Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.07.2015, 07:41   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Şehit Yalçın Operasyonu : Türk Jetleri IŞİD’i Vurdu



Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'nci Ana Jet Üstü'nden saat 03:10 itibarıyla ard arda F16 savaş uçakları havalanarak IŞİD mevzilerini bombaladı.




Saat 03:10′da Diyarbakır’dan 5′er dakika arayla havalanan 4 adet F-16, IŞİD hedeflerini bombaladı. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada F-16′ların 13 dakika 3 IŞİD hedefini vurduğu duyuruldu.

DÜN HAİNCE SALDIRMIŞLARDI

Dün öğle saatlerinde Kilis’in Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu’na açılan ateş sonucu 1 jandarma astsubay şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı. Ateşe derhal karşılık veren Mehmetçik ile IŞİD güçleri arasında çıkan çatışma saatlerce sürmüştü.

Tüm bu gelişmelerin ardında gece saatlerinde Kilis’in Seve Köyü’nün karşısındaki Suriye’nin Havar Köyünde bulunan IŞİD hedefleri, savaş uçakları tarafından bombalandı. Patlama sesleri Kilis’ten de duyuldu.

VALİLİK BÖLGEYE GİRİŞİ YASAKLAMIŞTI

İki gün önce Kilis Valiliği tarafından ‘özel güvenlikli bölge’ olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı. Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis’ten de duyuldu.

OPERASYONUN ADI “ŞEHİT YALÇIN”

Operasyona dün şehit düşen astsubayın Yalçın Nane’nin adı verilirken, operasyonun Suriye hava sahasına girilmeden gerçekleştirildiği öğrenildi.

“TÜRKİYE, SURİYE SINIRINA GİRMEDEN VURDU”

CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat, IŞİD’e düzenlenen hava saldırısında Türk F16′ların Suriye sınırına girmediğini, bombardımanı Türkiye sınırından yaptığını duyurdu. 2 karargah ile 1 toplama merkezinin vurulduğu öğrenildi.

BAŞBAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Davutoğlu başkanlığında dün Çankaya Köşkü’nde yapılan Güvenlik Toplantısı’nda, sınırda yaşanan IŞİD saldırısının değerlendirildiği ve alınacak güvenlik önlemlerinin kararlaştırıldığı hatırlatılarak bu çerçevede, IŞİD terör örgütüne yönelik bir hava operasyonu düzenlediği belirtildi.

3 HEDEF VURULDU

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türk Silahlı Kuvvetleri milli imkan ve kabiliyetler ile Özel Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde DAEŞ (IŞİD) terör örgütüne ait Suriye sınırları içindeki hedeflere dönük bir operasyon gerçekleştirmiştir. Saat 03.12′de Diyarbakır 8. Jet Ana Üs Komutanlığı’ndan 3 F-16 havalanmış, 03.40-03.53 arasında icra edilen hava harekatı ile DAEŞ terör örgütüne ait 3 hedef vurulmuştur. Daha önceden belirlenen 2 karargah ve 1 toplanma noktasına 4 güdümlü bomba atılmıştır. Uçaklarımız 04.24′te üslerine intikal etmişlerdir.”

Açıklamada ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve ilgili kurumlar tarafından kamuoyu süreçle ilgili bilgilendirilecektir”değerlendirmesinde de bulunuldu.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
işid’i, iŞİd’i, jetleri, operasyonu, türk, vurdu, yalçın, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.