Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.07.2015, 14:22   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart MİT’ten Korkutan IŞİD İstihbaratı!

MİT, Türkiye’ye sızma hazırlığı yapan 70 dinci teröristin bombalı eylemler gerçekleştireceğini tespit etti. Emniyet birimleri teyakkuza geçti.

Suruç’ta 32 kişinin katledilmesi ve 105 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan intihar eylemine imza atan IŞİD’in Türkiye’yi adeta “Cehenneme” çevirmek için harekete geçtiği belirlendi.

EYLEM HARİTALARI


Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Suruç’taki kanlı saldırıdan kısa bir süre önce IŞİD’in faaliyetleri konusunda önemli bir rapor hazırladığı ortaya çıktı. İstihbarat raporu Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderildi.


70 IŞİD ÜYESİ SIZACAK


Ülke çapında alarm seviyesini kırmızıya yükselten rapora göre, ellerinde yabancı konsoloslukların ve resmi devlet kurumlarının işaretli “eylem haritaları” bulunan IŞİD’e bağlı çeşitli ülke vatandaşı yaklaşık 70 militan terörist eylemler düzenlemek üzere Türkiye’ye sızacak.


5’İNİN İSMİ BELLİ


MİT, eylem grubunda yer alan ve Suriye/Haseki/Şeddedi bölgesinde faaliyet yürüten 5 IŞİD militanının kimliğini saptadı. Cabbar İbrahim Hammadı (1967 Irak doğumlu), Sadi Said Hellul (Suriye doğumlu), Muhammet İsa Kasıf (1990 Lübnan doğumlu), Muhammet Hasan El Muktad (Lübnan doğumlu) ve Hade Muhammet İsmail (1975 Ürdün doğumlu) 5 teröristin Beyrut’ta gittiği tespit edildi.


BEYRUT-İSTANBUL HATTI


İstihbarat raporunda, Suriye’den Beyrut’a giden 5 teröristin gelecek diğer militanları beklediklerine dikkat çekildi. “10’ar kişilik gruplar halinde uçak ile Beyrut’tan İstanbul’a gelecekler. Burada; Konsolosluklara ve temsilciliklere yönelik eylem yapmayı planlıyorlar” denildi.


İKİSİ TÜRKİYE’YE SIZDI


MİT, IŞİD mensubu Abu Esra ile Ali Mustafa adlı teröristlerin de illegal yollardan Türkiye’ye geçtiğini belirledi. İki dinci teröristin Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Batman’da gizlendikleri tahmin ediliyor.


TERÖRİST AVI BAŞLATILDI


MİT’in çok önemli uyarısından sonra yabancı diplomatik misyonların bulunduğu Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Erzurum’da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Elçilik-konsolosluk, temsilcilik ile lojmanları çevresine Çevik Kuvvet timleri konuşlandırıldı.


BEYRUT SEFERLERİ


Beyrut’tan İstanbul’a yapılan tüm uçak seferleri mercek altına alındı. TEM ve İstihbarat Şube ekipleri Beyrut’tan uçakla Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına gelen tüm yolcuları “Yabancı Terörist Savaşçılar” kayıtlarından sorgulamaya başladı. Haklarında arama kaydı çıkmayan ancak şüphe uyandıran yolcular da özel mülakata alınıyor.


Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.07.2015, 14:31   #2
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: MİT’ten Korkutan IŞİD İstihbaratı!

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
istihbaratı, işid, iŞİd, korkutan, mit’ten, mİt’ten, İstihbaratı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.