İstiklal Caddesi'nde düzenlenecek yürüyüşle protesto edilecek. HDP öncülüğünde yapılacak protesto yürüyüşü Tünel Meydanı'ndan başlayacak ve Galatasaray Lisesi önünde sona erecek.



KAYNAK


__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 16:39   #2
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (28 ölü)

Allah yüzbin kere belalarını versin.

Bu ne ya savaş gibi
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 16:48   #3
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (28 ölü)

Sebebi gerekçesi ne olursa olsun, hangi gaye uğruna yapılırsa yapılsın TERÖRİZM kabul görecek bir davranış değildir. İdeoloji sapkını bıçkınlar, birilerinin maşası olabiliyor, canlı bomba olma ötesinde kundakçı, toplu katliamcı olabiliyor.. Ölen masum insanlara, ölenlerin yakınlarının feryatlarına aldırış etmeden ölümler üzerinden ideolojik mesajlar vermeye çalışabiliyorlar kınıyoruz yapanları yaptıranları binlerce kez lanetliyoruz..

Sınırlarımızda ve sınırlarımız ötesindeki komşu ülke topraklarında yaşananları, ideolojik anlayışlı silahlı gurupların çatışmalarını her gün ajanslardan haber bültenlerinden ve çeşitli kaynaklardan takip edebiliyoruz.. Günümüz en büyük belasından biri olan PKK'ya ilaveten IŞID adlı İslam'ı kendine kalkan yapan ama İslam ile alakası ilgisi olmayan canavarlaşmış, gözü dönmüş militanlarının nev'i şahsına münhasır adam öldürme şekilleri gelip geçtikleri yerlere korku salan top yekun yok edilmesi gereken bir örgüt!

Emperyalist ülkelerin orta doğuyu şekillendirme, sınırları yeniden tanzim etme, şimdilerde bir koridor açarak, Kürt unsurları da kullanarak İsrail benzeri ileri karakol görevi yapacak uydu bir Kürt devleti kurulması çabası biliniyordu, basına yansıyan bilgilerden anlaşıldığına göre IŞID denilen örgütün yakın zaman içinde Türkiye'de terör ve sindirme hareketlerine kalkışacağı haberleri geliyordu.. Yıllardır ortadoğuyu şekillendirme planları ile sınırların yeniden tanzimi için çalışan ABD'nin Türkiye eş başkanları olanların bu kadar yaşananlarda sınırlarda, Irak ve Suriye'de ölenlerin, öldürülenlerin öldürülmesinde hiç mi dahilleri yoktur?

Şimdilerde atmaya gelince mangalda kül bırakmayanlar, orta doğu ve ülkemizin kana bulanmasında birinci dereceden sorumludurlar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 17:08   #4
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (28 ölü)



Demirtaş’tan ilk açıklama: İddia ediyorum…

Selahattin Demirtaş, Suruç'ta düzenlenen katliam gibi saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Demirtaş, saldırı ile ilgili “artık halkımız kendi güvenliğimi almak durumunda” dedi. Tüm il ve ilçe teşkilatlarına kendi tedbirlerini almaları konusunda bir çağrı yapan Demirtaş, “bakın iddia ediyorum Suruç’ta açıklama yapacak gençlerin tamamı kayıt altındadırlar. Orada kimler var Emniyet biliyordur. Kimse kimseyi kandırmasın. Devlet oraya kim gelecek kim gidecek biliyor. Böyle günler çok önemlidir. Herkes dayanışma içinde olmalıdır. Biz yarın MYK’da tüm gelişmeleri değerlendireceğiz. Halkımızı da bilgilendireceğiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Suruç’taki patlamayla ilgili oalrak ayrıca bir yazılı açıklama da yaptı. İşte yapılan yazılı açıklama…
”Bugün Suruç’ta meydana gelen insanlık dışı, alçakça saldırıyı lanetliyor, saldırıda yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, halkımız ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Yaralanan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

‘DAYANIŞMADAN VAZGEÇİN’ MESAJIDIR

Bugün Suruç’ta bir kez daha, insanlık onurunu yitirmiş barbarlık ve tecavüz ordusunun neler yapabileceğine tanıklık ettik. Özellikle de Rojava Devrimi’nin hemen yıl dönümü sonrasında ve Kobanê ile dayanışmak için yola çıkmış Türkiyeli devrimcilerin hedef alınması, Kobanê etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılması çabasıdır. Bu, halklarımıza, Kobanê etrafındaki devrimci dayanışma ruhuyla kenetlenen yiğit insanlara “Bu dayanışmadan vazgeçin”mesajıdır.

