Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.08.2015, 07:48   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Çapa Ve Cerrahpaşa’nın Arazisi Araplara Verilecek




CHP, 3 milyon hastaya bakan iki hastaneyle ilgili bu iddiayı Meclis’e taşıdı:





İKİ OKULUN ARAZİLERİNE PAHA BİÇİLEMİYOR

Hem Cerrahpaşa hem de Çapa, İstanbul’un Fatih İlçesi’nde merkezi bir konumda yer alıyor. Her iki hastanenin binalarının depreme dayanıksız olduğu raporlarına rağmen yıllardır tek bir çivi bile çakılmıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastaneleriyle ilgili son günlerde basında yer alan iddiaları TBMM’ye taşıdı. Yarkadaş, iki hastanenin Avcılar’a taşınacağı ve arazilerinin yabancı menşeli firmalara satılacağı iddialarına ilişkin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle geniş bir soru önergesi sundu.

Yarkadaş, Başbakan Davutoğlu’na “Cerrahpaşa ve Çapa olarak bilinen hastanelerin boşaltılması, yıkılması ve ortaya çıkan arazilerin üzerine AVM olarak tabir edilen, Alışveriş Merkezi ve Rezidans yapılacağına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ya da ilgili kurumlarda herhangi bir plan hazırlığı yapılıp yapılmadığını” sordu. Yarkadaş, soru önergesinde “Yılda üç milyon kişiye hizmet veren Çapa ve Cerrahpaşa’nın bölgeden yaklaşık 50 kilometre uzağa taşınmasının özel hastane sahiplerine rant alanı yaratıldığı” iddialarını dile getirerek “Çapa ve Cerrahpaşa’ya kasti bir şekilde ödenek verilmeyerek iflasa sürüklenmek istendiği doğru mudur?” dedi.





Başbakan Davutoğlu’ndan bu soruların yanıtlarını istedi


- Ülkemizin en önemli sağlık kurumlarından olan ve binlerce doktor ve akademisyen yetiştiren iki üniversite hastanesi neden sahipsiz bırakılmıştır?

- Yılda 3 milyon kişiye hizmet veren bu binaların güçlendirmeleri neden yapılmamıştır?

- Deprem sonrası önemli misyonlar üstlenecek hastaneler neden kaderine terk edilmiştir?

- Hastanelerin Avcılar’a taşınma işlemi gerçekleşecek midir?

- Boşalan binalara ait arazilerin, Katar ya da Kuveytli işadamlarına satılacağı iddia edilmektedir. Bu konuda herhangi bir görüşme yapılmış mıdır?

- Temel bilimler bölümlerinin kliniklerden koparılmasının, uzmanlık eğitimine vereceği zararlar düşünülmüş müdür?

- Arazilere alışveriş merkezi ve rezidans yapılacağına ilişkin iddialar doğru mudur? Buna ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ya da ilgili kurumlarda bir hazırlık yapılmakta mıdır?

- Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin mevcut fiziki yapısı her geçen gün kötüleşirken, binaların güçlendirilmemesi ya da restore edilmemesinin sebebi nedir?

- Bu sağlık kurumlarının borçlarını ödeyebilmesi ve daha iyi hizmet verebilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yoksa bu iki hastanenin iflasa sürüklenmesi mi istenmektedir?

- Çapa ve Cerrahpaşa’ya ait bazı bölümlerin Avcılar’a taşınması halinde, her gün tedavi gören on binlerce kişinin mağduriyeti nasıl giderilecektir?

- Yılda üç milyon kişiye hizmet veren Çapa ve Cerrahpaşa’nın bölgeden yaklaşık 50 kilometre uzağa taşınmasının bir sebebi de özel hastanelere müşteri potansiyeli yaratmak mıdır?

- Bu hastanelerin Temel Bilimler Fakülteleri’nde öğrenim gören öğrencilerin mağdur olmaması için hangi önlemler alınmıştır?

- Bu kurumları mevcut yerlerinden taşımak yerine, neden ‘Yerinde Dönüşüm’ yaparak binaları güçlendirmemektedir?

- Bu üniversite hastanelerinin akademisyenlerine bilinçli şekilde ödeme yapılmadığı ve zamanla bu akademisyenlerin özel üniversiteleri tercih etmek zorunda kaldığı iddiaları doğru mudur?”


Kaynak

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
araplara, arazisi, cerrahpaşa’nın, çapa, verilecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.