Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.07.2015, 16:49   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Davutoğlu Köşeye Sıkıştı!

AKP'de "Erdoğan-Davutoğlu" çekişmesi iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Davutoğlu çok kritik bir süreç bekliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti içi ve dışındaki gelişmeler nedeniyle ‘yol ayrımında’. Hem kendi geleceği hem de AKP için alacağı kararlar yakın tarihe damgasına vuracak. Özellikle koalisyon kurulması ve AKP’nin kongresi konusunda Saray’la ters düşen Davutoğlu’nun, önümüzdeki iki hafta içinde yapacağı hamleler merak ediliyor.

KOALİSYONU ZORLUYOR


Davutoğlu, 9 Temmuz’da hükümet kurma görevini aldıktan sonra 3 siyasi parti lideriyle görüştü. CHP’nin olumlu yanıt vermesi üzerine AKP-CHP arasında koalisyon çalışması sürdürülüyor. Parti yönetiminde net bir görüş yok. Ancak Davutoğlu ve bazı 3 dönemciler (Bülent Arınç- Mehmet Ali Şahin) koalisyonu zorluyor. Genel hava yüzde 50-50 diye ifade ediliyor.


AKP, koalisyonu tek seçenek olarak yürütmüyor. Kamuoyunda ‘AKP-MHP olmayacak’ havası oluşturuldu. Ancak el altında iki parti arasında görüşmeler yapılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, MHP’yle teması sürdürüyor. 4 gün önce de yeni bir görüşme yapıldı.

Erdoğan ve Saray’a yakın olan AKP’liler ise her şeye rağmen ‘erken seçime’ odaklanmış durumda. Koalisyonun Erdoğan’ın gücünü zayıflatmasına ve devre dışı kalmasına karşı çıkıyorlar.

‘KONGREYİ ERTELEYELİM’


Eylül sonuna kadar AKP’nin büyük kongresini yapması gerekiyor. Koalisyon görüşmeleri ve terör olayları nedeniyle 5. Büyük Kongre tarihi belirlenmedi. Bazı partililer ‘Ağustos ayında yapalım’ görüşünü dile getirdi. Ancak Davutoğlu’na yakın isimler ‘1 yıl erteleyebiliriz’ düşüncesini dillendirmeye başladı. Kongre yapılması halinde AKP’yi 3 yıl boyunca yönetecek 50 kişilik üst yönetim belirlenecek. MKYK’ya alınacak isimler konusunda Davutoğlu-Erdoğan mücadelesi baş gösterecek.



Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.07.2015, 18:05   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Davutoğlu Köşeye Sıkıştı!

Davut'un oğlu Ahmet, Erdoğan prangasını kırdığı an, Türkiye'nin geleceği adına, kendisinin partisinin selameti adına Kılıçdaroğlu öneri ve taleplerini yabana atmadan art niyet aramadan, özgürlük ve demokrasi adına, bozulan dengeler adına hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma devlet malını peşkeş çekme, Cumhuriyet ve ilkelerini yok var sayma adına yapılanların hesabının sorulmasına imkan tanıdığında ne Erdoğan ne yanındaki yağdanlıklar, ne çömezleri ne havuz medyası, nede kendi eliyle servete gark ettiği para babalarının desteği kalır.. Türkiye düzlüğe çıkar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
davutoğlu, köşeye, sıkıştı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.