IŞİD VE BENZERİ TECAVÜZ ORDULARININ…

IŞİD ve benzeri tecavüz ordularının destek aldığı bütün ülkeler ve rejimleri bu barbarlığın ortağıdırlar. IŞİD’e karşı sus pus olanlar, sesini bile yükseltmeye cesaret edemeyenler, HDP’ye bile her gün tehdit savurup IŞİD’in başını okşayan Ankara’daki yöneticiler bu barbarlığın suç ortağıdırlar.

DAHA FAZLA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMA ZAMANI

Bizler HDP olarak, bütün Türkiye toplumunun şunu net olarak bilmesini istiyoruz: Bizler, demokrasi, adalet ve barış ilkelerimizi hayata geçirme konusunda kararlıyız. Bu ilkeleri her koşul altında savunmaya devam edeceğiz. Bu ilkeleri hayata geçirmek için IŞİD ve benzeri zihniyetlere karşı daha fazla yan yana durmak, daha fazla dayanışma içinde olma zamanıdır. Bu tecavüz ordusunu kaypak Hükümet politikaları değil, halkların dayanışması durduracaktır. Biz herkesi, Edirne’den Hakkari’ye kadar bütün yurttaşlarımız ve kardeşlerimizi IŞİD ve türevlerine karşı, Türkiye’de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD’e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış bloğunda bir araya gelmeye çağırıyoruz.

GEÇİCİ HÜKÜMET, YURTTAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN HER TÜRLÜ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMEKLE MÜKELLEF

Geçiçi hükümet, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği tedbirlerini almak için, her türlü sorumluluğunu yerine getirmekle mükelleftir. PYD’ye karşı, orduyu ve on binlerce askeri sınıra yığarak sözde güvenlik tedbiri alan hükümet, Suruç’ta elini kolunu sallayarak bomba patlatanların siyasi olarak hesabını vermek zorundadır. Her türlü istihbarat ve güvenlik açığından şu andaki hükümet sorumludur.

ÖZEL OLARAK GÜVENLİĞİ SAĞLANAN YERLER

Ancak, halkımız, siyasi kurumlarımız, sivil toplum örgütleri, belediyeler, meslek örgütleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir. Parti binalarımıza giriş çıkışlar, toplu eylem ve etkinliklerin yapıldığı yerler mutlaka özel olarak güvenliği sağlanan yerler haline getirilmelidir. IŞİD tecavüzcülerinin kurumlarımıza, halkımıza bu kadar rahatça ve pervasızca saldırmasının önüne geçecek tedbirler geliştirilmelidir. Yarın yapılacak MYK toplantımızda bu konu özel olarak ele alınacaktır. Ayrıca önümüzdeki dönem siyasi sürece dair kapsamlı değerlendirme ve planlamalar yapılacaktır. Suruç katliamı karşısında Türkiye’de demokrasi, adalet ve barış ilkeleri etrafında dayanışma ruhuyla bir arada durmak isteyen ve bu tür saldırılara karşı birlikte neler yapabileceğimizi tartışmak isteyen bütün siyasi parti hareket ve gruplarla ortaklaşmaya hazır olduğumuz ifade etmek istiyoruz.
Bir kez daha, yaşamını yitiren bütün yoldaşlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet, halklarımıza ve ailelerine başsağlığı diliyoruz.”


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 19:13   #5
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (28 ölü)

Gündeme en uygun karikatür...




Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralı kurtulanlara da acil şifalar dilerim...

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 20:21   #6
Çevrimdışı
Livan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (30 ölü)

MİT diye bir istihbarat örgütümüz var. İstihbarattan başka her türlü işi yapar. Türk siyasetini dizayn etmeye çalışır. Hakan Fidan denen adam ne iş yapar?

