Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi

Ülkemiz ve Dünya Gündemi Ülkemizde ve Dünyada yaşanan gelişmelere dair haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.08.2015, 07:51   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Öz’ü Keşfeden 3 İsim: Gül, Erdoğan, Şahin

‘Kahraman savcı’ Zekeriya Öz’ün Ermenistan’a kaçışının ardından, “Öz ne zaman keşfedildi’ sorusuna yanıt aranıyor.

AKP iktidarının şimdilerde hedefe koyduğu Savcı Öz’ü, 2006 yılında yaşanan Danıştay suikastının ardından keşfettiğini arşivler ortaya koydu. Her şey dönemin Başbakan Yardımcısı Gül’ün önüne emniyetçilerin koyduğu şemayla başladı ve aranan ‘kan’ bulundu, Ergenekon dalgaları başladı.

26 Haziran 2014… Dönemin HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Cumhuriyet Gazetesi’nin o dönem Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer’e, bugün Ermenistan’a kaçan Savcı Zekeriya Öz’le ilgili önemli itiraflarda bulunur. Okur şöyle der: “Zekeriya Öz’ün özgüveni o kadar yüksekti ki, bana ‘Benim görevden alınmamı (30 Mart 2011’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne terfi etmişti) Cumhurbaşkanı mı istedi yoksa Başbakan mı?’ diye sordu. Ben teklif ettim deyince de, tamam siz teklif etmiş olabilir siniz ama sizden kim istedi diye sordu?” Peki Öz kendisine neden bu kadar güveniyordu? Bunun yanıtı da 17 Mayıs 2006’daki Danıştay suikastında gizli.

İŞARET FİŞEĞİ YAKILDI


Saldırı sonrasında, Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, aralarında Daire Başkanı Mustafa Birden’in de yer aldığı dört üye ise yaralanmıştır. Alparslan Arslan, saldırı sonrasında kaçmaya çalışırken Danıştay’da görevli polis memurları tarafından yakalanmıştır. Suikasttan üç saat sonra, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin TBMM’deki açıklamasında şu açıklamayı yapar: “Bekleyin ve hazırlıklı olun. Sürprizlere şaşıracaksınız. Gladio tipi bir yapılanma var.” Başbakan Erdoğan da “Bu iş başörtüsüyle ilişkili değil. Susurluk, Küre, Sauna bağlantıları var. Saldırı iktidarımıza yöneliktir” diyordu.

GÜL’E ŞEMA SUNULDU VE


İşte o ilk günlerde Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla Emniyet ve MİT yöneticilerini topladı. Burada Gül’ün önüne bir şema kondu. Bunu da 4 Temmuz 2008’de Radikal’den İsmet Berkan yazdı: “Kısa süre sonra iki kuruluş art arda gelerek Gül’e birer brifing verdiler. Bu brifinglerde Emniyet Genel Müdürü bir de ilişkiler şeması gösterdi Gül’e. Bu şema, aynı zamanda Ergenekon’un ‘çete’ tarafını oluşturan, silahlı-külahlı işlere karışanların şemasıydı.”

GÜL ‘SAVCI BULUN’ EMRİ VERDİ

Berkan yazısına “Aslında Abdullah Gül çok kararlıydı, ‘Haydi’ dedi, ‘Bana anlattığınızı delillendirip savcıya da anlatın, hepsi yakalansın, yargılansın.’ Bu açık talimata rağmen poliste işler umulduğu kadar hızlı gitmedi” diye devam etti ve şöyle dedi: “Danıştay saldırganının dahi Ergenekon’la ilişkisini kurmayı başaramadı polis ve savcılık. Sonra nasıl olduysa bir ihbar üzerine İstanbul Ümraniye’de bir evde bombalar ve silahlar bulundu. Silahlarla ilgili ortaya çıkan isimler hep tanıdıktı; Danıştay saldırısı sonrası gözaltına alınıp bırakılan bazı isimler yani. Nasıl olduysa İstanbul’da Zekeriya Öz isimli bir savcı bulundu.” 12 Haziran 2007’de İstanbul Ümraniye’de bulunan bir evde el bombaları bulundu, ‘Ergenekon’ süreci de başladı.

