Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.07.2015, 18:44   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart IŞİD ve PKK’yı Ona Sordular

Tuğçe Kazaz, son günlerde artan terör olaylarına ilişkin Anadolu Ajansı'na IŞİD ve PKK hakkında açıklamalarda bulundu

Manken Tuğçe Kazaz, IŞİD’in yaptığı terör saldırılarıyla ilgili sözlerinde, “Dış güçler, İslam dünyasının rönesansını başlatıp devam ettirmeye çalışan AK Parti’yi ve aynı zamanda Ortadoğu ve Balkanlar için çok güçlü bir lider haline dönüşmüş, demokrasiyi kimsenin savunmadığı kadar savunan bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan’ı zayıflatmak istedi” dedi.

SALDIRILAR İNSANLARI HUZURSUZ EDİYOR


Kazaz, ailesini ziyaret etmek amacıyla geldiği Orhaneli ilçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD’in saldırıları ve Suriye’deki olayların insanları huzursuz ettiğini söyledi.


Kazaz, sorunların neden kaynaklandığının anlaşılabilmesi için, IŞİD’in kuruluş amacına bakılması gerektiğini belirtirken, “İnanç yönünden ve politika yönünden kurulma sebepleri var. Bunlardan biri PKK’yı meşrulaştırmaktı. Diğeri ise Amerika’nın ortaya çıkardığı sahte halife Fethullah Gülen’in foyasının ortaya çıkmasıyla artık yeni bir halife arayışı ve İslam dünyasına bir terör oluşumu adı altında halife göstermesiydi” dedi. Kazaz, halifeliğin İslamiyet için önemli bir makam olduğunu vurguladı.


“BU DIŞ GÜÇLER KÜRTLERE BAĞIMSIZ BİR DEVLET KURMASI İÇİN MÜSAADE ETMEYECEKTİR”


Bu saldırılarda söz konusu makamın da hedeflendiğini dile getiren Kazaz, şöyle konuştu:


“Bu değerli makamı, insanları hunharca katleden, kandan beslenen, insanlara zulmeden, terör örgütüyle birlikte göstererek aslında Müslümanlığı bütün dünyaya böyle tanıtmak ve bunun sonucunda da tıpkı zamanında Hristiyanların Allah ile olan bağını kopardıkları gibi Müslümanlar için de aynı şeyi hedeflediler.


IŞİD’in hedeflerinden biri de Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisini İslam’a dayandırarak yaptığı pozitif algıyı negatife çevirmektir. Dış güçler, İslam dünyasının rönesansını başlatıp devam ettirmeye çalışan AK Parti’yi ve aynı zamanda Ortadoğu ve Balkanlar için çok güçlü bir lider haline dönüşmüş, demokrasiyi kimsenin savunmadığı kadar savunan bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan’ı zayıflatmak istedi. Bütün bunları yaparken de bir başka amaç daha güttüler. Bu dış güçler hiçbir zaman Kürtlere bağımsız bir devlet kurması için müsaade etmeyecektir. Bunu yapmalarının amacı da Türkiye’de kaos ve karmaşa ortamı yaramak, iç çatışma çıkarmak, bizi birbirimize kırdırarak Türkiye’yi bölmek ve Türkiye’yi bölerek de Ortadoğu’daki nihai hedeflerine daha kolay ulaşabilmek için yaptıkları bir şeydi. Bu dış güçler kendi medya organlarını kullanarak, bunları sanki Müslümanlar yapıyormuşçasına Müslümanlara müdahale ederek, baskı yaratarak bir 28 Şubat daha gerçekleştirmeye çalışıyor. Toplu bir kirli ittifakla çözüm süreci askıya alındı. Çözüm sürecinin askıya alınması ve bu uğurda yapılan her müdahale Kürtlere, Türklere ve vatana bir ihanettir. Son olaylarla Suriye’ye girmemiz gündemde. Bütün bu terör oluşumlarına ‘dur’ diyeceksek, tehdit unsuru oluşturmalarını ortadan kaldıracaksak ve o topraklara haritayı tekrar dizayn ederek oraya barışı, adalet, refahı, huzuru götüreceksek o zaman Suriye’ye tabii ki girmeliyiz.”


Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
işid, iŞİd, pkk’yı, sordular


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.