Burnunun dibindeki coğrafyada kaç yıldır trajedi yaşanıyo. Kimin eli kimin cebinde belli değil. At izi it izine karışmış. Karşı taraftan adamlar elini kolunu sallaya sallaya geliyo, Hatay'da, Diyarbakır'da ve Urfa'da bombasını patlatıp gidiyo. Hakan Fİdan da memleketin berberlerinin telefonlarını dinliyo. Utanmadan, arlanmadan bir de siyasete soyunuyo. Şu an o koltukta halen oturabiliyosa o Hakan Fidan, biz her şeyi hak ediyoruz demektir. Bu olayların üzerine, Hakan Fidan için Meclis açılır açılmaz derhal önerge verilmesi gerekir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Livan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 20:45   #7
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (30 ölü)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Livan Mesajı göster
MİT diye bir istihbarat örgütümüz var. İstihbarattan başka her türlü işi yapar. Türk siyasetini dizayn etmeye çalışır. Hakan Fidan denen adam ne iş yapar?

Burnunun dibindeki coğrafyada kaç yıldır trajedi yaşanıyo. Kimin eli kimin cebinde belli değil. At izi it izine karışmış. Karşı taraftan adamlar elini kolunu sallaya sallaya geliyo, Hatay'da, Diyarbakır'da ve Urfa'da bombasını patlatıp gidiyo. Hakan Fİdan da memleketin berberlerinin telefonlarını dinliyo. Utanmadan, arlanmadan bir de siyasete soyunuyo. Şu an o koltukta halen oturabiliyosa o Hakan Fidan, biz her şeyi hak ediyoruz demektir. Bu olayların üzerine, Hakan Fidan için Meclis açılır açılmaz derhal önerge verilmesi gerekir.
Suruç Saldırısı Fuat Avni’nin İddiasını Gündeme Getirdi
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster

İŞTE FUAT AVNİ’NİN 1 AY ÖNCE YAZDIĞI İDDİALARI


‘ERKEN SEÇİM ÖNCESİ TERÖR SALDIRILARI!’


Bu olmasın diye her yolu deniyor. Y… ve avanelerine göre dosyaların açılmaması için erken seçim şart. Erken seçim kaosla, kaos da terör eylemleriyle gelecek. Bu aynı zamanda seçim mağlubiyetini unutturmanın da formülü. Efkan’ın içişlerinde, Feridun’un dışişlerinde, Fidan’ın MİT’te, Kasırga’nın eski derin ekipte yapacağı çalışmalar önemli. Plana göre, PKK-Hizbullah, PKK-IŞİD gerginliği tırmandırılacak ve MİT içindeki karanlık adamlar, eylemlere zemin hazırlayacak. Seçim sonrasına bırakılan algı operasyonlarıyla kaos ve krizin faturası muhalifler arasında pay edilecek.


Derin Devlet’in faili meçhulleri Cemaat’e mal edilip, Cemaat’in eskiden beri bu tür eylemler yaptığı algısı oluşturulacak. MİT’in karanlık güçleri tarafından yapılacak eylemler de Cemaat tarafından organize ediliyor denilecek. Y…’in asıl istediği, kaos neticesinde patlayacak ekonomik kriz. Kriz sonrası ‘ben demiştim’ demeye hazırlanıyor. Kısa süreli ve göstermelik de olsa oluşacak krizle erken seçim planlayan Y…, servetine de servet katmış olacak. Perde ardında, ‘Zaten, hiçbiri hükümet kuramaz diye hepsini aşağılayacak’ sonra ekranlardan demokrat pozlar vereceksin. Riyakar.”



Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 21:07   #8
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (30 ölü)

PKK'nın da, İslami terör örgütlerin de, önce sınırımıza yakın yerlerde, daha sonra da sınırımız içinde (ellerini kollarını sallayarak) dolaşmaları, bombalar patlatmaları süpriz bir olay değil, Amerika'nın uygulamaya koyduğu, Tayyip Erdoğan'ın da Eş Başkanı olduğunu övünerek söylediği BOP Projesi'nin bilinen sonucudur.

Sınır komşusu olduğumuz Irak ve Suriye gibi (diğer Arap ülkelerine göre nispeten) çağdaş ve laik yönetimlerin Kürt ve İslami Terör örgütleri yardımı ile yıkılınca ne olacağı düşünüyordu ki?
Bu ülkelerede de (
Afganistan'da olduğu gibi) yıllarca kardeş kanı döküleceği, iktidarı ele geçirmek için savaşan grupların, Kürtçü ve Dinci bir yönetim getireceği Tayyip Erdoğan ve AKP tarafından bilinmiyor muydu?
Irak ve Suriye'de sınır kontrolünün bu gruplara geçince, bu ülkelerde yönetimi ele geçiren
(Talabani, Barzani gruplarının) PKK'ya,
Hizbullah, El Kaide ve İŞİD gibi dinci örgütlerin de (din devleti heveslisi Tayyip erdoğan'ın ve AKP'nin yardımı ile) Türkiye'ye de Kürtçü veya Dinci bir yönetim getirmek için kanlı eylemlere başlayacakları ve bu kanlı kaosa Türkiye'yi de sürükleyecekleri Tayyip erdoğan ve AKP tarafından)bilinmiyor muydu?