Yaka paça gelip, yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler


Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen muhtarlar toplantısında, eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın, Gürcistan’dan Ermenistan’a geçmelerine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beni yurtdışına kaçmakla itham eden ihanet şebekesinin mensuplarının birer ikişer yurtdışına kaçtıklarını görüyoruz. Şu ana kadara 100’ü aşkın bu şebekenin mensupları yurtdışına kaçmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Daha yeni bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçıyorlar. Tabii oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele. Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi. Bir kısmı Romanya’da yakalandı. Biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak. Yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler.”

İki isim için ”Tiflis’ten Kiev’e kaçtı” iddiası…


HaklarınDa yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın karardan hemen önce Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçtıkları ortaya çıkmıştı. Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk, eski savcılar Öz ve Kara hakkında ilginç bir paylaşımda bulundu. Öztürk, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Ukrayna’ya gittiklerini ileri sürdü. Öztürk, “Zekeriya Öz ve Celal Kara bugün sabah 05.00 uçağıyla Tiflis’ten, Ukrayna / Kiev’e kaçmıştır” notunu paylaştı. Bu arada Ermenistan yayın kuruluşu Armenpress’in sorusu üzerine bir açıklama yapan Ermenistan Ulusal Güvenlik Teşkilatı Basın Bürosu, Türk medyasında yer alan, eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın, Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçtikleri yönündeki haberle ilgili olarak “böyle bir bilgimiz yok” şeklinde konuştu.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 13.08.2015, 08:35   #2
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Öz’ü Keşfeden 3 İsim: Gül, Erdoğan, Şahin

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Daha yeni bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçıyorlar. Tabii oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele. Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi. Bir kısmı Romanya’da yakalandı. Biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak. Yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler.”
.....

Haklarında yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın karardan hemen önce Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçtıkları ortaya çıkmıştı. Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk, eski savcılar Öz ve Kara hakkında ilginç bir paylaşımda bulundu. Öztürk, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Ukrayna’ya gittiklerini ileri sürdü. Öztürk, “Zekeriya Öz ve Celal Kara bugün sabah 05.00 uçağıyla Tiflis’ten, Ukrayna / Kiev’e kaçmıştır” notunu paylaştı.

Bu arada Ermenistan yayın kuruluşu Armenpress’in sorusu üzerine bir açıklama yapan Ermenistan Ulusal Güvenlik Teşkilatı Basın Bürosu, Türk medyasında yer alan, eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın, Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçtikleri yönündeki haberle ilgili olarak “böyle bir bilgimiz yok” şeklinde konuştu.


1- Başqan diyor ki Gürcistan üzerinden Ermenistan'a oradan da kimbilir nereye kaçacaklar..

Ya hu Başqan, ilahi
...


2- Metro Turizm'in sahibi bile Kiev'e gittiklerini söylüyor.. Uçağın kalkış saatini bile veriyor, sen bana soruyorsun..

Yiyim! senin istihbaratçılarını


3- Bu gazeteciler de her yerde aynı kardeşim.

Armenpress, Ermenistan Ulusal Güvenlik Teşkilatı Basın Bürosu'na sormuş;

- Birader ne iş? Bu adamlar bize geçiş yapmışlar..

- Yok öyle bir şey yaa, olsa sizden mi saklayacağız gurban.. Montaj bunlar hep montajjj...

Te allam..

KGB- CIA- MİT- MOSSAD bunların her biri bu adamların yerini bilmiyorsa ne olayım..

Bir ülkenin, hele bu ülkenin savcısı elini kolunu sallaya sallaya kaçacak he?


İnleyen nağmeleeeer ruhumu sardııı...

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
erdoğan, isim, keşfeden, öz’ü, İsİm, Şahin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.