Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.07.2015, 15:21   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart NATO’dan Beklenen ‘Türkiye’ Açıklaması

Türkiye'deki operasyonları görüşmek üzere bugün olağanüstü toplanan NATO'da, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'den beklenen açıklama geldi





NATO, Türkiye’nin Kuzey Atlantik Antlaşması’nın danışma amaçlı 4′üncü maddesinin aktive edilmesi talebi doğrultusunda Brüksel’de toplandı.

Suriye’de IŞİD, Kuzey Irak’ta da PKK hedeflerine yönelik operasyon yürüten Türkiye’nin talebiyle toplanan NATO’nun Brüksel’deki acil durum oturumu,toplantı öncesinde NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in, “Gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz ve Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz” açıklamasıyla başladı.


‘GÜÇLÜ DAYANIŞMA’


TSİ 12:00’de ve önce bilgilendirme ve istişare amaçlı toplantının açılışında konuşan ve Türkiye ile dayanışma mesajı veren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, teröre karşı Türkiye ile “güçlü bir dayanışma” içinde olduklarını belirtti.


‘ORTAK MÜCADELE’ VURGUSU: İTTİFAKIN GÜVENLİĞİ BÖLÜNEMEZ


Kuzey Atlantik Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye’ye yönelik terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Suruç’ta ve polis ile askerlere yönelik diğer saldırılarda kurbanların ailelerine ve Türk hükümetine başsağlığı diliyoruz” denildi.


Terörün NATO üyelerinin güvenliğine ve uluslararası istikrar ve refaha doğrudan tehdit oluşturduğu ve terörizmin sınır, milliyet veya din tanımayan küresel bir tehdit olduğu ve buna karşı ortak mücadele yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Hangi şekil ve tezahürde olursa olsun terörizm asla hoş görülemez ve meşru gösterilemez. İttifak’ın güvenliği bölünemez ve Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz. NATO’nun güneydoğu sınırındaki gelişmeleri çok yakından izlemeyi sürdüreceğiz.”


“DAHA FAZLA YARDIM TALEBİ GELMEDİ”

Stoltenberg, toplantı kapsamında düzenlediği basın toplantısında ise, “Terörle mücadele konusunda elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Türkiye NATO’dan daha fazla yardım talep etmedi” dedi.


“TÜRKİYE, ASKERİ DESTEK TALEBİNDE BULUNURSA…”


Stoltenberg, “NATO Konseyi’nde bugünkü toplantı çerçevesinde bazı tartışmalı konuların da olduğu söz konusu. Güvenlik kaygıları artarsa, Türkiye askeri destek talebinde bulunursa NATO bu desteği sağlayabilir mi?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:


“Toplantıda tam antlaşma söz konusuydu. Bütün müttefikler Türkiye’ye güçlü desteğini ifade etti. Ve hep birlikte, bir arada dayanışma içerisindeyiz Türkiye’yle. Bütün müttefikler terörizmi bütün şekilleriyle kınadılar.”


NATO
, GÜVENLİ BÖLGE KONUSUNDA TARAF DEĞİL


Stoltenberg, “Türkiye’nin açıklamakta olduğu güvenli bölge konusunda NATO’nun tutumu ne şekilde?” sorusuna ise, “NATO bu çabaların bir parçası değil. İkili olarak Türkiye ve ABD arasındaki görüşmelerin konusu… Ve Burada Türkiye’nin çabalarını memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye hali hazırda katlı sağlamakta. Ilımlı muhalefetin eğitimi konusunda katkı sağlamakta” diye yanıt verdi.


“TÜRKİYE ‘ASKERİ DESTEK’ TALEBİNİ SAKLI TUTUYOR”


Türkiye, şu ana dek NATO’dan herhangi bir askeri destek talebinde bulunmadı, ancak bu hakkını ileride durumun kötüleşmesi ya da ihtiyaç duyulması halinde devreye sokmak üzere hakkını saklı tutuyor.


“TARAFLARDAN HERHANGİ BİRİ…”


Türkiye 4′üncü maddeyi 2003 ve 2012’de de aktive etmişti. NATO’nun 4′üncü maddesi, “Taraflardan herhangi biri, taraflardan herhangi birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır” ifadelerini içeriyor.



Kaynak


__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklaması, beklenen, nato’dan, ‘türkiye’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.