Bu laik yapıdaki PKK ile Dinci yapıdaki
(İŞİD,Hizbullah,El Kaide=El Nusra) çatışmasıdır.
Beklenen odur ki, PKK antipatisi olan
(MHP tabanlı) ülkücüler de PKK'ya yapılan saldırılara alkış tutsun (bilerek veya bilmeden) Dinci örgütler safında yer alsın.
Böylece, Doğudaki PKK'nın temsil ettiği laik yapı çöküp, doğu ele geçirilince sıra batıya gelsin...

Doğu ve Güneydoğu'da 'Özerk Kürdistan' Kurulması Konusunda Ne Düşünüyousunuz?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster

Üstelik, AKP İktidarından kurtulunsa bile;
Hem kurulacak Özerk Kürt tarafının, hem de (sadece adı kalmış) Türk tarafının en büyük sorunu, (Kürt-Türk) bölünmek değildir.
Çünkü, Doğu'nun bölünmüş olması, batıda yaşayanların, yaşam koşullarını, tercihlerini etkilemez, aksine yükseltebilir,

Asıl tehlike, tohumları ekilmiş olan, din devleti (şeriat) tehlikesi ve taraftarlarıdır.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster

Hem doğuyu, hem de batıyı bekleyen en büyük tehlike budur.

Çünkü din devleti heveslileri, (Bölücüler gibi belli bir toprak parçasında) kendi istedikleri gibi yaşam isteğinde değil, tüm topraklarda, diğer inançtakilerin veya inançsızların da yaşam şekillerine karışarak, kendi inançlarına döndürme gayretinde ve niyetindeler.

Hiç şüpheniz olmasın ki,
eğer doğuda özerk bir Kürt bölgesi oluşturulursa, bölgedeki din devleti heveslileri ile (laik bir yapıda olan) PKK güçleri arasında kanlı bir iç savaş çıkacaktır. Bunun kıvılcımları geçtiğimiz yılda görülmüştür.
Aynı çatışmanın batı bölgelerinde de yaşanması kaçınılmazdır.
Asıl büyük tehlike budur,
öyle bir an gelecek ki, ister doğudaki (PKK yanlıları),
isterse batıdaki milliyetçi ve ulusalcılar olsun,
kendi yaşam şekillerini ve tercihlerini koruyabilmek,
özgürce yaşayabilmek için ortak hareket etmek zorunda kalacaktır.

Ne yazık ki, asıl büyük tehlike, doğunun özerk olması değil, hem doğunun, hem de batının çağdışı din devletine kaymasıdır.
Tüm bunlar bir arada düşünülürse, (her ne kadar istemesek de) Özerkliğe yeşil ışık yakmaktan başka çıkar yol kalmamıştır.

Asıl, savunma hattı oluşturulması gereken, Din devleti heveslileridir.
Öyle bir gün gelebilir ki, bu gün nefret ettiğimiz Özerklik taraftarlarıyla, ortak düşmana karşı birliktelik bile sağlanabilir.

Ama asıl tehlike, çağdaş yaşamlıların (Laiklerin) yaşam şekillerine, inançlarına, tercihlerine ve vergilerinin nereye harcanacağına bu denli baskı varken bile hala ''Şeriat'' esaslı din devleti tehlikesini uzak olasılık bile görmemeleridir.

İşte çağdaş yaşamlı çoğunluk tarafından inanılmaması nedenledir ki, din devletine götüren adımlar daha hızlı ve daha sık atılmaktadır.


Diyebilirsiniz ki,
''Hem PKK, hem de İŞİD'i sevmiyorum
(bu nedenle de) yesinler birbirlerini, ben seyrederim.
Eğer seyredersen, unutma ki; SIRA SANA DA GELECEK.


Yezidiye Sahip Çıkmak
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster

Hitler tarafından, özgürlükler aşama aşama nasıl ortadan kaldırılıp, Almanya’nın ve tüm Dünya’nın nasıl felakete sürüklendiğini en güzel anlatan söz Alman şair Bertolt Brecth’e aittir.


“Naziler,
önce komünistleri tutukladılar; komünist değilim diye ses çıkarmadım.

Sonra Yahudileri tutukladılar, Yahudi değilim dedim, sesimi çıkarmadım.

Sosyal demokratları tutukladılar, savunmak bana mı kaldı dedim, sesimi çıkarmadım.

Sıra bana geldiğinde etrafta tutuklanmama ses çıkaracak kimse kalmamıştı!”

Bertolt Brecht



+ + +

Bizde ise öğüt verici bir öykü anlatılır;


YEZİDİYE ARKA ÇIKACAKTIK

Midyat dağlarında zalim mi zalim, gaddar mı gaddar bir Reşo Ağa varmış.
Zapt ettiği bunca bağ, bahçe, tarla yetmezmiş gibi köylülerin koyun ve keçisiniotlatmak için kullandığı dere kenarındaki merayı da bostan yapmış kendine.

Sıcak bir yaz günü susuzluktan bunalan, biri Müslüman, biri Süryani, biri de Yezidi üç arkadaş dere kenarına inmişler.

Ellerini yüzlerini yıkayıp kana kana su içince biraz kendilerine gelir gibi olmuşlar. Üçü de güçlü, kuvvetli aslan gibi delikanlılarmış.
Gözleri ağanın bostanına takılmış. Sağa sola bakmışlar kimse yok.
Nasıl olsa dere Allah'ın deresi, bostan da köyün merası,
-‘’Bir kaç salatalık, bir iki kavun karpuz yesek ne olur?’’ deyip dalmışlar bostana.
Müslüman Hasso kavuna, Süryani Gebro karpuza, Yezidi Carcuro da saldırmış salatalığa. Daha ilk lokma ağızlarında iken Reşo Ağa bitivermiş bostanın başında.

Bir nara patlatmış ki yer gök inlemiş. Fakat bostana girenlerin üç kişi olduklarını görünce, ikinci nara boğazında düğümlenmiş. Birkaç saniyede, bir kaç bin tilki dolaşmış kafasında. Kendi kendine:
- ‘’Ulan tam da yalnız başıma gelecek zamanı buldum. Her ne kadar aslan gibiysem de bu üç teres de zebellah gibi. Tek tek olsalar neyse ama üçüyle birden başedemem bırakıp gitsem namımız beş paralık olur kimse artık beni takmaz, ne yapsam ne desem’’ diye düşünürken aniden bir şimşek çakmış kafasında.

Atılmış ortaya, dönmüşYezidi Carcuro'ya:
-‘’ Ulan dinsiz kitapsız,’’ demiş, ‘’ Bu Hasso benim Müslüman
kardeşim, dinimiz, kitabımız, Allah’ımız, Peygamberimiz bir. Malımız mülkümüz, canımız kanımız ortak, Gebro desen İsa efendimizin ümmetinden bir dürüst Ehli Kitap, hiç olmazsa dini kitabı belli, kestiği yenilir, sözüne güvenilir. Bunlara değil birkaç kavun karpuz bütün bostan helal olsun.Ulan peki sana ne oluyor behey dört kitabın dördüne de inanmaz, camisiz, kilisesiz, imansız. Sen nasıl benim bostanıma destursuz girersin,
demiş, girişmiş zavallıya.

Hasso ile Gabro derin bir nefes cekip, yırttık diye şükretmişler. Azıcık da hoşlarına gitmiş ağanın sözleri. Ağa kafa, göz, ağız, burun demeden Allah ne verdiyse yapıştırmış, komaya sokmuş gariban Carcuro'yu…

Ağa Carcuro'yu halledince dönmüş Gebro'ya;
- ‘’ Ulan!’’ Demiş, ‘’Biraz önce söyledim. Hasso benim din kardeşim. Dinimiz, kanımız, malımız, canımız bir. Peki sen neyin nesi oluyorsun? Doğru düzgün bir adam olsan Allah'ı üçe çıkarmaz, İsa efendimizi Allah'ın oğlu yapmazdın. Bir Müslüman’ın malını sen nasıl yersin? Bre kafir!’’ demiş, patlatmış yumruğu. Eşek sudan gelinceye kadar dövmüş, dil ,derman, güç, takat , bırakmamış biçare Gebro’da.

Hasso iyice rahatlamış. ‘’Hem canım, zalim malim de olsa, ağa ne de olsa Müslüman , insan din kardeşinin kıymetini bilmeli, ötekilerin iflahını kesti bana birsey yapmadı,’’ demiş içinden.

Gebro'nun da işini bitirdikten sonra ağa dönmüş Hasso'ya:
- ‘’Vay vay vay demiş. Seni gidi vicdansız, hele bunlar biri Yezidi öbürü Hıristiyan. Din, iman, helal, haram bilmezler. Sen sözde Müslüman olacaksın, helali, harami bileceksin, benim malımı mülkümü muhafaza edeceksin. Kendin yetmezmiş gibi bir de bu gavurları takmışsın peşine bostanıma girersin ha! Ulan ben seni gebertmeyeyim de kimi geberteyim. Seni telef etmeyeyim de kimi edeyim.’’ demiş girişmiş Hasso’ya…

Gözünde fer, ağzında diş bırakmamış, kolunu kanadını kırmış, iflahını kesmiş Hasso'nun. Carcuro'dan da Gebro'dan da beter etmiş Hasso'yu.

Köylüler ertesi gün per perişan bulmuşlar üç arkadaşı.
Yaralarını sarıp su ekmek vermişler.’’ Kimler yaptı? Nasıl oldu? Ne oldu?
Güçlü kuvvetlisiniz, üçünüz birden nasıl böyle dayak yediniz?’’,
diye soranlara
Hiçbiri cevap vermiyormuş. Sadece Hasso derinden derine şöyle inliyormuş;
Yezidiye arka çıkmalıydık,
Yezidiye arka çıkmalıydık,
Yezidiye arka çıkmalıydık …..

Bugün bile Midyat'ta Turu Abidin köylerinde üç beş arkadaş yola çıktıklarında aksakallılar gençlere :
"Siz siz olun,
Yezidiye sahip olun,
Yezidiye sahip olun,
Yezidiye sahip olun"
diye üç kez seslenirler…
--------------------------------------------------------------------

Siz siz olun, Yezidiye sahip çıkın…

Mediter

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 22:11   #9
Çevrimdışı
Livan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (30 ölü)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mediter Mesajı göster
Diyebilirsiniz ki,
''Hem PKK, hem de İŞİD'i sevmiyorum (bu nedenle de) yesinler birbirlerini, ben seyrederim.
Eğer seyredersen, unutma ki; SIRA SANA DA GELECEK.
Ölüm ve ölü yarıştırmayı seven bir gençlik örgütlenmelerimiz var. Tıpkı 12 Eylül öncesi gibi. Daha bir kaç ay önce PKK yanlısı gruplar tarafından bıçaklanarak öldürülen Ege Üniversitesi öğrencisi ülkücü Fırat Çakıroğlu için, şu an öldürülen çocukların sosyalist gençlik derneğinden atılan tweetler vardı. 'Bir köpek geberdi' demişlerdi. Şimdi ise, ülkücü gruplardan atılan, 'bombalar altında çok güzel can çekişiyorsunuz' tweetleri... Her iki lafından biri müslümanlık, milliyetçilik, sosyalistlik olan insanlara güvenmiyorum. Rakım aynı rakım. Yüzler farklı, huylar aynı.

Ey akıl, sana çok ihtiyacımız var çook.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Livan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.2015, 22:33   #10
Çevrimdışı
Tntcool
Kelebek gibi uçar, arı gibi *******...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şanlıurfa Suruç'ta Patlama (30 ölü)

İki milyon Suriyeli girmiş ülkeme, kim bilir onlarla beraber kaç terörist girdi. Ve benden daha özgür bir şekilde turist gibi geziyorlar. Bombaların patlaması sürpriz değil. Şaşıran var mı ?

Sabrı binlerce kere test edilen bir hükümetimiz ve burnunun ucunu göremeyen bir dünya liderimiz var. Herifin tek derdi erken seçim.

Merak etmeyin, güvenlik zirvesi hemen toplanır, kararlılık mesajı verir, biz rahatlar, ölenler unutulur, Acun'un yarışmalarını izlemeye kaldığımız yerden devam ederiz...
__________________
Ey, iki adımlık yerküre
Senin bütün arka bahçelerini gördüm ben!

Nilgün MARMARA
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Tntcool'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dakika, patlama, suruçta, Şanlıurfa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.